Zawodnicy zagraniczni na naszych boiskach - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8759
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lis 2005, 16:11

Futbolowa :
serio mam wypisac udane transfery (jesli chodzi o obcokrajowocow) :?: [bo widze, ze cos tam odliczasz] :lol2:

przegladam teraz sklady kazdego zespolu 1.ligi, i kazdego obcokrajowca przydziele ;)

udane transfery :
Ilijan Micanski, Joatildeo Paulo Heidemann, Panče Ćumbev, Radek Mynář, Radim Sáblík, Lumír Sedláček, Mićo Vranješ, Jano Fröhlich, Felipe Andrade Félix, Marcel Lička, Hernani José da Rosa, Anatol Doroş, Hermes Neves Soares, Dickson Choto, Veselin Đoković, Moussa Bourema Ouattara, Ján Mucha, Aleksandar Vuković, Julcimar Conceiçatildeo de Souza, Edi Carlos Dias Marçal "Andradina", Radek Divecký, François Herbert Endene Elokan, Roberto Cláudio Milar Decuadra, Boris Peškovič, Sérgio Leândro Santos Seixtos "Batata", Luiz Eduardo Tavares "Mineiro", Ensar Arifović, André Paulo Barreto, Roberto Mauro Cantoro, Nikola Mijailović, Marek Penksa, Jean Francisco Rodrigues "Jean Paulista", Kalu Uche, Žarko Belada, Vahan Gevorgyan, Sead Zilić, David Kalousek,

nieudane transfery :
Jaroslav Šimr, Māris Smirnovs, Benjamin Imeh, Vlade Lazarevski, Andrej Porázik, Tibor Sabo, Dušan Sninský, Ferdinand Chi-Fon, Amar Ferhatović, Goran Janković, Milan Radulović, Veljko Nikitović, Ronald Šiklić, Iwajło Emiłow Stoimenow, Ugochukwu Michael Enyinnaya "Hugo", Diego Alessandro Rambo, Matías Ezequiel Favano Otermín, Pape Samba Ba, Anderson Santos Silva, Ebrahima Sawaneh, Ahmed Ghanem Soltan, Daniel Lopes Cruz, Mirko Poledica, Sandro Chaves de Assis Rosa, Petr Kaspřák, Matías Ezequiel Favano Otermín, Massimiliano Iezzi, Kelvyn Igwe, Luis Arturo Swisher Salguero, Rodrigo Zeferino da Silva, Martins Nnabugwu Ekwueme, Marko Čolaković, Mamia Dżikia, Marko Grižonič, Mitar Peković, Predrag Vujović, Nebojša Živković, Carlos Renan Bloise Serra, Vladimír Čáp, Gilcimar Chaves Caetano, Matija Kristić, Danijel Mađarić, Petr Pokorný,

wiem, moglem ich podzielic na bardzo udane, i bardzo nieudane :lol2:
ale juz mi sie nie chce :lol2:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2204
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 lis 2005, 17:58

cloner pisze:Joatildeo Paulo Heidemann
W Cracovii jakoś się nie spisuje :? Miał ładny początek sezonu w Górniku, teraz nic nie pokazuje.
cloner pisze:Radim Sáblík
cloner pisze:Jano Fröhlich
:lol: :lol:
cloner pisze:Marek Penksa
cloner pisze:Jean Francisco Rodrigues "Jean Paulista"
Jak dla mnie żadna z nich rewelacja :? Ani trafiony, ani nietrafiony. Po prostu takie średniaki jakich niemało :?

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 06 lis 2005, 18:36

futbolowa sugerujesz, że Radim Sablik to nie wypał ???

Przecież to jeden z bardziej solidniejszych obrońców w kraju, jeszcze jak grał w Odrze to był uważany za jednego z najlpeszych obronców w kraju... Teraz w Grodzisku może troche przystopował ale znowu widąc, że forma z dawnych lat wraca. Jak dla mnie udany transfer i to jak najbardziej

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2204
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 lis 2005, 18:59

wazi pisze:futbolowa sugerujesz, że Radim Sablik to nie wypał ???
Yhy.
Przecież to jeden z bardziej solidniejszych obrońców w kraju, jeszcze jak grał w Odrze to był uważany za jednego z najlpeszych obronców w kraju...
Ale ja patrzę na to jak gra w tym sezonie, co skwitować można krótko - tragedia :?

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 18:50

A nie uważacie,że nie potrzebni są obcokrajowcy w naszej lidze?nie lepiej inwestować kasę w młodzież i później ją promować?ile talentów się marnuję przez takie sprowadzanie jak w Pogoni Szczecin.Tam juniorzy to podejrzewam,że nie mają ochoty przychodzić na treningi :D skoro i tak brazylijczycy będą grać w 1 drużynie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 18:56

wilku23 pisze:A nie uważacie,że nie potrzebni są obcokrajowcy w naszej lidze?nie lepiej inwestować kasę w młodzież i później ją promować?ile talentów się marnuję przez takie sprowadzanie jak w Pogoni Szczecin.Tam juniorzy to podejrzewam,że nie mają ochoty przychodzić na treningi :D skoro i tak brazylijczycy będą grać w 1 drużynie.
ja tak nie uwazam, graja lepsi & tansi - dla mnie to oczywiste :)
jesli jakis junior bedzie szybciej biegac, wiecej strzelac, i nie bedzie chcial zarabiac wiecej od drugoligowych brazylijczykow - to bedzie grac - proste :)

ja jestem bardzo ciekaw eksperymentu Ptaka :P
wydaje mi sie, ze jest mozliwe, iz taki brazylijski team moze wypalic :wink:
oni trenuja u siebie w Brazylii juz dosc dlugo razem, i dalej beda tam trenowac, do konca przerwy w lidze :!:
to nie sa zawodnicy z byle jakich druzyn, sa to wyrozniajacy sie pilkarze drugoligowi i sredniacy pierwszej ligi :!:

Wilku23 : co sadzisz o Hernanim :?:

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 19:09

Dobra z Hernanim to mnie złapałaś :oops: ,ale uważam,że powinno się więcej szans dawać juniorom przecież po to są.dlatego nie mogę się doczekać przepisu o wprowadzaniu juniorów.pozdrawiam Cię.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 19:14

wilku23 pisze:nie mogę się doczekać przepisu o wprowadzaniu juniorów.pozdrawiam Cię.
nie ma to jak nieznajomosc przepisow :lol:
Ty myslisz, ze niby po co Legia podpisuje kontrakty z mlodymi zawodnikami :?:
- tak, tak, zeby sie przydali w przyszlosci, ale wg mnie przede wszystkim po to, zeby nie lamac regulaminow, i miec w swojej druzynie kilku mlodziezowcow ;)

dokladnie nie pamietam ilu mlodych zawodnikow trzeba miec w druzynie, ale napewno taki zapis jest :)

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 19:17

Jaka nieznajomość przepisów?to ma być wprowadzone w całej Europie i ma być minimum 8 wychowanków,a nie kupionych zawodników młodych,tak jak to Legia robi :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 19:21

wilku23 pisze:Jaka nieznajomość przepisów?to ma być wprowadzone w całej Europie i ma być minimum 8 wychowanków,a nie kupionych zawodników młodych,tak jak to Legia robi :D
to odrozniaj "juniorow" od "wychowankow" :!:
to jest roznica, i to wielka :!:

bo w wielu klubach wychowankowie maja po 30 lat :!:

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 19:24

Jeśli przepis mówi o juniorach,którzy są wychowankami klubu to z pewnością sie zaliczją do tego 30-latkowie.Tak trzymaj

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 19:30

ehhh, nie mozecie mu dac jakiejs rangi :?:
bo koles nie wie co pisze :lol:

wilku23 pisze:nie mogę się doczekać przepisu o wprowadzaniu juniorów
moja odpowiedz : taki przepis w Polsce juz jest
wilku23 pisze:ma być minimum 8 wychowanków,a nie kupionych zawodników młodych
hehe, co to teraz napisales - calkowicie zmienia postac rzeczy :lol2:
wychowankowie to nie juniorzy ;)

a teraz :
wilku23 pisze:przepis mówi o juniorach,którzy są wychowankami klubu
przebiles wszystkich :lol:

co post to cos innego ;)
dobra - koncze te pisanie, bo nie ma to najmniejszego sensu

Yoooo 8)

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 19:33

dobrze,że ty jesteś taka obeznana.Tylko jakoś nie widać tych wychowanków w 1 składach.a range to już chyba ty dostałaś "boską"

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2006, 19:36

wilku23 pisze:dobrze,że ty jesteś taka obeznana.Tylko jakoś nie widać tych wychowanków w 1 składach.a range to już chyba ty dostałaś "boską"
a czemu "-aś" :?:
cos Ci sie w glowie po******

btw - mnie sie ranga Potępiony podoba :P

*pomylilo

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 20 sty 2006, 0:12

Dla mnie to co robi Pogon Szczecin(tworzy druzyne z brazylijczykow)to wielka nie wyleczalna choroba calego zarzadu klubu ze szczecina.Moim zdaniem powinno stawiac sie na swoich mlodych zawodnikow i na szkolenie mlodzierzy.Najpierw robi sie takie glupoty jak robi pogon a potem narzeka sie ze nie ma pilkarzy do reprezentacji polskiej.
OBŁĘD!!!!!!!!
Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”