Copa del Rey - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 16 kwie 2008, 23:27

Asteniu pisze:
Szpakowski rządzi ( jak zwykle ) :

Na Arizmendiego mówi albo Arizamendi albo ( to częściej ) Azimendi :rotfl2: a na Ustari'ego powiedział Ustrari :P
ja tylko czekam jak na Matę zacznie Mutu mówić :roll: :lol:
Aha i Arzimendi(Arizamendi :lol: )jest do zdjęcia z boiska........

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 kwie 2008, 0:10

ulala ...nawet nie wiedzialem ze meczyk w tv lecial :(

moze mi ktos powiedziec jak wypadl Silva i Villa ? :)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 kwie 2008, 0:13

No i Valencia z Copa del Rey. Nie wiem czy w pełni zasłużenie, bo w przeciągu całego spotkania obie drużyny stworzyły podobną ilość sytuacji pod bramkowych, jednak Nietoperze mają lepszych i bardziej doświadczonych zawodników i chyba to zadecydowało.

Znów błąd bramkarza, choć Ustariego można trochę tłymaczyć. bo on ustawiał mur i zobaczył że już Baraja bierze rozbieg i być może nie ustawił się dobrze, choć z drugiej strony to marne wytłumaczenie.

Moim zdaniem gracz meczu Silva który potwierdził że jest fenomenalnym zawodnikiem. Niech nabierze jeszcze trochę doświadczenia i będzie on kandydował do miana najlepszego ofensywnego pomocnika na świecie.

W Getafe trzeba wyróżnić Contre i Granero, szkoda że Hiszpanowi nie wszedł ten strzał, bo była by cudowna bramka. Wydaje mi się że dla niego błędem będzie jak wróci do Realu ( choć to nie koniecznie od niego zależy ).

Gratulacje dla Valencii i Getafe.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 kwie 2008, 0:20

Po ostatnim meczu Getafe jaki oglądałem spodziewałem się niezłego widowiska... i nie zawiodłem się.

Na początku dwie szybko strzelone bramki - pierwsza po kapitalnym podaniu Villi do asystenta (nie wiem kto tam był), dobrej wrzutce i ładnym strzale głową, druga po dużym błędzie obrońcy. Getafe w pierwszej połowie ogólnie mówiąc nie grało, aż do samej jej końcówki. Karny przypominał mi jedenastke z meczu Valencia - Roma. Tam któryś z zawodników (nie wiem czy nie Marchena) powiesil się wręcz na jednym z Romanistów, sędzia podyktował rożnego bodajże, ale po konsultacji z liniowym wskazał wapno. Oczywiście wielkie protesty piłkarzy. Dzisiaj identycznie. Karny ewidentny, a ci tutaj cyrki odstawiają.

W drugiej połowie od samego począku sporo się działo. Najpierw sam na sam Villi i jego strzał obok bramki... byłem pewien, że będzie ładował po długim rogu, wybrał krótki i spudłował. Później kapitalny zwód (znowu Villa), obrońca zostaje i strzał prosto w bramkarza... Wreszcie pare minut potem świetny strzał Granero, niestety w poprzeczke. Chwile później znowu Getafe w natarciu, faul i żółtko Marcheny, ale wolny prosto w mur... W 75' wejście Morientesa (czemu nie grał od początku? btw chyba mój ulubiony piłkarz Valencii). Zaraz później Laudrup stawia wszystko na jedną karte wprowadzając do gry Braulio. Były szanse (choćby świetna wrzutka Granero, i strzał głową fantastycznie wybroniony przez Hildebranda, a potem zamieszanie po rożnym), ale nic z tego nie wyszło. Za to potem wolny, który Getafe totalnie odpuściło, potężny strzał Barajy (w jego starym dobrym stylu), błąd bramkarza, świetny szczupak Moro i pozamiatane. W końcówce jeszcze pare głupich fauli i spięć, których mogło nie być (czerwo jak najbardziej słuszne), niemniej mecz na pewno zostanie zapamiętany jako dobre widowisko.

Oczywiście skoro już piszę nie mogę nie wspomnieć o wyczynach Szpaka ;]. Najbardziej w oczy, a wlaściwie uszy rzuciło mi się:

- Arzimendi (a potem nawet Arizamendi) zamiast Arizmendi
- Albiola zamiast Albiol (raz, bodajże na początku)
- Morietti zamiast Moretti (przy wyczytywaniu składów)
- Vincente Calderon zamiast Vicente Calderon
...oraz, uwaga, uwaga:
- Anguero zamiast Angulo :lol: gdy Szpaku mówił coś tam o piłkarzach odsuniętych przez Koemana.

Generalnie po występie pana Darka zaczynam doceniać komentatorów N, których z reguły jestem zmuszony słuchać (głównie podczas LM). Oni wprawdzie też pieprzą głupoty podczas meczów, ale przynajmniej nie przekręcają nazwisk ;].

A swoją drogą, nie uważacie, że ten liniowy od karnego wyglądał jak Olbrychski? :P

A tak w ogóle, skoro finał CdR leciał na TVP to może CI też pokażą? Tylko nie wiem czy zniose Tedeja :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2008, 7:52

Einar pisze:A tak w ogóle, skoro finał CdR leciał na TVP to może CI też pokażą? Tylko nie wiem czy zniose Tedeja
A co ma wspolnego Puchar Hiszpanii z Pucharem Wloch? Wybulili troche kasy na final CdR i watpie zeby znowu bulili za CI, tym bardziej ze RAI nie jest skory do sprzedawania praw jezeli dotyczy o CI. Wczorajsza akcja TVP byla taka na odczep sie dla kibica

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 kwie 2008, 8:06

Martinho pisze:A co ma wspolnego Puchar Hiszpanii z Pucharem Wloch? Wybulili troche kasy na final CdR i watpie zeby znowu bulili za CI, tym bardziej ze RAI nie jest skory do sprzedawania praw jezeli dotyczy o CI. Wczorajsza akcja TVP byla taka na odczep sie dla kibica

Tu była inna sytuacja :) Poprostu kupili pakiecik na finały Pucharu i Superpucharu, ze względu właśnie na poprzedni superpuchar Realu z Sevillą ponieważ liczyli na występ Jurka w 1 skladzie :lol:

Awatar użytkownika
człapuś
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: człapuś » 17 kwie 2008, 9:02

Einar pisze:Po ostatnim meczu Getafe jaki oglądałem spodziewałem się niezłego widowiska... i nie zawiodłem się.

Getafe gra przez ostatnie dwa sezonu piłke z kosmposu. Jest to jeden z najładniej grających zespołów w Europie (moim skromnym zdaniem). Zachwycali mnie już swoimi umiejętnościami w lidze, potem jeden z najlepszych meczów jakich w życiu widziałem, z Bayernem, a teraz mecz z Valencia, gdzie gdyby nie poczatek spotkania to podejżewam, że klubik z Madrytu (prawie) wygrałby ów meczyk. Jestem zaczwycony tymi piłkarzami i zadroszcze Realowi, że paru zawodników Getafe jest ich własnością.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Re: Copa del Rey

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 11 lis 2009, 12:40

W następnej rundzie kilka ciekawych pojedynków będzie:
Alcorcon - Barcelona (ZDECYDOWANIE HIT KOLEJKI :lol: )
Atletico Madryt - Sevilla
Valencia - Villarreal

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 lis 2009, 13:29

Już było losowanie? Ja nigdzie informacji o tym nie mogę znaleźć, może nie umiem szukać :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2009, 13:44

Ja podobnie a więc póki co nie wierzę w te pary. Wyglądają po prostu za dobrze :lol: Rywale się wykruszą a my pojedziemy na lajcie Alcorcon pozdrawiając Real.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2009, 13:49

losowanie znane było już przed meczami, pewnie od razu losowali kilka kolejnych rund. Wczoraj podczas meczu mówili, że zwycięzca zagra z Barcą i nagle jasne stało sie, dlaczego Real się nawet nie starał wygrać :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lis 2009, 14:01

taaaa, losowanie, jak dzisiaj pozostale mecze :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2009, 14:44

arek_ahig pisze:taaaa, losowanie, jak dzisiaj pozostale mecze :lol:
to nie jest możliwe, że np. zwycięzca meczu Barca vs 3 ligowiec zagra ze zwycięzcą meczu Real vs 3 ligowiec ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lis 2009, 15:12

Osobiście nie widziałem czegoś takiego, jak potencjalne pary następnej rundy, więc chyba jeszcze będzie losowanie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lis 2009, 18:05

fieldy pisze:
arek_ahig pisze:taaaa, losowanie, jak dzisiaj pozostale mecze :lol:
to nie jest możliwe, że np. zwycięzca meczu Barca vs 3 ligowiec zagra ze zwycięzcą meczu Real vs 3 ligowiec ?
mozliwie jesli od razu losowano rowniez 1/8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”