MŚ 2006: Grupa H - Hiszpania, Ukraina, Tunezja, Arabia S. - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 cze 2006, 23:14

herdek pisze:Liczę, że strzeli coś dzisiaj Iniesta lub Xavi, lecz jest to chyba nie realne.
Dlaczego Xavi jest już na boisku i moze coś zdziałać. Raul na mediapunto :wink: , brameczke skuł to dobrze wzrosną jego notowania. Strzelał na raty bo na raty, ale nie wazne jak wazne, że gol.

herdek pisze:Zaledwie, ponieważ spodziewam się wyniku 3-0 3-1, 4-0, 4-1
Aż tak wysoko notujesz Hiszpanów z Mistrzem Afryki :? bo jak mnie pamięć nie myli to właśnie Egipcjanie zdobyli to trofeum. Ja mam andzieje, że Hiszpanie podwyższą na 2:0 i mecz się skończy.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 cze 2006, 12:48

Poprostu myślałem, że jak chcą powalczyć o pierwszą trójkę na Mundialu to powinni wygrać to spotkanie wysoko. Egipt to drużyna, która gra podobnie do średniaków z Mundialu i jeśli taki słaby wynik ze średniakiem to niestety, ale z Brazylią skazywani są na porażkę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2006, 12:55

To nie jest tak herdek. Mecz meczowi nie równy. Gdyby Brazylia wygrała z Egiptem 5:0 a Hiszpania tylko 2:0 to nie znaczy, że Hiszpanie są bez szans w bezpośrednim pojedynku z Brazylijczykami. Takie podejście jest błędne.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 04 cze 2006, 13:21

zgadzam się z Niggazem, przykładem są mecze w tym sezonie Atletico, Barcy i Real M.

Atletico pokonywalo Barce, Barca pokonywala Real, a Real pokonywał Atletico. To że np. Brazylia wygrałaby z Egiptem 5:0 a Hiszpania przegrałaby z Egiptem to nie można założyć że Hiszpania nie mogłaby wygrać z Brazylią

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 cze 2006, 15:03

No z jednej strony macie rację, chociaż coś wydaje mi się, że Hiszpanie dużo nie zdziałają na tym Mundialu. Z grupy wyjdą, jednak jak przejdą do półfinału to będzie to dla mnie mała sensacja. Są lepsze drużyny niż Hiszpania i przydałaby im się grupa trochę mocniejsza, ponieważ podjarają się tym, ze wygrali grupę, a tu nagle Argentyna w kolejnej fazie, przychodzi mecz, a Hiszpanie grają tak jak z Ukrainą. Nie to, że faworyzuje jakieś drużyny, ale tak to niestety wygląda. Lubię Hiszpanów i życzę im wszystkiego dobrego, przecież w koncu gra tam 3 piłkarzy Barcelony, ale coś mam złe przeczucia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2006, 17:59

Akurat o tym, że Hiszpanie świata nie zawojują to nie tylko Ty piszesz. Wiele osób już tutaj wypowiadało się w tym tonie. Między innymi ja.
herdek pisze:nagle Argentyna w kolejnej fazie, przychodzi mecz, a Hiszpanie grają tak jak z Ukrainą.
A co to Ukraina słaba jest :> Nie zdziwiłbym się gdyby Hiszpanie z nimi nie wygrali.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 cze 2006, 13:02

Niggaz pisze:Nie zdziwiłbym się gdyby Hiszpanie z nimi nie wygrali.

Ja również. Większość ludzi z któymi spotykam się na codzień uważa że Ukraina jest słaba. A w niej nie tylko gra sam Szewczenko, bo przecież sam z grupy nie wyjdzie, wszyscy się wspierają i wszyscy pracują na zwycięstwo. Ja nadal uważam że Ukraina może być czarnym koniem tych Mistrzostw i kto wie czy to nie oni będą tą drużyną która może nas zaskoczyć ja podczas ostatnich Mistrzostw kiedy 3 miejsce zajęła rep. Turcji.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 07 cze 2006, 23:07

Hiszpanie zagrali dziś kolejny sparing, ostatni przed MŚ, mecz odbył się na Miércoles, a drużyną którą podejmowali Hiszpanie była Chorwacja. Mecz zakończył się wynikiem 2:1 dla Hiszpanów, choć gole strzelali dzis tylko Hiszpanie. Oddali 17 strzałów z czego 7 celnych a tylko 2 gole. Skutecznosć mają fatalną. Reina w klacie się nie popisal przy samobuju Ibeńeza, ale Pernia świetnie uderzył z wolnego i było 1:1, potem oczywiscie Torres...nie stzrelił karnego podyktowanego za faul na Sergio Ramos'ie...jednak w doliczonym już czasie Fernando błysnoł i stzrelił ładną bramkę dającą zwycięstwo Hiszpanom. Grupa Hiszpanów latwa ale ich skuteczność jest fatalna.

Xavi zagrał tym razem cały mecz, miejmy nadzieje, że posadził Senne lub Albelde na laweczke. Szkoda, że David Villa nie spełnia się tak w kadrze jak w Valenci...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 cze 2006, 23:32

Toudinho pisze:Hiszpanie zagrali dziś kolejny sparing, ostatni przed MŚ, mecz odbył się na Miércoles, a drużyną którą podejmowali Hiszpanie była Chorwacja.
Mecz byl dosyc ciekawy.
Kiedy Hiszpania stracila pierwszego gola, myslalem ze przegra ten mecz, ale uratowali wynik. Chorwaci tez grali dobrze i pewno beda jechac na Mudial bardzo niezadowoleni. Przegrali swoje dwa ostatnie sparingowe mecze.

W gupie H, Hiszpania powinna wyjsc z pierwszego miejsca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 cze 2006, 9:56

Mecz by naprawde ciekawy, w koncu Luis wystawil normalne ustawienie z ktorym Hiszpania ma szanse grac ofensywnie i ciekawie a co do tego moga liczyc na dobre wyniki. Ustawienie 1-4-4-1-1 jest juz z pewnoscia lepsze od prezentowanego ostatnio 1-4-3-3, przynajmniej istnieja boki i jest od razu wiecej sytuacji, szkoda tylko braku skutecznosci. Co do obecnosci Raula w skladzie to juz wielokrotnie sie o tym wypowiadalem, wczoraj poraz kolejny mnie przekonal ze czas Raula dobiegl juz dawno do konca, i jesli trener chce grac taka taktyka to raczej Raula w 11 nie zobaczymy, choc Villa takze gra slabo wogole brak porownania z tym co przezentowal przez caly sezon. Blysnal Pernia i o dziwo ostani powolany czasami moze wskoczyc do 11, brakowalo mi takze co dziwne(bo to przeciez Madrista)... Ramosa na prawej bo Salgado takze prezentuje sie slabo

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 cze 2006, 11:15

Moim zdaniem partnerem na środku obrony Puyol'a powinien być Sergio Ramos bądź Marchena lecz patrzac na to co gra obecnie Marchena to on odpada, wydawało mi się, żę Ramos będzie drugim środkowym a tu Ibańez grał w pierwszym.

Villa w kadrze spisuje się fatalnie, Raul strzela w kadrze o wiele częsciej niż w Real'u, zresztą jak go trener widzi jako gracza podstawowej druzyny to musi mieć do niego ogromne zaufanie, oni tak naprawde widzą co prezentują poszczegolni kopacze na treningach. Jak sie starają być moze tym sobie zasłużyl Raul, albo poprostu dla trenera jest nie do zastąpienia :P :wink:

Ja postawił bym na 1-4-2-3-1 w środku z Xavi'm i Cesc'kiem wysuniętym Villą bądź Torresem, w srdoku Raul :wink: na bokach Joaquin(Garcia) oraz Reyes.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 08 cze 2006, 14:33

Toudinho pisze:
Villa w kadrze spisuje się fatalnie,
Fatalnie to spisuje się ale Raul (praktycznei zero pożytku). Villa kilka ostatnich meczy zagrał na lewym skrzydle, gdzie zdecydowanie nie czuł się zbyt komfortowo, nie można jednak powiedzieć, ze był fatalny. Wczoraj David zagrał jako wysuniety napastnik i wypadł przeciętnie. Był niemal niewidoczny ( zbyt osamotniony w ataku), miał tylko jedną okazję na strzelenie gola (trafił w słupek).

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 14 cze 2006, 8:09

Dzisiaj najciekawszy mecz fazy grupowej w grupie H. Bowiem stoczą walkę Ukraińcy z Hiszpanami. Trudno wyłonić faworyta przed meczem, jednak jeśli chodziłoby o gwiazdy to bez wachania mogłaby wygrać Hiszpania któa ma znacznie więcej gwiazd od Ukrainy.

Hiszpanie są zmotywowani na ten mecz, wszystkie mundiale w historii nie były dla nich zbyt udane, najczęsciej dochodzili do ćwierćfinałów w których odpadali. Przykłądem jest mundial z 2002 roku kiedy reprezentacja Hiszpanii odpadła własnie w 1/4 MŚ w po rzutach karnych stoczonych z Koreą Płd.

Możliwe że ten mecz może odmienić losy tej grupy, praktycznie jest to mecz o pierwsze miejsce w grupie, bo kto wyjdzie z tej grupy to raczej nie ma wachania. Dziś o 15:00 pierwsze spotkanie grupy H.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 14 cze 2006, 8:28

bardzo jestem ciekawy tej grupy...obstawialem i obstawiam nadal Ukraine jako czarnego konia tego Mundialu:)
Jesli dzis nie straca pkt z Hiszpanami..baaa moga nawet wygrac...to zrobi sie bardzo ciekawie:)

a co z Szewa...on jest w pelni sil?! mial jakis uraz ..mowilo sie nawet ze straci MS...prawda to ?! czy juz oki?!

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 14 cze 2006, 14:25

za kilka minut do swojego pierwszego meczu na mundialu przystapią Hiszpanie i Ukraincy.Ja osobiscie trzymam kciuki za naszych wschodzmich sasiadów.Gdy przegładałem mecze otwarcia reprezentacji Hiszpani to mosze przyznac ze im nie idzie za bardzo w pierwszych meczach na mundialu.Licze na to ze bedzie podobnie.
1962r Czechoslowacja-Hiszpania 1:0
1966r Argentyna-Hiszpania 2:1
1978r Austria-Hiszpania 2:1
1982r Hiszpania-Honduras 1:1 (MŚ w Hiszpani)
1986r Brazylia-Hiszpania 1:0
1990r Hiszpania-Urugwaj 0:0
1994r Hiszpania-Korea Południowa 2:2
1998r Nigeria-Hiszpania 3:2
2002r Hiszpania-Słowenia 3:1

Jak widać od 62 roku Hiszpanom nie idzie w meczach otwierajacych ich wystepy.Wyjątek mistrzostwa w Korei i Japoni.Według mnie Hiszpanie zremisuja lub przegrają.Mój typ to:Hiszpania-Ukraina 1:2

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”