ROCK i gitarowe brzmienia - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Pillow
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pillow » 12 maja 2004, 19:34

Brutal death i black metal. Ulubione kapele: VADER, Behemoth (rodacy ;)), Deicide, Morbid angel, My dying bride, Napalm death itd, itd.

Czasem coś lżejszego typu Iron Maiden czy Slayer.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 12 maja 2004, 19:51

Moff a widziałeś teledyski tych zespołów ?? Blinka np ?? Oni mają chyba jedne z lepszych teledysków: "First date", "Josie". Też nawet spoko teledysk jest do "Y'all wanna singles" Korn'a. A słyszał ktoś Iced Earth ??

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 12 maja 2004, 19:55

Mazurek pisze:Moff a widziałeś teledyski tych zespołów ?? Blinka np ?? Oni mają chyba jedne z lepszych teledysków: "First date", "Josie".
First Date RuleZ DUD :!: Rock show tez good , I miss you :!: :shock: :twisted: Ogólnie ich klipy kozackie są :) Widziałeśfilmy z koncertów ? Ja miałem chyba z 70 od kumpla :) Punk Rock Dud :P

Ale i tak DRUM and BASS jest najlepszy :twisted: Słuchawki na uszy i D'n'B w duszy !! d(-_-)b

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 12 maja 2004, 20:01

co to w ogóle jest to Drum and Bass ??

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 12 maja 2004, 20:05

Coś co się kocha lub nienawidzi :!: :twisted: Jip'a od tego głowa boli :) Trudno zdefiniować tą muzykę bo cały czas się ona rozwija :!: Jest jedną z najtrudniejszych jak nie najtrudniejszą muzyką elektro-techniczną :!: Połamane beaty, mocne stopy, szybka, trudna do wyczucia, powykręcane dźwięki to granic możliwości technicznych :twisted: Jedyne co chamuje rozwój tej muzyki to sprzęt.... :) Pozdro :)

Drum anb Bass London ArenA UK

I LovE ThiS MusiC :)

Jip
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jip » 12 maja 2004, 20:25

Carlos boski jest :lol: on ma ręce szybkie że jacie kece :wink: napiernicza ntej gitarce takie super dziwki że aż miło słuchać 8) 8)

jescze 3 posty i będe w Klubie "100" :wink:

Awatar użytkownika
DEMON
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DEMON » 12 maja 2004, 20:45

Słyszał ktoś może taką starą, nie istniejącą już kapelę Death??? byli poprostu...świetni. Szkoda tylko, że wokalista przegrał walkę z chorobą :(
Mam całą dyskografię tej kapelki i jestem zafascynowany, w szczególności dwiema ostatnimi płytami.
A i jeszcze jedno pytanko mam. Widział ktoś koncert MTV Icon - Metallica??? Goraco polecam. Limp Bizkit, Korn, Sum41, Arvil Lavinge no i sama Metallica grają stare kawałki i przy okazji cała historia Mety przypomniana. Od dwóch dni nic nie robię tylko oglądam ten koncert.
pozdro&peace

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 12 maja 2004, 21:03

Najlepsze teleduski ma KoRn "Follow the leader" jest najlepszy
:lol:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 12 maja 2004, 21:08

najlepsze klipy maiał Bloodhoud Gang :D Kiss me when the smell funy :lol: Ogólnie ich muza i klipy są tłuste :!: :twisted: Szkoda że, w PL nie ma klipów dnb .... Jak byś cię zobaczyli okładki vinyli dnb to schizy gwarantowane 8) :twisted:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 12 maja 2004, 21:21

Moff ale podaj mi nazwę jakiś zespołow, które grają to dnb. Bo chętnie bym się z tą muzyką zapoznał. Bo wcześniej podawałeś ale nie wiem w końcu czy to to.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 12 maja 2004, 21:44

Mazurek z dedykacją dla ciebie :)

forum/viewtopic.php?t=148

Tu za to link do bardzo fajnego Punk Rockowego kawałka PL :) MI się bardzo podoba :) Pasztecikowi też :)

http://www.offmusic.pl/farben/start.swf

"Nie chciałem być wulgarny , urzywać brudnych słów , trudno się powstrxyamć kiedy skur*****ów stu" Polecam przesłuchać i zwrócie uwagę na "klip" :twisted:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 13 maja 2004, 16:09

Nie przepadam za polską muzyką :D Jakiś taki język dziwny :P A tego to widziałem teledysk "Judas" czy jakoś tak. W sumie nie jestem pewien czy tego.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 14 maja 2004, 15:52

Ktoś tu wspominał o Iced Earth , fajna kapela , grają łądnie , mieli jedną płytę coverami samymi , kowerowali chociażbi Ironów, a pozatym tam teraz śpiewa chyba wokaliste były Judad Priest od niedawna
Słyszał ktoś z Was The Darkness ???? .TAk świerzych gitar dawno nie słyszałem:) Polecam

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 maja 2004, 15:56

pippen pisze:Ktoś tu wspominał o Iced Earth , fajna kapela , grają łądnie , mieli jedną płytę coverami samymi , kowerowali chociażbi Ironów, a pozatym tam teraz śpiewa chyba wokaliste były Judad Priest od niedawna
Słyszał ktoś z Was The Darkness ???? .TAk świerzych gitar dawno nie słyszałem:) Polecam
The Darkness ostro weszli na scene....fajnie grają.... :D

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 14 maja 2004, 16:24

To ja wspominałem o Iced Earth. Mi się podobała płyta "something Wicked This Way Comes". A z utorów to: "Burning Times", "Melancholy", "Wathing Over Me"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”