Ojciec Święty odszedł...... - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2005, 15:13

Wybacz ale z ludzikami twojego pokroju nie mam zamiaru rozmawiac.Albo przedstawiasz jakies argumenty na to ze sklamalem wczesniej i swoje twierdzenia albo milcz jak do mnie mowisz.

Papiez oczywiscie zadnych bledow nie popelnil.Jest bezbledny nieomylny czyli jednym slowem BOSKI.I niech nasz narod dalej sie w tym twierdzeniu utwierdza tak jak caly swiat sie modli za papieza (bo oczywiscie innych religi na swiecie nie ma a buddysci i wyznawcy islamu wlasnie siedza w kosciele i tez sie modla)

Zreszta zaraz dostaniesz ostrzezenie za uzycie niecenzuralnego slowa :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2005, 15:17

rebuzz pisze:
Chlopaczek pisze: Chociaz popelniles sporo bledow
np ? co ?
Odsylam do tematu Kosciol.Nie badz taki leniwy.A chocby zakaz uzywania prezerwatyw i tym samym przyczynienie sie do rozwoju wirusa HIV?To moze nie jest blad?Starczylo jedno slowo papieza zeby paru ludziom uratowac zycie.

1WP za pisanie posta pod postem. Tylko nie mów, że zrobiłem to z zemsty czy coś takiego.//Tomusmc

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 kwie 2005, 15:26

Smitu nie powinieneś się udzielać w tym temacie skoro jesteś ateistą. Dla Ciebie wszystko jest obojętne, a Tsubasa ma rację. Papież nie raz już pokonał chorobę i dalej głosił modlitwę wiernym. Co to w ogóle za gadka "niech odejdzie w pokoju"? weź się puknij w głowe Chłopaczek bo normalny nie jesteś. To jest temat o chorobie Papieża, a nie o posyłaniu go do grobu! Jak złamiesz sobie palec i cierpisz to czy trzeba Cie dobić? pomyśl czasami co za pierdoły piszesz i pamiętaj, że nikt nie chce gadać z kolesiami Twojego pokroju bo poprostu nie warto. Straciłeś u mnie szacunek stary. Koniec mojej gadki bo nie mam zamiaru więcej z Tobą na ten temat gadać!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 01 kwie 2005, 15:27

:O

Chłopaczek...dlaczego tak ironicznie się o Papieżu wypowiadasz ?Rozumiem, że możesz być innej wiary lub ateistą, ale czemu wydaje że "zrobił wiele błędów" ?Miej szacunek dla Niego, bo czemu miałby na niego nie zasługiwać ??
Fakt, dla mnie to już za bardzo się On męczy.W wieku 85 lat, chciałbym tylko leżeć i cieszyć się, że jeszcze oddycham, a popatrzcie ile on robi.Nie chce tu być FANEM RADIA MARYJA, ale naprawdę mam WIELKI SZACUNEK dla Tej Osoby :!:.Mógłby zrezygnować, ale rozumiem, dlaczego nie chce.Powołanie.W sumie to są różne głosy co do jego stanu, ale zwróćcie uwagę, że Papież nie chciał powrotu do szpitala, czyli możliwe, że już czuje swój czas.Przybył specjalny wysłannik ogłoszający śmierć, Papież otrzymał namaszczenie.Nie jestem jakimś gorącym katolikiem, ale Papież to Polak, i bardzo mnie interesuje Jego los.Wychowałem się właśnie zawsze "że Papież jest Polakiem" i nie ma innej możliwości.Szkoda, ale chyba Tam mu będzie lepiej... :(.Ale wiara czyni cuda...Mam nadzieję, że jeszcze będziemy się cieszyć z 30-lecia pontyfikatu...
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2005, 15:33 przez Uchi_UfFy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 01 kwie 2005, 15:28

Chlopaczek pisze:(bo oczywiscie innych religi na swiecie nie ma a buddysci i wyznawcy islamu wlasnie siedza w kosciele i tez sie modla)
No tutaj akurat się pomyliłeś, owszem ludzie innych wyznań również modlą się za Papieża, tylko niekoniecznie w kościołach. Poczytaj trochę albo poogladaj to będziesz wiedział o czym mówię.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2005, 15:29

mrc pisze:
Chlopaczek pisze:(bo oczywiscie innych religi na swiecie nie ma a buddysci i wyznawcy islamu wlasnie siedza w kosciele i tez sie modla)
No tutaj akurat się pomyliłeś, owszem ludzie innych wyznań również modlą się za Papieża, tylko niekoniecznie w kościołach. Poczytaj trochę albo poogladaj to będziesz wiedział o czym mówię.
Litosc?Gdzie to uslyszales na dwojce?
Modliles sie za Arafata czy jak mu tam bylo?Modliles sie razem z tymi wszystkimi ludzmi?

Tomus napisalem jednego posta wyslalem zobaczylem ze sa nowe zacytowalem inny post i napisalem.Co w tym zlego?

Tomus moze dasz sobie ostrzezenie za stwierdzenie ze nie jestem normalny?

Ale w sumie po co?Kiedys palili za inne poglady na stosach.Teraz tylko wyzywaja.Kosciol i jego wyznawcy ida w dobrym kierunku.

Nie wkladam papieza do grobu po prostu sadze ze dla niego tak bedzie lepiej.Widzialem jak moj tata umieral na raka i przez ostatnie 2 tygodnie to byla totalna meczarnia.Tez chcialem zeby umarl.Wiec jak nie wiecie wszystkiego o mnie to sie nie odzywajcie.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 01 kwie 2005, 15:40

Chlopaczek pisze:Wybacz ale z ludzikami twojego pokroju nie mam zamiaru rozmawiac.Albo przedstawiasz jakies argumenty na to ze sklamalem wczesniej i swoje twierdzenia albo milcz jak do mnie mowisz.

Papiez oczywiscie zadnych bledow nie popelnil.Jest bezbledny nieomylny czyli jednym slowem BOSKI.I niech nasz narod dalej sie w tym twierdzeniu utwierdza tak jak caly swiat sie modli za papieza (bo oczywiscie innych religi na swiecie nie ma a buddysci i wyznawcy islamu wlasnie siedza w kosciele i tez sie modla)

Nikt nie powiedział, że Papiez jest nieomylny, że nie ma grzechu, bo nie ma takiego człowieka.I weź sobie daj spokój.Co Ty masz za argumenty?Papiez Ci mówił, że nagrzeszył??...może pochodzisz sobie po domach...?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2005, 15:42

Uchi_UfFy pisze:
Chlopaczek pisze:Wybacz ale z ludzikami twojego pokroju nie mam zamiaru rozmawiac.Albo przedstawiasz jakies argumenty na to ze sklamalem wczesniej i swoje twierdzenia albo milcz jak do mnie mowisz.

Nikt nie powiedział, że Papiez jest nieomylny, że nie ma grzechu, bo nie ma takiego człowieka.I weź sobie daj spokój.Co Ty masz za argumenty?Papiez Ci mówił, że nagrzeszył??...może pochodzisz sobie po domach...?
A wiesz do kogo odnosila sie moja wypowiedz?Do kolesia z poprzedniej strony tego tematu i stwierdzenia:". Jakim prawem więc możesz mówić, że on powinien już odejść i pierdolisz te farmazony o popełnionych błędach"
Wiec nie mow ze nikt nie twierdzi i czytaj uwaznie.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 15:43

Tomusmc pisze:Smitu nie powinieneś się udzielać w tym temacie skoro jesteś ateistą. Dla Ciebie wszystko jest obojętne, a Tsubasa ma rację. Papież nie raz już pokonał chorobę i dalej głosił modlitwę wiernym. Co to w ogóle za gadka "niech odejdzie w pokoju"? weź się puknij w głowe Chłopaczek bo normalny nie jesteś. To jest temat o chorobie Papieża, a nie o posyłaniu go do grobu! Jak złamiesz sobie palec i cierpisz to czy trzeba Cie dobić? pomyśl czasami co za pierdoły piszesz i pamiętaj, że nikt nie chce gadać z kolesiami Twojego pokroju bo poprostu nie warto. Straciłeś u mnie szacunek stary. Koniec mojej gadki bo nie mam zamiaru więcej z Tobą na ten temat gadać!

to ze jestem ateista nie oznacza ze wszystko jest mi obojetne, tomus, a to co mowi chlopaczek ma sens, tyle ze wy wierzacy nie dopuszczacie do siebie takiej mysli :?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 kwie 2005, 15:46

smitu pisze:
Tomusmc pisze:Smitu nie powinieneś się udzielać w tym temacie skoro jesteś ateistą. Dla Ciebie wszystko jest obojętne, a Tsubasa ma rację. Papież nie raz już pokonał chorobę i dalej głosił modlitwę wiernym. Co to w ogóle za gadka "niech odejdzie w pokoju"? weź się puknij w głowe Chłopaczek bo normalny nie jesteś. To jest temat o chorobie Papieża, a nie o posyłaniu go do grobu! Jak złamiesz sobie palec i cierpisz to czy trzeba Cie dobić? pomyśl czasami co za pierdoły piszesz i pamiętaj, że nikt nie chce gadać z kolesiami Twojego pokroju bo poprostu nie warto. Straciłeś u mnie szacunek stary. Koniec mojej gadki bo nie mam zamiaru więcej z Tobą na ten temat gadać!

to ze jestem ateista nie oznacza ze wszystko jest mi obojetne, tomus, a to co mowi chlopaczek ma sens, tyle ze wy wierzacy nie dopuszczacie do siebie takiej mysli :?
Smitu nie bron mnie.Raz ze ich nie przegadasz bo kazdy kto ma inne zdanie na temat papieza i tego co sie teraz wyrabia jest nienormalny wedlug nich..Dwa ze pewnie wlasnie przekreslasz swoja szanse na zostanie modem.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 01 kwie 2005, 15:49

Mam prośbe do Was Chłopaki i Dziewczęta. Moglibyście nie wymianiać poglądów i ocen na temat pontifikatu Jana Pawła II .... Tym bardzie w takim momęcie ?? Temat jest inny PROSZE WAS - USZANUJMY PEWNE RZECZY ....!! Nie ma sensu pisać .. ...

PAMIETAJMY ŻE PAPIEŻ JEST WŚRÓD NAS .... I OBY BYŁA NADAL ....

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 01 kwie 2005, 15:53

Chlopaczek pisze:
smitu pisze:

Smitu nie bron mnie.Raz ze ich nie przegadasz bo kazdy kto ma inne zdanie na temat papieza i tego co sie teraz wyrabia jest nienormalny wedlug nich..Dwa ze pewnie wlasnie przekreslasz swoja szanse na zostanie modem.
Pozdrawiam.
raz - bronie cie bo mowisz jak uwarzasz a ja sie z tym zgadzam, do tego inni nie potrafia tego zaakceptowac, to troche boli :?

dwa - szczerze to jezeli w ten sposob trace mozliwosc bycia modem, to glupio by to wygladalo :? (poza tym kto powiedzial ze mam szanse:wink: ) obrywac za swoje poglady ktore tak naprawde sa moja opinie tez troche boli :?

Papiez jest wielki, ale kazdego czas kiedys przychodzi, zarowno ja czy chlopaczek nie odsylamy nikogo do grobu

powiedzcie wolelibyscie gdyby Karol mial cierpiec przez nablizsze 5 lat, bedac w stanie blisko krytycznym, nie mogac sie nawet ruszyc, ledwo myslac, a decyzje za niego beda podejmowac inni czy zeby umarl w chwale jako wielki nie cierpiac ??

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 01 kwie 2005, 15:54

Heh...do czego to dochodzi...Nie musisz mieć szacunku dla Papieża jako głowy Kościoła, ale chociaż jako człowieka :!:.Gdyby nie on, to pewnie Wałęsa do dziś by siedział w podziemiu, a w sklepie byś kupował tylko ocet.I dobra, możesz się cieszyć z naszego nie dopuszczania do siebie myśli o tym co mówisz, ale co Ci zrobił Papież ?A może czegoś mu zazdrościsz ?................

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 01 kwie 2005, 15:54

Życze papieżowi z calego serca, żeby wyzdrowiał...
Niewiem dlaczego niektórzy o papieżu się zle wypowiadają przecież co im zrobił? :(

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 kwie 2005, 15:54

Chlopaczek pisze:
mrc pisze:
Litosc?Gdzie to uslyszales na dwojce?
Modliles sie za Arafata czy jak mu tam bylo?Modliles sie razem z tymi wszystkimi ludzmi?

Tomus napisalem jednego posta wyslalem zobaczylem ze sa nowe zacytowalem inny post i napisalem.Co w tym zlego?

Tomus moze dasz sobie ostrzezenie za stwierdzenie ze nie jestem normalny?

Ale w sumie po co?Kiedys palili za inne poglady na stosach.Teraz tylko wyzywaja.Kosciol i jego wyznawcy ida w dobrym kierunku.

Nie wkladam papieza do grobu po prostu sadze ze dla niego tak bedzie lepiej.Widzialem jak moj tata umieral na raka i przez ostatnie 2 tygodnie to byla totalna meczarnia.Tez chcialem zeby umarl.Wiec jak nie wiecie wszystkiego o mnie to sie nie odzywajcie.
1. Chłopaczek >> Modlą się niechcesz to nie wierz ale taka prawda ludzie innych wyznań modlą się za Jana Pawła II. Moze w TV stosowane jest uogółnienie, że cały świat a przecież Ty też jesteś cześcią tego świata. Jednak sam stosujesz uogółnienia więc nie możesz się przyczepiać do innych (np. ugólniając postawę katolików)

2. Do tych co napadają na Chłopaczka >> pamiętajcie każdy ma prawo do swoich pogłądów.

3. Chłopaczek >> Zaza ma trochę racji w tym, że na łożu śmierci trochę nie wypada. NA ocenę pontyfikatu przyjdzie czas później. Jakbyś mógł to wstrzymaj się z komentarzami, do których masz pełne prawo, aby nie drażnić innych. Bo to takie kłucenie się nad grobem.

4 . Zaza >> Teraz można mieć nadzieję tylko na cud.

5. ktoś tam porównał Papieża do tej kobiety co to ją odłączyli i zmarła z głodu. IMHO nie na miejscu.

6. Jeśli miałbym stworzyć panteon Polaków i zrobić to miejscami, co było by trudne to na pierwszym miejscu nie dałbym papieża. Osobiście z księży najwyżej cenie Księcia Kardynała Adama Sapieche.

7. Przyszedł jego czas, tak jak na każdego z nas przyjdzie czas. Mam taką refleksję, że skoro papież został w watykanie a nie pojechał do kliniki to on sam pogodził się już z tym co ma nastąpić.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2005, 16:00 przez bellus, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”