Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2007, 20:41

Gomez pisze:co do samego Schlaudraffa to juz ktos wspominal ze rajdzik z DFB Pokal byl swego rodzaju bilecikiem na Bawarie...1mln euro wydatek w praktyce niezauwazalny, a i grajek dobry, do tego Niemiec...czego chciec wiecej :wink: ...fakt ze licze na troche bardziej spektakularne transfery, ale z drugiej strony Jan nie bedzie zawodnikiem na LM...trzeba sobie chyba szczerze powiedziec ze to raczej nie na nim bedzie opirana gra Bayernu...
Nie do końca to rozumiem. Dobra runda jesienna w wykonaniu piłkarza i od razu Bayern po niego sięga. Obawiam się, że Bawarczycy mocno się przeliczą z umiejętnościami Schlaudraffa. Szczerze wątpię, aby było to jakiekolwiek wzmocnienie dla Bayernu.

Gomez pisze:w takim wypadku w ciemno daje za Mascherano 20banieczek, ktoremu podobno styl angielski za chu...a nie pasi....
Oj, nie sądzę, aby Mascherano chciał przechodzić do Bundesligi. Hiszpania lub Włochy to kierunki, które moim zdaniem powinien obrać.
Gomez pisze:pozostaje kupic kota w worku z Ameryki Pd. i moze akurat drugi Diego sie trafi :wink:
Diego najpierw kilka lat ogrywał się w Portugalii. Nie był to więc kot w worku.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 03 sty 2007, 20:51

Cris7 pisze:Nie do końca to rozumiem. Dobra runda jesienna w wykonaniu piłkarza i od razu Bayern po niego sięga. Obawiam się, że Bawarczycy mocno się przeliczą z umiejętnościami Schlaudraffa. Szczerze wątpię, aby było to jakiekolwiek wzmocnienie dla Bayernu.

Moze wlasnie bedzie dobrze :P Hashemiana kupili dopiero po calej dobrej rundzie i okazal sie totalnym nie wypalem wiec miejmy nadzieje ze z Janem nie bedzie podobnie ;) wiadomo ze nie ozloca go od razu jak przybedzie do Monachium i bedzie musial pokazac ze jest cos wart w zupelnie innych warunkach niz mial w Aachen, mozna powiedziec ze Bayern dal mu szanse warta 1 mln euro na to zeby stac wielkim pilkarzem i cos osiagnac w pilce noznej nie tylko w Niemczech ;)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2007, 20:52 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 sty 2007, 20:52

Cris7 pisze:
Gomez pisze:co do samego Schlaudraffa to juz ktos wspominal ze rajdzik z DFB Pokal byl swego rodzaju bilecikiem na Bawarie...1mln euro wydatek w praktyce niezauwazalny, a i grajek dobry, do tego Niemiec...czego chciec wiecej :wink: ...fakt ze licze na troche bardziej spektakularne transfery, ale z drugiej strony Jan nie bedzie zawodnikiem na LM...trzeba sobie chyba szczerze powiedziec ze to raczej nie na nim bedzie opirana gra Bayernu...
Nie do końca to rozumiem. Dobra runda jesienna w wykonaniu piłkarza i od razu Bayern po niego sięga. Obawiam się, że Bawarczycy mocno się przeliczą z umiejętnościami Schlaudraffa. Szczerze wątpię, aby było to jakiekolwiek wzmocnienie dla Bayernu.
po czy to wnioskujesz :roll: druga sprawa moze byc fakt ze Bayern nie chcial dopuscic aby Borussia ani Werder sprowadzily Niemca...ale w ten wariant mocno watpie...

Cris7 pisze:
Gomez pisze:w takim wypadku w ciemno daje za Mascherano 20banieczek, ktoremu podobno styl angielski za chu...a nie pasi....
Oj, nie sądzę, aby Mascherano chciał przechodzić do Bundesligi. Hiszpania lub Włochy to kierunki, które moim zdaniem powinien obrać.
Twoim zdaniem :) wybacz ale jakos nie licze sie z nim...
Cris7 pisze:
Gomez pisze:pozostaje kupic kota w worku z Ameryki Pd. i moze akurat drugi Diego sie trafi :wink:
Diego najpierw kilka lat ogrywał się w Portugalii. Nie był to więc kot w worku.
a czy ja napisalem ze Diego byl kotem w worku :?: :shock: wiem wiem...zle zinterpretowales...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 10:04

Nie ma co przytaczac sprawy Aguero, bo to naprawde nie ma sensu. Independiente zadalo za niego mase pieniedzy, ktorych on z pewnoscia nie byl wart. Nie mial zadnego miedzynarodowego doswiadczenia, jedynie 2 czy 3 sezony gry w lidze argentynskiej. Tam czarowal, ale ile znamy takich przypadkow niestety bez 'happy endu' w Europie :roll:. Bayern musza wzmacniac zawodnicy, ktorzy od zaraz moga wzmocnic sklad, a nie byc potencjalna inwestycja na przyszlosc. Bo nasza przyszlosc jest w naszych zespolach rezerwowych.

Van Nistelrooy byl bliski przejscia do Monachium. Juz po podpisaniu umowy z Realem, Holender mowil, ze Krolewscy byli konkretniejsi w rozmowach. Ale przeciez wczesniej Ruud wypowiadal sie, ze chetnie wzmocnilby Bayern. Widocznie Hoeness & Co. sie rozmyslili, a ja wcale tego nie zaluje.

Co do Mascherano i Teveza- dla mnie to byly 'bujdy na resorach :lol:'. Nie wierze, zeby zarowno Bayern byl zainteresowany ich transferami, a takze, zeby Argentynczycy chcieli w Monachium grac.

Jeszcze krotko o potencjalnych wzmocnieniach. Na Huntelaara podobnie jak na Ribery'ego poluje pol Europy. Dlatego wydaje mi sie malo prawdopodobne, aby ktorys zawodnik z tej dwojki znalazl sie w kadrze Bayernu. Trzeba poszukac jakis bardziej realnych alternatyw. A wynalazkom z Ameryki Pld. typu Morais, co pojawilo sie w mediach niedawno mowie zdecydowane 'nie'.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 sty 2007, 16:19

olson pisze:Nie ma co przytaczac sprawy Aguero, bo to naprawde nie ma sensu. Independiente zadalo za niego mase pieniedzy, ktorych on z pewnoscia nie byl wart.
dokładnie, ja tam chciałem aby Aguero grał u nas, ale gdy usłyszałem kwotę za jaką Argentyńczycy by go puścili to pomyślałem, że to jakich żart- bo dać 23 mln euro za 17-nasto latka nie ogranego w Europie to chyba tylko nieliczni moga dać (tzn my moglibyśmy tyle dać, ale gdzie tu sens takiego wydatku)
olson pisze:A wynalazkom z Ameryki Pld. typu Morais, co pojawilo sie w mediach niedawno mowie zdecydowane 'nie'.
wiesz, najpier podobno ma być wyporzyczony do Salzburga, jeśli tam by się pokazał z dobrej strony- to czemu nie?
Cris7 pisze:Nie do końca to rozumiem. Dobra runda jesienna w wykonaniu piłkarza i od razu Bayern po niego sięga. Obawiam się, że Bawarczycy mocno się przeliczą z umiejętnościami Schlaudraffa. Szczerze wątpię, aby było to jakiekolwiek wzmocnienie dla Bayernu.
z tego co wiem to C. Ronaldo też po jednym udanym sezonie przeszedł do ManU i na początku nie czarował i też niezbyt dobre to było wzmocnienie, dopiero później się rozkręcił i zaczął grać dobrze
A Jan nie będzie u nas od samego początku miał pewnego miejsca w składzie, będzie musiał je sobie wywalczyć
jego głównymi atutami są przedewszytkim- gra głową i dobry drybling
można powiedzieć, że to napastnik, mimo iż raczej w Aachen gra raczej za napastnikiem/ napastnikami, mam nadzieję, że będzie on wykorzystywał dośrodkowania, bo po odejściu Michaela cienko nam to idzie :/ ale wszytko da się poprawić
olson pisze:Jeszcze krotko o potencjalnych wzmocnieniach. Na Huntelaara podobnie jak na Ribery'ego poluje pol Europy. Dlatego wydaje mi sie malo prawdopodobne, aby ktorys zawodnik z tej dwojki znalazl sie w kadrze Bayernu. Trzeba poszukac jakis bardziej realnych alternatyw.
pomarzyć zawsze można :P ale tak serio, to podzielam sceptyzm kolegi niestety francuz i holender są teraz na liście wszystkich najlepszych klubów i naprawdę ciężko będzie ich zakupić, a co do alternatyw to niestety nie nasuwają mi sie teraz niemal żadne, ale co tam zaufajmy naszemu zarządowi, może i lepiej, że czasami poskąpią kasy niż żeby w prawo i lewo nia szastali na wynalazki typu Woodgate i Cassano

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 17:12

Akarin pisze: wiesz, najpier podobno ma być wyporzyczony do Salzburga, jeśli tam by się pokazał z dobrej strony- to czemu nie?
Bayern mialby go kupic i od razu wypozyczyc na rok do Salzburga. Pozniej chlopak wraca do Monachium, juz ograny, i wystepuje w czerwonym trykocie. Nie podoba mi sie taka opcja. Bo jak sie nie sprawdzi w Austrii to co- sprzedaz po jednym sezonie :roll:?

Akarin wcale nie jestem sceptycznie nastawiony do mozliwosci przyjscia Ribery'ego czy Huntelaara. Po prostu przez wszystkie lata kibicowania Bayernowi nauczylem sie, zeby zbytnio nie podpalac sie domniemanymi wzmocnieniami, bo pozniej mozna sie rozczarowac. A ja wole byc pozytywnie niz negatywnie zaskoczony :lol:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 17:30

olson pisze:bo pozniej mozna sie rozczarowac.
ojjj mozna :roll: ale ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony pod wzgledem Huntera i Francka a zwlaszcza tego ostatniego :P ja sie skolei nauczylem ze jesli Beckenbauer twierdzi ze jakis pilkarz ma talent i mowi o nim w super latywach a pare miesiecy pozniej zapowiada hit transferowy oscylujacy w granicach 30 mln euro to mozna byc dobrej mysli 8) nie twierdze ze Ribery jest juz pilkarzem Bayernu bo do tego daleka i kreta droga ale jesli chodzi o Bayern to jestem optymista ;) przynajmniej w tym jednym aspekcie mego zycia :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 18:44

spyrczak co do Kaisera sie zgadzam, ale zauwaz, ze potencjalny transfer Ribery'ego bedzie wymagal inicjatywy nie tylko ze strony Monachium. Bo Francuz moze przebierac oferty na peczki. Gdyby o Ribery'm nie bylo w ostatnich miesiacach tak glosno, a Bayern bylby nim powaznie zainteresowany, transfer uwazalbym juz za dokonany. Ale w przypadku Francuza to on rozdaje karty. Pojdzie, gdzie bedzie chcial, a naprawde ma wielki wachlarz klubow do wyboru.

Rummenigge tez ladnie zagral z tym transferem za 30 mln euro. Mowil, ze jesli bedzie potrzeba, to wydadza taka sume. Jednak wydaje mi sie, ze takiej potrzeby nie bedzie :lol: :roll: [choc oczywiscie wierze w checi zarzadu i powodzenie sprowadzenia naprawde wartosciowego pilkarza do Monachium, nawet niekoniecznie za tak grube mln euro].

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 18:58

olson pisze:Ale w przypadku Francuza to on rozdaje karty. Pojdzie, gdzie bedzie chcial, a naprawde ma wielki wachlarz klubow do wyboru.
No wlasnie wiem :? ale jesli do niego Bayern nie wyciagnie dloni to on sam o to nie poprosi :( juz latem bylo glosno o nim i pojawily sie informacje o ofertach z Lyonu i Arsenalu i ponoc Franck zapowiedzial wtedy ze najbardziej mu sie podoba wlasnie Premiership :? no a Lyon wiadomo od razu skreslony, chyba zarzad Marsylii nie jest na tyle nie rozsadny zeby sprzedac takie cudo do lokalnego rywala zeby ten im potem bramki strzelal :roll: jezeli rzeczywiscie Ribery widzi swoja przyszlosc tylko i wylacznie w Premiership to chetne kluby z Anglii znajda sie napewno no a Bayern duzo nie zdziala :? no ale jesli Bayern nie zlozy konkretnej oferty i nie bedzie prowadzil zadnych rozmow tylko bedzie czekal nie wiadomo na co to nic z tego nie bedzie chocby Franck chcialby grac w Monachium ;)

A odnosnie jeszcze Schlaudraff'a to jeszcze nie przeniosl sie on do Monachium a dziennikarze juz zastanawiaja sie czy bedzie gral z numerem 10 w Bayernie i jak bedzie wygladala formacja Bayernu w skladzie z Janem :P ale przynajmniej podano ze Janek bedzie zarabial w Bayernie 2 mln euro rocznie i jest to o 0,5 mln euro wiecej niz proponowal Werder ;) ale sam pilkarz twierdzi ze nie tylko dlatego wybral Bayern, okazuje sie ze zadecydowalo o tym to czy bedzie on wstanie grac z numerem 10 na koszulce czy tez nie :shock: w Bremie ten numer ma Diego wiec Schlaudraff wybral Bayern :P dosc ciekawy sposob wyboru przyszlego pracodawcy :P szkoda ze w Chelsea mieli wolna 13 bo tak to by Ballack zostal :( :D

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 21:41

spyrczak pisze:okazuje sie ze zadecydowalo o tym to czy bedzie on wstanie grac z numerem 10 na koszulce czy tez nie
Przeciez '10' to numer Makaay'a. Czyzby Roy byl tak dobry dla nowego kolegi klubowego :think:? A moze zarzad ma wobec niego jakies inne plany :roll:?

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 21:53

olson pisze:Przeciez '10' to numer Makaay'a. Czyzby Roy byl tak dobry dla nowego kolegi klubowego Think? A moze zarzad ma wobec niego jakies inne plany Rolling Eyes?
No wlasnie tez mnie to dziwi :P ponoc numer 10 to numer klasycznego rozgrywajacego :roll: moze Makaay odda mu dyche i wezmie sobie 9 czyli numer klasycznego napadziora :P wogole to przeciez smieszne uzasadnienie swojego wyboru przez Jana no ale coz :P niepotrzebnie zupelnie cala ta akcja z 10 to rozdmuchali dziennikarze jak zwykle :P maja juz wizje Bayernu na przyszly sezon nawet:

Obrazek

dosc ciekawa ale moim zdaniem co najmniej nierealna :P bo watpie aby Podolski pozwolil sobie na kolejny sezon grzania lawy tylko dlatego ze przyszedl Jan i od razu pod niego Felix ulozy taktyke z jednym napastnikiem ;) ludzka wyobraznia nie zna granic ;) zreszta narazie nie ma o czym dewagowac, pogadamy w lipcu gdy Jan bedzie juz w Monachium ;)
Ostatnio zmieniony 04 sty 2007, 21:59 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 21:59

W tej taktyce dziwniejsza wydaje mi sie obecnosc Hargreavesa niz Schlaudraffa :P. Moim zdaniem, w lecie przyszlego roku Anglika nie bedzie juz na Allianz, a mimo wszystko Janek nie bedzie gral w pierwszym skladzie, z calym dla niego szacunkiem. Bayern posiada w kadrze lepszych zawodnikow na te pozycje.

Teraz takie zamieszanie wokol Schaludraffa, bo chlopak robi kariere i zainteresowanych nim bylo wiele zespolow. Nie sadze jednak, zeby zdolal przebic sie do pierwszej jedenastki. A ten numer na koszulce to moze ktos zle przetlumaczyl :P. Moze chodzilo o pozycje 'nr 10', czyli klasycznego rozgrywajacego. Tak mi sie wydaje. Nie sadze, zeby Roy oddal numer mlodzianowi :roll:. 'Dycha' jest Holendra :twisted:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sty 2007, 22:10

olson pisze:A ten numer na koszulce to moze ktos zle przetlumaczyl Razz. Moze chodzilo o pozycje 'nr 10', czyli klasycznego rozgrywajacego. Tak mi sie wydaje. Nie sadze, zeby Roy oddal numer mlodzianowi Rolling Eyes. 'Dycha' jest Holendra Twisted Evil
No dajze spokoj :P ja jak widze ze jakis pilkarz jeszcze w takim mlodym wieku ktory nic jeszcze nie osiagnal w pilce noznej zastanawia sie z jakim numerem bedzie gral i jeszcze ma jakies wymagania to rece mi opadaja :? chocby mial nawet numer 4400 ale ma grac i dawac z siebie wszystko przede wszytskim dla dobra druzyny ;) jasne, taki Lizarazu przyszedl z Marsylii spowrotem do Bayernu zarzyczyl sobie 69 odnoszacy sie notabene do roku jego urodzenia i nie ma problemu, legenda Bayernu to pewne przywileje ma ale Janek? sorry ;) no chyba ze mu ta dycha da +10 do wszytskiego to ok, zwracam honor :P ;)a w to ze Makaay odda mu swoj numer tez watpie wiec niech ma nadzieje zeby dostal cos z pierwszej dziesiatki ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 04 sty 2007, 22:21

spyrczak pisze:niech ma nadzieje zeby dostal cos z pierwszej dziesiatki
Jak dobrze pamietam, '4' jest wolna, '9' tak samo. Po sezonie konczy kariere Scholl, takze '7' tez zostanie. Moze jednak cos mu sie trafi :lol:.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 sty 2007, 22:35

olson pisze:Bayern mialby go kupic i od razu wypozyczyc na rok do Salzburga. Pozniej chlopak wraca do Monachium, juz ograny, i wystepuje w czerwonym trykocie. Nie podoba mi sie taka opcja. Bo jak sie nie sprawdzi w Austrii to co- sprzedaz po jednym sezonie ?
no tak, to jest ryzyko, albo wypali albo nie ja bym zrobił tak, że jakby się słabo prezentował w Austrii to znowu bym go wyporzyczył na jeden sezon, żeby się ograł. Pytanie tylko czy by sie zgodził :?:
olson pisze:karin wcale nie jestem sceptycznie nastawiony do mozliwosci przyjscia Ribery'ego czy Huntelaara. Po prostu przez wszystkie lata kibicowania Bayernowi nauczylem sie, zeby zbytnio nie podpalac sie domniemanymi wzmocnieniami, bo pozniej mozna sie rozczarowac.
ja się tam nie podpalam, tylko chciałbym aby ci piłkarz zegrali u nas, ale że jest to trudne do zrealizowania to wiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”