FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 994

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2009, 19:53

Valdés, Alves, Márquez. Puyol, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Ibrahimović, Messi

Rezerwowi: Pinto, Abidal, Piqué, Touré, Keita, Jeffren i Bojan

Keita pierwsze minuty odpoczynku w tym sezonie dla niego. Pique ostatnio mocno był obijany przez przeciwników, zobaczymy co pokaze Rafa, ostatnio gdy wchodził- Barca traciła bramki, oby to był przypadek. Nie ma takze Toure, ale nie dziwie sie ostatnie spotkania mial mocno średnie, nie wyszedł mu na dobre odpoczynek w spotkaniach z Atletico i Racingiem. Sergio takze nie gra oszałamiająco.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 03 paź 2009, 20:46

Piekna bramka Pedro :) oby tak dalej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 0:38

Udało się.
Jarzinho pisze:Valdés, Alves, Márquez. Puyol, Maxwell, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Ibrahimović, Messi
Ta wyjściowa '11' oznaczała naprawdę dużo zmian. Na ławce usiadł bezwzględnie najlepszy środkowy obrońca Barcelony (i nie tylko), zawodnik, który sprawia, że w tyłach mamy spokój. Puyol grał dobrze, ale Rafa poniżej normy.

Generalnie pewnie łatwiej by mi się pisało po trzeźwemu bo nie musiałbym poprawiać tych wszystkich głupot, ale coś jeszcze zapodam...

Pedro \o/ Małolat niszczy system. Kapitalna bramka i znowu okazuje się, że jeżeli gra średnio to przynajmniej potrafi zamienić jedną okazję na gola :] W ogóle kocham go bo zawsze go wspierałem i zawsze liczyłem na to, że zagra Pedro a ten odwdzięcza się zajebiście a mimo to ma grono przeciwników :|

Bójcie się. Jutro wstanę i mówcie mi Pedro!

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 04 paź 2009, 10:57

Mecz wygladał jak wyglądal. Indywidualne krycie Xaviego i Iniesty zrobilo swoje. Ale przez takie ustawienie Almeria nie oddała żadnego strzału na bramke Valdesa. Messi schodzil do srodka przez caly mecz, gdyz nie miał kto rozgrywac piłki. Busquets po raz kolejny okazał sie totalnym nieporozumieniem. Najlepszy na placu chyba Puyol. Na szczegolne "wyroznienie" zasługują też slabiutki Maxwell, niedokładny i jakiś zmęczony Ibra oraz totalnie zagubiony Marquez(pierwsze 10 minut to chyba z 10 niecelnych podań!).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 paź 2009, 11:26

Mecz był jaki był, brakowało sporej ilości skladnych akcji, brakowało ruchu. Zbyt duza ilość niecelnych podań, brak wspolparacy na skrzydłach, w środku. Dobrze, ze jakas nieliczna akcja nie zakocznyła sie bramka, choć miałem obawy przy rzucie roznym w ostatnich sekundach. Na całe szczescie sa 3 oczka i komplet przed przerwa.
Napewno na plus kolejna bramka Pedro, on moze grać słabo, przecietnie, dobrze, ale zawsze gdzies sie pokaze, to wypracuje setke Zlatanowi - Getafe, Racing to strzeli bramke. Nie wszyscy strzelaja w kazdych rozgrywkach, a on ma we wszystkich juz na początku sezonu. Oby tak dalej. Jedyna rzecza jaka mi sie nie podaba to poraz kolejny brak wymiennosci miedzy Pedro a Messim, moze to załozenie Pepa, moze nie, ale widać, że Pedro lewa noga boi sie coś konkretnego zrobić, dlatego wyglada to jak wyglada.
Teraz przerwa i oby po niej wszyscy wrócili zdrowi. Mecz z Valencia na wyjezdzie bedzie napewno ciezki, ale jesli wszyscy beda zdrowi to Blaugrana powinna dać rade.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2009, 11:37

Moja diagnoza odnosnie poprzedniego meczu byla sluszna. Szkoda bo gralismy troszke gorzej niz z Ukraincami.

Mentor jak tak bardzo ci sie podobal Pedrito to chyba zauwazyles ze koledzy mu nie ufaja. Dopiero jak strzelil ladna bramke to zaczeli mu wiecej pilek dogrywac ale chlopak sie chyba spalil bo zaczal grac bardziej niecelnie. W kazdym razie to i tak na plus bo wreszcie wiecej sie angazuje w akcje na skrzydle.

Rafa kolejny slaby mecz. Mam nadzieje ze wroci do formy bo tak grac srodkowy nie moze. Maxwell tez cienko.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 12:32

Czy Pedro mi się podobał? Grał średnio, ale bramka zajebista i bardzo ważna. Nie pierwsza zresztą więc naprawdę należy go doceniać i mam zamiar dalej to robić.

Almeria wyszła chyba 7 obrońcami :lol: Ultradefensywna taktyka prawie się sprawdziła chociaż swoje okazje mieliśmy nie wliczając nawet karnego na Messim, którego arbiter oczywiście nie zauważył. Sędziowanie znowu beznadziejne :/ Była też chyba ręka Marqueza w polu karnym, ale akurat szła kolejka więc słabo to widziałem.

Teraz przerwa na reprezentacje a potem wyjazd do Valencii a więc trochę kiepsko to wygląda, ale trzeba jakoś dać radę.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2009, 14:07

Mentor pisze:Teraz przerwa na reprezentacje a potem wyjazd do Valencii a więc trochę kiepsko to wygląda, ale trzeba jakoś dać radę.
Nasza defensywa ma podobny poziom do tej Atletico ;P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 14:12

To dobrze :P Dodając do tego spory potencjał w ofensywie oraz fakt grania na własnym boisku można się spodziewać, że nie będzie jakiejś szczególnej murarki.

[EDIT]

- bramka Pedro z wczoraj jakby ktoś nie widział a chciał zobaczyć.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2009, 14:16

Nie będzie bo nie ma do tego wykonawców, zresztą nie ma ich od czasów argentyńskiego duetu i szybko nie będzie:/ Mecz więc zapowiada się ciekawie bo jedni i drudzy będą atakować. Ciekawy jestem jak się spisze Banega na tle najlepszej drugiej linii na świecie obecnie, ostatnio co mecz to jeden z najlepszych na boisku. Jeśli jakimś cudem by dość mocno przeszkadzał Xaviemu i Iniescie/Keicie to może być jeszcze ciekawiej :]
Oby tylko nie było urazów bo dla Villi, Maty i Silvy nie ma zmienników na ich poziomie, a bez nich ofensywa leży i nie wyglądamy lepiej niż taka Almeria :lol:

Henry będzie już gotowy na ten mecz ?

Bramka faktycznie świetna :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 14:20

Henry raczej na pewno. Jego uraz miał być niegroźny. Do meczu 2 tygodnie więc jak nic nowego mu się nie stanie to będzie gotów do gry. Inna sprawa, że jak gra to spisuje się dość słabo.

Bojan też powinien być już gotowy o ile nie wyjedzie na jakieś mistrzostwa :think:

A przeszkadzanie naszym maluchom to zdecydowanie dobra metoda, ale jeden zawodnik może nie wystarczyć. Wczoraj obaj mieli oddzielne plastry i do rozgrywania w środku musiał się przyłączyć Messi. Inna sprawa, że coś za coś - Almeria dobrze zorganizowana w defensywie nie oddała strzału na bramkę Valdesa :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2009, 14:25

Mentor pisze:Henry raczej na pewno. Jego uraz miał być niegroźny. Do meczu 2 tygodnie więc jak nic nowego mu się nie stanie to będzie gotów do gry. Inna sprawa, że jak gra to spisuje się dość słabo.
Wiem, dlatego liczę że zagra... Pedro lepiej spisuje się od niego :P
Co jak co, ale francuz w meczach które w tym sezonie widziałem grał średnio, no może z wyjątkiem pierwszych 5 minut z Atletico, ale to pewnie przypadek. Więc jeden do krycia indywidualnego teoretycznie mniej.

Bojan raczej nigdzie się nie wybiera. W u20 nie zgłoszony, a na u17 za stary już jest. Chyba, że jest coś o czym nie wiem jeszcze :oops:
Mentor pisze:A przeszkadzanie naszym maluchom to zdecydowanie dobra metoda, ale jeden zawodnik może nie wystarczyć. Wczoraj obaj mieli oddzielne plastry i do rozgrywania w środku musiał się przyłączyć Messi. Inna sprawa, że coś za coś - Almeria dobrze zorganizowana w defensywie nie oddała strzału na bramkę Valdesa :lol:
Niby tak, ale Mata, Pablo czy Silva kompletnie nie nadają się do mocnej gry defensywnej. Za słabi są w tym, niemal zerowy odbiór mają :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 14:29

Sammyy pisze:Bojan raczej nigdzie się nie wybiera. W u20 nie zgłoszony, a na u17 za stary już jest. Chyba, że jest coś o czym nie wiem jeszcze :oops:
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=29064 :think:

Z Valencią zapowiada się naprawdę fajny mecz tylko denerwuje mnie ta przerwa na reprezentacje :/ Nie dość, że trzeba przeczekać te 2 tygodnie to jeszcze na dodatek po zgrupowaniach z formą różnie bywa :/

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2009, 14:38

Hmmm, skoro nie został zgłoszony przed turniejem to dziwne, że może teraz dołączyć. Swoją drogą Hiszpanie mają mus puszczenia swoich zawodników, przynajmniej na to wychodzi, tymczasem Niemieckie czy Włoskie kluby spokojnie mogli zostawić zawodników u siebie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 22:59

Rozśmieszyły mnie trochę wypowiedzi pomeczowe naszych piłkarzy a konkretnie Iniesty i Xaviego więc wklejam:
Xavi:
„Chico cały czas krył mnie indywidualnie. To irytujące, bo nie wiesz co masz ze sobą zrobić. Czasami chciałem nawet zejść z boiska, bo tak mi to przeszkadzało. Nigdy nie spotkałem się jeszcze z tak bliskim kryciem. To było wręcz obsesyjne. Chodził za mną nawet gdy wykonywałem rzuty rożne. Starałem się nie zwracać na to uwagi i grać z pierwszej piłki. To przykre że tak grali, ale myślę że więcej drużyn przyjmie taki sposób gry.”

Iniesta:
„Mam dobre wspomnienia z tego meczu, szczególnie że zakończył się dla nas bardzo pozytywnie. Żal mi Ortiza, który widać że chciał grać, ale nie mógł, bo cały czas musiał stać blisko mnie. Sanchez oddelegował aż dwóch graczy, którzy mieli utrudniać życie mi i Xaviemu. Było to dziwne spotkanie, ale najważniejsze że mamy komplet punktów.”
Pogrubiony fragment rozłożył mnie na łopatki :lol:

Generalnie jednak nasi pomocnicy powinni być przygotowani na to, że taktyka przyjęta przez Almerię nie będzie wyjątkiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”