1/8 finału LM - Man Utd vs Lyon - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

W ćwierćfinale zobaczymy...

Olympique Lyon
8
28%
Manchester United
21
72%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 lut 2008, 20:52

baziu pisze:
Czas pokaże co z niego będzie, jednak w meczu z ManUTD nie chciałbym go widzieć w podstawowej 11 :wink:
I tak by nie zagral, bo juz ze Stuttgartem gral :)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 lut 2008, 21:27

mistyk pisze:I tak by nie zagral, bo juz ze Stuttgartem gral
Faktycznie, pominąłem to :lol: To dobrze się składa :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lut 2008, 22:09

Ja po losowaniu, uwazalem ze wielkim faowrytem jest MU, ale po ch malym dolku myslalem ze wszytsko mozliwe ale po obejrzeniu w jakiej formie jest LYon powrocilem do pierwszej mysli :!:
W tym roku, graja slabiej, niezbyt dobrze wprowadzily sie nowe nabytki :roll: przeciez za Keite zaplacili chyba najwiecej w historii klubu? a koles do 1 skaldu sie nie moze zlapac, Bodmer to cien zawodnika z Lille, nie wspominajac Grosso
Jak co roku Lyon w tym okresie zimowym nie jest w zbyt dobrej formie, ich gra z Le Mans fakt faktem nie grali w najlepszym zestawieniu (Benzema, Toulalan, Grosso reszta grala) ale nawet po ich wejsciu - Karim w 60min nic sie nei zmienilo, ba zdaje sie De melo zobyl bramke - byli myslami przy MU - mozliwe
Ale oni z Sochaux rowneiz byt dobrze nie grali

Co do Juninho w wysokiej formie nie jest a trzeba jeszcze poruszyc kwestie obrony, Cris niby zagral w meczu rezerw ale czy bedzie dobrej dyspozycji i Perrin go wystawi :think: o Boumsongu nie wspominam bo to dla mnie fenomem

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 lut 2008, 23:24

Na papierze jestesmy mocniejsi w kazdym punkcie. Wydaje mi sie ze we Francji zagramy ostrożnie, pachnie mi tu 4-3-3 - chociaż akurat z Arsenalem wyjątkowo nam to na dobre wyszło. Licze na zwycięstwo, chociaz bramkowy remis byłby ok.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lut 2008, 18:46

Mam jakieś dziwne odczucia przed tym meczem. Szczerze mówiąc dawno nie byłem tak spokojny przed pojedynkiem w tej fazie rozgrywek. Zapewne ma to duży związek z naszym rywalem, jak i naszą dyspozycją w obecnym sezonie. Chyba nie muszę pisać, że i z jednego i z drugiego jestem zadowolony.

Co do Lyonu to być może 2-3 sezony temu mocno obawiałbym się ekipy z Francji. Wydaje mi się, że byli wówczas o wiele mocniejsi. Tamtego Lyonu jednak już nie ma. Pozostali wciąż ważni Govou, Juninho, Coupet, Cris. Pozostali gracze to mieszanka doświadczenia i niezłego europejskiego poziomu z młodymi, utalentowanymi chłopakami. Jednak mimo to nie jest to drużyna, która może być faworytem w starciu z mistrzem Anglii.

Wczoraj pojawiły się informacje, jakoby Benzema i Ben Arfa znaleźli się na liście życzeń Fergusona. Jak dla mnie zwykła przedmeczowa plotka, która ma trochę podgrzać atmosferę. Nawet jeśli są w kręgu zainteresowania Szkota, w co nie wątpię, bo byłoby rzeczą nienormalną, gdyby nasz scouting nie dostrzegł takich talentów, to jest też oczywiste, że akurat dzisiaj publikowanie takich wiadomości ma tylko jeden cel.

Co do naszego składu, to rewelacji nie będzie. Wyjdziemy dwójką napastników, bo też po to oszczędzany był w spotkaniu z Arsenalem Tevez. Do tego w środku chciałbym zobaczyć Carricka, który jak dla mnie rozegrał kapitalny mecz Kanonierami. Partnerować mu powinien Scholes. A jeśli ta dwójka rozgrywających jest na boisku to napastnicy nie muszą się martwić o brak prostopadłych piłek. Myślę, że to idealne rozwiązanie, zwłaszcza że mamy bardzo szybkich i walecznych snajperów. Ciekawi mnie tylko, czy od pierwszej minuty na placu pojawi się Giggs, czy Nani. Portugalczyk zagrał świetnie przeciwko Arsenalowi, ale też trzeba zauważyć, że przeciwnicy dali mu niesamowicie dużo swobody, a dzisiaj nie powinien już na to liczyć. Z kolei Ryan już od jakiegoś czasu nie jest w najwyższej dyspozycji. Ale ma coś, czego brakuje jego konkurentowi, a mianowicie ogromnego doświadczenia w CL. Z tego co czytałem na stronie Lyonu na prawej stronie obrony u naszych rywali ma grać Clerc. Wydawało mi się, że to lewy defensor. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Lyon w ostatnim spotkaniu ligowym ulegli Le Mans. Jednak większość piłkarzy odpoczywała. To może być ich przewaga, bo oni mogą sobie pozwolić na odpuszczeniu niektórych spotkań ligowych, my takiego komfortu nie mamy.

Na Stade Gerland o wynik może być ciężko. Mam jednak nieodparte wrażenie, że już dzisiaj rozstrzygniemy wynik dwumeczu. Obym się nie mylił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2008, 18:52

Cris7 pisze:Wczoraj pojawiły się informacje, jakoby Benzema i Ben Arfa znaleźli się na liście życzeń Fergusona. Jak dla mnie zwykła przedmeczowa plotka, która ma trochę podgrzać atmosferę. Nawet jeśli są w kręgu zainteresowania Szkota, w co nie wątpię, bo byłoby rzeczą nienormalną, gdyby nasz scouting nie dostrzegł takich talentów, to jest też oczywiste, że akurat dzisiaj publikowanie takich wiadomości ma tylko jeden cel.
Nic podobnego, przecież już 2 tygodnie temu o tym pisano. Wtedy Alaus powiedział, że odda Ben Arfe za Ronaldo, ale jak Ferguson dopłaci :lol2:
Cris7 pisze:Lyon w ostatnim spotkaniu ligowym ulegli Le Mans. Jednak większość piłkarzy odpoczywała.
Trzech to nie większość. Z tego co wiem nie grało zaledwie 3 piłkarzy. Ich forma nie jest za wysoka, ale jednak gracie na wyjeździe.
Czy zagra Nani ? Po meczu z Arsenalem, ten młody zawodnik może czuć się zbyt pewnie. A może nie. Ja myśle, ze na tak wazne spotkanie, lepszy będzie doświadczony Giggs.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 19 lut 2008, 18:52

Cris7 pisze:Mam jednak nieodparte wrażenie, że już dzisiaj rozstrzygniemy wynik dwumeczu.
Eee, chyba coś pomyliłeś :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 lut 2008, 19:01

Zacznie Giggs, jak cos bedzie nie po naszej mysli to wprowadzimy Naniego. Chyba ze zagramy 4-3-3, Ferguson w sobote wczesniej sciągnął Andersona co moze oznaczac ze ma co do niego jakies plany na jutro, a drugi raz nie popelni juz błędu Anderson + Scholes na tak trudnego przeciwnik. Przejechalismy sie juz na City.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 lut 2008, 19:09

fieldy pisze:Z tego co wiem nie grało zaledwie 3 piłkarzy
Dokładnie to nie zagrali Benzema, Toulalan i Grosso.

Co do lewej flanki to według mnie powinien zagrać Giggs dysponuje duo większym doświadczeniem i to może sie okazać kluczem do wyboru jego a nie Naniego aczkolwiek jeśli gra nie będzie sie układać to pewnie Nani pewnie wejdzie.

Środek pomocy według mnie na pewno zagra Carrick ,a co do tego kto będzie z nim grał może być różnie Scholes jest nie rozegrany po kontuzji nie pokazał także nic wielkiego w meczu z City, natomiast Anderson bardzo dobrze operował piłką w ostatnim meczu z Arsenalem pomimo tego iz Arsenal zagrał jeden z najgorszych meczy w sezonie jeśli nie najgorszy. Osobiście wystawiłbym Andersona a jeśli by sie nie spisywał to zmienił bym go z Scholesem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2008, 19:25

Ja wcale przed tym dwumeczem spokojny nie jestem. Już przed meczem z City pojawiały się głosy jak to na luzie powinniśmy wygrać. Na papierze to wszystko, owszem, przemawia zdecydowanie za nami ale Lyon to klasowa drużyna. Poza tym, odkąd pamiętam ciężko gra nam się z francuskimi zespołami a Lyon to najmocniejsza ekipa z kraju Koguta z jaką przyszło nam grać na przestrzeni ostatnich lat. Liga Mistrzów co roku pokazuje, że wyniki w lidze zupełnie nie przekładają się na dyspozycję w ChL więc ostatnia ligowa porażka OL i efektowne zwycięstwo Diabłów z Arsenalem w FA Cup nie są dla mnie wyznacznikiem. Na LM, szczególnie na fazę pucharową wszystkie druzyny wyjątkowo się spinają i praktycznie każde rozwiązanie jest możliwe. Faworytem oczywiście pozostaje United. Mamy praktycznie kompletną kadrę i teoretycznie jesteśmy na właściwym torze ale nie popadajmy w hurraoptymizm. Po dwóch słabych spotkaniach zagraliśmy raptem jeden świetny mecz w pucharze z Arsenalem, który pozwalał nam na wszystko.

Myślę, że wyjdziemy z dwoma napastnikami ale nie zdziwię się zbytnio jeśli Ferguson postawi na 4-3-3. Carrick również mi zaimponował ostatnim meczem, przypomniał mi się jego genialny mecz z Chelsea w tym sezonie ale wątpię czy zagra. Pewniakiem obok Rudego w LM jest Hargreaves. O ile dobrze pamiętam Fergie nawet kiedyś wspominał o tym, że kupujemy Owena głównie z myślą o ChL. Chyba, że Ferguson zdecyduje się na wspomniane wcześniej 4-3-3. Wtedy pewnie zobaczymy Carricka. A są jeszcze przecież Anderson i Fletcher, którzy zagrali bardzo dobre zawody z Kanonierami. W środku pomocy kłopot bogactwa.

Na skrzydle też obstawiam Giggsa. Formy i błysku u Walijczyka brak ale pewnie Ferguson będzie liczył na jego doświadczenie i a nuż uda się Giggsowi znowu zanotować jakąś asystę. Nani pewnie usiądzie na ławce a jest jeszcze przecież Park, który może nie błyszczy ale też potrafi wnieść sporo ożywienia. Walka będzie nie tylko o pierwszą "11" ale i o miejsce na ławce.

Liczę na jakieś skromne zwycięstwo albo chociaż bramkowy remis ale może być ciężko. Uważać szczególnie będzie trzeba na Benzemę, wolne Juninho i Ben Arfę. Mam nadzieję, że obrona sobie poradzi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lut 2008, 19:32

majer13 pisze:Benzema,
Grał. Może wszedł z ławki, ale grał. Chyba że jakieś archiwalne spotkanie oglądałem. ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 lut 2008, 19:53

Wilmore pisze:Grał. Może wszedł z ławki, ale grał. Chyba że jakieś archiwalne spotkanie oglądałem. Wink
Spotkanie oglądałeś dobre :wink: , ale z tego co wiem to bardziej przeszedł obok spotkania niż w nim zagrał.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lut 2008, 21:30

Giggsy King pisze:
Cris7 pisze:Mam jednak nieodparte wrażenie, że już dzisiaj rozstrzygniemy wynik dwumeczu.
Eee, chyba coś pomyliłeś :P
Jasne, że chodziło mi o tę kolejkę, czyli jutro :wink: Za bardzo żyję meczem :lol:

Być może i 3, ale kluczowych. Wiadomo, że nie ma sensu dawać odpocząć bramkarzowi, czy obrońcom.

Tekst z wymianą Ben Arfy i Ronaldo? Zawsze podobało mi się poczucie humoru Aulasa, gdy chodziło o kwestie transferów :wink:

Owen na Lige Mistrzów? Nie słyszałem tej wypowiedzi, ale być może jest to prawdą. Hargreaves jest innym typem piłkarza niż Carrick, więc można się tylko cieszyć, że mamy ich obu w kadrze. Moim zdaniem Michael jest lepszy w rozegraniu, z kolei Owen w destrukcji. Na pewno Fergie ma swój plan.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 lut 2008, 21:47

Cris7 pisze:bo oni mogą sobie pozwolić na odpuszczeniu niektórych spotkań ligowych, my takiego komfortu nie mamy.

Wątpie aby mieli powody do odpuszczania meczów gdyż Bordeaux siedzi im na ogonie i ma zaledwie jeden punkt starty. Z drugiej strony wygrali już sześć razy z rzędu na własnym podwórku wiec może teraz bardziej zależy im na osiągnięciu czegoś więcej na europejskich salonach.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 lut 2008, 17:52

Cris7 pisze:Wydawało mi się, że to lewy defensor. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Zdecydowanie jest to prawy obrońca, który w ostateczności może robić za prawoskrzydłowego (ale to się bardzo rzadko zdarza) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”