Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 995

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 cze 2009, 22:33

Makis pisze:
Viola oferuje podobno 13 mln za Roystona. IMO nie ma sie co zastanawiac. Czas powoli pozbywac sie tych, ktorzy sa zbedni.
Również jestem tego zdania, a te 13 baniek można spokojnie dołożyć do transferu Davida Villi. Wtedy być może nietoperze będą zadowoleni. No i sieci trzeba zarzucić na jakiegoś mediacentero oby to był Xabi, ponoć Benitez chce Robbena, dorzucić mu można jeszcze królika za którego ponoć skłonny jest dać 6 balonów :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2009, 22:58

RealFan pisze:to defensywny pomocnik, a nie rzogrywajacy. on ma dostarczyc pilke graczowi kreatywniejszemu od siebie. to samo robil mekelele we wspolpracy z zidanem, to samo robi yayowaty przy xavim.
Tak i o to chodzi, tylko porblem ile takich akcji Lass gra, ile gra pilek do tych "kreatywnych" a ile do Gago, czy lini defensywnej. To jest dla mnie zatrzymywanie akcji, i to bedzie widoczne jesli Real bedzie wygladał tak jak sie zapowiada.
RealFan pisze:majac obok siebie sneijdera i gutiego gral duzo lepiej w ofensywie. to nie redondo.
Redondo to z niego nigdy w zycie nie bedzie, nigdy nawet sie na niego nie zapowiadał, choć i byli tacy, ktorzy w nim widzieli jego nastepce.
Etus2 pisze:Edit : Arcybiskup Barcelony krytykuje transfery Realu
Czytałem ta kazania tego kaznodzieji, ale ni chu... nie znalazłem tam odwołania do Realu. To chyba w Madrycie zaczynaja wariować powoli i teraz kazda wypowiedz bedzie odnoszona do ich transferow.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 cze 2009, 23:01

Uffff dużo się wydarzyło od mojej ostatniej wizyty.

Perez :D

2 transfery i z zapowiadanych 300 mln zostalo nam 140. Bardziej nastawiałem się w kierunku transferu Riberego niż Kaki czy też Ronaldo :shock: Sprowadzanie teraz Francuza byłoby lekkim przegięciem.
Kaka. Śmieszą mnie forumowi frustraci, którzy rzucają hasłami w stylu 'Kaka gra padake od 2 sezonów'. Idiotyczne szukanie wymówki w kwestii transferu tego gracza do Realu. Umówmy się, że w Serie A lepszego pomocnika nie ma.
CR7. Mnie ten transfer nie przekonuje i w pewnym stopniu rozumiem frustracje niektórych ludzi, głównie związanych z Barceloną :]
Przede wszystkim Portugalczyk w ManU grał zwykle jako ostatni pomocnik, a przed nim był zazwyczaj jeden napastnik. W Realu taka opcja jest raczej niemożliwa. Cena [']. Za tyle hajsu Ferguson sobie może znaleźć tyle dobrych graczy że głowa mała. A CR7 do ManU zawędrował w głównej mierze dzięki Realowi i transferowi Becksa do Realu...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 cze 2009, 23:12

Jarzinho pisze: Tak i o to chodzi, tylko porblem ile takich akcji Lass gra, ile gra pilek do tych "kreatywnych" a ile do Gago, czy lini defensywnej. To jest dla mnie zatrzymywanie akcji, i to bedzie widoczne jesli Real bedzie wygladał tak jak sie zapowiada.
to powiedz mi do kogo mial podawac zebys mogl mu przyznac, iz wywiazal sie z tych zadan, kiedy w srodku pola obok siebie mial tylko gago oraz skrzydlowych?
Vianuch pisze:z zapowiadanych 300 mln zostalo nam 140
zapowiadanych przez kogo? przez dziennikarskich amatorow z defensacentral? :) ale jak tak dalej pojdzie to moze i cos kolo tego wydamy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2009, 23:38

Porównanie tego, co Gago grał w Boca do tego, co gra w Realu jest bez sensu. W Boca nie miał żadnego partnera obok siebie, był jedynym DM-em. W Realu Gago dostał dużo zadań, których nie wykonywał będąc w Boca. Od pierwszego występu Fernando w Realu miałem wrażenie, że Real kupił innego piłkarza niż chciał. Na szczęście ten stosunkowo szybko zaczął wywiązywać się z tych zadań, chociaż długa aklimatyzacją była dla niego problemem, przez co tacy ludzie jak Rhazes skreślili go już po kilku meczach.

W Realu Gago częściej zapuszczał się do przodu, oprócz odbierania piłek próbował inicjować akcje, co wychodziło mu różnie. Zaczął oddawać więcej strzałów, co dla mnie było kompletnie niedorzeczne, bo wiadomo jak wygląda jego peta, nie wspominając o wolejach, które najczęściej lądowały w trybunach. Wydaje mi się, że wiele osób właśnie przez te strzały wyrobiło sobie opinię o Gago. Na nic jego odbiory, wślizgi i asysty. Gago jest za chudy, mało agresywny i nie strzela goli - koniec, kropka. :lol:

Oczywiście, nie jest to piłkarz klasy Mascherano, ale ma dopiero 23 lata, więc jeszcze ma czas. Redondo swoją najwyższą formę w Realu osiągnął dopiero po 5 latach. Gago ma o tyle gorzej, że nikt w Realu nie będzie tyle czekał i musi grać na swoim najwyższym poziomie już od teraz. Warto jeszcze odnotować, że jegą zaletą jest umiejętność przystosowania się do partnera. Potrafi znakomicie współpracować zarówno z Lassem, jak i z M. Diarrą i z Masche w kadrze (z nim się chyba najlepiej rozumie) no i oczywiście może też grać jako jedyny DM.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2009, 0:12

Umówmy się, że w Serie A lepszego pomocnika nie ma.
Umówmy się,że ty za dużo meczów z udziałem Kaki,szczególnie w Serie A,to nie obejrzałeś w ciągu ostatnich 2 lat :roll: A Milan go sprzedał dla kasy + by wreszcie pozbyć się jego chciwej rodzinki (tatuś manager + braciszek 'zdolny obrońca').

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 cze 2009, 1:02

MazurXIII pisze:Umówmy się,że ty za dużo meczów z udziałem Kaki,szczególnie w Serie A,to nie obejrzałeś w ciągu ostatnich 2 lat A Milan go sprzedał dla kasy + by wreszcie pozbyć się jego chciwej rodzinki (tatuś manager + braciszek 'zdolny obrońca').
Właśnie na to czekałem :beer:

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 15 cze 2009, 1:04

Kaka może nie grał za dobrze ostatnio, ale to jest spowodowane słabą grą Milanu. Gracz, który w pojedynke eliminuje Manchester United na pewno nie zapomniał jak się gra w piłkę i jestem pewny, że pokaże to w Realu.

Gago jak dla mnie kozak absolutny, jego wślizgi i wyczucie odległości na mistrzowskim poziomie, czasami ma jeszcze zbyt gorącą głowę żeby podjąć najlepsze decyzje ale i tak jest w czwórce najlepszych defensywnych pomocników świata.

Jarzinho- a spodziewałeś się, żę po odbiorze piłki Gago czy Lass będzie pędził do przodu i wdawał się w drybling z przeciwnikiem. Po odbiorze piłki głównym zadaniem defensywnego pomocnika jest jej nie stracić, gdyż w tym momencie byłoby to bardzo groźne. Dlatego wycofanie do bocznego obrońcy który uruchamia skrzydło jest jak najbradziej na miesjcu. I nie baw się w proroka.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 cze 2009, 1:38

Vianuch pisze:Cena [']. Za tyle hajsu Ferguson sobie może znaleźć tyle dobrych graczy że głowa mała. A CR7 do ManU zawędrował w głównej mierze dzięki Realowi i transferowi Becksa do Realu...
1. Cena ? Uwazasz ze 4x20 mln funtow to duzo za najlepszego pilkarza na swiecie ?
2. My nie potrzebujemy dobrych graczy, tylko scisla swiatowa czolowke , ewentualnie pilarzy ktorzy pretenduja do takiego miana. A obecnie tacy sa w cenie , tymbardziej po waszej ofensywie transferowej
3. Nie wiem co ma do tego Becks ?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 cze 2009, 1:47

90% transakcji odbywa się ratalnie, więc nie patrz na to 4x20 a po prostu jako 80, bo Wy też dokonując zakupu będziecie mogli rozłożyć to na raty.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 cze 2009, 1:52

90 % jak nie wiecej. Akurat uczepiles sie malo waznego fragmentu :P Ale skoro wolisz - czy 80 mln funtow to duzo za Cristiano ?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 cze 2009, 4:57

Śmiem twierdzić, że za rok musielibyście sprzedać go za o wiele mniejszą kasę.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 cze 2009, 10:12

stanczyk-gago w czworce najlepszych dm-ow na swiecie? to wymien prosze wg Ciebie pozostala trojke,chetnie podyskutuje...

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 15 cze 2009, 10:36

STAŃCZYK pisze:Gracz, który w pojedynke eliminuje Manchester United na pewno nie zapomniał jak się gra w piłkę i jestem pewny, że pokaże to w Realu.
To rozumiem, że R10 grał słabo w Barcie, bo cały zespół grał słabo :?:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 15 cze 2009, 10:37

hahahahhaha stanczyk gago w 1 czworce ;O to nas zabiles tym ,1 czesc sezonu mial niezla ale druga to padaka i jak narazie dlamnie nic szczegolnego nie pokazal ale niech sie wypowie jakis kibic rm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”