CORINTHIANS SAO PAULO. - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 10 mar 2005, 16:36

Nie wiem o co wam chodzi z tym Romkiem ....

Ma kase?, dał ja Chelsea? To jego sprawa, nie moja wina, że Wisłą nie ma milionów .... wogole to Romek nie kupił jakiś tak gwiazd ... miałbyć Joaquin? Nie ma .. Miał być Szewa? Nie ma.. Miał być Ronaldinho? Tak samo .. jest za to Kezman, Carvalho i Joe Cole ... ich moglby kupic prawie kazdy klub swiata wiec co chcecie od Romka ?? :D :D :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 8:21

Za dwa tygodnie rozpoczyna się liga brazylijska, zapraszam do takiego tamacika.
Chciałbym napisać coć o Corinthians. W lidze Paulista spisują się nienajgorzej po 17 kolejkach są na 2. miejscu prowadzi Sao Paulo, które ma już zapewnione zwycięstwo z dość dużą przewagą 9 punktów nad Santosem . W Corinthians Tevez ma 7 goli. Ostatnio bezbramkowy remis z Ituano na Fazedinhii, wcześniej wzloty i upadki takie jak: 2-0 z Palmeiras, 6-1 z Sao Joao oraz 0-3 z Santos.
Oto tabela:
1. Sao Paulo 42
2. Corinthians 33
3. Santos 33
4. São Caetano 29
5. Paulista 28
6. Santo André 27
7. Mogi Mirim 27
8. América 25
9. Ituano 25
10. Palmeiras 24
11. Portuguesa Santista 23
12. Marília 22
13. Portuguesa 20
14. Guarani 20
15. União São João 20
16. Ponte Preta 19
17. Rio Branco 18
18. União Barbarense 14
19. Atlético Sorocaba 13
20. Internacional 9

Ostatnio w wielkim hicie Santos zremisował u siebie z Sao Paulo, co wystarczyło Sao Paulo do wygrania ligi.

Oto czołowi strzelcy:
15 Finazzi (America)
12 Diego Tardelli (São Paulo)
11 Deivid (Santos)
11 Robinho (Santos)
10 Romulo (Ituano)
10 Frontini (Marília)
10 Sandro Gaúcho (Santo André)
8 Marcinho (São Caetano)
7 Tevez (Corinthians)
7 Izaías (Inter Limeira)
7 Mendes (Mogi Mirim)
7 Harison (Ponte Preta)
7 Roger (Ponte Preta)
7 Leandrinho (Santo André)
7 Grafite (Sao Paulo)
7 Borges (União São João)
6 Fabiano (Atlético Sorocaba)
6 Ricardinho(Palmeiras)
6 Davi (Paulista)
6 Washington (Portuguesa)
6 Rodriguinho (Portuguesa Santista)
6 Alecsandro (União São João)
6 Paulinho Kobayashi (União São João)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 kwie 2005, 12:47

W przedostatniej kolejce Paulista league Corinthians niestety tylko zremisowało na Pacaembu z Portuguesą 1-1 gola dla Corinthians zdobył Fininho w 11` minucie i dopiero w 72 wyrównał Washington. Corinthians najprawdobodbnie skończą na 3 miejscu ligę, ale mogą awansować drugie lub spaść na 4. W ostatniej kolejce zagrają z Portuguesą Santistą, która jest w tabeli 11.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 12 kwie 2005, 13:27

Podobno ten kolo co zakupił Corinthians dobrze zna sie z Abramowiczem! Podobno gdy ten oligarcha podpisywał kontrakt z Tevezem to w porcie w Sao Paolo zacumowana była łódz Abramowicza! Podobno ma być tak - Tevez pogra sobie w Corinthians do konca sezonu a potem oddadza go do Chelsea!

Tevez w lidze Angielskiej - jakoś mi sie to nie widzi!!

Podajcie skład tego zespołu!!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 kwie 2005, 13:36

Alkoholiko pisze:Podobno ten kolo co zakupił Corinthians dobrze zna sie z Abramowiczem! Podobno gdy ten oligarcha podpisywał kontrakt z Tevezem to w porcie w Sao Paolo zacumowana była łódz Abramowicza! Podobno ma być tak - Tevez pogra sobie w Corinthians do konca sezonu a potem oddadza go do Chelsea!

Tevez w lidze Angielskiej - jakoś mi sie to nie widzi!!

Podajcie skład tego zespołu!!
Proszę:
BRAMKARZE Fábio Costa, Júlio César, Rubinho, Thiago
OBROŃCY Coelho, Edson, Filipe Alvim, Fininho, Gustavo Nery, Renato
POMOCNICY Anderson, Betao, Bebeto, Sebá Dominguez, Marinho, Marquinhos, Vitor Hugo, Bruno Octávio, Fabrício, Marcelo Mattos, Rafael, Wendel, Carlos Alberto, Dinelson, Elton, Renato, Roger, Rosinei, Samir
NAPASTNICY Abuda, Alberto, Bobô, Gil, Hugo, Jô, Rafael Silva, Tevez, Wilson

Oczywiście, że Tevez w Anglii sobie nie poradzi.
Abramowicza widziano w porcie w Sao Paulo ponoć spotkali się w łodzi Joorbachiama. Abramowicz mówił, że to była jego łódź i przyjechał do Brazylii na wakacje. Sprawa niestety ucichła a Abramowicz prawdobodnie szukuje jakieś inne lewe transfery, mi sie nie podoba takie "formowanie" kariery.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 kwie 2005, 18:37

Corinthias mam do ciebie prośbe wien że Jo to wielki talent mogłbys mi zarzucić zdjecie jak ten typ wygląda i jego dokonania w Corinthias(ligra brazylijska,mistrzostwa stanowe itp) i czy gra w młodzieżówce brazyli?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 12 kwie 2005, 18:48

Ja Ci dam:

Obrazek

Z tego co o nim słyszałem jest świetny, a powiem tylko, że w CM 03/04 go sprawdzałem i w ManUtd wygryzł ze składu Van Nistelrooya, więc chyba powinien być dobry też w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 kwie 2005, 22:01

Więc zdjęcie już masz. Jo jako 18-latek wiele jeszcze nie mógł dokonać, ale to niewątpliwie po Tevezie najlepszy zawodnik Corinthians. Jego pełne nazwisko brzmi Jo Alves de Assis Silva. w 2002 roku jako 16-latek zdobył puchar Brazylii oczywiście z Corinthians, z którym związany jest od 2000 roku. Wygrał także lige stanową w 2001 i 2003 roku. Oczywiście nie był wtedy podstawowym zawdnikiem i dużo goli nie strzelał. W tym sezonie w lidze Paulista też się nie wystrzelał bo inny wielki talent (Według mnie wiekszy niż Jo) czyli Gil wygryzł go ze składu.
Obrazek
Oto zdjęcie Gila bo z Jo się spóźniłem za co wielkie Sorry.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2005, 22:04 przez Corinthians, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 12 kwie 2005, 22:04

Passarela-nowy trener Conorinthians, jest podobno bardzo surowy i mocno trzyma dyscyplinę, więc zapewne nie pozwoli się obwieszać Carlosowi Alberto brylantami :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 kwie 2005, 12:37

Dzięki Corinthias i Bonso
co do Gila to oo jest z rocznika 1980?
Ichyba coś zagrał w reprezentacji Brazyli jeśli się nie myle

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 kwie 2005, 15:23

Tak, Gil urodział się 13 września 1980 roku. Może nie jest tak młody jak Jo, ale w wieku 24 lat także mozna zrobić wielką karierę o czym przekonał nas Ronaldinho. W reprezentacji Brazylii chyba nie zagrał, ale o ile się nie mylę był w kadrze na mecz z Hongkongiem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 kwie 2005, 15:30

A nie! Sorry już sprawdziłem Gil zagrał już 4 razy w reprezentacji Canarinhos, ale to było w 2003 roku.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2005, 17:00

Ździwiło mnie zachowanie Klebersona, który powiedział, że chce zostać w Manchesterze.... dziwne, miał przyzwoitą ofertę z Corinthians, gdzie byłby podstawowym graczem.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 kwie 2005, 16:45

Carlos Tevez znowu pokazał swój wybuchowy charakter :( . na treningu Corinthians pobił się z obrońcą Marquinhosem, ech... Obu na pewno spotka kara finansowa ale raczej taka, którą oboje wyśmieją.
Takim sposobem już nie jeden klub tracił sznase na mistrzostwo, jeżeli Corinthains ma być potęgą w Ameryce Płd to nie może być w zespole żadnych konfliktów.

Kolejna zachcianka Joorbachiana (Czy jak mu tam) tym razem na liście jego życzeń znalazł się świetny Argentyńczyk D`Alessandro. Ponoć Timao jest gotów wyłożych 8mln €.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 01 cze 2005, 7:23

Ogladalem przed chwila program jakis na Polsacie Sport i przezylem lekki szok ... :roll:

Pokazywali jakis emcz Corinthians i jak sie potem okazalo to byl mecz z Sao Paulo (tam gdzie gral Kaka). Corinthians przegral 1:5 a wspominali jeszcze cos o zwolnieniu z kontraktu jakiegos argentynczyka. Nei iem czy mzoe chodzic o Carlosa Teveza, ale cos tam mowili ze bedzie ciezko go zwolnic bo duze odstepne trzeba bedzie wyplaccic...

Nei wiem czy to aktualne jest ale chyba tak, a wy wiecie cos o tym ??

POZDRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”