Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 993

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 14 cze 2009, 10:33

Etus2 pisze: nie rozumiesz że Mas que un presidente (jak to ktoś już ładnie napisał :D ) i wszyscy związani z Barcą są zniesmaczeni ?! :rotfl:
Zastanawiam się, jak ciężką krzywdę zrobiły Ci słowa wypowiedziane przez Narcisa De Carrerasa i jak mocno zapadły Tobie pod kopułkę. Ciężki przypadek przyznam. Poza tym zastanów się nad nadużywaniem słowa "mas". Zapewniam Cię ,że przez to całe zdanie traci jakikolwiek sens. No ale Twoja ranga :D to wszystko tłumaczy. Dopiero ją zobaczyłem.

I jak już raz pisałem nie "zniesmaczeni", tylko "rozbawieni", postaraj się o tą ankietę, wtedy się pośmiejemy.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 14 cze 2009, 12:24

rati mnie rozbawiaja twoje nic nie wnoszace do dyskusji posty, wycieczki osobiste to wszystko co potrafisz?

co do jakosci w zespole, to teoretycznie mozna powiedziec, ze potencjal ofensywy wzrosl znacznie, bo Kaka robi roznice nawet , kiedy wg kibicow Milanu wygladal ostatnio slabo(sam nie mam zdania na jego temat, bo w ostatnim sezonie widzialem Milan w akcji moze dwa razy). Ronaldo wiadomo, szczegolnie licze na jego sfg bo tego nam ostatnio brakowalo. Z przodu wiadomo co Krystyna prezentuje w ostatnim czasie.

W weekend mial byc dograny transfer Villi, nie wypalil. Szkoda bo liczylem na to, ze uda sie go wyjac z Valencii za stosunkowo niewielka kase. Jednakowoz szkoda mi Negredo, gosc ma papiery na granie, dalbym mu szanse przez jeden sezon. Nie sadze by zawiodl.

Zobaczymy, czy Pellegrini bedzie potrafil stworzyc zespol z tych kilku gwiazdek, bo przypadek Barcy w tym sezonie dobitnie udowodnil, ze tylko zespol moze cokolwiek zdzialac i nie ma sensu opierac gry na jednym czy dwoch zawodnikach.

Cicho cos sie zrobilo ostatnio o Granero. Byly pomysly zeby wrocil, jak to wyglada teraz, ktos cos slyszal?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 cze 2009, 12:43

granero wróci zapewne jako element naszego stawiania na wychowanków. Real ma czas do końca czerwca na jego wykupienie.

Rhazes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rhazes » 14 cze 2009, 13:08

Chciałbym się odnieść do sprawy Ikera i VV. Jeżeli chcecie przytaczać statystyki to z zainteresowaniem przeczytałbym jeszcze dwie. A mianowicie z jakich pozycji oddawano strzały, przy których interweniowali bramkarze, i jak wyglądało ustawienie zawodnika oddającego strzał, czy był za czy przed obrońcami.
Statystyka udanych interwencji jest nie do końca miarodajna. Czemu? Bo nie ma w niej mowy o taktyce zespołu. Prawdę mówiąc nie widziałem drużyny, która w tym sezonie rozgrywała bezkarnie piłkę przed polem karnym Barcelony. Jeżeli tak nawet próbowała to zazwyczaj szybko traciła piłkę tak więc szansa na oddanie strzałów zza pola karnego malała. A jak wiadomo takowych strzałów jest najwięcej. W przypadku Barcelony procent akcji sam na sam do innych uderzeń jest większy niż w np. w Realu a tu bramkarz może tak naprawdę się wykazać to raz a dwa szansa na jego udaną interwencje maleje.

Jeżeli mówicie o tym, że my mamy kompleks Madrytu, to może powiedzcie też, że macie sami macie manię wielkości. Zawsze znajdziecie coś w czym jesteście lepsi od Barcelony, lub wasi piłkarze są. Pamiętam jak w trakcie sezonu na stronie rm.pl pojawił się artykuł o % udanych dryblingów. Robben był w nim lepszy niż Messi, co nie zmieniało faktu, że w tamtym momencie traciliście do nas 12 punktów w tabeli. Później artykuł mówiący, że w lidze hiszpańskiej gra więcej wychowanków Realu niż Barcelony. A macie coś dzięki temu? Bo Barcelona ma, wygrywając finał LM, grając siedmioma wychowankami. No, ale w tym momencie dyskusji, posługujecie się oklepanym argumentem, że wasz klub jest najbardziej utytułowany w historii tego sportu. Fajnie, to takie pytanie kto się liczy dla waszej byłej dziewczyny, którą do dziś kochacie, wy czy ten, którego ona teraz kocha? Wam pozostaje powracać marzeniami do przeszłości, a ona żyje przyszłością.

Takie pytanie do pana Pereza, czy budując zespół wziął pod uwagę fakt, że w dzisiejszej piłce wygrywa drużyna, która potrafi zdominować środek pola? Dalej czemu Pep mając do dyspozycji Marqueza, Pique i Puyola, wolał stawiać na tych dwóch pierwszych? Czemu Caceres grzał cały sezon ławkę? Odpowiedzi na te pytania pomogłyby zbudować solidną drużynę. A ja zapytam od kogo wasze gwiazdy dostaną podanie? Kto im zrobi wolne pole? Kaka w Milanie miał od tego Seedorfa, Pirlo, Ambrosiniego czy Gattuso. Na sukces Cristiano pracowała cała drużyna, co widać w reprezentacji, w której nie szczególnie mu idzie.
I takie ostatni słowa dla was jak i waszego prezesa: "Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki".

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 cze 2009, 13:50

Takie pytanie do pana Pereza
:boruta:

Kaka w Milanie miał od tego Seedorfa, Pirlo, Ambrosiniego czy Gattuso.
wiesz w Realu są tacy piłkarze też , Gago w formie wymiata , Lass zagrał tylko pół sezonu a już wszyscy go kochają bo gra wyśmienicie . Ponoć pan Perez którego pytasz (nie wiem czy Ci odpowie :| ) ma też na oku sprowadzenie Xabiego z L'poolu. Jest jeszcze M.Diarra , jeżeli kiedykolwiek widziałeś go w akcji to nie musze Ci go prezentować :afro:

Rhazes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rhazes » 14 cze 2009, 14:37

Real jest szykowany żeby podbić LM, ale niestety, Lass na tle słabych przeciwników może jest dobry, ale w 3 meczach najważniejszych w tym sezonie zawiódł. Gago [*] - tyle w temacie :) Xabi zgodzę się, jak przyjdzie to podstawowa jedenastka zaczyna się od niego :) M. Diarra, cały sezon nie grał, to raz, a dwa ... Hmm czy uważasz, że wystarczy odebrać piłkę, i podać krótko do gwiazdy by ona zrobiła z nią coś nieprzeciętnego? Przestrzeni nie uzyskasz tym dla Kaki czy Cristiano. Jedynym zawodnikiem, który z wymienionych to potrafi jest Xabi, ale jeszcze, formalnie nie jest waszym graczem. A żaden z wyżej wymienionych piłkarzy, waszych obrońców również, nie ma pojęcia co to znaczy konstruować akcje ofensywne, co było widać w tym sezione. Wystarczyło zdominować środek pola i Real nie istniał. A Kaka, niestety nie jest rozgrywającym. Wam potrzeba piłkarzy, którzy dysponują przeglądem pola gry, umiejętnością konstruowania akcji a nie tylko i wyłącznie Magii ...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 cze 2009, 14:49

zapomniałem o De la Redzie , może on ma takie umiejętności ale nie wiadomo czy wróci i czy wg was kibiców Barcy jest on wystarczająco dobry , jeżeli Lass jest słaby to nie mam pojęcia kto będzie mógł grać gdy nie przyjdzie Xabi :/

Gago w formie z rundy jesiennej wcale nie [*] , wystarczyło oglądać mecze .

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 14 cze 2009, 15:00

Gago w formie wymiata
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Przepraszam,ale nie mogłem się powstrzymać :twisted:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2009, 15:22

O, chętnie podyskutuję z panami od Gago, bo właśnie mam ochotę na przeczytanie steku bzdur. :)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 cze 2009, 15:30

w sensie że jest słaby czy w sensie że niektórzy nie doceniają jego umiejętności ?

Rhazes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rhazes » 14 cze 2009, 15:32

Nie napisałem, że Lass jest słaby, ale jak na razie nie zachwycił mnie formą w najważniejszych meczach. A do tego on potrafi odbierać piłkę, ale jej rozdzielać nie. Zobacz jak grał kiedyś Dunga, Viera takiego profilu zawodnika wam brakuje. Ostatnio mówiłem znajomemu, nie wzmocnicie środka pola to każda przygoda z zespołami angielskimi skończy się porażką. De la Red, żal chłopaka, nie wydaje mi się żeby jeszcze kopał piłkę, chociaż uważałem go za naprawdę wielki talent.

Gago? Wystarczy mi jego mina w jednym z momentów ostatniego GD. Naprawdę to nie chłopak na tak klasową drużynę.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, 15:34 przez Rhazes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 cze 2009, 15:33

Rhazes pisze: Gago [*] - tyle w temacie :)

M. Diarra, cały sezon nie grał, to raz, a dwa ... Hmm czy uważasz, że wystarczy odebrać piłkę, i podać krótko do gwiazdy by ona zrobiła z nią coś nieprzeciętnego?
To jakim prawem Real zdobył z tymi dwoma Panami 2 razy mistrzostwo Hiszpanii? Jak to jest możliwe? Ah już wiem, Blaugrna obdarowała nas tym zaszczytnym tytułem... Szkoda, że tak LM nie rozdajecie :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2009, 15:39

Rhazes pisze:Gago? Wystarczy mi jego mina w jednym z momentów ostatniego GD. Naprawdę to nie chłopak na tak klasową drużynę.
Argument, że Gago jest słaby bo robi miny możesz przedstawiać swoim znajomym. Czekam na jakieś konkrety. Przez kilka dobrych miesięcy Gago pokazywał, że w Realu potrafi sobie radzić znakomicie, więc śmiem twierdzić, że widziałeś go może ze trzy razy w życiu.
Rhazes pisze:Ostatnio mówiłem znajomemu
Perezowi? :rotfl:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 cze 2009, 15:50

Gago? Wystarczy mi jego mina w jednym z momentów ostatniego GD.
Wiem o którą mine Ci chodzi :wink:

Jeżeli oceniasz graczy Realu tylko z meczów z najlepszymi w tamtym sezonie to mógłbyś napisać że cała drużyna się nie nadaje. Tyle w temacie .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 cze 2009, 15:58

Rhazes pisze:Nie napisałem, że Lass jest słaby, ale jak na razie nie zachwycił mnie formą w najważniejszych meczach. A do tego on potrafi odbierać piłkę, ale jej rozdzielać nie. Z.
juz to mialem napisac ale kolega mnie wyprzedzil. Kazdy widzial w tym sezonie ze Lass swietnie odbiera pilki, ale rozgrywa na poziomie Caceresa czyli slabo a jak na pomocnika w srodku bardzo slabo. Tede po meczu z Barca nazwalby go pikarska pyta (zart dla kumatych w hh) :haha:

Toudinho pisze:
To jakim prawem Real zdobył z tymi dwoma Panami 2 razy mistrzostwo Hiszpanii? Jak to jest możliwe?
uwielbiam argumenty na poziomie dna. Jakim cudem VV byl wybijajaca sie postacia w druzynie ktora wygrala wszystko co mogla. Nie mowiac ze wygral Zamore 2 razy wiecej niz Iker. Mozemy tak dlugo......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”