Manchester City (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 lis 2013, 19:53

To nie tak,że Joe zdziadział całkowicie.Bobby Manc nie ufał chyba Costelowi,bo nawet w ubiegłorocznym finale FA Cup z Wigan postawił na Anglika mimo iż Pantilimon grał we wszystkich wcześniejszych rundach.Hart wiedział,że nie ma konkurencji i pojawił się problem z koncentracją.Inna sprawa,że City bazuje na posiadaniu piłki i często bywa tak iż bramkarz przez długie okresy meczu jedynie przygląda się na postawę kolegów z pola co również mogło mieć niemały wpływ na postawę Joe.

Brawa dla Pelle za taką decyzję,Chilijczyk pokazał,że ma jaja.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 04 lis 2013, 20:27

No i nie jest to jednorazowe posadzenie Harta na ławce bo Pellegrini już zapowiedział że w najbliższych spotkaniach Pantilimon będzie stał na bramce.

Dzisiaj na sky pojawiły się informacje że zimą może dołączyć Muslera, co ciekawe prezes Galaty powiedział że jak otrzymają odpowiednie pieniądze to go puszczą a sam zainteresowany wyjawił że marzy o grze na wyspach. Wg mnie kwestia czasu aż dołączy kolejny bramkarz bo umówmy się ale Pantilimon nie będzie stanowił większej konkurencji na dłuższą mete dla Harta.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lis 2013, 20:38

Jak dla mnie sprowadzanie nowego bramkarza jest bez sensu. W Anglii prędzej zadźgaliby Pellegriniego widłami niż pozwolili by Hart przesiedział cały sezon na ławie przed Mistrzostwami Świata. Jego posadzenie to raczej zabieg jak ze Szczęsnym w zeszłym sezonie - kilka spotkań na ławce w celu przemyślenia swojej postawy i uświadomienia graczowi, że z innym w bramce drużyna też daje radę. Pantilimon jest dobry. Nazwiska nie ma tak głośnego jak Muslera, ale wcale nie musi być gorszym bramkarzem. Pamiętam go z zeszłego sezonu z pucharowego spotkania z Arsenalem i jego parady wprawiały mnie w osłupienie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 lis 2013, 20:49

BeBaD pisze:Pantilimon nie będzie stanowił większej konkurencji na dłuższą mete dla Harta.
To chyba rozstrzygnie boisko.Costel kiedy bronił zawsze spisywał się co najmniej przyzwoicie.Oczywiście to nie jest ten rozmiar kapelusza co Hart,ale przy obecnej dyspozycji Joe Rumun jest opcją pewniejszą.Co do Muslery to jego nazwisko na kolana nie rzuca,przynajmniej mnie.Z resztą już od jakiegoś czasu media łączą z nami kolejnych bramkarzy.Byli już Begovic i Caballero,przewijał się Casillas,a teraz jest Muslera.Dopóki Hart formy nie ustabilizuje dopóty będziemy czytać info o zainteresowaniu City kolejnym golkiperem.
sickstick pisze:Jego posadzenie to raczej zabieg jak ze Szczęsnym w zeszłym sezonie - kilka spotkań na ławce w celu przemyślenia swojej postawy i uświadomienia graczowi, że z innym w bramce drużyna też daje radę.
sickstick łapie w czym rzecz.Pytanie tylko czy terapia wstrząsowa podziała?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 lis 2013, 21:54

Mnie nie zdziwi natezenie plotek o Casillasie jesli jego sytuacja w Realu sie nie zmieni - w sumie sposrod mocnych klubow jeden z najlepszych kierunkow dla Ikera, ale mam nadzieje ze po prostu odzyska miejsce nr1

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lis 2013, 22:16

Jak dla mnie tylko Begovic. W Anglii już udowodnił, że jest zdolny do nieprawdopodobnych rzeczy. Już doświadczony a głodny sukcesów. Z drugiej strony Hart to bramkarz na lata, wszyscy znamy jego możliwości, kwestia tego żeby miał odpowiedniego motywatora na ławce. Nie zdziwię się jak po krótkim odpoczynku Joe znowu będzie wymiatał.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 lis 2013, 7:11

cru pisze:Casillasie
Morrow pisze:Jak dla mnie tylko Begovic.
Na moje trzymanie w klubie dwóch bramkarzy tej klasy to czysty przesadyzm.Ameryki nie odkryje,ale w wyjściowej '11' jest tylko jedno miejsce dla bramkarza,a żonglowanie,że kilka meczy gra jeden,a następnych kilka drugi według mnie nie ma sensu.Na chwilę obecną nie potrzebujemy kolejnego golkipera mimo,że Hart nie prezentuje się tak jak się od niego oczekuje.Obecnie broni Costel i nie zawodzi(odpukać w niemalowane),a kwestią czasu jest gdy Joe dostanie szansę.Zobaczymy jak się sprawy potoczą,ja mam nadzieję iż terapia wstrząsowa zda egzamin i Joe już niedługo będzie prezentował formę z sezonu mistrzowskiego.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 lis 2013, 12:41

Jeszcze odnośnie Begovica w City:
Asmir Begovic has revealed he came close to joining Manchester City.

The Stoke City goalkeeper has been linked with a move to the Blues for a long time, and he told a Bosnian newspaper that the deal was almost sealed before manager Roberto Mancini was sacked.

He is quoted as saying: "As players, we are the last to find out things, probably our agents and club officials find out first without talking to us, then at the latter stage of negotiations they will tell us.

"As for Manchester City, when Mancini was on the bench, we were very close to an agreement.

"The transfer was not realised due to several reasons but the main one was the departure of the Italian manager."

Joe Hart's recent omission from Manuel Pellegrini's team has led some to suggest that City need to invest in a new goalkeeper in the January transfer window, but Begovic hinted he is more likely to stay at Stoke this season.

"Could I still move to City?" he said. "I really don't know if negotiations between clubs are still ongoing but for me probably the best thing would be to stay at Stoke City until the end of the season as in that way I would be truly ready for World Cup in Brazil."

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 lis 2013, 12:58

Odnośnie Begovicia warto wspomnieć, że Stoke zakontraktowało już Jacka Butlanda, nadzieję angielskiej bramki, więc w przypadku dobrej oferty za Bośniaka nie powinni robić problemu.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 lis 2013, 14:52

Według mnie jeśli Begovic odejdzie to gdzieś poza wyspy. Każda drużyna z czołówki PL ma już dobrze obsadzoną bramkę, Hart może mieć słabszy okres, ale to tylko kwestia czasu, kiedy wróci na stałe do bramki MC.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 lis 2013, 18:10

Roller coaster trwa w najlepsze :lol: Chłopaki chyba się wystrzelali z Norwich i CSKA.

Javi Garcia powinien się cieszyć,że mu nogi nie urwało.Liczę iż Larsson obejrzy kilka spotkań swojej drużyny w tv.

Obrazek

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 11 lis 2013, 19:49

Obrazek

Sędzia się wczoraj popisał,nie ma co.Na moje bramka nie powinna być uznana.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 18 lis 2013, 23:41

Niewątpliwie przy bramce Sunderlandu sędzia powinien odgwizdać faul jednak według mnie to co zrobił Richards a potem Pantilimon miało swój wpływ na to czy padnie bramka.
Richards widząc podanie powinien odwracać się do środka boiska a nie robić kółko w stronę Bardsleya. Stracił na tym kilka chwil. Z tego wynikło również nieporozumienie z Demichelisem gdyż ten miał jeszcze szansę zgarnąć piłkę głową ale odpuścił i pozostawił ją prawemu defensorowi. Co było dalej- wiemy. Upadek Richardsa...

Pantilimon natomiast widząc wychodzącego z piłką przeciwnika powinien zaatakować go agresywniej aby znaleźć się jak najbliżej niego wtedy gdy nie miał jeszcze dobrze opanowanej futbolówki. Innym rozwiązaniem mogło być też cofnięcie się na linię bramkową oraz wyczekiwanie na asekurację kolegów w polu bramkowym/karnym. Jednak Rumun najpierw wyszedł do rywala i zatrzymał się bez większego pressingu w momencie kiedy bramka właściwie nie była obstawiona przez kolegów z pola.

Dlaczego City nie potrafiło odpowiedzieć na bramkę Sunderlandu? to już pytanie do Aguero i spółki.
Suderland 1-0 City

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 gru 2013, 21:07

Fajna druga połowa w wykonaniu The Citizens.

MoTM Samir Nasri.Świetny mecz w wykonaniu Francuza,przy pierwszej swojej bramce wręcz ośmieszył obronę Łabędzi.Co najważniejsze to nie był jednorazowy wyskok,Nasri już od jakigoś czasu prezentuje się bardzo dobrze,a forma idzie wyraźnie w górę.Jak wróci Silva to obaj mogą stworzyć zabójczy duet.

Dzięki dzisiejszemu zwycięstwu wskakujemy na trzecie miejsce w tabeli ze stratą dwóch punktów do drugiej Chelsea i sześciu do lidera,Arsenalu.Pelle mówi iż chce rozpocząć Nowy Rok na pierwszym miejscu w PL,ewentualnie z trzy punktową stratą do lidera.Cel jak najbardziej w zasięgu ekipy Chilijczyka,ale jest jeden bardzo istotny warunek,City musi poprawić grę na wyjazdach.Dwa najbliższe spotkania w Premier League gramy właśnie na stadionach rywali,kolejno z West Bromwich i Southampton Artura Boruca.Później na Etihad przyjeżdżają Kanonierzy,a między czasie wyjazd do Monachium.Jak widać początek grudnia zapowiada się bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 01 gru 2013, 22:57

City planuje stadion stadion powiększać ? znalazłem info że chcą rozbudować do ok 70k pojemności.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”