Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 kwie 2013, 23:43

Ja się powtórzę i zapytam gdzie są ci hejterzy co tak się śmiali po 1 sezonie z Lewandowskiego w Borussi ?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 25 kwie 2013, 0:01

Ja byłem jednym z tych, których Lewandowski nigdy specjalnie nie zachwycał. Co prawda nie oglądam na co dzień Borussi, ale chyba najwyższy czas zacząć. Ale to już rzeczywiście któryś mecz, kiedy Lewy naprawdę pokazuje klasę. Klasę światową. To nieco śmiała teza jaką zaraz wygłoszę, ale mam wrażenie, że Robert śmiało mógłby się sprawdzić w Evertonie jako zmiennik dla Anichebe, z perspektywą zaliczania ogonów z co słabszymi przeciwnikami. :P Trzeba też przyznać, że Niemcy ogólnie bardzo ładnie sobie radzą, grają bardzo atrakcyjny futbol.

Tylko dlaczego nie pokazuje tego wszystkiego w reprezentacji?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 kwie 2013, 0:04

Tylko dlaczego nie pokazuje tego wszystkiego w reprezentacji?
No chyba se jaja robisz, metol :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 kwie 2013, 0:06

Jaja to są ze zmiennikiem dla Anichebe :mrgreen: Porównujesz przeciętniaka angielskiego z byłym mistrzem Niemiec i półfinalistą Ligi Mistrzów. To tak jakbyś dał Lewandowskiego jako zmiennika Veli w Sociedad.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 kwie 2013, 0:08

To byla ironia Metola ;)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 kwie 2013, 0:10

No mam nadzieję ;) Lewandowski na prawdę pokazał w tym meczu klasę, szczególnie trzeci gol.. Szczerze mówiąc to nigdy jakoś specjalnie nie uważałem go za jakiegoś bardzo dobrego zawodnika, ale po dzisiejszym spotkaniu.. trzeba będzie trochę zweryfikować własną opinię na jego temat i wszystkie opinie na temat Bayernu, czy Manchesteru można uznać jako sensowne i rzeczywiste.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 kwie 2013, 0:14

lisek_chz pisze:No mam nadzieję ;) Lewandowski na prawdę pokazał w tym meczu klasę, szczególnie trzeci gol.. Szczerze mówiąc to nigdy jakoś specjalnie nie uważałem go za jakiegoś bardzo dobrego zawodnika, ale po dzisiejszym spotkaniu.. trzeba będzie trochę zweryfikować własną opinię na jego temat i wszystkie opinie na temat Bayernu, czy Manchesteru można uznać jako sensowne i rzeczywiste.
Gdyby nazywał się np. Pavel Nedved, Luis Garcia czy nawet Fatih Terim już dawno większośc forum stawiałaby go wyżej od Benzemów, Hernandezów, Higuainów, Sanchezów i tak dalej. Ale zawsze, w tak marnie piłkarskim kraju trudno obiektywnie ocenić faktyczną jakośc piłkarza.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 0:53 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 kwie 2013, 0:16

Fatih Termin
Rozpierdzielacie mnie :mrgreen: Ebi i Bienias - od dzisiaj obowiazkowa nauka tureckich nazwisk :mrgreen:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2013, 0:21

Ebi pisze:Gdyby nazywał się np. Pavel Nedved, Luis Garcia czy nawet Fatih Termin już dawno większośc forum stawiałaby go wyżej od Benzemów, Hernandezów, Higuainów, Sanchezów i tak dalej. Ale zawsze, w tak marnie piłkarskim kraju trudno obiektywnie ocenić faktyczną jakośc piłkarza.
Zgadzam się!

No ale przyznam także, że o ile Lewego ceniłem (choćby za ilość bramek) to nie traktowałem poważne plotek o jego transferze do Bayernu czy MU - do dzisiaj!

Bramka numer 3! Fantastyczna!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 kwie 2013, 0:24

Sytuacja z Lewym przypomina troche ta z Falcao jakies dwa lata temu kiedy za 40 baniek przechodzil do Atleti, a wiekszosc znafcow pukala sie w czolo. Radamel zamknal usta hejterom w meczach z Athletic i CFC podobnie jak dzisiaj zrobil to Robert z Realem :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2013, 0:28

Dr.Football1 pisze:Sytuacja z Lewym przypomina troche ta z Falcao jakies dwa lata temu kiedy za 40 baniek przechodzil do Atleti, a wiekszosc znafcow pukala sie w czolo. Radamel zamknal usta hejterom w meczach z Athletic i CFC podobnie jak dzisiaj zrobil to Robert z Realem
Może i tak (a właściwie jako Polak mam nadzieję, że tak), chociaż ja to się akurat pukałem w czoło, że Atleti wydaje 40 baniek na jednego zawodnika, a nie że na Falcao... w sumie racja. pisałeś o znawcach :/

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 kwie 2013, 1:59

Które miejsce w plebiscycie Złotej Piłki zajmie Lewy? Bo myślę, że na jesieni przy okazji losowania fazy grupowej LM wyjdzie do najlepszej jedenastki sezonu LM.

Bajeczny rok. Jak będzie wyglądać najlepsza jedenastka Europy? Wrzucą Inistę i Xaviego? :rotfl4: (chyba, że rewanże coś odmienią).

Sportowiec roku w Polsce jak nic. A jakby poszedł o Bayernu przed którym prawdopodobnie tłuste lata i stał się częścią ekipy, która powiedzmy w 4 lata 2 razy wygra LM będzie legendą większą niż Boniek.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 kwie 2013, 8:11

Sportowiec roku w Polsce jak nic. A jakby poszedł o Bayernu przed którym prawdopodobnie tłuste lata i stał się częścią ekipy, która powiedzmy w 4 lata 2 razy wygra LM będzie legendą większą niż Boniek.
Nie ma to jak optymizm. Jeszcze nic nie wygraliscie w Europie a juz masz plany na 4 lata :lol: Z drugiej strony bedziecie miec Pepa ktory jak nikt potrafi utrzymac druzyne na topie. W kazdym razie Bundesliga to nie bedzie gejliga jak w Anglii czy Hiszpanii. To bedzie onanistyczna liga.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 kwie 2013, 10:45

Bienias pisze:
Nie ma to jak optymizm. Jeszcze nic nie wygraliscie w Europie a juz masz plany na 4 lata :lol: Z drugiej strony bedziecie miec Pepa ktory jak nikt potrafi utrzymac druzyne na topie. W kazdym razie Bundesliga to nie bedzie gejliga jak w Anglii czy Hiszpanii. To bedzie onanistyczna liga.
Napisałem "prawdopodobnie" i podałem to jako przykład.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 kwie 2013, 11:51

Napisze cos o Lewym.

Znajac mizerie poziomu pilkarsiego naszego kraju zawsze podchodzilem ostroznie do oceny Roberta, a nawet w tym aspekcie wykazywalem sie wieksza surowoscia. W ubiegle lato po jego bardzo dobrym sezonie twierdzilem, ze to moze byc jednorazowy wyskok i Robert musi jeszcze wszystko potwierdzic w obecnych rozgrywkach, aby nazwac go klasowym napastnikiem.

Sezon prawdy zmierza juz ku koncowi, a Robert nie tyle udowodnil ze jest klasowym snajperem a przekonal mnie ze jest prawdziwa gwiada i wielkim pilkarzem na poziomie Falcao czy Cavaniego. Stal sie pilkarzem inteligentnym, pewnym w swojej grze i swiadomym swoich umiejetnosci. Pilka go szuka, a on jest bezlistosnie skuteczny i zmierza po korone krola strzelcow Bundesligi, ktora rozwija sie i rosnie w sile w zastraszajacym tempie dorownujac a moze juz przewyzszajac BPL czy La Liga przy bardzo odpowiedzialnym modelu finansowym.

To co wczoraj zaprezentowal Rohert byl jak wystep wspanialego solisty na tle bardzo dobrej orkiestry. Ten kto go wezmie po sezonie pozyska wielkiego gracza na lata, ktory moze byc tylko lepszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”