Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1000

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 sty 2014, 16:18

Dla mnie transfer Maty to rzecz idealna, od której lepszą info byłoby tylko pożegnanie się z Moyesem.

1.Nasza gra u Moyesa to skrzydła, skrzydła których nie mamy. Po powrocie Roo/RvP mamy mieć w końcu kogoś poza Januzajem kto potrafi dograć piłkę. Co więcej, gościa który ma błysk, jest sprawdzony w lidze i może grać na kilku pozycjach z przodu, podobnie jak ww Januzaj. Tym samym daje to wiele opcji także podczas meczu.
2.Kop do morale którego potrzebujemy jako zespół. Tylko efekt nowej miotły lub pokonanie kogoś z wysokiej półki mogłoby mieć podobny efekt. Inni piłkarze przyzwyczajeni do pewnego poziomu, będą czuli większą presję i automatycznie będą się bardziej starać na treningach (widać że Moyes nie potrafi z nich tego wykrzesać).
3.Pokazujemy, że wciąż się liczymy, mimo słabej formy. Tzn. jesteśmy w stanie sprowadzić gwiazdę i wydać dużą kasę. To dobrze wróży i pokazuje, że nie odpuszczamy.

Dla mnie ciężar przesunął się z transferów na trenera znacznie przed świętami, ale to nie znaczny że możemy odpuścić odświeżanie kadry. Skrzydła - przy powrocie Fellainiego - są punktem słabszym od linii pomocy. Ekipa Fergusona miała wyniki charakterem, nie umiejętnościami czysto piłkarskimi, których brakowało w drugiej linii. Teraz oprócz pomocy, doszła nam słaba obrona, co bierze się w większości przez starzenie się piłkarzy. Evra, Rio i Vidić potrzebują następców. Jones jest zbyt często kontuzjowany, Smalling ma wahania formy i pozostaje tylko Evans, który jest w tym sezonie skrajnie rozkojarzony (co może być winą Moyesa, jeśli zawodnik tak do końca nie wie co ma robić).

Young, Valencia i Nani byli przeze mnie spisani na straty już dawno. Valencia jeszcze jako zawodnik zadaniowy może zostać na ławce, ale chciałem nowych skrzydeł. I wygląda na to że one się tworzą: Januzaj + Mata.

Liczyliśmy wszyscy na lepszą formę Kagawy, tej nie ma i ciężko tu coś więcej powiedzieć, z uwagi na to że oprócz niego z formą posypało się pół drużyny. Jednak Japończyk jest u nas drugi rok i miał czas na pokazanie się z dobrej strony. Jeśli nie zacznie grać na światowym poziomie przez pozostałe miesiące, to najpewniej będzie częścią dealu z BVB.

Wiadomo że w kontekście transferów - niezależnie od trenera - potrzebujemy lewego obrońcę i tu wciąż liczę na Coentrao. Przy odejściu Vidu i Rio także środkowego obrońcy. O innych pozycjach pomyślałbym kiedy nie będzie trzeba narzekać na tak wysoki procent zawodników bez formy w drużynie:
Kagawa, Fellaini, Cleverley, Carrick, Rafael, Vidić*, Rio*, Evra*, Rafael, Young**, Valencia**, Nani**, Giggs*, Smalling. 14 zawodników z czego 4 ma swój wiek* i po 3 niczego więcej się nie spodziewaliśmy**. Jednak pozostała 7-mka do której w sumie można doliczyć Hernandeza, to zbyt duża liczba by obwiniać samych zawodników. To jest wina trenera. Jednak transfery Maty i Coentrao wlałyby w moje serce trochę takiej typowo kibicowskiej wiary w ten team.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 sty 2014, 16:21

MGiggs pisze:Bassu widze ma problem w tym temacie- Arwin i ja jesteśmy hejterami, reda umieszcza na nasłabsze ogniwo forum a Morrow o mało z sobie nie wyszedl podczas letniej wymiany zdań z Ozilem i Bale w roli głownej. Nie wiem kto jeszcze został..Kamil juz malo pisze i chyba tylko czarny został

Za 2 krotnie najlepszego piłkarza roku Chelsea płacimy 37 mln funtów, za faceta który ma staty na poziomie Silvy pod względem goli asyst kreowanych sytuacji- nagle jest przeplacony a za Balego mieliśmy dać 120 mln bo jest wart każdych pieniędzy z Ozilem który nie gra tak dobrze jak Mata w zeszłych sezonach w Chelsea. Trudno się w tym połapać co piszesz. Nikt nie sądził że Carras zanotuje taki spadek formy a Rio po świetnym sezonie będzie wrakiem, do tego doszły kontuzje Roo i RVP.Okazało sie ze Nani jednak nie nadaje sie do MU a dla Younga i LAV.Kagawynie ma już miejsca w klubie. Tylko że zamiast wróżenia wiekszosć wolała poczekać to co pokaże boisko.

Cięzko Cie Bassu ogarnąć.
Ale jak tu dyskutować kiedy wokoło sami hipokryci, którzy sądzą że nikt już nie pamięta jak sami byli przeciwnikami transferów, a teraz każdy transfer powoduje ekstazę na forum. Ok, trzeba robić zakupy, Mata to bardzo dobry piłkarz, ale mądry Polak po szkodzie bo można było w lecie zrobić 2-3 poważne wzmocnienia i nie płakać teraz, że jest tak fatalnie i przegrywamy wszystko. Tylko wtedy jakoś nic się nie działo. Hejtowanie Mggigsie to dla mnie pisanie nie na temat posta, tylko na temat tego kto go napisał. Morrowa w to nie mieszaj, daj po prostu spokój tej wymianie zdań z lipca, po prostu odpuść bo to już jest przegięcie, że używasz tego w każdej rozmowie. Szanuję zdanie Twoje i Arwina, ale hipokryzji nie rozumiem. Nie jestem jasnowidzem, ale do przewidzenia było, że nowy trener nie pociągnie tego zespołu z takim składem. Już ostatni sezon za Fergusona pokazywał, że są problemy, jednak kunszt SAFa umiał wykrzesać 1000% z tej ekipy.

A zresztą, tak jak napisał Morrow wyżej. Problem leży zupełnie gdzie indziej.

A propos wczorajszego meczu: :shock:
Police say they received a 999 call from a Manchester United fan demanding to speak to Sir Alex Ferguson after the side's exit from the League Cup last night.

They lost their semi-final with Sunderland 2-1 on penalties after extra time.

The supporter is said to have been 'in a drunken state'.

Officers are reminding people only to call 999 in an emergency.

The police force said: "Last night, at approximately 10.30pm a man from the Crumpsall area of north Manchester rang 999 in a drunken state demanding to speak to Sir Alex Ferguson about last night's result.

"Obviously, it can be a sad and depressing moment when you're football team loses a game, however can we all please remember that 999 is to be used for emergencies only. For any other police related enquiries that are not an emergency, you can ring 101.

"If you would like to speak to Sir Alex about recent football results we here at GMP Manchester North can only suggest you try ringing Manchester United FC directly as you will probably (not definitely) have a much better chance of getting through to him there rather than ringing the police."

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 sty 2014, 16:42

Ciężko się rozmawia kiedy wracasz do ogólników.To co pisze Morrow pisałem niedawno w tym temacie że problem jest głębszy,jakoś nie raczyłeś tego zauważyć. Pisze po raz 10- nie przypuszczałem że tak kluczowi zawodnicy bedą zawodzić.Liczylem na lepszą gre Rafaela Rio Evry Carricka Fellsa Naniego Younga LAV,kagawy i wiekszego zdrowia dla RVP. Ty chciałeś Bale za 120 Khedire czy Michu- Ci dwaj ostatnio są połamani a Bale wiecznie jest kontuzjowany więc wątpie by z nimi coś było lepiej. Mata piłkarzem od Ozila gorszym nie jest i to on jest przepłacony a nie Niemiec. Co pokazuje Ozil czego Mata na wyspach nie grał?

Wyciągasz Bassu jakieś głodne kawałki bez aktualizacji.O Januzaju nie wiedziałem nic, tzn tyle że warto mu dawac ogony, dzisiaj mowie ze powinien grac często- jestem hipokrytą bo zmieniłem zdanie?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sty 2014, 16:43

Co żeście się tak tego biednego Morrowa czepili? :oops:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 sty 2014, 16:46

Powołuje się tylko na MVP forum :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 sty 2014, 16:53

Doktorka przecież w tym temacie często nie widujemy :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 sty 2014, 17:08

Doktor nie nosi stopek i nadużywa alkoholu

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 sty 2014, 19:18

Bassu pisze:Mam w dupie Wasze zdanie w tym temacie bo obaj zmieniacie je jak Wam wygodniej. Poczytajcie sobie jak sami w letnim okienku skakaliście do gardeł tym, którzy widzieli problem i szukali rozwiązwiąń m. in w kupowaniu jakościowych zawodników. Żenada i nic więcej. Bale był wart każdych pieniędzy. Ozil także.
Cytaty, Bassu, cytaty. Ja tam akurat prawie w ogóle się nie udzielałem w kwestii letnich transferów, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Zdanie zmieniłem tylko i wyłącznie na temat Moyesa, gdzie niecałe dwa i pół tygodnia temu kazałem mu zdupiać na drzewo, a teraz daje mu czas do końca roku. A, że ekscytuje się transferem Maty? No trudno żebym się nie ekscytował w momencie gdzie przechodzi do nas gracz klasy światowej.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 sty 2014, 21:47

United który leje Arsenal nawet z Moyesem przy sterach w składzie z Matą, który wali Arsenalowi bramki nawet siedząc większość sezonu na ławce. Dla mnie bomba :suicide:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 sty 2014, 21:56

Arwin pisze:
Bassu pisze:Mam w dupie Wasze zdanie w tym temacie bo obaj zmieniacie je jak Wam wygodniej. Poczytajcie sobie jak sami w letnim okienku skakaliście do gardeł tym, którzy widzieli problem i szukali rozwiązwiąń m. in w kupowaniu jakościowych zawodników. Żenada i nic więcej. Bale był wart każdych pieniędzy. Ozil także.
Cytaty, Bassu, cytaty. Ja tam akurat prawie w ogóle się nie udzielałem w kwestii letnich transferów, więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Zdanie zmieniłem tylko i wyłącznie na temat Moyesa, gdzie niecałe dwa i pół tygodnia temu kazałem mu zdupiać na drzewo, a teraz daje mu czas do końca roku. A, że ekscytuje się transferem Maty? No trudno żebym się nie ekscytował w momencie gdzie przechodzi do nas gracz klasy światowej.
mgiggs wszystko ustawia tak, że jak mu się coś nie podoba to obtacza się kolegami, a więc to nie ja wrzucam wszystkich do jednego worka i szukam sensacji. Możemy już zrobić OT bo serio nudne są te sprzeczki... :suicide:

Mata to gracz ze światowej półki, ale taki transfer nie zamiecie pod dywan wczorajszego blamażu. Nie wiem czy widziałem kiedykolwiek gorsze karne na tym poziomie rozgrywek. Moyes jest zdruzgotany i jego mina oddaje wszystko. I jeśli nawet Hiszpan ma coś zmienić w grze, to trzeba pamiętać że nie będzie on motorem napędowym drużyny. Brakuje cały czas środkowego pomocnika, a wobec braku RVP i Roo, siła ataku jest jaka jest. Wystarczyło, żeby Cziczarito wykorzystał jedną z kilku szans jakie miał na strzelenie bramki (chociażby ta w dogrywce, gdzie pudłował praktycznie sam na sam) i Sunderland byłby na kolanach przed karnymi. Cieszę się, że odszedł Andreson, ale moim zdaniem to wierzchołek góry lodowej.

Zastanawiam się kiedy coś wreszcie tąpnie w zespole i zawodnicy zaczną mówić o co chodzi, że tak nędznie grają.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 sty 2014, 22:06

Carrick wypada na 3 tygodnie, szkoda chłopa. Mam ogromną nadzieję, że w obliczu tej kontuzji sprowadzimy kogoś na środek pomocy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 sty 2014, 22:13

sickstick pisze:United który leje Arsenal nawet z Moyesem przy sterach w składzie z Matą, który wali Arsenalowi bramki nawet siedząc większość sezonu na ławce. Dla mnie bomba :suicide:
Na Was najlepszy był Park :mrgreen:

Bassu-jakimi kolegami ? Nazwałeś mnie z Arwinem hejterem? Tak, dałeś reda na nasłabsze ogniwo-tak, miałeś fajną rozmowe z Morrowem w wakcje- owszem. Podaje tylko fakty.
Indywidualnie podobnie jak Arwin prosze o konkretne cytaty.teraz nagle się okazuje że ludzie którzy ciesza się z Maty są idiotami bo nie chcieli wcześniej transferów.

Bassu wyłożę Ci na tacy Twoje rozumowanie- osobiście nie chce nowego bramkarza ale dajmy (1000 razy wypluć) DDG się polamie i będzie trzeba nowego bramkarza to co wtedy? Będę hejterem który domaga się bramkarza? Albo jak DDG bedzie walił klopsy jak ostatnio i będę się go domagal czego nie robilem w wakacje to mam prawo czy nie? Teraz Ty napinasz klate i mówisz wszystkim że było trzeba kupowac w lato a nie teraz. Nikt tutaj nie jest idiotą, piłkarze nowi są potrzebni, jednak problem jest głębszy.Pisałem to tutaj pare razy ostatnio i zamiast sie do tego odnieść napisałeś że moje pisanie o RVP Januzaju Roo i Macie jako mega sile jest żenujące. Nie wiem w co grasz ale widocznie szukanie dziury w calym masz we krwi.

Tutaj Bassu masz moją wypowiedz.Jak się to ma do tych kłamstw które tutaj wypisujesz?
http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... ia#p842413

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 sty 2014, 8:14

Obrazek
Obrazek

:lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 sty 2014, 8:55

Mata to gracz ze światowej półki, ale taki transfer nie zamiecie pod dywan wczorajszego blamażu. Nie wiem czy widziałem kiedykolwiek gorsze karne na tym poziomie rozgrywek.

Najlepiej to siąść i zacząć płakać, a nie działać. Co nie ?
I jeśli nawet Hiszpan ma coś zmienić w grze, to trzeba pamiętać że nie będzie on motorem napędowym drużyny. Brakuje cały czas środkowego pomocnika, a wobec braku RVP i Roo, siła ataku jest jaka jest.

Niektórzy za dużą uwagę przywiązują do środkowych pomocników. Wcale nie jest konieczne, aby mieć tam zawodnika, który jest siłą napędową zespołu. Wszystko zależy od tego jak się ustawi zespół. Jeśli da się na tyle dużą swobodę czwórce z przodu(i jest ona na tyle dobra), to środek może "tylko" na nich pracować. Chelsea ma jakiś geniuszy w drugiej linii?
Wystarczyło, żeby Cziczarito wykorzystał jedną z kilku szans jakie miał na strzelenie bramki (chociażby ta w dogrywce, gdzie pudłował praktycznie sam na sam) i Sunderland byłby na kolanach przed karnymi. Cieszę się, że odszedł Andreson, ale moim zdaniem to wierzchołek góry lodowej.
To w końcu jest problem ze skutecznością czy ze stwarzaniem sytuacji ?:D

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 sty 2014, 13:00

Moyes będzie dzisiaj na meczu Gladbach - Bayern. Granit Xhaka :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”