Sevilla FC (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 paź 2006, 8:17

Beda transmisje spotkan Sevilli, ale na jakis platnych ( chyba dodatkowo ) kanalach, wiec zobaczymy czy przyjaciele Chinczycy beda strimowali.

Co do tego kto ma prawa do przekazu telewizynego to wszedzie jest tak ze klubu sobie same negocjuja warunki umowy ( tzn. indiwidualnie ) zwiazek nie ma nic do gadanai tylko u nas tak jest. Przypomina mi sie sparwa Wisly z poczatku panowania Cupiala, ze Wisla olala PZPN i Canal Plus i jej mecze lecialy na TVN, Canal Plus wystapil do sadu( a raczej firma ktora posredniczyla przy sprzedarzy praw w imieniu PZPN, to chyba GOAL czy jakos tak ), ale nie pamietam jak sie ta sprawa zakonczyla, bo pozniej juz mecze lecialy Wisly na Canal Plus.

Dziwi mnie jedynie ze Sevilla moze zabronic pokazywania meczy np. Barcelona - Sevilla. Dla mnie to dziwne bo w takim razie kazdy klub tak moze zrobic i wtedy nikt nie ogladal by w telwizji Barcelony, a co za tym idzie calej ligi Hiszpanskiej.

Pozdrwiam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 paź 2006, 8:48

guru pisze:kaczy napisał:
Wiadomosc jest tyle pewna co znajomosc mojego jezyka Wink ... lecz jednak poczekajmy na oficjalną wiadomosc z jakiegos servisu i wklejmy ja do tematu Smile

Czyli fani FC Sevilli nie predko zobacza swoj klub w TV

Nie mow hop zanim nie podskoczysz 8)

aha no i jeszcze jedno moge napisac

http://www.as.com/articulo/futbol/Hay/a ... tb_67/Tes/

Wczoraj po poludniu w Madrycie Prezydent Sevilli podpisal 5-letni kontrakt na pokazywanie meczow tej druzyny w tv ....

jedyne czego mozna sie obawiac to to ze chodziloby o retransmisje :/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lis 2006, 4:32

Przegladajac strony hiszpanskie zauwazyłem, ze Sevilla szykuje powazne wzmocnienie w ataku. Chodzi o Alexandra Kerzhakova :twisted: Osobiscie juz od dawna przygladam sie jego karierze i dziwie sie, ze nadal kisi w Rosjii. w Hiszpani bło juz kilku grajków z Rosjii i całkiem dobrze sobie radzili. 6 mln. funtów to niezbyt wygórowana suma za tego zawodnika, a umiejetnosci ma ogromne. Sevilla szykuje sie ostro do walki o LM, choc i tak sa na jak najlepszej drodze do czołowej 4. Tylko jak oni sie tam pomieszcza Kepa, Kanoute, Fabiano i Chevanton to juz bogactwo.
Pieniędzy jest sporo, bo Reyes, Baptista, Ramos za darmo nie odeszli. Być moze bedzie jeszcze wiecej, poniewaz plotki donosza o zainteresowaniu Arsenalu Navasem :wink: i Puerta :) . Czyzby kolejny były zawodnik na ES. Jak narazie za dobrze na tym nie wychodza.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 27 lis 2006, 15:50

Messi E2 Ronaldinho pisze:Chodzi o Alexandra Kerzhakova
Ponoć zaklepany już dla Sevilli jest i przyjdzie w styczniu. Zawodnik z niego na pewno bardzo ciekawy może pójdize w słady Mostovoia :wink:

Messi E2 Ronaldinho pisze:zainteresowaniu Arsenalu Navasem

Lyon też ma chrapke na Navasa.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Reyes, Baptista, Ramos

Reyes - 17 Ramos 25 Baptista chyba 15 wiec troche jest :D

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko jak oni sie tam pomieszcza Kepa, Kanoute, Fabiano i Chevanton
Bedzie cięzko, mówiło sie ze Fabiano wyleci ale teraz w takiej formie :shock: Chevanton chyba jak narazie kontuzja wiec Kepa moze pewnie odejdzie

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lis 2006, 19:11

vakabayashi pisze:Reyes - 17 Ramos 25 Baptista chyba 15 wiec troche jest
Ojj nie jest duzo więcej
Reyes 35.000.000
Ramos 27.000.000
Baptista 20.000.000

Od transferu Reyes'a czyli od sezonu 03/04 Sevilla wydała na transfery nieco ponad 35 mln.
Przeważnie pozyskiwali dobrych graczy za free min Renato czy niedawno Poulsen.

Co do Navasa to swietny piłkarz troche marnej postury ale świetny technicznie i piekelni szybki z pewnością nie jeden klub miał by z niego pożytek. W Realu też by się przydał, zresztą nie tylko on z stadionu Ramón Sánchez Pizjuán by się przydał na Bernabeu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 21:29

Messi E2 Ronaldinho pisze:Być moze bedzie jeszcze wiecej, poniewaz plotki donosza o zainteresowaniu Arsenalu Navasem Wink
Toudinho pisze:Co do Navasa to swietny piłkarz troche marnej postury ale świetny technicznie i piekelni szybki z pewnością nie jeden klub miał by z niego pożytek.

Zaintersowanie Arsenalu Navasem to tylko plotki, oby. A dlaczego? Mam na mysli to co napisal Toudinho, marna postura, ktora nienadaje sie na Premiership :? Jezeli chodzi o Arsenal to lepiej by bylo wydac ta kase na Quaresme, skoro Wenger szuka skrzydlowych :wink:
Troche krok w tyl. Przenoszac sie w mlodym wieku z La Liga do Ligue 1 jest roche nierozsadnym rozwiazaniem. Navas powinien zostac w Sevilli, bo maja bardzo dobry team. Chyba, ze Sevilla chce na nim zbic interes i koniecznie go sprzedac :?: Moim zdaniem to najlepszym rozwiazaniem bylo by przeniesienie sie do Realu, ale powtarzam :!: To tylko moje zdanie...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lis 2006, 22:57

guru pisze:Zaintersowanie Arsenalu Navasem to tylko plotki, oby. A dlaczego? Mam na mysli to co napisal Toudinho, marna postura, ktora nienadaje sie na Premiership Jezeli chodzi o Arsenal to lepiej by bylo wydac ta kase na Quaresme, skoro Wenger szuka skrzydlowych
Navasa i Quaresme duzo w budowie nie dzieli. posture maja bardzo podobna. Jesli juz Arsenal zwraca na to uwage to jakim cudem znalazł sie w ich kadrze Theo czy wczesniej Reyes. Oczywiscie teraz Jose ma juz inna posture, ale to głownie przez Premiership, wczesniej wygladał podobnie jak Navas. Za Navasem przemawia ogromna szybkość i wydolność, z która Ricardo nie moze sie z nim równac. Do tego on sprostał grze w PD na najwyższym poziomie czego nie mozna powiedziec o Quresmie. Dlaczego mimo ofert woli zostac w Porto, wie, ze juz raz nei sprostał oczekiwaniom, podobnie zresztą Simao. Oni sa dobrzy jedynie w Portugalii.
guru pisze:Cytat:

Troche krok w tyl. Przenoszac sie w mlodym wieku z La Liga do Ligue 1 jest roche nierozsadnym rozwiazaniem.

Przejscie do Lyonu to nie jest obecnie krokiem w tył, choc reszta ligi odstaje od nich o klase.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 23:50

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jesli juz Arsenal zwraca na to uwage to jakim cudem znalazł sie w ich kadrze Theo czy wczesniej Reyes.

Dlatego wiecej takich pilkarzy Arsenalowi nietrzeba.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Za Navasem przemawia ogromna szybkość i wydolność, z która Ricardo nie moze sie z nim równac.

Za to The sie moze z nim rownac pod tym wzgledem. Dlatego dziwi mnie zainteresowanie Arsenalu Navasem, majac w skladzie podobnego pilkarza.
Dlaczego mimo ofert woli zostac w Porto, wie, ze juz raz nei sprostał oczekiwaniom, podobnie zresztą Simao. Oni sa dobrzy jedynie w Portugalii.

Pojechales teraz na maksa. Zobacz jak on gral kiedys a jak gra teraz. Porownanie do Simao jest conajmniej nie na miejscu, bo obrazasz Ricardo :lol:

Messi E2 Ronaldinho pisze: Przejscie do Lyonu to nie jest obecnie krokiem w tył, choc reszta ligi odstaje od nich o klase.

Wlasnie dlatego...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 28 lis 2006, 0:37

Ricardo nie sprawdził się w Blaugranie bo był jeszcze za smarkaty, ale teraz w obecnej chwili przydał by się na CN. Niekonwencjonalne uderzenie wspaniała technika niezła szybkość, czego chcieć więcej, a co do postury to moze wzrostu nie ma, ale jest dobrze zbudowany w przeciwienstwie do Navas'a. Ricardo mogłby dać sobie rade w Premiership, jak Cristiano daje to czemu on by miał nie dać :lol: . W Blaugranie przedwcześnie skreślono Ricardo i Simao obaj mają coś z Figo :wink: Obecnie nie pogardził bym ani jednym ani drugim na SB. Choć klub ma inne priorytety to Ci gracze przydali by sie na SB. Liga portugalska jest bardzo podobna do La Liga więc moze by się w koncu spełnili. No chyba że Real lub Blaugrana to za wysokie progi, ale Betis czy Deportivo to kluby w których stali by się liderami.

Co do Navasa to jaśli przejdzie do Lyonu to czy ja wiem czy to taki krok w tył. Hmm druzyna na fali wygrywa mecze z wielkimi druzynami, liga francuska zyskuje na poziomie coraz to lepsi pilkarze graja tam no i jest taka liga pomiedzy Premiership a La liga mimo to powinien zostać w Sevilli bo to klub który moze namieszać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2006, 0:43

guru pisze:Pojechales teraz na maksa. Zobacz jak on gral kiedys a jak gra teraz. Porownanie do Simao jest conajmniej nie na miejscu, bo obrazasz Ricardo

Ja wiekszej różnicy od Simao i Quaresmy z Barcelony, a tych z Benfici czy Porto nie widzę. Poprostu w Barcelonie było kilku lepszych od nich, a w Portugalii takich nie ma i błyszcza.
Simao, a Ricardo. Ja wielkiej ronzicy miedzy nimi nie widzę. Jedna rzecz to, ze Siamo gra głownie dla druzyny, a z Quresma tak nie jest.
guru pisze:Messi E2 Ronaldinho napisał:
Jesli juz Arsenal zwraca na to uwage to jakim cudem znalazł sie w ich kadrze Theo czy wczesniej Reyes.

Dlatego wiecej takich pilkarzy Arsenalowi nietrzeba.
Tylko Navas to głownie prawa strona, a z tego co sie orientuje Theo lewa. Navas to Hiszpanski Lennon, moze nawet z wieksza wydolnoscia i lepszym dosrodkowaniem.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 lis 2006, 1:38

Ja wiekszej różnicy od Simao i Quaresmy z Barcelony, a tych z Benfici czy Porto nie widzę. Poprostu w Barcelonie było kilku lepszych od nich, a w Portugalii takich nie ma i błyszcza.
Co ty dajesz... Jest roznica i to duza. Ricardo jest teraz bardziej dojzaly. Cechuje go bajeczna technika i uderzenie... :shock:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko Navas to głownie prawa strona, a z tego co sie orientuje Theo lewa. Navas to Hiszpanski Lennon, moze nawet z wieksza wydolnoscia i lepszym dosrodkowaniem.

Theo jak narazie jest uniwresalny. Prawa czy lewa strona jest bez roznicy. Ostatnio gral na prawej(patrz mecz z Boltonem i HSV).
Nie chce zakladac z gory, ze Navas nie da sobie rady w Premiership, ale z jego postura naprawde bylo by mu ciezko. Nie chodzi tu o wzrost tylko o jego budowe. :? Lyon to nie team dla niego. Najlepsza opcja jest pozostanie w Sevilli, lub przeniesienie sie do Realu lub Barcelony. Tyle, ze w Barcy by mial mniejsze szanse na gre niz w Realu. Patrzac na obecna forme Sevilli to znowu transfer do innego klubu La Liga wydaje sie byc troche dziwnym posunieciem. Tylko nie wiem jaka jest sytuacja w klubie. Czy on chce odejsc, czy zarzad chce go sprzedac... :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2006, 2:30

guru pisze:Nie chce zakladac z gory, ze Navas nie da sobie rady w Premiership, ale z jego postura naprawde bylo by mu ciezko.
Byli gorsi, a dali rade. Jak wygladał Cesc, Reyes, Garcia. Jak obecnie wyglada Theo, Aaron, Kieran Richardson. Wszyscy to postura Drogby :P a takich jest jeszcze kilkunastu.

Nie wiem czy wiesz jak tak naprawde wyglda Navas i jak gra, bo własnie ostra szybka gra to cechy jakie go charakteryzuja.

guru pisze:Co ty dajesz... Jest roznica i to duza. Ricardo jest teraz bardziej dojzaly. Cechuje go bajeczna technika i uderzenie...
Z ta bajeczna technika bym nie przesadzał, zreszta ja nie dostrzegam przepasci miedzy ich umiejetnosciami. Co wiecej Simao jest bardziej ceniony w Portugalii od Ricardo i to mozna bardzo łatwo zaobserwować.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 lis 2006, 4:30

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czy wiesz jak tak naprawde wyglda Navas i jak gra, bo własnie ostra szybka gra to cechy jakie go charakteryzuja.

Spokojna twoja rozczochrana, tlusta z lopiezem :]
Navasa w akcji widzialem pare razy i zrobil na mnie wrazenie 8) Jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Byli gorsi, a dali rade. Jak wygladał Cesc, Reyes, Garcia. Jak obecnie wyglada Theo, Aaron, Kieran Richardson. Wszyscy to postura Drogby Razz a takich jest jeszcze kilkunastu.

Reyes nie jest taki niski, juz nie mowiac o jego wadze. :wink: Theo jest wyzszy od Navasa, poza tym ma dopiero 17 lat, jeszcze urosnie. Jednak to nie jest jakas kolosalna roznica.

Messi E2 Ronaldinho, z tej racji, ze znasz sie na La Liga, powiedz mi jak sie prezentuje Puerta. Raz mi sie rzucil w oczy, a dokladniej w Spuerpucharze Europy :] Ta jego akcja w ostatnich minutach spotkania. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2006, 5:17

guru pisze:Spokojna twoja rozczochrana, tlusta z lopiezem
Uwazasz, ze jestes zabawny.

guru pisze:Reyes nie jest taki niski, juz nie mowiac o jego wadze.

Dokłądnie wiem jak wyglada obecnie Jose, jednak jak wygladał po transferze do Premiershi. Franek takze po zmianie SD na zaplecze Premiership nabrał masy. :wink:

guru pisze:Messi E2 Ronaldinho, z tej racji, ze znasz sie na La Liga, powiedz mi jak sie prezentuje Puerta. Raz mi sie rzucil w oczy, a dokladniej w Spuerpucharze Europy Ta jego akcja w ostatnich minutach spotkania.

Osobiscie zawodnik dobry, ale narazie nie dorownujacy talentem Adriano. Narazie korzysta z kontuzji Navasa i gra w podstawowym składzie. Pewnie gdy Jesus wróci Puerta pojdzie na ławke i bedzie jedynie zmiennikiem Adriano, któremu ustepuje i szybkoscia i technika(choc i tak wielu mu ustepuje w lepszych klubach pod tym wzgledem). Jednak ciagle sie rozwija i ma papiery na zawodnika światowej klasy. Tylko przy coraz wiekszym bogactwie Sevilli moze zginać... Trudno sie nad nim rozpisywac, bo trudno narazie było go gdziekolwiek zobaczyc w TV. Teraz powli sie to zmienia. O jego klasie mowia takze powołania czy to do młodzieżowki Hiszpani czy ostatni do pierwszej Kadry. Do tego ma 10 mln funtów klauzuli :P Kontrakt do 2009, ale działacze juz szykuja umowe na kolejne 3-4 lata. Przyszłosc przed nim...tylko musi grać.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 28 lis 2006, 19:46

Messi E2 Ronaldinho pisze:
guru pisze:Messi E2 Ronaldinho, z tej racji, ze znasz sie na La Liga, powiedz mi jak sie prezentuje Puerta. Raz mi sie rzucil w oczy, a dokladniej w Spuerpucharze Europy Ta jego akcja w ostatnich minutach spotkania.

Osobiscie zawodnik dobry, ale narazie nie dorownujacy talentem Adriano. Narazie korzysta z kontuzji Navasa i gra w podstawowym składzie. Pewnie gdy Jesus wróci Puerta pojdzie na ławke i bedzie jedynie zmiennikiem Adriano, któremu ustepuje i szybkoscia i technika(choc i tak wielu mu ustepuje w lepszych klubach pod tym wzgledem).
Puerta grał w podstawowym składzie jeszcze przed kontuzją Navasa... Na potwierdzenie moich słów powiem, że na 9 kolejek, w których zagrał Jesus w 5 w podstawowym wybiegł także Puerta. :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”