Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 998

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1520
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 maja 2013, 13:14

Odezwał się do mnie dzisiaj znajomy, który pracuje w Mediolanie, ni jak nie interesuje się piłką nożną ale pracują z nim fani Interu, którzy powiedzieli mu ciekawą rzecz, że po wczorajszych popisach na San Siro, Moratti podobno bardzo ale to bardzo poważnie rozważa zatrudnienie kogoś z dwójki Capello - Blanc i że pozostanie Stramy to zwykłe mydlenie oczu. Podobno były też jakieś manifesty pod firmą Morattiego odnośnie zarządzania drużyną, że aż policja musiała wkroczyć do akcji. Zaczyna się dziać wreszcie coś, kibice to widzą i pewne jest to, że teraz nie dadzą żyć Morattiemu dopóki coś się nie zmieni, oj będzie ciekawie ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2013, 14:57

W przypadku Milanu i Berlusconiego było podobnie i na nic się to zdało. Dopiero sam Berlu doszedł do wniosku, że potrzebne zmiany. Nikt nie zmusi Morattiego do niczego jeżeli sam nie będzie chciał.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 950

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 maja 2013, 15:05

Ciekaw jestem jak Ci fani Interu dowiedzieli się, że Moratti planuje zatrudnienie Blanca lub Capello i w ogóle jak tak szybko się o tym dowiedzieli :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1520
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 maja 2013, 15:16

Ciekaw jestem jak Ci fani Interu dowiedzieli się, że Moratti planuje zatrudnienie Blanca lub Capello i w ogóle jak tak szybko się o tym dowiedzieli
to było wiadome wcześniej, po prostu oni tam mają informacje na miejscu, a my tutaj wiemy tylko to co gazety i portale napiszą.
Nikt nie zmusi Morattiego do niczego jeżeli sam nie będzie chciał.
zmuszą, w bardzo prosty sposób, będzie ich coraz mniej przychodzić na mecze, w tym sezonie Inter sprzedał największą ilość biletów w Serie A, a dostał taki chłam przez ostatnie pół roku, że kibic może czuć się oszukany i zawiedziony.

mniej kibiców = mniej kasy = pierdolnięcie sobie w łeb przez Morattiego i otrząśnięcie się z marazmu, bo brak pucharów niesie straty odczuwalne, ale brak pieniędzy z biletów może doprowadzić do najgorszego ... i nawet promowanie klubu w Azji tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 maja 2013, 11:23

A tymczasem Livaja dal w morde Radovanovicowi na treningu Atalanty. Serb zalal sie krwia, a Marko... skwitowal wszystko smiechem.

Niezly charakterek.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2013, 14:43

Zeby tak strzelał bramki w Atalancie to mialby powod do zadowolenia z siebie.

Wczoraj rozmawialem z Loczkersonem i w sumie potraktowalem go jak kibica Interu, ze jest na czasie i wie co w trawie piszczy. Oczywiscie kraza informacje o taktyce i wizji Interu na najblizszy sezon tyle, ze w wersje ze Stramaccioni zostanie nie da sie jakos specjalnie wierzyc. W mediach taka obowiazuje. Mialby dostawac zawodnikow do systemu 4-3-3. Z "zaklepanych" transferow mamy anonimowego juniora z Urugwaju Diego Laxalta (2,3 mln euro mial kosztowac), Hugo Campagnaro, Marco Andreolli w uzupelnieniu obrony, ofensywny pomocnik lub lewoskrzydłowy (chyba w takiej roli mialby trafic do Interu) Ruben Botta z Tigre oraz Mauro Icardi z Sampdorii. Kosztowac mialby tylko ten ostatni - mowi sie o 13 milionach + pol karty jednego z naszych talentow z Primavery.

Odnosnie celow transferowych na najblizsez tygodnie to mowi sie o Gino Peruzzim z Velezu (naturalny nastepca Il Capitano) lub wypozyczeniu Martina Montoyi z Barcelony, ale to chyba szum w kontekscie rewelacji medialnych z Handanoviciem w tle. Srodek pola mialby wzmocnic defensywny pomocnik Porto - Fernando. Interesy z Porto ostatnio nam wychodza swietnie (w sensie ze bezproblemowo) wiec tu mozna dac wysoki status wiarygodnosci informacji. Tym bardziej iz Fernando zostal tylko jeden rok kontraktu w zespole z Estadio do Dragao, a oni juz nie proznuja i chyba pozyskali juz jakichs Meksykańcow. Do najwiekszej ilosci zmian mialoby dojsc w formacji ataku. Odejsc mieliby Cassano, Milito (ten ma kontzuje wiec pewnie nie odejdzie) a przyjsc oprocz wyzej wspomnianego Icardiego, Papu Gomez z Catanii i Lazar Markovic z Partizana, która mial miec blizej do Chelsea, ale ponoc Mourinho stwierdzil ze go nie potrzebuje i Inter moze chciec sprowadzic Serba.

Z uwzglednieniem waznych kontraktow wyglada to mniej wiecej tak:

Handanovic
Castellazzi/Belec

Peruzzi - Ranocchia - Juan Jesus - Pereiera
Jonathan/Zanetti (kontuzja) - Campagnaro/Andreolli - Chivu - Nagatomo

Guarin - Fernando - Kovacic
Kuzmanovic/Benassi - Cambiasso - Obi/Alvarez

Palacio - Icardi - Gomez
Markovic - Milito/Longo - Botta

C: Stramaccioni ( :P )

Niewiadomo ile leczyc bedzie sie Milito, Botta tez kontzuja, wiec wpisalem Longo bo widze szanse na minuty gry dla niego. Atalanta raczej tez nie chce Livaji, wiec to on moze wrocic do Interu. Nie wiadomo co zrobic ze Schelotto, ktory szanse powinien dostac mimo ze prezentune sie zle, ale srednio pasuje do schemtu 4-3-3. Markovic zdaje sie tez jest raczej lewoskrzydlowym, ale umiescilem go na prawym skrzydle. Alvarez to tez ostanio bardziej napastnik niz pomocnik i wreszcie mu idzie (choc czasem jeszcze sie poslizgnie). Zreszta to tylko taka proba zlozenia tych wszystkich plotek w jednosc. Wiadomo, zawsze moze ktos odejsc, a szczegolnie senatorzy w postaci Chivu, Cambiasso czy Stankovicia. Jest tez mozliwosc wykupienia za grosze Gargano, ale ostatnio raczej mowilo sie ze Inter go nie wykupi. No i fakt, ze Moratti mialby sie wykazac wyrozumialoscia i cierpliwoscia do Stramaccioniego, po wywalczeniu 8-9 miejsca w tabeli az nierealny. Nowy trener Blanc? Dyrektor sportowy Leonardo? To powinno sie wyjasnic juz wkrotce.

Ten biznesmen X z ktorym negocjuje MM to nie Singapurczyk tylko Indonezyjczyk, gwoli sprostowania.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2013, 15:07

Mniej więcej tego się spodziewałem. Tyle, że potrzebowałem jakiegoś odniesienia bo jest trochę zawodników, których nie wiem gdzie się spodziewać w 4-3-3 (Alvarez, Schelotto). W dodatku przyszłość Samuela, Milito czy Cassano jest dla mnie niejasna. Kolejna sprawa to Campagnaro. Facet od tylu lat gra w 3-osobowym bloku obronnym, że jego przejście do Interu z automatu sugeruje ten schemat. Dlatego też chciałem wiedzieć, na ile media są przekonane, że będzie to 4-3-3 właśnie. Mam też nadzieje, że Guarin będzie grał w linii pomocy. Nie jako ofensywny pomocnik, a jako box-to-box. Szkoda by było, żeby wyrósł z niego drugi Boateng. Wtedy jest 2 świetnych graczy w pomocy i brakujące ogniwo to dla mnie Nainggolan, ale on zdaje się, że idzie do Napoli, które zresztą nie bardzo go potrzebuje (z taką formą jaką pokazuje Dzemaili mają już 4 bardzo dobrych graczy o różnej charakterystyce i jeszcze tego młodego Chorwata)
No i kibicuje wam w kwestii Markovicia. Lazar to bardzo ciekawy gracz, do 3-osobowej formacji ataku idealny kandydat. By była świetna alternatywa dla Palacio i Gomeza.

PS: a dlaczego nie wymieniłeś Cambiasso?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2013, 15:22

Inter dosc czesto gral w tym roku trojka obroncow, wiec moze bedzie grywal od czasu do czasu? Tym bardziej gdyby został Strama Inter grałby w 150 ustawieniach :P Campagnaro przychodzi do Interu, bo Inter zaproponowal mu troche wiecej pieniedzy i ponoc o rok dłuzszy kontrakt, wiec pewnie wszystko mu jedno jak bedzie gral. Jest na tyle doswiadczony, ze pewnie da rade. Wszystkie takie zalozenia o kant dupy rozbic jesli trenerem zostałby np. Mazzarri który gra trojka.

Dla mnie Gurin to tez box-to-box. W pewnym momencie wystawiano go z przodu z powodu wielosci urazow, bo ma młotek w nodze, jest dosc kreatywny i tak zostalo. Pamietaj tez ze Strama czesto robil z niego prawego pomocnika i to mu juz wyraznie nie sluzylo.

Odnosnie Markovicia to oczywiscie moze byc tak ze MM bedzie skapil i bedzie wygladac to Markovic albo Gomez. Markovic i Gomez to zyczeniowe postawienie sprawy, ewentualnie zalozenie, ze przez oszczednosciowa polityke naszej kadrze brakuje jakosci takze w ofensywie i koniec z takim podchodzeniem do sprawy. O dobrego napastnika zawsze warto powalczyc.

Wspomnialem o Cuchu. Uwzglednilem wszystkich zawodnikow z waznymi kontraktami poza Stankoviciem, który chyba predzej zrobi doktorat z medycyny niz wroci na boisko. Mowi sie ze mialby trafic do River, ale to musi byc jego decyzja. Nie wiem czy w klubie beda na niego naciskac jak na Sneijdera, raczej nie. Caly czas ma wazny przez rok kontrakt, ale po nim najbardziej widac ze jest po drugiej stronie rzeki. Jeszcze w pierwszej czesci sezonu gral zadziwiajaco dobrze (ta passa Interu to takze efekt jego gry), w drugiej to juz tylko umieral stojac i wyroznil sie tylko dobrym meczem w Catanii i ze o maly wlos nie urwałby nogi Giovinco. Sportowo moze cos wniesc do Interu, ale raczej niewiele grajac. Seedorf to niestety nie jest, zeby zajebal cos od czasu do czasu z dystansu chociaz. Sam Cambiasso jest inteligentny i pewnie dostrzega ze juz sie meczy na tym poziomie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2013, 15:30

Inter dosc czesto gral w tym roku trojka obroncow, wiec moze bedzie grywal od czasu do czasu?
Też tak myślę, ale z drugiej strony obawiam, się, że znów komuś strzeli do łba i 3-5-2 będzie ustawieniem podstawowym.
Pamietaj tez ze Strama czesto robil z niego prawego pomocnika i to mu juz wyraznie nie sluzylo.
Strasznie mnie to irytowało. Stąd ten wtyk o Boatengu.

Dobra to jeszcze napisz coś o Peruzzum, czy Samuel ma szanse na przedłużenie umowy i gdzie planujecie wysłać Cassano. Wtedy będę już totalnie zaktualizowany.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2013, 15:50

O Gino Peruzzim to ja Ci moge napisac tyle ile wie wikipedia. Wiem tyle, ze mimo 20 lat zdazyl juz zadebiutowac w doroslej reprezentacji Argentyny i fizycznie oraz w poruszaniu sie po boisku przypomina Zanettiego, choc ten w poruszaniu sie jest akurat niepowtarzalny. Ponoc moze grac tez w pomocy i na boku i jako defensywny. Rzekomo interesuje sie nim rowniez City. Niestety nie widzialem jak prezentuje sie na boisku. Reszte opowie Ci Doktor lub ktos kto sledzi pilke latynoamarykanska. Samuel ma opcje +1 w kontrakcie. Jego los wydaje sie zalezec od dwoch czynnikow: zdrowia i czy uda sie pozbyc jakos Chivu. Dwoch podobnych, wszechstronnych lewonoznych CB i raczej nie ma szans na pozostawienie ich obu. Ja oczywiscie wolałbym Samuela, bo jak gral prezentowal sie o wiele lepiej niz Rumun, ale ostatnio nawet jak sie wyleczyl to znow sie zepsul. Nawet mnie specjalnie nie zdziwi jak Walter po prostu zakonczy kariere.

Cassano. No wlasnie jego nie uwzglednilem, a ma wazny kontrakt :) Antek jak sie uprze to moze zostanie, ale po tej aferze ze Stramaccionim to chyba mu nie zalezy specjalnie by zostac. Jak pewnie widziales, fizycznie to cwierc zawodnika, nadal ma magic touch, ale jego charkter i zdrowie nie pozwala na to zeby byl wiodacym graczem Interu. W kontekscie Cassano wymienialo sie Fenerbahce, ale ja mysle ze on moze pojechac na podboj bankow w jakims smiesznym kierunku. Chyba ze zaszyje sie gdzies we Włoszech, w klubie gdzie bedzie alfa i omega, beda znosic jego humory, ale i pokochaja jego magiczne zagrania.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8798
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 maja 2013, 16:02

Mam takie pytanie, czy tylko ja krytycznie oceniam występy Ranocchi?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 maja 2013, 16:33

Trudno w ostatnim czasie poztywnie ocenic jakiegokolwiek pilkarza Interu czy juz szczegolnie członka obrony Interu, takze Ranocchia tez sie wpisuje. Trudno jednak winic tylko jego. Wiadomo ze nekaja go rozliczne urazy i dolegliwosci. Gra defensywna to gra calej jedenastki - taki truizm. Odkad posypaly sie kontuzje posypala sie cala gra defensywna Interu. Ranocchia ostatnio zamienil sie w słup soli. W ogole włoski stoper to temat rzeka. Gosc gral wybornie pierwsza czesc sezonu, w drugiej sie zupelnie pogubil (juz o kolejnym pilkarzu to pisze. przypadek? nie sadze :P ) choc zaczal byc grozny przy stalych fragmentach gry. Jak na swoje warunki fizyczne to potrafi czasem grac jak profesor, a czasem jest ospały i malo zwrotny. Lubi sie "obciac" przy jakims zagraniu i pozniej juz bedzie spozniony. Jak dla mnie brak mu charyzmy i zdecydowania, na granicy brutalnosci, co jest czesto niezbedne u srodkowego obroncy. Nie jest juz mlodym talentem, ale ma jeszcze szanse by wskoczyc do wagonu "klasa swiatowa". Tylko tego czasu ma coraz mniej.

Nie jestem wrozka i nie wiem czy przypadkiem pozwolenie mu kontynuowac kariere w innym miejscu i sprowadznie w jego miejsce innego obroncy, nie byloby korzystne dla obu stron. Poki co wydaje sie, ze jego najblizsza przyszlosc to Inter. Fajnie jakby wreszcie rozegral jeden dobry sezon, bez huśtawki formy. Tak naprawde trudno ocenic (moze tylko mi, gdyz jestem zaangazowany) czy jest az tak przereklamowany czy jest "beneficjentem" tych wszystkich słabych posuniec trenera czy dyrektora sportowego? Ja bym jednak stawial sie blizej tezy, ze potrafi cos tam coś tam.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2013, 16:53

Jak przed Conte defensywa JUVE wyglądała równie śmiesznie co ta aktualna Interu to i Chiellini się posypał (choć tak słaby jak Andrea nie był), więc ja bym Ranocchi nie skreślał. Jeśli Inter będzie silny i defensywa zacznie pracować to i Ranocchia może podskoczyć na naprawdę wysoki poziom, tyle, że jeszcze potrzebny jest jakiś zapalnik, bo sam się chłopak chyba nie odbije. Jego w dalszym ciągu trzeba poprowadzić do gry na najwyższym poziomie, inaczej będzie zmarnowanym talentem i po części ofiarą chaosu jaki panuje w Interze od paru lat.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 maja 2013, 19:05

W kontekście środka obrony wspomina się także o Douglasie z Twente. Jeśli Brazylijczyk dołączyłby do nas to nie widzę miejsca ani dla Chivu ani dla Samuela.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 maja 2013, 19:47

A tak sobie teraz pomyślałem, że dla Interu idealny ruch to Ljajic. W 2014 roku kończy mu się umowa, do 4-3-3 na lewą stronę jest idealny. Gra świetnie w tym roku, jest młody. Na pewno bardziej utalentowany niż Gomez, który jest dobrym ligowcem, ale nie ma takiego potencjału jak Ljajic. Zresztą pewnie dalej pamiętacie co pokazywał w meczu z wami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”