Freddy Adu - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 wrz 2004, 20:20

Z tego co wiem to Adu miał też robione badanie kości na podstawie którego stwierdzono, że ma tyle lat ile podaje (robili to jak miał wówczas 13 lat). Chłopak zapowiada się świetnie i już niedługo może zostać prawdziwą gwiazdą. Oby tak się stało :!:

P.S. Żeby tak u nas w kraju z dwóch takich się znalazło :roll:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 11 wrz 2004, 20:38

Chlopaczek pisze:Nie posadzilem nikogo o falszerstwo glosno tylko myslalem.Zreszta on nie wyglada na 15 lat i to sa opinie ludzi ktorzy z nim przebywali.Czytalem troszke o nim.Moze miec nawet i 21 mi to nie przeszkadza tylko zastanawiam sie czy ma tyle ile sie mowi.Bo to by bylo naprawde niezwykle zeby 14 letni chlopak ogrywal i gral jak rowny z rownym z kolesiami starszymi od niego o 10 albo i 20 lat lekko liczac.Moze miec wielki talent ale to na serio podejrzane :)
Proponuje abys sam zobaczyl tego chlopaka a nie opieral sie na jakis wypowiedziach.Musze szczerze napisac,ze widzialem Freddy Adu kilka razy w ciagu ostatniego 1,5 roku na zywo podczas meczow,przed meczami, na turnieju mlodziezowym,podczas konferencji prasowych i smialo moge stwierdzic,ze wyglada na ten wiek jaki podaje jego metryka! :D
On wyglada i zachowuje sie jak dzieciak 14-15 latni a nie mlodzieniec 17-18 letni.To wszystko co moge napisac widziawszy Freddy Adu na zywo.
Popatrz sobie na zdjecia z MS U-20 z zeszlego roku z listopada,gdzie Adu gral w kadrze USA.Zobaczysz jak ten chlopka smiesznie wylada na tle 19-20 latkow i bedziesz mial porownanie,ze to dzieciak a nie mlodzieniec!

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 11 wrz 2004, 20:41

Pisakk pisze:Z tego co wiem to Adu miał też robione badanie kości na podstawie którego stwierdzono, że ma tyle lat ile podaje (robili to jak miał wówczas 13 lat). Chłopak zapowiada się świetnie i już niedługo może zostać prawdziwą gwiazdą. Oby tak się stało :!:

P.S. Żeby tak u nas w kraju z dwóch takich się znalazło :roll:
Mysle,ze i u nas sa podobne talenty ale siedza przed komputerami lub chowaja sie przed rodzicami zacigajac sie petami! :D
Sadze ze,sa ale nikt ich nie odkryl i raczej chyba nie odkryje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 wrz 2004, 20:56

To o czym wspominal Pisakk to jakis dowod.Wyglad i zachowanie moga byc mylace.Ja mam 22 prawie wygladam na 16 a zachowuje sie czasami jakbym mial 12 lat :lol: A na wypowiedziach innych musze sie opierac bo nie sadze zebym poznal Adu wiec nie powinienes krytykowac takiego postepowania.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 12 wrz 2004, 22:56

Chlopaczek pisze:To o czym wspominal Pisakk to jakis dowod.Wyglad i zachowanie moga byc mylace.Ja mam 22 prawie wygladam na 16 a zachowuje sie czasami jakbym mial 12 lat :lol: A na wypowiedziach innych musze sie opierac bo nie sadze zebym poznal Adu wiec nie powinienes krytykowac takiego postepowania.Pozdrawiam.
Czesc nie mam zamiaru Ciebie krytykowac chcialem jedynie wytlumaczyc jak i skad bierze sie plotka.Ktos cos powie bezpodstawnego nie znajac tematu a inni powtarzaja bez jakiegokolwiek zastanowienia sie czy to prawda,czy nie.Problem w Afryce i nie tylko jest zwiazany z wiekiem graczy lecz nie wszyscy afrykanie naleza do tej grupy oczywiscie.Problem z Adu jest dlatego,ze chlopak jest bardzo zdolny i niektorym nie miesci sie w glowie jak 14-15 latek moze grac z zawodnikami 3-4 lata starszymi i byc lepszy od nich.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 12 wrz 2004, 23:37

Freddy Adu strzelil wczoraj swoja 4 bramke w lidze MLS w wygranym meczu jego druzyny DC United z Waszyngtonu 3-0 z Dallas Burn.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 13 wrz 2004, 12:29

uważam, że jest on naprawde bardzo borym piłkarzem jak na ten wiek :!:
moze kiedys zagra w Barcelonie lub Juventusie :!: a co do wieku to jeżeli nie jest nic przekręcone to spokojenie bedzie grał jeszzce od 15 do 20 lat !! jeżeli zas skonczy karierę np. za 10 lat to bedzie sie mozna zastanawiać czy wszystko było ok!

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 13 wrz 2004, 18:34

FREDDY ADU w akcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 22 wrz 2004, 20:03

Kto gra w Championship Manager to wie że to jeden z najlepiej utalentowanych smarkaczy!!! Jak nie najlepszy!!!
A karira zopowiada mu sie znakomicie 15 lat strzela na zawołanie dobrze drybluje takiego zawodnika chciały by wszystkie kluby!!!
Mam nadzieje że przejdzie do Borussi Dortmund 8)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 04 paź 2004, 20:31

Freddy Adu znowu strzelil bramke w Major League Soccer w wygranym meczu jego druzyny DC United na wyjezdzie z Metrostars z Nowego Jorku.Chlopak otrzymal pilke przed polem karnym i strzelil na bramke a pilka odbita jeszcze czesciowo od obroncy wpadla do bramki.Freddy Adu zagral praktycznie caly mecz w Nowym Jorku przed 33 tysiacami widzow a trener Piotr Nowak zmnienil go w doliczonym czasie gry na obronce.To byla 5 bramka w lidze MLS strzelona przez tego mlodego pilkarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 05 paź 2004, 16:02

a ktos wie ile on wogóle kosztuje?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 05 paź 2004, 16:18

Pasztet pisze:a ktos wie ile on wogóle kosztuje?
Czesc "Pasztet" nie rozumie Twojego pytania.Czy mozesz napisac ponownie co masz na mysli chetnie odpowiem.Nie wiem czy chodzi ci o jego kontrakt lub cos innego.Odpowiedz,wtedy odpisze na Twoje pytanie.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 05 paź 2004, 20:05

MLSoccer pisze:
Pasztet pisze:a ktos wie ile on wogóle kosztuje?
Czesc "Pasztet" nie rozumie Twojego pytania.Czy mozesz napisac ponownie co masz na mysli chetnie odpowiem.Nie wiem czy chodzi ci o jego kontrakt lub cos innego.Odpowiedz,wtedy odpisze na Twoje pytanie.
no chodzi mi o to: za ile forsy inny klub mógłby go kupić?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Freddy Adu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 05 paź 2004, 21:31

Trudno jest odpowiedziec na to pytanie jaka suma transferu wchodzi w gre w przypadku zainteresowania jakiegos klubu tym zawodnikiem.Do MLS Freddy Adu przeszedl za darmo poniewaz nie byl zwiazany kontraktem z jakimkolwiek klubem.Podpisal kontrakt z MLS na 4 lub 5 lat a za sezon dostaje 500 tys. dolarow.Kluby z Europy byly nim zainteresowane,ale chlopak ostatecznie wybral lige w kraju,w ktorym mieszka.Jezeli bedzie sie rozwijal,a wszystko na to wskazuje,wtedy cena jego bedzie rosnac szybko.Aktualnie obserwuja go kluby z Europy ale nie jest na sprzedaz.MLS ma plany aby pogral kilka lat w lidze,poniewaz jest najbardziej znanym zawodnikiem i przyciaga ludzi na trybuny.Mysle,ze sam Adu nie chce isc do klubu i grac w rezerwach bo w kazdej lidze nie moze zagrac jako obcokrajowiec jezeli nie bedzie mial 18 lat z tego wynika,ze ok. 2007 roku ma szanse przejsc do innej ligi.Za jaka cene? Trudno powiedziec mysle,ze juz na MS U-20,ktore odbeda sie w Holandii w czerwcu 2005 roku ma szanse wystapic z rep.USA.Jezeli pokaze sie z dobrej strony wtedy cena jego wzrosnie istotnie.

Mysle,ze obecnie zawodnik jest warty w granicach 2-3 mln euro,ale trudno to jednoznacznie okreslic.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 paź 2004, 22:06

No nie spodobał mi sie tym co zrobił 'udając' gwiazde i pijąc hektolitry alkoholu! Jak on jest taki szpaner i w tym wieku zaczyna imprezy to nic z niego nie bedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”