Southampton FC [zbiorczy] - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Southampton FC [zbiorczy]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 gru 2011, 11:46

It was known as the Premiership from 1993 to 2007. It is currently sponsored by Barclays Bank and therefore officially known as the Barclays Premier League.
Jak widzisz nazwa Premiership nie funkcjonuje od jakiegoś czasu. Jako wnikliwy obserwator powinieneś to wiedzieć.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 09 gru 2011, 14:20

Witam serdecznie. To jest tylko nazwa-dzisiaj BARCLAYS a jutro może być inna. Ile już nasz ekstaklasa miała nazw? Dla mnie to jest PREMIERSHIP i tyle, choćby nawet nazywała się JOHNY WALKER PREMIER LEAGUE.

Co do ŚWITYCH, są niesamowici, bardzo mi CRACOVIĘ przypominają. Sa na pierwszym miejscu w tabeli i idą do PREMIERSHIP. Coraz wiecej ludziz nimi sympatyzyje, zmęczony kolejnumi kompromitachami ARSENALu czy MAN UTD. I dobrze. Im wiecej ludzi bedzie za SOUTHAMPTONEM tym lepiej.
Kiedyś będzie to czołowa ekipa w ANGLII. Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 gru 2011, 14:44

Obserwator pisze:Witam serdecznie. To jest tylko nazwa-dzisiaj BARCLAYS a jutro może być inna. Ile już nasz ekstaklasa miała nazw? Dla mnie to jest PREMIERSHIP i tyle, choćby nawet nazywała się JOHNY WALKER PREMIER LEAGUE.

Co do ŚWITYCH, są niesamowici, bardzo mi CRACOVIĘ przypominają. Sa na pierwszym miejscu w tabeli i idą do PREMIERSHIP. Coraz wiecej ludziz nimi sympatyzyje, zmęczony kolejnumi kompromitachami ARSENALu czy MAN UTD. I dobrze. Im wiecej ludzi bedzie za SOUTHAMPTONEM tym lepiej.
Kiedyś będzie to czołowa ekipa w ANGLII. Serdecznie pozdrawiam.
Rozumiem, że przypomina Ci Southampton Cracovię, gdyż Cracovia zbliża się do 1 ligi, a Southampton do ekstraklasy?

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 11 gru 2011, 10:27

Nie martw się CRACOVIA się utrzyma. Ja jej kibicuje , a więc ma najważniejszego kibica w POLSCE po swojej stronie...

Nasz kochany SOUTHAMPTON zremisował 2-2 z BLACKPOOL ale i tak jest spokojne pierwsze miejsce, absolutna supremacja w 2 lidze angielskiej i niedługo zagra w PREMIERSHIP.
Bramki dla NASZYCH-niesamoiwty LAMBERT. Niestety fatalna gra BIAŁKOWSKIEGO oby nie skończył jak SZCZĘSNY.
Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 14 kwie 2012, 11:07

Obserwator, widziałeś jakiś mecz 'twoich pupili'? :) ja miałem w tym sezonie tą przyjemność kilka razy, i o ile wcześniej bezsprzecznie byli najlepsi na zapleczu, tak teraz od kilku kolejek to już nie to, nie idzie im już tak łatwo, wczoraj grali źle, bramka Rickyego co jak co szczęśliwa, strach w oczy zagląda czy nie będą musieli walczyć w barażach, a i tylko patrzeć jak któryś z klubów premier league podbierze im Hooivelda czy Lallane, których swoją drogą, zakładam, że nie znasz jako wielki fan zespołu z południa :) co do polaków w s'hampton to za dużo nie mogę się wypowiadać, bo ani Tomka ani Bartka nie miałem przyjemności oglądać w czerwono białej koszulce, obaj wczoraj poza kadrą meczową (nie jestem pewien co do Białkowskiego)
a co do nazwy to twój błąd obserwatorze pewnie bierze się z tego, że bodajże Nahorny w c+ często nazywa najlepszą ligę świata premiership :)

Obserwator, fora kibiców nie są od hejtowania innych (co czasem się zdarza, jak poniesie :)), ale od okazywania zainteresowania i wsparcia swojemu zespołowi

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 06 cze 2012, 22:21

Angielskie media podają że, blisko wypożyczenia Kevina de Bruyna jest Southampton - beniaminek Premier League.Trener The Saints, Nigel Adkins obserwuje 20-latka, który może być solidnym wzmocnieniem jego ekipy. Z pewnością to wypożyczenie wyszłoby na dobre samemu de Bruyne'owi, jak również Southampton oraz Chelsea ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2012, 20:43

http://www.whoscored.com/Matches/614197 ... ston-Villa

Niezle zaczal Gaston. Asysta i swietna nota juz w swoim debiucie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 wrz 2012, 22:43

To nie debiut.

Boruc od razu wskoczy do bramki? Jak sądzicie premierligowi eksperci?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 wrz 2012, 22:45

debiut chyba w wyjściowym składzie.czyli debiut

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2012, 22:45

No tak. Zagral wczesniej 45 minut w meczu z AFC i wedlug whoscored byl najlepszym pilkarzem w barwach Swietych :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 wrz 2012, 22:50

League pisze:debiut chyba w wyjściowym składzie.czyli debiut
po ang. mówi się na to "full debut" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 wrz 2012, 16:36

Eee i Swieci sie zesrali. Zaczeli fajnie, ale im dalej w las tym ciemniej. Everton ma zbyt wielka jakosc w przodzie, zeby nie poradzic sobie z taka defensywa.

Nie spodziewalem sie, ze Gaston bedzie w stanie strzelac bramki w Prem glowa :mrgreen:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 wrz 2012, 11:34

Jelavić. :afro:

Ramirez strzelił bramkę po tym rożnym, ale to wynikało raczej z błędów piłkarzy Evertonu, a przede wszystkim Howarda. Na szczęście błąd bez konsekwencji, bo Jelavić i Osman zrobili swoje. Szkoda tylko, że Everton nie ustrzelił więcej bramek, bo było jeszcze kilka dobrych okazji. Fajnie, że wtopa z Leeds okazała się tylko wypadkiem przy pracy i w lidze dalej zdobywamy punkty.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 wrz 2012, 15:13

Miał jeszcze jedną sam na sam. Ogólnie prezentuje się na razie bardzo fajnie. W meczu z Villa kapitalna asysta i dużo dobrej gry, podań otwierających drogą do bramki. Tutaj brameczka i ogólnie na podstawie skrótów z MOTD widać, że gość ma potencjał i smykałkę do gry kombinacyjnej. Jest dynamiczny,szybki, ma wizję, piłka mu nie przeszkadza. Także na to co na razie zobaczyłem widać, że z gościa mogą być ludzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2013, 12:46

Już Boruc przekonał do siebie Adkinsa i ... zwolnili trenera :lol: Dziwne, ze akurat po remisie z Chelsea, który przecież był sukcesem. Mówi się, ze Di Matteo może go zastąpić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”