Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 23 sty 2005, 13:10

rebuzz pisze:Fani BVB tak po prostu pisza nazwe tego malo znaczacego podmiejskiego klubu :)

niektorzy pisza schlecke ... niektrzorzy szalke ;p ... niektorzy sch*lke ... ale przewaznie niekt nie napisze calej nazwy bo nie wypada :)
Właśnie też się zastanawiałem dlaczego tak piszesz :roll: , ale teraz już wiem :wink: . W sumie Schalke to Wasz największy wróg.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 23 sty 2005, 13:28

Liverpool pisze:Fajnie ,że schalke wygrało. wole żeby oni zdobyli mistzostwo niż te ciamajdy z bayernu...
to sie chyba kwalifikuje na ostrzezenie dla tego pana...trzeba wynagrodzic jego poziom inteligencji...

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 23 sty 2005, 13:41

Liverpool pisze:Fajnie ,że schalke wygrało. wole żeby oni zdobyli mistzostwo niż te ciamajdy z bayernu...
W tym momencie udowodniłes, że mało wiesz o piłce, a do tego nie szanujesz innych klubów. :evil: :evil:
Widze, że poprostu zazdrościsz bo wystarczy spojzeć na pozycję ligową Bayernu i Liverpoolu :D
Bayern jest na pierwszym miejcu w tabeli i ma ogromnne szanse na mistrzostwo, a Liverpool szkoda gadać.... :twisted:

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 23 sty 2005, 21:27

Widze, że obrażanie przez usera o nazwie Liverpool mojego ukochanego klubu uszło płazem. Troche mnie to dziwi myślałem, że takie coś nie jest dopuszczane. No, ale co ja moge na to poradzić........ :?

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 24 sty 2005, 16:38

Jak ci nie pasuje moge napisać:
fajnie, że Schalke wygrało. Wole żeby oni zdobyli mistrzostwo niż Bayern.
I co? Może już być?????

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 24 sty 2005, 17:56

Liverpool pisze:Jak ci nie pasuje moge napisać:
I co? Może już być?????
No zdecydowanie lepiej bo jaki sens widzisz w obrażanu innego klubu. Możesz nie lubic Bayernu, ale to nie znaczy, że musisz na nich jechać :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 24 sty 2005, 18:25

ja tam wole Schalke...i mam nadzieje ze zdobeda Mistrzostwo:D w Bayernie żaden Polak się nie wykazał, lub nie dali mu szansy;]

pamietacie 6-1??:D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 sty 2005, 21:27

Liverpool pisze:Jak ci nie pasuje moge napisać:
I co? Może już być?????
Panie Liverpool, pańska wypowiedź jest, że się tak wyrażę, bardzo dziwna.
No ale Kamilo, nie możesz wymagać, by każdy był względem Twojego ukochanego klubu pozytywnie nastawiony. Ja się o Bayernie narazie nie wypowiem. Schalke Gelsenkirchen natomiast uważam za jeden z najlepiej prowadzonych w ostatnim czasie. Poważne inwestycje poczynione w tym klubie ( chodzi mi o kontrakty jakie zaoferowano Ailtonowi i Klasnićovi ) powodują, że klub wspina się na piedestał. W wspinaczce pomaga fantastyczna publiczność, ktora akurat na Arena AufSchalke jest chyba najbardziej żywiołowa w całej Bundeslidze. Niedługo, w przerwie letniej do klubu dołączy Fabian Ernst.
Głośno jest o ostatnim incydencie Ernsta z Joanem Micoud. Pobili się na treningu i zapewne to było ostatnie uderzenie w gwóźdź, który zabijał podpis na kartce papieru. Może to i dobrze, że się tak stało.
Klasnić wraz z Ailtonem tworzą wspaniały duet napastników. Zadziwiające jest to, że obecny mistrz Niemiec - Werder Brema, jest źródłem sukcesu jaki odnosi Schalke w Niemczech. Co sezon przechodzą z Weser Sradion na Arena najlepsi piłkarze tego klubu. Dziwna polityka transferowa, no ale nie można mieć wszystkiego.
Szkoda tylko, że nie gra Tomasz Wałdoch. No ale jak ma się w obronie Mladena Kristajicia i Christiana Pandera, to Polak może co najwyżej zostać zmiennikiem. Podopieczni Ralfa Rangnicka mają w tym sezonie szansę na mistrzostwo i oby tej szansy nie zmarnowali!
Ailton się przełamał i już ma 7 goli w tym sezonie strzelonych. Ebe Saand pomimo wieku też potrafi ,,łupnąć" kilka bramek. Gerald Asamoah przeżywa drugą młodość, a jak dodać do tej mieszanki jeszcze nie chcianego w Kaiserslautern brazylijczyka Lincolna, Nielsa Oude Kamphiusa, to mamy według mnie najlepszą i drugą linię i atak Bundesligi.
Zobaczymy co pokażą ,,Niebiescy" w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 24 sty 2005, 21:41

Ciekawa wypowiedź, ale jednego nie rozumiem. Klasnić gra w Werderze a Ailton w Schalke, a Ty napisałeś, że tworzą niezły duet napastników. Chyba się pomyliłeś.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 24 sty 2005, 22:54

Loczek pisze:No ale Kamilo, nie możesz wymagać, by każdy był względem Twojego ukochanego klubu pozytywnie nastawiony.
No tego nie mozna wymagać (choć chciało by sie aby tak było), ale nie mozna też na forum obrażać innego klubu, i nie wiem dlaczego Liverpool nie dostał chciaż ostrzeżenia (nie mówie już o WP)

Loczek pisze:Klasnić wraz z Ailtonem tworzą wspaniały duet napastników.
Jak moga tworzyć wspaniały duet napastników, skoro nie grają w tym samym klubie??? :roll:

Loczek pisze:Szkoda tylko, że nie gra Tomasz Wałdoch. No ale jak ma się w obronie Mladena Kristajicia i Christiana Pandera, to Polak może co najwyżej zostać zmiennikiem.
Pander to defensywny pomocnik, a na środku obrony gra Krstajic i Bordon, a jezeli któryś z nich nie moze grac to wtedy gra Wałdoch
Loczek pisze:Podopieczni Ralfa Rangnicka mają w tym sezonie szansę na mistrzostwo i oby tej szansy nie zmarnowali!
No maja jakies szanse, ale nadal głównym faworytem jest BAYERN :D
Loczek pisze:Ailton się przełamał i już ma 7 goli w tym sezonie strzelonych. Ebe Saand pomimo wieku też potrafi ,,łupnąć" kilka bramek. Gerald Asamoah przeżywa drugą młodość, a jak dodać do tej mieszanki jeszcze nie chcianego w Kaiserslautern brazylijczyka Lincolna, Nielsa Oude Kamphiusa, to mamy według mnie najlepszą i drugą linię i atak Bundesligi.
No prawda, że mocna linia ataku i pomocy nawet bardzo mocna, ale w tych formacjach i tak silniejszy jest Bayern Monachium, Ballack, Scholl (też przeżywa druga młodość), Ze Roberto (choć ostatnio w słabszej formie), Hargreaves, Frings, Schweinsteinger, Deisler i jeszcze pozostają Jeremies i Demichelis, no a atak to sam Roy Maakay, Claudio Pizzaro, młody ale posiadający nieprzeciętne umiejętności Guerrero, no i powracający do formy po kontuzji Zickler a także Hashemian i Santa Cruz choć ci bedą grać bardzo rzadko o ile w ogóle bedą grać.

No widać Loczek, że w sumie nie interesujesz sie za bardzo niemiecką piłką, a szkoda bo jest ciekawa ( choć wcale nie musisz sie interesować ) ale oczywiście możesz mieć własne zdanie na temat kto ma najsilniejszą drugą linie i atak czy cos w tym rodzaju (choć uwierz mi że Bayern w Niemczech ma najsilniejszą) jednak nie powinieneś pisać ze Pander gra w obronie a Klasnic wraz z Ailtonem tworzą najlepszy duet napastników bo to jest po prostu bzdura.

FC Bayern forever number one
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

I love Bayern
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

I hate Manchester Utd

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 24 sty 2005, 23:08

Loczek pisze:Schalke Gelsenkirchen natomiast uważam za jeden z najlepiej prowadzonych w ostatnim czasie. Poważne inwestycje poczynione w tym klubie ( chodzi mi o kontrakty jakie zaoferowano Ailtonowi i Klasnićovi ) powodują, że klub wspina się na piedestał.
fajnie...tylko czy oni 'nie spadna z piedestalu'...nie zapominaj ze schalke wzielo kredyt na grube miliony, stad kaska na inwestycje...ciekawe czy sie zwroca :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 24 sty 2005, 23:13

no :) tak samo ich "piekny" stadionik nie jest jeszcze w pelni splacony ... hehe poczekcie 2 moze 3 lata a sch*lke ... bedzie mialo gorsza sytuacje niz obecnie BVB , no chyba ze nagle sch*lke zacznie wygrywac puchary :lol: ale w to watpie ... bo ten klub po prostu tego nie potrafi :) no moze poza "4-minutowym mistrzostwem" :lol: :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 25 sty 2005, 18:23

Loczek pisze:Panie Liverpool, pańska wypowiedź jest, że się tak wyrażę, bardzo dziwna.
No ale Kamilo, nie możesz wymagać, by każdy był względem Twojego ukochanego klubu pozytywnie nastawiony.?
Mi nie zależy na tym, aby był pozytywnie nastawiony tylko chce, aby nie obrażał Bayernu...... :evil:
Loczek pisze: Gerald Asamoah przeżywa drugą młodość
No on jeszcze nie jest taki stary ma bodajże 27 lat, natomiast o Sandzie można powiedzieć, że przeżywa drugą młodość.

P.S. chyba z Klasnicem się pomyliłeś :?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 27 sty 2005, 16:39

Pomyliłem się z Klasnićem. Każdemu sie zdarza.
Schalke wzięło kredyt na grube miliony, ale jak narazie widać skutki progresywne. Nie będę już wspominał podobnych inwestycji poczynionych w Madryce czy w Lazio.
Gelsenkirchen dziś nareszcie odżywa. Ja myślę, że kibicom należy się taka rekompensata po latach nieszczęść i ulewnych deszczy. Dla nas Polaków jest piękne, że Wisła potrafiła zagrać tak wspaniały mecz z równym sobie, z Schalke. Ale dla działaczy tego klubu podobne zdarzenie mieć miejsca nie powinno, ba!Nawet nie ma prawa mieć takowego miejsca. Od potężnego klubu wymaga się wiele, od piłkarzy jeszcze więcej. Tylko, żeby trener nie popadł w samouwielbienie, bo z ławki spaść jest łatwo.
Nadal będę trwał w przekonaniu, że Schalke zdobędzie tytuł Mistrza Niemiec. Pomimo tego, że wzięli kredyt, piłkarzy sprowadzają za darmo ( np: z Werdedu ). Wystarczy wypromować swój wizerunek w Europie, pojechać na Tournee po Azji, Ameryce czy Japonii i budżet łata się, jakby ktoś kropelką kleił każdy członek.
Wystarczy sięgnąć ręką za plecy i wyciągnąć wspomnienie ubiegłych dwóch lat. Tournee po U.S.A i Azjii przyniosło kolosalne zyski klubom, ktore wzięły w nim udział. W taki mniej więcej sposób z kłopotów ,,wykałapućkał" się Real ( no może nie do końca ).
Niemcy mają to do siebie, że liczą każdy grosz. I nie jest nowością, że zwykle długi swe spłacają. Taki stereotyp wyklarował się przez lat kilkadziesiąt. Więc wierzę z całego serca, że Schalke powstanie z popiołów i będzie ,,łupało" innych po plecach aż nie usiądą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 maja 2005, 1:00

Co tak pusto i cicho w tym temacie?? Czyżby na tym forum brakowało kibiców Schalke ? :wink: Druzyna walczy o lige mistrzów trzeba ją wspeirac w ostatnich trudnych chwilach, miejmy nadzieje, ze sie uda...:] i za rok cała europa zobaczy popisy Lincolna :wink: Tymczasem, mam nadzieje, ze w tym temacie bedzie mozna poczytac wiele ciekawych rzeczy :]

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”