Reprezentacja Wybrzeża Kości Słoniowej (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 12 paź 2005, 22:46

niom własnie - moja grupa na mundial to:

Argentyna
Polska
Serbia i Czarnogóra
WKS ;)

shaft20
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Zwyciestwo z Rymynia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shaft20 » 13 lis 2005, 11:43

WKS wczoraj wygralo z Rumunia w Le Mans 2:1
Bramki zdobyli
dla WKS: Arouna Kone 48
Bakary Kone 91
dla Rumunii: Adrian Lencsi
Sklady WKS:Gnanhouan - Eboue, Boka, Kolo (62-Kouakou), Kouassi - Zokora, Toure (45-Tiene) - Yapi-Yapo, Kone A. (73-Kone B.) Romaric (73-Kalou) - Drogba (62-Akale);
Rumunia:Lobont - Rat (80-Nesu), Iencsi, Tamas, Badoi (86-Stoican) - Paraschin (56-Lazar), Cocis (80-Rosu) - Munteanu (69-Bostina), Nicolita (56-Dica), Mutu - Mazilu (56-Miculae).
dobry wynik zwazywszy na to ze Rumunia do kopciuszkow nie nalezy

moze ktos ma pelna liste powolanych z WKS na to spotkanie
ijeszcze jedno kto to jest ten Romaric
jesli ktos ogladal ten mecz gdzies to niech powie jak WKS gralo

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 17 kwie 2006, 19:00

Hehe..nie oglądałem :P Bo to było w zeszłym roku!
Romaric to dobry napadzior - gra chyba w Le Mans....albo gdzieś we Francji!

To już przegięcie. 1 WP za nabijanie. Kolejne będę wręczane progresywnie więc uważaj. // Niggaz

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 20:45

Pięciu kandydatów, w tym czterech Francuzów, znalazło się na ogłoszonej przez władze futbolowe Wybrzeża Kości Słoniowej liście kandydatów na trenera kadry narodowej, następcę Henriego Michela.

Na liście są Francuzi Raynald Denoueix, Gérard Gili, Claude LeRoy i Philippe Troussier, a także Martial Yeo, dyrektor techniczny związku piłkarskiego Wybrzeża Kości Słoniowej.
Spodziewalem sie ze nowym selekcjonerem zostanie trener z bardziej renomowanym nazwiskiem
Philippe Troussier - ostatnio chyba prowadzil OM a przed tym Japonie ale z niezbyt dobrym wynikiem

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 07 lip 2006, 20:27

jeszcze się te Mistrzostwa nie skończyły a ja już myślę o następnych, szczególnie jeśli chodzi o afrykańskie reprezentacje, które dobrze się zaprezentowały, a mimo wszystko odpadły.
WKS chyba życzę z nich wszystkich najlepiej i patrząc po w miarę młodym składzie- naprawdę mogliby coś osiągnąć. ale szkoda, że trafił im się taki trener, bo wątpię, aby umiał ich dobrze przygotować. w końcu to czego im zabrakło na Mistrzostwach to głównie opanowanie i dyscyplina, a tego powinien ich selekcjoner nauczyć. jak dla mnie Henry Michel był do tego dobrą osobą, więc żałuję, że musiał się z tą reprezentacją pożegnać. nawet Drogba zresztą podkreślał, że powinien zostać.
ale mam nadzieję, że mimo wszystko, kiedy WKS nie będzie już debiutantem (jeśli się zakwalifikuje, bo to nigdy nic nie wiadomo), jakoś im pójdzie. bo ich taniec po zdobyciu gola, to jak emocjonalnie podchodzą do wszystkiego co się dzieje na boisku i ogólnie ta świeżość, szybkość gry i energia, jaką w to wkładają, a przy tym niezła technika- warte są, aby na nie liczyć :} no i to, że kiedy gra reprezentacja WKS, wszelkie walki wciąż toczące się w państwie ustają, a ludzie skupiają się na odprawianiu rytuałów, aby ''zapewnić'' drużynie powodzenie.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 15 lip 2006, 19:13

Gra WKS bardzo mi zaimponowała. Ich zaawansowanie taktyczne i techniczne dało się zauważyć na kazdym kroku. Bardzo podobała mi sie gra lewego obrońcy Arthure'a Boki. Przypominał mi troche Roberto Carlosa. Myślę, że nabrali doświadczenia i na mundialu w RPA zachwycą wszystkich kibiców, na co bardzo liczę. Przed mistrzostwami obstawiałem, że zagrają w meczu o 3 miejsce z Brazylią (taka tam niezobowiązująca wizja przedmundialowa). :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”