Mistrz Polski 2005/2006 - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto będzie mistrzem Polski w sezonie 2005/06

Wisła Kraków
49
53%
Legia Warszawa
28
30%
Groclin Grodzisk
5
5%
Cracovia
2
2%
inny zespół
9
10%
Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 08 lip 2005, 15:25

Legia bed[izie mistrzem Era Wisly dobiegla konca...
Legia mistrzzz 2005/2006[/i]

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 08 lip 2005, 17:26

TwisT_ReD pisze:Legia bed[izie mistrzem Era Wisly dobiegla konca...
ehhh
na jakiej podstawie tak mowisz??? to ze wisla przegrala 1;5 wcale nie znaczy ze legia bedzie mistrzem, podaj jakies rozsadne argumenty
pzdr

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 08 lip 2005, 18:07

TwisT_ReD pisze:Legia bed[izie mistrzem Era Wisly dobiegla konca...
+
kostek pisze:Drobna uwaga do tematu - jeżeli ktoś napisze swój typ bez argumentacji, może spodziewać się kary.
=

Ostrzeżenie

Robson pisze:Zagłosowałem tak jak wszyscy na Wisłe Kraków z Wisłą może rywalizować tylko Legia i Groclin.
Robson pisze:Ja sądze,że Wisła siegnie kolejny raz z rzędu po mistrzostwo Polski rywalizować z nią są w stanie tylko Groclin i Legia.
Wisła bez Żurawskiego i tak da rade napewno zdobędą mistrzowski tytuł Wink
Ostrzeżenie

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2005, 18:48

Legia. Dlaczego ? Po pierwsze, dlatego, że im kibicuje Obrazek
Po drugie, najwięksi rywale są coraz słabsi.
Wisła Kraków:

-odszedł Żurawski, a Wisła bez niego jest przynajmniej o połowę słabsza
-Wisła w tym sezonie mistrza zapewniła sobie praktycznie w pierwszej części sezonu, ale wtedy główną siłą napędową byli Gorawski, Szymkowiak i Żurawski których teraz nie ma, a na pewno Wisła nie ściągnie zawodników pokroju tej trójki.
-Wątpie, żeby Engel coś zdziałał, zapewne ściągnie kilku Nigeryjczyków którzy kompletnie zawiodą.

Groclin:
-w zasadzie na dzień dzisiejszy nie moge nic złego o tym klubie powiedzieć. Ambitni, zgrani, myślę tylko, że na mistrzostwo Polski jeszcze ich nie stać, psychika jest zbyt słaba, i mogą kompletnie zawalić najważniejsze mecze.

PS. Plusy Legii dopisze później bo musze wyjść z domu :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 19:05

Mistrzem może być tylko...

A czemu? Bo pojawiła się ambicja, której wcześniej brakowało. Znając swoje ograniczenia, nie będzie gry od niechcenia, tylko gryzienie gleby przez 90 min. Paru zawodników (Kuźba, Błaszczu, Gołoś, Sobol, Paulista, Uche), będzie miało coś do udowodnienia i mam nadzieję, że wola walki pociągnie całą drużynę. Nie będzie malkontenctwa i pogodzenia się z tym, że pewne rzeczy są nieosiągalne. Wymówką był Liczka w kraju i Kasperczak w pucharach. Teraz znowu umiejętności piłkarzy decyduje, bo Engel raczej nie będzie ch przytłaczał ani negatywną otoczką, niezdecydowaniem i czeskim bełkotem, ani przywiązaniem do nazwisk i nieporadnością taktyki, przy defensywnie grających zespołach.

Dawać Jelenia i znowu przyjeżdzacie po najmniejszy wymiar kary. A Bonso, Gorawski nic nie kreował. Nie wiem czy rozegrał pół sezonu na jednej pozycji.

A Engel nie ściągnie Nigeryjczyków, bo to Mielcarski kreuje transfery. Czyli kierunek latino. Z Hleba zrezygnowaliśmy, bo Zieńczuka by nie przebił i nie potzeba 3 piłkarzy na jedną pozycje (szczególnie kiedy rezerwowym byłby tak drogi gracz). Emsiego nie będzie, bo Engel stwierdził, że Wisły nie stać na gracza, który jest na boisku przez 15 min.

A ponieważ przytoczyłem to tylko raz na głównej stronie, to powtórka z rozrywki. Dlaczego Legia nie miszcz? Bo nawet Kowal w to nie wierzy...

Kowalczyk o transferach Legii
Wojciech Kowalczyk, 39-krotny reprezentant Polski i jeden z najlepszych napastników w historii Legii Warszawa, jest załamany tym, co dzieje się w jego ukochanym klubie. - Transfery? To były zakupy z wyprzedaży sezonowej w Biedronce! A jak się kupuje w Biedronce, to raczej nie wyjdzie z tego świetna kolacja. Zalatywać będzie budką wietnamską i ten smrodek, niestety, kibice Legii będą musieli znosić - prognozuje "Kowal".

- Aż tak źle oceniasz te wzmocnienia?
- Najbardziej to Legia wzmocniła linie defensywne swoich rywali! Klatt, Chmiest i Cruz nie mają klasy. Może Szałachowski, ale... tylko może. Wolałbym jednego Sokołowskiego I, którego wyrzucono, niż ich czterech.

- Jak jesteś taki mądry, to kogo byś sprowadził? Wymień trzy nazwiska!
- Do ataku Ślusarskiego, do pomocy Golińskiego, a do obrony na przykład Ratajczyka - o ile jest zdrowy. Oni mają pojęcie o grze w piłkę.

- Wiesz, ile ta trójka by kosztowała?
- Lepiej mądrze wydać milion euro, niż wyrzucić 300 tysięcy za okno. A tak to Legia kupiła w Biedronce najdroższe ogórki świata! Taki Klatt zimą będzie wart nie 300 tysięcy euro, ale 40.

- Zieliński firmował te transfery swoim nazwiskiem...
- Albo nie ma nic do powiedzenia przy transferach i siedzi cicho, albo coś mu się przestawiło w głowie i naprawdę sądzi, że sprowadza dobrych piłkarzy.

- Nie nadaje się na trenera?
- Na razie powinien wycofać się do drugiego szeregu. W przyszłości będzie dobrym trenerem, bo jest skrupulatny, ale najpierw... niech zrobi choćby pierwszą kategorię trenerską. A tymczasem zespół powinien przejąć Dariusz Wdowczyk i zrobić porządek.

- Wisła też się osłabia.
- Ale wzięła Uche i Gołosia. A taki Uche jak mu się chce, to może sam wygrać każdy mecz. Natomiast Chmiestowi czy Klattowi jak się chce, to mogą iść do toalety.

- Jest ktoś w Legii, kto ci się podoba?
- Przede wszystkim Choto. Nie do przejścia, a w dodatku umie wyprowadzać piłkę i - o dziwo w Legii - podaje do kolegów z zespołu. Niezły był Boruc, ale ostatnio miał kilka "kaszalotów", chyba za szybko uwierzył w swoją wielkość. Bardzo dobrą rundę miał Kiełbowicz. O reszcie nie ma co mówić. Pomoc cała do wymiany. Sokołowski II, Kaczorowski - do wyrzucenia, Szala byle dalej od pozycji ostatniego obrońcy, Zjawiński do Legionovii. Atak? Saganowskiego to powinno się przyczepić łańcuchem do kołka wbitego w polu karnym. Żeby nie biegał za dużo i nie robił wślizgów po bandach.
Aha. Dodam jeszcze, że nie wiem, po co Zieliński szukał wysokiego napastnika, skoro do większości dośrodkowań w Legii nie doskoczyłby nawet najwyższy koszykarz NBA, Yao Ming z Houston Rockets (229 cm).

A co do postu poniżej, to Wisła ma 3 budzet w lidze, więc świetny argument wynalazłeś :roll:.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2005, 21:28 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 08 lip 2005, 21:13

Bonso pisze: PS. Plusy Legii dopisze później bo musze wyjść z domu :P
No bo musisz sie dbrze zastanowic i przespac sie z tym.....

Ja mysle ze mistrza zdobedzie jednak Wisła... Dlaczego ... ??? Poniewaz jest najbogatszym <chyba> klubem w polsce. ALe tak naprawde licze ze Craxa zaskoczy wszystkich i ona powalczy o mistrza.
Aha i nie wie ktos czy w koncu Surma pzrechodzi do "PAsów" ???

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2005, 22:31

ta, jackieboy chciałbyś :twisted:

Co do słów Kowalczyka to absolutnie się z nim zgadzam.

No więc dlaczego Legia zdobędzie mistrza ? Głównie dlatego co napisałem wcześniej, czyli przez osłabienia Wisły.

Dobra, a tak szczerze to sam mam spore wątpliwości czy Legia wygra lige, ale mam nadzieję, że tak się stanie.
Piwus pisze:A co do postu poniżej, to Wisła ma 3 budzet w lidze, więc świetny argument wynalazłeś .
A tego to z deka nie rozumiem :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 22:54

To, że w tym roku nie jest istotne jaki Wisła ma stan konta, tylko jakich ma piłkarzy. Bo nasz budżet wynosi w tym roku tylko 19 mln zł, co daje trzecie miejsce za Legią i Groklajnem. Dla porównania w zeszłymm roku było to 35 mln. Wiec teraz przyjmując retorykę nie-fanów Wisły, jako, ze Wisła osłabiła się niemożebnie, a Legia wmocniła się niemożebnie, to startujemy z tego samego pułapu co inni pretendenci. Albo wręcz z trzeciego miejsca :twisted:.
I tradycyjnie pod koniec roku będę wylewał z buńczucznych zapowiedzi co niektórych Legionistów. Nie napiszę znowu Legia miszcz, bo mnie kiedyś Pippen za to zbeształ :twisted:.

A i Bonso, nie zapomnij o plusach stołecznej drużyny :wink:.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 08 lip 2005, 23:15

Faworytem nr 1 jest Wisła ponieważ moim zdaniem ma najlepszy skład i teraz wzmocniona jeszce Jurkiem Engelem będzie moim zdaniem nie do zatrzymania nawet bez Żurawia którego zastopienie jest chyba nie możliwe .

Legia też jest mocna ale myśle że jeszcze zasłaba na Wisłę .
Mam nadzieję że dobrze będzie się spisywała korona która też sie mocno zbroi na 1 ligę narazie na transfery wydaliśmy 3 mln zł .

P.S Oby Tomaszewski się udławił .PZPN PZPN my kochamy PZPN :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 23:18

Scyzoryk pisze:P.S Oby Tomaszewski się udławił .PZPN PZPN my kochamy PZPN :wink:
Sorry za zejście z tematu, ale po zatrudnieniu w PZPN-nie, Tomaszewski stał się dla mnie symbolem związkowego krętactwa.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2005, 23:23

Plusy Legii....tak się właśnie zastanawiam :roll:

W zasadzie mało ich jest. Na pewno zaspokojenie oczekiwań zarządu i kibiców, napewno motywacja możliwościa straty pracy, bo w Legii wszystko jest za ITI mozliwe.
A pozatym Mila powiedział, że Legia będzie mistrzem :D

No, a to że pisze o osłabieniach Wisły nie ma nic wspólnego z ich budżetem, czy ich kasą, bo jak widzicie nic o tym nie wspomniałem.
Wisła na pewno się osłabiła, Legia na pewno nie wzmocniła. Legia robi transfery zawodników, którzy mają potencjał i może za kilka lat będą zawodnikami, co najmniej dobrymi, bo wątpie żeby wyrosły z nich gwiazdy polskiej piłki jak chociaż Mila czy Szymkowiak...'

I jak już pisałem, uważam że Legia będzie mistrzem głównie dlatego że im kibicuję Obrazek

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 23:33

Bonso pisze:Plusy Legii....tak się właśnie zastanawiam :roll:

W zasadzie mało ich jest. Na pewno zaspokojenie oczekiwań zarządu i kibiców, napewno motywacja możliwościa straty pracy, bo w Legii wszystko jest za ITI mozliwe.
A pozatym Mila powiedział, że Legia będzie mistrzem :D

No, a to że pisze o osłabieniach Wisły nie ma nic wspólnego z ich budżetem, czy ich kasą, bo jak widzicie nic o tym nie wspomniałem.
Wisła na pewno się osłabiła, Legia na pewno nie wzmocniła. Legia robi transfery zawodników, którzy mają potencjał i może za kilka lat będą zawodnikami, co najmniej dobrymi, bo wątpie żeby wyrosły z nich gwiazdy polskiej piłki jak chociaż Mila czy Szymkowiak...'

I jak już pisałem, uważam że Legia będzie mistrzem głównie dlatego że im kibicuję Obrazek
1. Mila jest gwiazdą w rodzinnym miasteczku. Wątpie, aby poza nim.
2. Ale Jackieboy wspomniał, że jesteśmy najbogatsi i dlatego wygramy, a skoro ty nie napisałeś, to dałem kolejny argument :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 lip 2005, 23:36

Mimo, że Wisła jest osłabiona, to jednak ma, tak jak mówił Piwus inne wzmocnienia.Mentalne.Popatrz, że skład Wisły był niedawno ciągle ten sam, a teraz weszła nowa, świeża krew.Chęć pokazania czegoś, chęć nowych sukcesów jest budująca.Wkońcu grają w aktualnym mistrzu Polski.Gołoś może zastąpić Szymka z powodzeniem.Na DM najlepszy będzie Mauro i trzeba go zatrzymać.Ściągnąć Ślusara lub Jelenia i będzie inwestycja tak jak Żuraw.Mimo pierwszych niepowodzeń, najlepszy w kraju.Obrona w sumie może pozostać, bo gdy jest na optymalnym poziomie - najlepsza w kraju.Szkoda, że Radek Majdan już ma 33 lata, ale taki bramkarz, to może długo pograć na poziomie.

P.S. To prawda, że on już nie śmiga z Dodą ? 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lip 2005, 23:54

Bogi pisze:P.S. To prawda, że on już nie śmiga z Dodą ? 8)
Jeśli to prawda, powinni ten news przykleić na głównej stronie :shock:. Ja nic nie wiedziałem, ale by oznaczało, ze Radkowi odpadają prywatne treningi :?. Przecież wszyscy wiemy czemu zawdzięcza taką formę.

Jestem zszokowany i zdołowany :(. . Mam nadzieję, że jutro pojawi się dementi :x.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 lip 2005, 0:01

Dementi się nie pojawi, bo tą informację słyszałem jakiś czas temu, i to piąte przez szesnaste :? .I dlatego chciałem zapytać, bo aż tak dobrze w Wiśle nie siedze.I pewnie cycki Dody już nigdy nie odwiedzą stadionu przy ul. Reymonta :(.Liczę jednak, że to tylko głupia plotka "The Sun" lub "Der Bild" w ostateczności "Fakt(y i mity)".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”