LM: Manchester City - FC Barcelona - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Liga Mistrzów: City-Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lut 2014, 21:16

Cmon City cmon!

Panowie, to LM, a nie BBVA, gwiżdzemy na poziomie, a nie po Katalońsku. :naughty:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lut 2014, 21:31

Barcelona. Malaga. I jakiś pizdeczkowaty hiszpański sędzia. Zieeew~

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 18 lut 2014, 21:36

Jaka nuda..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lut 2014, 21:36

Co tam się dzieje? Ja oglądam Bayer-PSG, a tam emocje i bramki na wysokim poziomie. Ibra szaleje 8)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lut 2014, 21:38

Warto obejrzeć drugą połowę czy zamulają?

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 lut 2014, 0:22

No i stalo sie to co bylo do przewidenia.
Tata jako kolejny juz trener z topu zjada Pellegriniego niczym szynke westfalską z gorgonzolą.
Barca wyszla tiki taką aby zniechecic Szejkow do tego co robią w lidze, czyli do falowych atakow. Udalo sie to niemal perfekcyjnie - poza kilkoma minutami w 2 polowie. City mialo bombardowac roznymi, wykonali ich w sumie...1. Mieli bombardowac wrzutami z wolnych... wykonali ich w sumie 1. Ot i tyle bylo taktyki Pelle.
Tata zabral pilke, czekal na blad Szejkow, i sie doczekal, Navas nurkuje, kontra, Messi sam na sam, faul Demi, czerwo, karny gol, dowidzenia. Pozniej dobicie i wracamy 0-2 do domu.

Jest dobrze. A Tata jest wielki.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 lut 2014, 0:29

Faul jak dla mnie zdecydowanie przed polem karnym. City do kartki było groźniejsze, potem też miało swoje sytuacje, ale football jest bezwzględny i teraz jest już praktycznie po zawodach.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 19 lut 2014, 0:30

No tak, ale nawet jeśli faul przed polem to czerwona i tak zasłużona przecież. A bramkę sędzia podarował, ale też i jedną zabrał.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 lut 2014, 0:56

Więcej się spodziewałem po City, ale trudno. Grali w osłabieniu niemal całą drugą połowę, Demichelis nie nadaje się już do gry na takim poziomie rozgrywek (czy kiedykolwiek się nadawał?) Mimo wszystko liczę że w rewanżu jeszcze spróbują namieszać, bo potencjał kadrowy mają ogromny.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 19 lut 2014, 0:57

Jak tam panowie pesymiści? :lol: Cały czas tonowałem nastroje w temacie Barcy - wciąż są 3 puchary do wygrania i po tym meczu również można w nie śmiało wierzyć i w nie mierzyć :!:

Oczekiwałem trudnego meczu,ale wierzyłem że stać Barcę na dobry wynik - jaki jest? b.dobry :D A mecz naprawdę dobry,sporo szachów i to Barca u siebie ma do wykonania ruch szach-mat :)
Oglądałem 2 połowę i trochę skrót pierwszej - zwycięstwo mimo wszystko zasłużone - czerwo i karny? Może to nie była dobra decyzja(z tym karnym),ale natomiast jedną bramkę sędzia nam zabrał także(Ci co widzieli niech siedzą cicho :P)
Kogo bym wyróżnił - Valdesa za kapitalne interwencje oraz D.Alvesa..Owszem Brazylijczyk miał kilka strat,ale zagrał jedno z lepszych spotkań w tym sezonie - kapitalnie się podłączał,groźnie wrzucał,strzelił bramkę choć wcześniej zmarnował również sytuację sam na sam :D

Po jednej kapitalnej akcji,gdy interweniował VV po strzale Silvy,a dograł mu z pierwszej Zabaleta to na początku nie wiedziałem kogo bardziej oklaskiwałem...Przyjemnie się oglądało :brawo:

Teraz znów wyjazd do Sociedad konieczne 3 pkt!! :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2014, 1:16

Pelle słoma z butów wyszła. Wstydziłby się takich tekstów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 lut 2014, 2:16

Czy ja wiem czy taka sloma. Trener City racje mial, gdy powiedzial o niepodyktowanym i ewidentnym faulu na Navasie, a takze o tym, ze Mesi zostal wyciety 0,5-1m przed polem karnym. Owszem, Demichelis zasluzyl na czerwo bez dyskusji, ale do tego momentu to City sprawialo lepsze wrazenie przede wszystkim ze wzgledu na wiaksza ilosc sytuacji podbramkowych, mimo ze posiadanie mieli mniejsze, co o zgrozo jakies dziwne nie jest grajac przeciw Katalonczykom. Rok temu Bayern w slynnym 4-0 tez mial mniejsze i nie byl to jakis zarzut na niekorzysc ich gry.

Taktycznie mecz nalezal do Obywateli, ale niestey nie ustrzegli sie bledu i caly misterny plan Pelle na powstrzymanie Barcy prysl, ktora to powiedzmy szczerze nie grala jakos nadzwyczaj dobrze bowiem w grajac druga polowe w przewadze dopuscila gospodarzy do kilku sytuacji, po ktorych mogla pasc bramka. Chcialbym tu pochwalic (o zgrozo!) Valdesa, ktory uratowal swoja druzyne przed strata bramki szczegolnie przy strzale Silvy. C

Bramka na 0-2 mozliwe, ze przypieczetowuje awans Barcy, ale wierze, ze City stac na zrobienie spektaklu na Nou Camp bowiem do druzyny ma wrocic Augero.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, 2:19 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 19 lut 2014, 2:18

Ozdobny pisze: Chcialbym tu pochwalic (o zgrozo!) Valdesa,
Dawno chyba meczu Barcelony nie widziałeś, że to "o zgrozo". :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 lut 2014, 2:21

Mnie sie ten koles ze wzgledu na jego historie w Barcie kojarzy ze spora iloscia klopsow czy to w lidze, czy LM na przestrzeni ostatnich lat, co w mojej opinii czyni go takim Bartezem obecnych czasow. Poza tym tak po ludzku nie lubie go i stad moje o zgrozo, bowiem dzis akurat zdobylem sie na pochwale jego gry choc kilku bledow sie nie ustrzeg, ale obylo sie na jego szczescie bez konsekwencji. To nie jest wedlug mnie typ pewniaka, ale raczej bomba, ktora nie wiadomo kiedy moze narobic sporo balaganu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 lut 2014, 8:14

Tata taktycznie zjadl Pelle czego mozna bylo sie spodziewac. City mialo swoje sytuacje, a te najlepsze paradoksalnie kiedy grali w 10. Barca przejela srodek i mogla sobie spokojnie klepac czekaz az City popelni blad. Czerwo, karny, bramka i juz mozna bylo sie spodziewac ze Barca ten mecz wygra. Karny jak najbardziej sluszny. Nie warto wierto wierzyc pewnej fotce w sieci na ktorej wiekszosc sie opiera, gdzie faul jest pokazany jakis metr przed polem karnym. ladny fotomontaz :lol: Potem sedzia nieuznal prawidlowej bramki, ktora by zamknela mecz. Jednakze wynik 3-0 bylby niesprawiedliwy z przebiegu meczu. Na szczescie Barca po ladnej akcji pod koniec meczu zdazyla powiekszyc przewage. Awans powinien byc formalnoscia. W kazdym razie Barca zagrala dobre zawody. W Londynie pewien zawistny hipokryta musi sie zamknac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”