Kosowski vs Smolarek ! - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 mar 2005, 19:34

Abramovic pisze:Nie sądzę, żeby Smolarek był lepszy od Kosowskiego. Prawdziwy test jego umiejętności musi nastąpić w meczu z silniejszym rywalem. Trzeba pamiętać też, że w drugiej połowie było już łatwiej, mecz był już praktycznie wygrany. Poza tym Kosowski ma jedną przewagę na Ebim, świetnie rozumie się z Szymkowiakiem, Frankowskim i przede wszystkim Żurawskim.
Cóż to za przewaga? Kiedyś z nimi grał, i pamięta jeszcze stare, dobre czasy w Wiśle. :P Przecież to nie jest wielka przewaga - Ebi nie zna się w ogóle z Saganowskim, a wykłada mu piłki, jakby grali w jednym klubie. :wink:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 27 mar 2005, 19:41

Poza tym Kosowski ma jedną przewagę na Ebim, świetnie rozumie się z Szymkowiakiem, Frankowskim i przede wszystkim Żurawskim.
Ale ogromna przewaga, przeciez Kamil juz drugi sezon nie gra w Polsce i myslisz ze ciagle sie swietnie rozumie :?: A po za tym jak Kosowski gral w Wisle to gral na lewej stronie a w reprezentacji gra na prawej czyli zupelnie cos innego od tego co gral w Krakowie i jestem pewny ze tego zgrania juz nie ma :!: A z Szymkowiakem tez juz nie za bardzo Mirek teraz gra w innym klubie i zapomnial o tamtych czasach, ty myslisz ze oni bede zgrani do konca zycia :?: :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 mar 2005, 19:47

A ja się jeszcze raz pytam, co tu porównywać? Jedyne, co łączy tych dwóch zawodników, to wizja Janasa, który ładował Kosę na prawą pomoc (nawiasem mówiąc zastanawiał się nawet nad Karwanem) i to, że obaj grają w Bundeslidze.

Różnice:
pozycja nominalna: tu chyba nie trzeba nic tłumaczyć
Wiek zawodników: Smolarek to gracz perspektywiczny, mające najlepsze (oby) przed sobą, Kosowski teraz może wspominać, jakie kluby chciały go po meczach z Parmą, Schalke i Lazio
Częstotliwość grania: Kosa gra wyłącznie ogony (i niech nikt mi nie wyjeżdża, że to nie prawda, bo jeśli gra w 11 jedenastce od początku, to tylko incydencjalnie, nie znalazł miejsca na stałe w wyjściowym składzie. Smolarek z drugiej strony poprzednie pół roku całe spędził na ławce rezerwowych, rezerwowych Borussi wygląda na to, że się odrodził, ale nie zagrał wystarczającej ilości meczów, aby wyrokować czy to tylko tymczasowy wzlot, czy może coś więcej.
Klasa zespołów graczy: Borussia, chyba każdy przyzna, że pomimo kłopotów finansowych, finansowych bardziej klasowych graczy i tkwi w nim większy potencjał niż w przeciętnym (i niemogącym tego przemóc) K’lautern. Poza tym w Dortmundzie są naprawdę wspaniali kibice.

Więc, jak jush mówiłem temat ni w kij ni w oko.

Aha i mówienie, że nieopierzony w reprze Smolarek się z kimś w kadrze rozumie jest trochę naciągane. Szczególnie po meczu z Azerami :roll:.
NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ DWÓCH RÓŻNYCH ZAWODNIKÓW, KTÓRZY W DODATKU GRAJĄ NA RÓŻNYCH POZYCJACH :!:

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 27 mar 2005, 21:27

dla mnie Kosa zawsze byl lepszy od Smolarka!! i tak juz pozostanie

wypowiadalem sie juz na temat smolarka wiec nie bede sie powtarzal

Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 27 mar 2005, 21:32

Anka pisze:Cóż to za przewaga?
Dość spora, piłka nożna to gra zespołowa.
mimek pisze:przeciez Kamil juz drugi sezon nie gra w Polsce i myslisz ze ciagle sie swietnie rozumie
mimek pisze:ty myslisz ze oni bede zgrani do konca zycia :?
Tu nie trzeba myśleć tylko obejrzeć ich grę na boisku, nasza reprezentacja jest w końcu zgraną drużyną.

A jeśli chodzi o Smolarka to powtarzam, że rozbici już Azerowie byli dla niego żadnym rywalem. Niech pokaże swoje umiejętności w meczu z silniejszym przeciwnikiem, wtedy będzie można poważnie podyskutować.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 mar 2005, 21:54

Zdecydowanie w tym pojedynku postawil bym na Smolarka. Dla mnie nie zrozumiala jest polityka Janasa wstawia w pierwszym Skladzie Kosowskiego ktory sporadycznie gra w klubie i to na dodoatek gdy zagra to jeszcze jest jednym z najgorszych na boisku w swoim zespole a na lawce daje smolarka ktory gra pelne mecze w Borussi i jest jednym z lepszych w swoim zespole. Dla mnie nie jest to zrozumiale. Aaaa... i na dodatek smolarek jest mlodszy i ambitniejszy od pana Kamila. Mam nadzieje ze w meczu z Irlandia Pln. Ebi zagra od poczatku i da do zrozumienia Janasowi ze zasluguje na miejsce w rep.

Nie posadzajcie mnie o to ze nie lubie Kosowskiego ale taka jest prawda. Smolarek powinien grac w pierwszej jedenastce.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 27 mar 2005, 22:57

mysle ze Janas wystawil Kose bo postawil na doswiadczenie pilkarza bo ma troche wystepow i w pucharach w i reprezentacji a Ebi jest mlody bedzie jeszcze mial nie jedna okazje do zagrania w barwach polski i miejmy nadzieje ze BVB go wykupi i bedzie w dortmundzie pozniej niech go sprzedadza za 20 mln euro i bedzie cool:D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 27 mar 2005, 23:33

Mimo trafionej bramki przez Kosowskiego w meczu z Azerami stawial bym jednak na Smolarka. Widac w nim wiekszy glod pilki i chec do gry. Co mnie w kosie raziolo to to ze sie nie cofal, gdy powinien.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 27 mar 2005, 23:35

Kosowski jak zosatlby w wisle bylby teraz lepszy lecz poszedl do swietnego kaisestaluern ktore juz na poczatku rozgrywek ligowych mialo "ujemne pkt" o ile sie nie myle ... a w reprezentacji na prawej powinien grac Gorawski

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 mar 2005, 23:46

Kosowski - gra w przecietnym klubie w bundeslidze i jeszcze gra rzadko, za co on jest wogole powolywany ??!!
Smolarek - gra w przecietnym klubie w bundeslidze, ale gra !!

w meczu z Azerbejdzanem lepiej zagral Smolarek ale to tylko 45minut, jednakze powinno sie stawiac na mlodych, bo wielu takich talentow nie mamy !! czyli SMOLAREK do kadry !!
ja tylko zaluje ze wszyscy trenerzy byli sceptycznie nastawieni do gry w reprezentacji mojego faworyta czyli .... Romana Dabrowskiego - zasluzyl sobie kilka lat temu za gre w Kocealisporze oraz Besiktasie - za duzo spotkan nie rozegral, w Besiktasie gral coraz rzadziej i wrocil do Kocaelisporu (2.liga) :)

pozdro

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 mar 2005, 23:50

gringo7 pisze:Kosowski jak zosatlby w wisle bylby teraz lepszy lecz poszedl do swietnego kaisestaluern ktore juz na poczatku rozgrywek ligowych mialo "ujemne pkt" o ile sie nie myle ... a w reprezentacji na prawej powinien grac Gorawski
I zapewne grałby, gdyby nie kontuzja w FK Moskwa.
Sądzę, że z Gorawskim też nie można się śpieszyć. Za wiele w Rosji jeszcze nie pograł. Poczekamy, zobaczymy. Ale też się zgadzam, że wybór powinien być miedzy Gorą a Ebim... Kosa to z prawej strony zło (strzelające bramki :twisted:) konieczne... Na szczęscie jush nie długo.

Jak wyzdrowieje Gorawski, czy powstanie temat Gorawski kontra Smolarek?

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 mar 2005, 23:57

cloner pisze:Kosowski - gra w przecietnym klubie w bundeslidze i jeszcze gra rzadko, za co on jest wogole powolywany ??!!
Smolarek - gra w przecietnym klubie w bundeslidze, ale gra !!

o
jakie porownianie ? BVB i FCK ? ty chyba sobie gosciu zartujesz ... jeden zly sezon BVB a ty gadasz ze sa przecietniakami jak FCK ? porownaj sobie osciagniecia przez ostatnie 10 lat BVB a FCK ... no ? i co widzisz ?

FCK jedno mistrzostwo .... BVB 3 mistrzostwa .. wygrana liga mistrzow .. polfinaly LM cwiercfinaly LM , puchar świata ( interkontynentalny ) Final pucharu uefa .... i wogule renoma w europie ... wiec gdzie ty tu sie pchasz z tym malym FCK ? no gdzie ? .. .. tragedia ..... i te osiagniecia to tylko w ostatnich 10 latach bvb ... calych nie wymienam bo FCK przy nich jeszcze gorzej wyglada .... no a o kibicach nie wspomne .. 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2005, 0:09

rebuzz pisze:jakie porownianie ? BVB i FCK ? ty chyba sobie gosciu zartujesz ... jeden zly sezon BVB a ty gadasz ze sa przecietniakami jak FCK ? porownaj sobie osciagniecia przez ostatnie 10 lat BVB a FCK ... no ? i co widzisz ?
FCK jedno mistrzostwo .... BVB 3 mistrzostwa .. wygrana liga mistrzow .. polfinaly LM cwiercfinaly LM , puchar świata ( interkontynentalny ) Final pucharu uefa .... i wogule renoma w europie ... wiec gdzie ty tu sie pchasz z tym malym FCK ? no gdzie ? .. .. tragedia ..... i te osiagniecia to tylko w ostatnich 10 latach bvb ... calych nie wymienam bo FCK przy nich jeszcze gorzej wyglada .... no a o kibicach nie wspomne .. 8)
to ze jestes fanem BVB to nie oznacza ze wszyscy beda pisac jaki ten klub jest wielki, ja wiem swoje, najlepsze lata to Borussia ma juz za soba, teraz beda tylko sredniakami, zreszta wymienienie osiagniec to bylo troche dziwne zachowanie, co maja osiagniecia w historii z terazniejszoscia i faktem ze obecnie maja zespol przecietny !!
a tak serio : jaki byl wynik meczu BVB - K'lautern ?? bo nie pamietam
pozdro

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2005, 0:21

piwus pisze:
gringo7 pisze:Kosowski jak zosatlby w wisle bylby teraz lepszy lecz poszedl do swietnego kaisestaluern ktore juz na poczatku rozgrywek ligowych mialo "ujemne pkt" o ile sie nie myle ... a w reprezentacji na prawej powinien grac Gorawski
I zapewne grałby, gdyby nie kontuzja w FK Moskwa.
Sądzę, że z Gorawskim też nie można się śpieszyć. Za wiele w Rosji jeszcze nie pograł. Poczekamy, zobaczymy. Ale też się zgadzam, że wybór powinien być miedzy Gorą a Ebim... Kosa to z prawej strony zło (strzelające bramki :twisted:) konieczne... Na szczęscie jush nie długo.

Jak wyzdrowieje Gorawski, czy powstanie temat Gorawski kontra Smolarek?
W tej chwili Kosowski jest jak dla mnie na szarym końcu kolejki do gry w reprezentacji. Niech jeszcze szanse dostanie Smolarek to zobaczymy czy to tylko przypadek był czy rzeczywiście będzie się nadawał. Szkoda, że Gorawski doznał kontuzji bo z taką grą jaką prezentował w Wiśle to jego własnie widziałbym w reprezentacji. Poczekamy aż wyzdrowieje i ciekaw jest co pokaże w tym całym FK o ile będzie tam grał. Cloner wspomniał tutaj o Romanie Dąbrowskim. W poprzednim sezonie w Turcji grał nieźle a teraz to nawet nie wiem. Ale jakoś do niego chociaż nie pałam taką nienawiścią jak do Kosy więc może grać :wink:

Piwus a propos tych tematów to chciałem założyc taki topic jak np:
Wolicie chleb z masłem czy bułke z masłem :?: (jako konkurencja dla tematu o Pepsi i Coli)
albo temat:
Dudek vs Mioduszewski - który lepszy :?:
Postanowiłem jednak jeszcze się wstrzymać bo nie wiem czy ktoś chciałby się w nich wypowiadać. Mogę na Ciebie liczyć 8) :wink: :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2005, 0:26

Niggaz pisze:Cloner wspomniał tutaj o Romanie Dąbrowskim. W poprzednim sezonie w Turcji grał nieźle a teraz to nawet nie wiem. Ale jakoś do niego chociaż nie pałam taką nienawiścią jak do Kosy więc może grać
ano wspomnialem o Dabrowskim, on zrobil podobna kariere do Warzychy (troche mniejsza, ale jednak), jest bardzo szanowany w swojej lidze, a do kadry go nikt nie powolywal, no coz teraz Dabrowski ma juz ok. 33-34 lat, i gra w 2.lidze tureckiej (tam go Besiktas wypozyczyl, gdy ten powrocil po lekkiej kontuzji) :) KAAN DOBRA :) - mysle ze jeszcze wroci do 1.ligi i pokarze swoj wysoki poziom gry ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”