Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona (Liga Mistrzów 09/10 -dwumecz)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 wrz 2009, 18:17

Inter co roku kalkuluje spotkania w Lidze Mistrzów. Dziś nie gramy o wszystko to gramy sparing ... czas przestawić myślenie.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 16 wrz 2009, 21:37

L'pool - Inter 2:0, Inter - L'pool 0:1, Man. Utd. - Inter 2:0, Inter - Man. Utd 0:0, jak widać Inter NIE STRZELA bramek wielkim tego świata. I póki co chyba nie strzeli :P Więc o wynik się nie martwię, bezbramkowy remis bądź jednobramkowa wygrana Barcy. Słabo gramy, widać, że do salonów Europy nam daleko :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 wrz 2009, 21:37

Dopełnieniem gry Muntariego mógłby być chyba tylko samobój.
:lol:

Lubię chłopaka, ale kupę dziś gra. Ramadan mu nie służy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2009, 21:41

Muntari chyba dzisiaj wyłozy pilke jak na tacy Zlatanowi. Przynajmniej po jego grze tak to wyglada, Barca gra w 12.
Mecz nudnawy, Blaugrana powinna prowadzić, Zlatan ponownie nie wykorzystał świetnej sytuacji, podobnie Keita, a Messiemu zabrakło kilku centymetrow. Jest przyzwoicie, Inter nie liczac sytuacji Milito nie stworzył specjalnego zagrozenia.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 wrz 2009, 21:42

Muntari musi ubezpieczać Chivu i radzić sobie z Messim i Danim Alvesem, nie udaje mu się to, ale przynajmniej Rumun gra chociaż dobrze. W ofensywie też wiele niecelnych podań, ale mam nadzieję że nie wejdzie za niego Vieira bo będzie tylko gorzej. Francuz rzadko schodzi na skrzydło ubezpieczać kolegów i po prawej Barcelona zrobiłaby niezły wiatrak z Christiana.
Co więcej powiedzieć, gramy słabo...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 121

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 wrz 2009, 22:41

Wprawdzie drugą połowę oglądałem jedynie zerkając od czasu do czasu, ale strasznie nudny mecz... tak jak można się było spodziewać obie ekipy zadowala remis. Ibra jak dla mnie po tym początku sezonu nie pasuje do tego zespołu... Eto'o w koszulce Interu dziwnie się ogląda... aaa i Santon... mam wrażenie, że przez kilka minut zrobił więcej niż Sneijder... w sumie trudno cokolwiek napisać po dość słabym meczu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2009, 22:42

Dość rzadko w ostatnim czasie miałem przyjemność oglądać moich ulubieńców z Włoch. Ucieszyłem się, gdy Polsat ogłosił, że pokaże mecz Interu. Niestety trochę się zawiodłem, kilku zawodników prezentuje niski poziom, Muntari powinien do serie b chyba iść się uczyć, podobnie Sneijder i Motta - zupełnie niewidoczni i moim zdaniem najsłabsi zawodnicy na boisku.

W drugiej połowie zdecydowanie lepiej zagrał Stankovic, również jego piekielnie silne uderzenie można pochwalić, był bliski pokonania Valdeza. Ogólnie całkiem przyjemny meczyk, Barca zbyt wiele sobie nie pograła, choć Messi z Ibrą trochę szaleli :wink:

Będzie dobrze 8)

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 16 wrz 2009, 22:45

O ile pierwsza połowa z lekkim wskazaniem na Barce, to już w drugiej części meczu miażdżąca przewaga Katalończyków.
Gdyby gracze blaugrana nie próbowali wejść z piłką do bramki (oni tak w każdym meczu?) to spokojnie byłoby 3,4 do 0.
Przecież wielokrotnie aż prosiło się żeby walnąć z parunastu metrów, tym bardziej przy tak mokrej piłce i murawie (2 polowa non stop opady deszczu). Tymczasem nie widziałem ani jednego porządnego strzału z dystansu, a w 2 połowie to już nie było ich w ogóle. Joga bonito i próba wymanewrowania broniących się 8 zawodnikami interistów piłką z klepki, wyglądało to nieźle, ale nie działało na obrone częstochowy. Nawet na 5-6 metrze zamiast strzelać to klepali. :lol:
Messiego podziwiam, ależ on się porusza, dla niego nie ma problemu, czy obronca ma 160cm, czy 2 metry - jedzie równo między pięcioma, najs. Żeby nasz równie mały Giovinco miał chociaż połowę jego umiejętności to bym się cieszył.

Inter poza kilkoma niemrawymi próbami Milito kiepsko, Yaya i reszta rządzili w środku boiska i non stop przechwytywali piłki.
Alves > Maicon, tu chyba wszystko jasne po dzisiejszym wieczorze.
Snejder poza jednym strzałem 8 metrów nad bramkę, kompletnie niewidoczny i bezradny, moim skromnym zdaniem to będzie kolejna klapa po Quaresmie, Motcie i Mancinim.
Muntari - bez komentarza. Dzisiaj grał dla Barcy.
Eto'o i Ibra raczej zawiedli.

W ciągu pięciu minut dwie kontrowersyjne decyzje sędziego - ręka w polu karnym Stankovica i chwilę później faul (bodaj) Motty na Henrym. O ile przy ręce można by coś naciągnąć, że chciał czy nie chciał 'do piłki' to francuz był już bez wątpienia faulowany.

Podsumowując: tak jak wspominałem przed meczem - remis będzie dla Interu najniższym wymiarem kary, dla Barcy to było raczej minimum.
Szykuje się kolejna kompromitacja Nerazzurrich w LM, oni po prostu nie potrafią grać w najlepszymi. 1/8 to max i kto wie - być może Mourinho będzie musiał zwijać manele i wracać do Anglii. Barcelona ponownie będzie groźna i rzecz jasna trzeba liczyć, że znajdzie się przynajmniej w półfinale.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 22:46 przez Slipknot83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 wrz 2009, 22:45

<ziewa>

Inter grał na 0:0 dobrze się broniąc i nie próbując atakować większą ilościa graczy na własnym stadionie, a Barcelona atakowała tak by nie podjąć jakiegokolwiek ryzyka. Lubie szachy taktyczne, ale nie dziś. Trzeba była posłuchać przepowiedni Babla/Babela i oglądać coś innego przez neta zamiast tego czegoś.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 wrz 2009, 22:47

weźcie idzcie do domu , kupon 127zł mi padł tylko przez Barce ... :roll:

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 16 wrz 2009, 22:49

Mecz jak mecz. Zapowiadalo sie interesująco, bo Inter dawal rade. Przez jakies 30 minut. Potem bronił sie juz do konca meczu. Barca lepsza co chyba nie dzwine. Szkoda ze pan Stark chcial koniecznie uratowac dume Mou niedyktujac ewidentnego karnego dla Barcelony po ręce Stankovicia ktora zatrzymala filtrujące podanie bodajze Xaviego/Messiego? No i "Obrona Czestochowy" na wlasnym boisku przy 0-0 - bezcenne. Miejsca roztrzygna sie w krainie Tatarow i na Ukranie. Tyle.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 22:53

No moglem sie zalozyc o jakies piwo.

Ja wiem jak gra Inter. Nawet jesli ten Inter ma byc inny to nie zmieni sie w 3 tygodnie. Istnialo prawdopodobienstwo ze Barca bedzie chciał zrobic z nas miazge, ale wtedy wlaczyloby sie kosiarki, wiec trzymalismy Mentorów w szachu. I [ch**]. Tak na powaznie to nie moglo to inaczej wygladac. Spodziewaliscie sie ze Inter skoczy na Barce? Moze w pofinale LM mogloby to przyniesc skutek i zaskoczyc rywali. Teraz bylo za duzo do stracenia. A Barca w najwyzeszej formie jeszcze nie jest. Mecz bez historii, wazne by wygrywac z Rubinem i Dynamem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 wrz 2009, 22:55

DREWNIANY SRACZ pisze:Szkoda ze pan Stark chcial koniecznie uratowac dume Mou niedyktujac ewidentnego karnego dla Barcelony po ręce Stankovicia ktora zatrzymala filtrujące podanie bodajze Xaviego/Messiego?
Chował ręce. Nie wiem, czy tam w ogóle był kontakt. Spalone Interu były gwizdane trochę na wyrost, więc jakaś sprawiedliwość tu jest.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 wrz 2009, 22:57

[quote=slipknot] Alves > Maicon, tu chyba wszystko jasne po dzisiejszym wieczorze.[/quote]

masz racje ten 1 mecz przesadzil o wszystkim w tej kwestii

gralismy okej w pierwszej polowie choc minimalna przewage miala barca. my potrafilismy dojsc tak do 20m pod ich bramka ale potem brakowalo dokladnosci. w drugiej polowie zdecydowanie lepis byli hiszpanie. zabraklo mi dzis przede wszystkim maicona w drugiej polowie, wiekszej kreatywnosci sneijdera i lepszej gry diego (a moze gabriela?) milito. coz trzeba teraz grac z zespolami ze wschodu i zdobywa tam punkty
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 22:58 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 16 wrz 2009, 22:58

Ktore spalone? Przestan wymyślac jakies bzdury. Kazdy spalony był "czysty". A Stanković reki nie chował tylko "jechał" reka w kierunku podania. Zaczal chowac jak juz dotknał. I sory, bo to nie było nabicie, Satnko stał jakies 5 metrow od Xaviego przy dosc lekkim podaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”