1/2 Finału ME: Niemcy - Turcja (29.06.2008) - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto znajdzie się w finale?

Niemcy
10
53%
Turcja
9
47%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 cze 2008, 22:30

Lol co ta Turcja wyprawia. Końcówka będzie crazy.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 25 cze 2008, 22:37

Jak ja nie lubie Niemcow , dlaczego oni maja zawsze takie szczescie , to niesprawiedliwe

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 25 cze 2008, 22:37

[']

A wiec mamy druzyne turniejowa w finale, ktora zreszta na to nie zasluzyla. Takiego czegos to juz dawno nie widzialem. Mysle, ze nie sklamie jesli powiem, ze Niemcy mieli dzisiaj mase szczescia - 3 strzaly celne i 3 gole [']. Awansowala niestety druzyna dzisiaj gorsza.

Ze tez Lahm musial akurat strzelic ta bramke, zawodnik ktory byl dzisiaj ogrywany jak 3-ligowiec.

Szkoda, bo z Turkami w finale byloby lepsze widowisko.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 cze 2008, 22:38

ja pie..... :angry2: kmioty nic nie graja a final maja

---------------------------------------------------------------

GLORIA VICTIS

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 cze 2008, 22:39

Dojczladka awansowaly. szkoda bo znowu gorszy awansowal. Mam nadzieje ze w finale zostana upokorzeni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2008, 22:42

Szkoda. Turcja pokazała ducha walki, Rustu popełnił fatalny bład przy golu Klose. Jakby nie Rustu to Klose by dziś nie zaistniał.
Turcja pozostawiła po sobie lepsze wrażenie, ale jak wiadomo i tak Niemcy zawsze wygrają.

Z Polakami przeciętnie, z Chorwacją żenująco słabo, z Austrią nie wiem jak grali, ale podobno też bez fajerwerków. Później dobry mecz z Portugalią, choć to bardziej Portugalia zawiodła, niż Niemcy pokazali jakiś znakomity futbol. I dziś znów Niemcy byli słabsi, a mimo to udało im się dojść do finału.
Mam nadzieję, ze nie wygrają Euro.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 cze 2008, 22:43

mistyk pisze: Ze tez Lahm musial akurat strzelic ta bramke, zawodnik ktory byl dzisiaj ogrywany jak 3-ligowiec.

Dokładnie.

Jestem zadowolony z takiego przebiegu spotkania. :] Cieszę się z awansu Niemców, bo na nich postawiłem. W finale i tak przegrają. Czy to Rosja, czy Hiszpania Niemcy poniosą klęskę. :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 cze 2008, 22:44

Finał będzie Rosja Niemcy, i ci pierwsi wygrają 2-1 ...

n/c

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 25 cze 2008, 22:47

Normalnie wiekszych farciarzy to nie ma , i czym ten narod sobie na to zasluzyl ? Najwieksze hamy ? Ale coz pozostaje meic nadzieje ze nei wygraja

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2008, 22:48

Niestety niespodzianki nie było. Pozytywnie zaskoczyli Turcy, którzy pomimo olbrzymich kłopotów kadrowych pokazali naprawdę dobrą piłkę. Gdyby jeszcze mieli dobrego bramkarza to mogłoby być naprawdę dobrze, ale cóż poradzić. Niemcy zagrali wielki gówno, ale zdążyli nas już do tego przyzwyczaić na tym turnieju więc zaskoczony nie jestem. Oddali 2,5 groźnego strzału strzelając 3 bramki. Szkoda Turków.

Mam nadzieję, że jutro poznamy przyszłego Mistrza Europy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 cze 2008, 22:49

myhalek_acm pisze:i czym ten narod sobie na to zasluzyl ?
Charakterem. Polska nigdy taka nie będzie, bo my nie mamy charakteru. My lubimy narobić dużo szumu, a potem dupa zbita. Poza tym Polacy (generalizuje) nie wierzą we własne umiejętności i niezależnie czy to sport, czy zwykła kariera zawodowa... Taka już nasza mentalność.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8663
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 cze 2008, 22:49

Gdyby jeszcze mieli dobrego bramkarza to mogłoby być naprawdę dobrze
Mają dobrego bramkarza, ale nie wiedzieć czemu uefa zawiesiłą go na 2 mecze :roll:

Brawo dla slabych Niemców, brawo dla zajebiscie walecznych Turków. Oby jutrzejszy mecz był nie slabszym widowiskiem :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 cze 2008, 22:51

Wystarczy spojrzeć na mój podpis i wszystko jasne. A jeszcze lepiej przeczytać posta napisanego przeze mnie w przerwie meczu gdzie napisałem o wygraniu jedną bramką i dramaturgi.

Ogólnie mecz zajebioza. Dramatyczny, znowu pięć bramek, genelanie to Euro to chyba najlepszy turniej jaki w życiu oglądałem. Niemcy wygrali, bo wygrali. Lineker ma rację. Zresztą czego się plujecie? Przejrzycie tylko nieco historii mundiali czy euro i zobaczcie sobie w jaki sposób Niemcy dochodzą do strefy medalowej. Zawsze tak jak i teraz, więc dla mnie to absolutnie żadne zaskoczenie (no chyba, że dla WAs historia futbolu zaczyna się od Korei 2002 albo Fancji 98). Poczytajcie nieco tych archiwalnych turniejów i zobaczcyei,że Niemcy od ZAWSZE grają tak jak teraz.

Dla Turków brawo. Dla mnie ten wynik czy przebieg gry nie jest żadnym zaskoczeniem. W końcu Turcja to nie San Marino, to półfinał Euro a tutaj nie grają lelaki, po trzecie Niemcy wcale nie pokazali jakiejś znakomitej gry na tym turnieju, ale o tym pisałem wyżej.,

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 cze 2008, 22:54

O kuwa.

Low spierdzieliłeś sprawe taktycznie. Jak zobaczyłem, że nic nie zmienił w stosunku do meczu z Portugalią to walnąłem sie głowę.

Nic żeś się chłopie nie nauczył po meczu z Chorwatami. Nic. Totalna głupota to co dzisiaj zrobił Low ustawiając tak taktycznie zespół. No i tego obraz mieliśmy na boisku.

Dzisiaj Low spierniczył sprawę konkretnie.

Czym by były Niemcy gdyby nie Bawarczycy? Dzisiaj nikim.

Lukas na skrzydle słabiutko. Widać, że to napastnik i w obronie przez cały czas Lahm musiał grać przeciwko dwóm zawodnikom. Dwóm najlepszym tureckim zawodnikom. Mertersacker w środku słabiutko. O Rolfesie i Hitze sie nie wypowiadam, bo słabiutko, choć chwała Thomasowi za to ostatnie podanie :P

Ogólnie jest więcej złego niż dobrego.

Ale mam nadzieję, że tym razem Low walnie sie mocno w głowę i nie spieprzy sprawy.

Jesli w finale zagrają Rosjanie to stawiam na Ruskich. Jakoś czuję, że jeśli zagraja z Ruskimi to w dupe będzie. Ale co mnie to teraz obchodzi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2008, 22:56

Ebi pisze:Zresztą czego się plujecie? Przejrzycie tylko nieco historii mundiali czy euro i zobaczcie sobie w jaki sposób Niemcy dochodzą do strefy medalowej. Zawsze tak jak i teraz, więc dla mnie to absolutnie żadne zaskoczenie (no chyba, że dla WAs historia futbolu zaczyna się od Korei 2002 albo Fancji 9Cool. Poczytajcie nieco tych archiwalnych turniejów i zobaczcyei,że Niemcy od ZAWSZE grają tak jak teraz.
A kto jest zaskoczony ? Po prostu niektórzy wyrażają swoje niezadowolenie.
To nie jest tak, że tylko Ebi wie kto wygrał x lat temu turniej. Każdy ma internet i pewnie każdy wie.
Przykro patrzeć po prostu jak tak źle grająca drużyna, wygrywa i dochodzi do finału.
Jeśli ktoś tu jest zaskoczony to raczej bardzo dobrą postawą Turków, nie faktem, że Niemcy awansowali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”