ME U-19 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 lip 2006, 13:50

Jezeli ten sikorski bedzie grac w barwach austri to u nas se nie pogra ;>
Regulamin mowi ze nie mozna miec rozegranego zadnego oficjalnego meczu w danej kadrze , aby moc potem wystepowac w innej .

Nie pamietacie jaka byla sytuacjA chociazby z dabrowskim .
Tez zagral kiedys tam w .jakies niemieckiej kadrze czy cos .... i dupa , u nas se nie zagral :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lip 2006, 14:01

MLSoccer pisze:Gdzie ostatecznie zagra Andrew pokaze najblizsza przyszlosc,poniewaz ma prawo wyboru pomiedzy gra dla Polski lub USA."
Jeżeli grywa młodzieżówce Polski to już nie ma wyboru :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2006, 14:09

Zico_FCI pisze:
MLSoccer pisze:Gdzie ostatecznie zagra Andrew pokaze najblizsza przyszlosc,poniewaz ma prawo wyboru pomiedzy gra dla Polski lub USA."
Jeżeli grywa młodzieżówce Polski to już nie ma wyboru :)
No mi się wydaje, że wybór ma, gdyż gra w młodzieżówce Polski nie przekreśla możliwości gry w dorosłej reprezentacji USA w przyszłości.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 lip 2006, 14:11

a mnie sie wlasnie wydaje ze przekresla ... Bylo pelno zawodnikow w europie , ktorzy zmieniali obywatelstwo , a grac w kadrze nie mogli bo wlasnie w jakies przeszlosci rozegrali chociaz jeden mecz w ml. reprezentacji

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lip 2006, 14:24

Dokładnie. Na przykład taki Cantoro zagrał chyba w meczy Argentyny U-17 (?) i dlatego nie może grać w reprezentacji Polski.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lip 2006, 14:48

Ciekaw jestem co pokaza Polacy na tym turnieju. Moze powtorza sukces starszych kolegow sprzed ... 5? lat :wink: 8)

O 20.00 trzeba TV wlaczyc, i ogladac na ... Eurosporcie mecze 8) Oczywiscie nasza TVP nie wie, ze ME-U19 sa rozgrywane w Polsce :lol2:
[i nie mogla wykupic transmisji]

POLSKA :!: POLSKA :!: POLSKA :!:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2006, 14:52

Ja jadę na czwartkowy mecz Polska - Belgia do Wronek ;) Opowiem wam jak było i zrobię galerie z meczu ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lip 2006, 15:02

kaczy pisze:Regulamin mowi ze nie mozna miec rozegranego zadnego oficjalnego meczu w danej kadrze , aby moc potem wystepowac w innej .

Nie pamietacie jaka byla sytuacjA chociazby z dabrowskim .
Tez zagral kiedys tam w .jakies niemieckiej kadrze czy cos .... i dupa , u nas se nie zagral Razz
Zico_FCI pisze:Jeżeli grywa młodzieżówce Polski to już nie ma wyboru Smile
Cris7 pisze:No mi się wydaje, że wybór ma, gdyż gra w młodzieżówce Polski nie przekreśla możliwości gry w dorosłej reprezentacji USA w przyszłości.
kaczy pisze:a mnie sie wlasnie wydaje ze przekresla ... Bylo pelno zawodnikow w europie , ktorzy zmieniali obywatelstwo , a grac w kadrze nie mogli bo wlasnie w jakies przeszlosci rozegrali chociaz jeden mecz w ml. reprezentacji
Zico_FCI pisze:Dokładnie. Na przykład taki Cantoro zagrał chyba w meczy Argentyny U-17 (?) i dlatego nie może grać w reprezentacji Polski.

Troche cytatow ale co zrobic :P
Wg mnie i moich informacji zawodnik moze grac w mlodziezowce innego panstwa a potem grac pod inna "flaga" jednak sa pewne "normy", jest pewna granica wieku - jezeli dany zawodnik ja przekroczy nie moze grac dla innego kraju - tak bylo wlasnie w przypadku Dabrawskiego czy tez Cantoro - sa to zawodnicy juz dosc zaawansowani wiekowo, ktorzy grali w mlodziezowce a potem nikt sie nimi nie zajal - ta granica to chyba cos okolo25lat - Przeciez Oli grywal w mlodziezowce Nigerie
A wracaajc jeszcze do Dabrawskiego to on gral w kadrze B a to juz jest co innego

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 lip 2006, 16:25

A ja swoje. Od czasów Oliego przepisy się zmieniły i młodzieżowcy też już są spaleni :mike:.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 lip 2006, 17:42

Nie jestem pewien ale wy chyba mylicie pojecia. Mlodziezowka to nie jest reprezentacja juniorow i tak wlasnie kiedys uslyszalem ze jest... Zawodnik moze grac maksymalnie w reprezentacji do lat 19 i pozniej jeszcze zagrac dla innego panstwa. Dopiero wystep w mlodziezowce do lat 21 go przekresla. Czyli ten Austriak ma jeszcze wybor. To wszystko jest chyba zrobione dlatego by chronic danego zawodnika, ktorego decyzja podjeta powiedzmy w wieku 16 lat, kiedy jeszcze nie jest zbyt dojrzalym do takiej decyzji, nie zawazyla na calej jego karierze.

Taka jest przynajmniej moja teoria :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lip 2006, 17:52

Nie jestem pewien ale wy chyba mylicie pojecia. Mlodziezowka to nie jest reprezentacja juniorow i tak wlasnie kiedys uslyszalem ze jest... Zawodnik moze grac maksymalnie w reprezentacji do lat 19 i pozniej jeszcze zagrac dla innego panstwa. Dopiero wystep w mlodziezowce do lat 21 go przekresla. Czyli ten Austriak ma jeszcze wybor. To wszystko jest chyba zrobione dlatego by chronic danego zawodnika, ktorego decyzja podjeta powiedzmy w wieku 16 lat, kiedy jeszcze nie jest zbyt dojrzalym do takiej decyzji, nie zawazyla na calej jego karierze.
chyba jestes najblizej prawdy i wydaje sie to racjonalne - dolaczylbym do tego jeszcze to (gdzies tak slyszlaem) ze:

Zawodnik, ktory gral w mlodziezowych reprezentacjach (powidzmy do 19 czy 20lat) do pewnego momentu (okreslonego wieku) moze tylko zmienic "kolor koszulki" - tak bylo wprzypadku Cantoro

Ale trzeba to sprawdzic bo przepisy co chwile ulegaja zmianie

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 18 lip 2006, 20:51

Wrocmy jednak do ME U-19.Nie bardzo wiem co sie dzieje czy nikogo w Polsce nie obchodza te mistrzostwa nawet pzpnu.Nie ma nigdzie wyniku na zywo na zadnym polskim portalu z tych glownych nawet strona pzpz nic nie ma i eufa tez :shock: .Znalazlem jakis live na arabskiej stronce to wiem jakie sa wyniki.Nie moga ogladac tego na TV.Dziwne :? ze nikt w necie tego nie relacjonuje live :!:

Z tego co podaja to Austria-Polska jest 0:0 do przerwy a w innej naszej grupie Belgia pokonala Czechy 4:2.
W drugiej grupie Hiszpania-Turcja 5:3 oraz Szkocja-Portugalia 2:2

Czy moze ktos napisac jak gra Polska do przerwy z Austria i jak poszczegolni pilkarze w skrocie graja z polskiej kadry?Dzieki. :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2006, 21:02

Po I połowie wynik 0:0 ;) Co do zawodników nie wiem, bo nie oglądam ;)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 18 lip 2006, 21:08

No to mi pomogles :D wynik znam ale nie moge tego ogladac wiec znam tylko suchy fakt do przerwy 0:0 a inny to pilka jest okragla a bramki sa dwie lub mecz mozna wygrac,przegrac lub zremisowac. :)
Czy ktos kto ogladal I polowe moze napisac krotko jak Polska gra z Austria i ktora druzyna jest lepsza?
lisek_chz pisze:Po I połowie wynik 0:0 ;) Co do zawodników nie wiem, bo nie oglądam ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lip 2006, 21:08

Mecz Polska - Austria jest tak tragiczny, że odpuściłem sobie oglądanie kilkanaście minut temu. Hiszpania - Turcja był duuuużo duuuużo lepszy. Zresztą sam wynik (5:3 dla Hiszpanów) już może się podobać :wink: Oglądałem grę Hiszpanów pod kątem przede wszystkim występów Barcelonistów. Jeffren Suarez zagrał bardzo dobrze. Toni Calvo dobrze. Valiente poprawnie. Niby nie popełnił błędów indywidualnych, ale obrona Hiszpanów jako całość grała słabo tak więc nie mogę go ocenić wyżej. Zawodnikiem meczu zdecydowanie Mata. 4 bramki mówią same za siebie. Szczególnie ta lobem zajebista :shock: Młodzik z Realu. Zresztą na boisku było więcej zawodników z tego klubu. Dziwi mnie, że kibice nic nie pisali o ich obecności i w ogóle cisza ze strony Madrytu :> :wink:
Ostatnio zmieniony 18 lip 2006, 21:15 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”