Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 997

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 cze 2009, 15:50

Snipp_ pisze: Specyfika Serie A jest taka, że DM to najważniejsza pozycja w zespole, z którą Momo świetnie sobie radzi. Inter ma Cambiasso, Roma De Rossiego a Milan Gattuso. Cała czwórka to poziom światowy.
Tyle że ten, należący do światowej czołówki Cambiasso, grzeje ławę w reprezentacji Argentyny, a Gago gra w pierwszym składzie. Mam wrażenie że dużo osób chciałoby wmówić kibicom Realu jaki to słaby jest Gago, a wg. mnie był on najlepszym (a przynajmniej najrówniej utrzymujący wysoki poziom) naszym piłkarzem w pierwszej części sezonu. W drugiej już grał dużo gorzej...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 15:58

Cambiasso przez Mardone jest pomijany w składzie w ogole. Co nie swiadczy, że Gago jest lepszy od Cuhcu raczej o braku zaufania u Maradony i tak naprawde nijak ma sie do tego co prezentuje Esteban a co prezentuje Gago, przy całym szacunku dla jego bardzo dużych umiejetnosci.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 cze 2009, 16:12

Jak się nie mylę to Gago już przed Maradoną grał w pierwszym składzie kosztem Cambiasso :>

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 cze 2009, 16:16

STAŃCZYK pisze: W takiej Hiszpanii to wydaje mi się, że Sissoko byłby ciężko "kręcony" przez dobrych techncznych graczy jacy tam występują.
Momo grał w Hiszpanii kilka sezonów. Rafa zabrał go ze sobą do L'poolu. Gracz bardzo dobry, z dobrym odbiorem szybki i nieustępliwy.

Cambiasso jako wielki talent grywał u nas, i się nie sprawdził, może za wcześnie go skreślono.

Graczy do obsadzenia pozycji DM'a mamy 3, Lass, Diarra i Gago, ich zadaniem ma być odbiór i oddanie piłki do partnera który zrobi z nią więcej pożytku, czy to będzie piłka na wolne pole do bocznego obrońcy dublującego skrzydłowego, czy piłka do rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, którego jeszcze nie mamy :P który rozrzuci piłkę tam gdzie powinna ona trafić. Nie wszystko musi być wałkowane środkiem, mając na boku Cristiano zapewne często będą posyłane piłki do skrzydeł, Kaka też lubi atakować ze skrzydła. DM ma rozrywać, a nie rozgrywać, ma zabierać i oddawać piłkę i nie musi po odbiorze dryblować, czarować czy asystować, on ma być zmorą dla przeciwników. To, że czasem DM strzeli bramkę, zaliczy asystę nie znaczy, że jest super mega przegięty w ofensywie, każdy grający piłkarz potrafi coś zaprezentować w przodzie, a tym bardziej gracze którzy biegają w środku pomocy...jakiś tam przegląd gry muszą mieć, i technikę użytkową również. Jednym z najlepiej prezentujących się DM jest Senna, tylko Marcos potrafi grać do przodu i z piłką przy nodze, nie gra na zasadzie zabierz oddaj. Kolejny świetny gracz tego typu to Essien, Yaya jeśli gra to trzyma światowy poziom. Do tej 10 nigdy nie dał bym Cambiasso przynajmniej nie w obecnej dyspozycji.DM IMO w Madrycie nie jest potrzebny, przypuszczam, że jednego się pozbędziemy, a przybędzie gracz pokroju Xabi Alonso czyli klasyczny mediacenter

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2009, 16:30

brylancik pisze:Jak się nie mylę to Gago już przed Maradoną grał w pierwszym składzie kosztem Cambiasso
Byc moze pod koniec kadencji poprzedniego szkoleniowca stracił miejsce w składzie. Nie wiem, nie sledze az tak dokładnie. Wczesniej grywał dość sporo i regularnie. Z niczego te ponad 40 wystepów w reprezentacji sie nie wzieło. Moze chodzi o charakterystyke bo umiejetnosci rozgrywania u Gago chyba jednak sa wieksze. Natomiast jesli chodzi o ilosci odbiorów i przeszkadzanie w grze tu Cambiasso jest rewelacyjny i zasłużenie dwa lata z rzedu jest najlepszym DM w Italii.

Cenie sobie Gago, ale powołania (jeszcze biorac pod uwage wyniki Maradony tym bardziej) o niczym nie swiadcza.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 cze 2009, 16:45

brylancik pisze:Mam wrażenie że dużo osób chciałoby wmówić kibicom Realu jaki to słaby jest Gago
Nie. Ja nie uważam, że Gago to słaby zawodnik. Ja tylko stwierdziłem, że jest kilku lepszych, z pewnością więcej niż 3, co sugerował kolega kilka postów wyżej. Gago to wg mnie świetny, perspektywiczny zawodnik, ale raczej nie ścisła czołówka światowa.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 15 cze 2009, 18:11

STAŃCZYK pisze:Jeszcze kilka słów do Snippa, któremu miłośc do Juventusu przesłania prawdę: Gago [...] dysponuje lepszą [od Sissoko] szybkością.
?!
STAŃCZYK pisze:Na plus Sissoko [...]gra głową, może również opanowanie.
?!

Kolega chyba nigdy nie widział Sissoko w akcji. Polecam.
brylancik pisze:
Snipp_ pisze: Specyfika Serie A jest taka, że DM to najważniejsza pozycja w zespole, z którą Momo świetnie sobie radzi. Inter ma Cambiasso, Roma De Rossiego a Milan Gattuso. Cała czwórka to poziom światowy.
Tyle że ten, należący do światowej czołówki Cambiasso, grzeje ławę w reprezentacji Argentyny, a Gago gra w pierwszym składzie.
Nie chcę przypominać kto jest trenerem
:lol:

Gago to dobry grajek, ale nie wydaje mi się, że to poziom Sissoko, który w Juventusie naprawdę wskoczył na najwyższą półkę. Fakt, nie jest supertechnikiem (Gago ustepuje w tej kwestii znacznie) i jest kiepski taktycznie, ale jego siła, determinacja i szybkość sprawiają, że to świetny defensywny pomocnik.

Tam ktoś jeszcze o o Xabim wspominał - to że potrafi rozegrać nie znaczy, że nie jest dm-em. Dm też może na boisku pełnić rolę rozgrywającego. Ta funkcja nie jest zarezerwowana dal ofensywnego pomocnika.
:wink:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 15 cze 2009, 21:13

Bardzo przyjemny artykulik na rozladowanie emocji:

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,671 ... _udac.html

Mimo ze jestem za Realem, to w niektorych momentach prawie plakalem ze smiechu. Chociaz moze faktycznie Raul na lewej obronie to dobry pomysl :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 cze 2009, 22:30

real wzial kredyt na ponad 76 melonow - beda transfery 8)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 cze 2009, 22:34

nie transfery tylko psucie rynku :kocioł:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 cze 2009, 0:02

Coraz głośniej o Trezegolu...Tylko nie on, mamy tylu napastników w składzie lepszych/porównywalnych od/do starego Francuza...Już wolę Negredo niż jakieś podstarzałe "dostawnogi".

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 cze 2009, 0:10

Trezegol walczy o nowy kontrakt w Juve i jego agent podbija cenę. Nie ma nawet takiej opcji żeby przyszedł do nas. Villa :pray:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 cze 2009, 0:25

wy tam o Villi i Trezeguet a Franck podobno was wybral. Mam nadzieje ze akurat jego wam sie nie uda kupic.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 cze 2009, 17:00

Wg angielskiego The Guardian Real wystawil na sprzedaż nastepujacych pilkarzy: Gabriel Heinze, Javier Saviola, Mahamadou Diarra, Klaasa-Jana Huntelaar, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder i Royston Drenthe. Co do wiekszosci sie zgadzam, chcialbym jednak zeby Wesley zostal z nami. Jesli bedzie gral tak, jak w pierwszym sezonie, moze sie bardzo przydac. Robbena sprzedalbym tylko, gdyby wplynela duza oferta (MC?).
PS. Dlaczego na tej liscie nie ma Salgado? :?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 cze 2009, 17:12

Makis pisze:Dlaczego na tej liscie nie ma Salgado?
Bo to czysty wymysł The Guardian, który wypisał takie, a nie inne nazwiska.

Zastanawia mnie dlaczego niektórzy tak pragną pozbycia się Heinze patrząc na to, że nie mówi się o wiele lepszych alternatywach. Clichy w moim przekonaniu nie jest znacznie lepszy od Argentyńczyka. Poza tym, jak narazie nie wymienia się żadnego stopera, który mógłby przyjść do Realu, a Heinze również gra na tej pozycji.
Mam również nadzieję, że zaden z naszych napastników nie odejdzie, oczywiście pomijając Saviole. Sezon jest długi, mamy się bić na 3 frontach. Oczywiście najmniej przekonujący jest Klaas, który jednak swoją charakterystką gry nie miał szans pokazania swoich umiejętności, bo kreatywni pomocnicy byli kontuzjowani i nie miał mu kto dogrywać piłek, aby mógł strzelić z 5 metrów na pustą bramke :D . Poza tym rezygnowanie z piłkarza po pół sezonu na którego wydało się grubo hajsu nie jest rozsądne.
Robbena również bym zostawił, od dawna się mówi, że jeden skrzydłowy (Ronaldo) w Realu nie wystarcza.

Salgado, Drenthe, Garcia, Saviola to piłkarze, których należy wywalić w pierwszej kolejności, a potem myśleć o kolejnych rozszadach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”