Czy interesuje się ktoś Serie B & C ? - Strona 2

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 26 sty 2006, 18:44

*_For_zaza_Milan_* pisze:Snake ale są gdzieś też mecze Secunda Division nie kiedy To coś dla Ciebie - zaplecze
Segunda Divison "A" to jest wiela pilka. Segunda Divison "B", czyli tak jakby Serie C, ogladam co weekend. Nie zawsze cale mecze, tylko skroty. Np. w Segunda "B" gra Las Palmas, ktore pare lat temu gralo w Primera Division. Z Seguna "A" ogladalem mecze Realu Madryt Castilla i Elche, z Frankowskim. (Juz bez). Do Hiszpanskij ligi mam pelny dostep, ale niestety nie do wloskiej. Moze kiedys uda mi sie obejrzec jakis mecz z Serie C.
cloner pisze:Italy - Serie C1 B 05/06
Chieti - Lanciano / 30.01.2006 / 20:45:00
RAI SPORT SAT
Mam Rai sport sat, ale nie wiedzialem ze pokazuja mecze z Serie C. :)
No to problem rozwiazany. :P Postaram sie zobaczyc, chociaz chwile.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 26 sty 2006, 18:52

cloner pisze:doprawdy

dzieki za informacje
gdyby nie Ty, to nie zorientowalbym sie

widzisz może nie każdy jest tak domyślny i tak zna się na piłce jak Ty
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, 10:56 przez robur, łącznie zmieniany 1 raz.

cole
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cole » 26 sty 2006, 19:43

SerieA jest na poziomie 2 angielskiej to jak bym ogladal to Serie Codpowiednikiem tego jest IV angielska..

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sty 2006, 20:12

cole pisze:SerieA jest na poziomie 2 angielskiej to jak bym ogladal to Serie Codpowiednikiem tego jest IV angielska..
I juz wiemy ze kariery na tym forum nie zrobisz.Ale specjalna range pewnie niedlugo dostaniesz bo tutaj nimi premiuje sie glupote.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sty 2006, 21:16

Serie C jest dla mnie obca, przyznam się że jakos nigdy się tą ligą nie interesowałem i pojęcia nie mam o niej, Serie B oglądam na euro sporcie.
cole pisze:SerieA jest na poziomie 2 angielskiej to jak bym ogladal to Serie Codpowiednikiem tego jest IV angielska..
:roll:
chlopaczek pisze:Ale specjalna range pewnie niedlugo dostaniesz bo tutaj nimi premiuje sie glupote.
Wydaje mi się ze tutaj nie ma nawet takiej rangi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sty 2006, 21:16

Serie C jest dla mnie obca, przyznam się że jakos nigdy się tą ligą nie interesowałem i pojęcia nie mam o niej, Serie B oglądam na euro sporcie.
chlopaczek pisze:Ale specjalna range pewnie niedlugo dostaniesz bo tutaj nimi premiuje sie glupote.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sty 2006, 21:21

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 sty 2006, 23:00

Ja szczerze mówiąc mam dziwne podzieloną uwagę we Włoszech na kluby.Na pierwszym miejscu jest oczywiście Milan.Następnie silny sentymencior do Romy.Trzecim klubem jest Napoli.Ogólnie sentyment do tych klubów zaznałem będąc w Italii.Zdarzyło mi się być kiedyś w muzeum San Siro.Ale wracając do tematu, to w Neapolu byłem tylko raz w życiu :P.Ale nie żałuje, gdyż jest to chyba najładniejsze miasto we Włoszech.Ono ma w sobie poprostu ten klimat, największego miasta 'tych gorszych Włoch'.Tutaj słońce jest cały rok, ludzie weseli, piękne plaże no i co najważniejsze, jedni z najlepszych kibiców w Italii.Wszędzie, gdzie się chodziło, dało się odczuć moc piłki, oraz kibiców.Nawet frekwencje w tym sezonie wskazują, że kibice się nie odwrócili.Pamiętam okres, gdy Napoli z hukiem wchodziło do Serie A, z dużą kasą, gdzie już myśleli nawet o pucharach, a tutaj niestety spadek.Ale walka była piękna, do samego końca, pamiętam ważny mecz z Romą zremisowany u siebie 2:2.Ehh, była kasa, były transfery ( Marek :wink: ), ale nie było wyników.Potem szarszyzna Serie B i degradacja.Ale teraz pokazują, że po roku im się znudziło i czas na wielki powrót.Moim zdaniem, przy odpowiednio dobranych nowych osobach do zespołu, stać ich na awans do Serie A.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 23:22

Chłopaczek :!: i ma juz specjalna range cole
Zbanowany Podawacz Piłek :lol:

Snake A Realu Madryt Castilla gra w Secunda Division "B" ? czyli tak jak by serie C tak ? czy jak piszesz "Segunda Divison "A" to jest wiela pilka" a chyba oni grają w odpowiedniku naszej trzeciej ligi (choc jaki to odpowiednik :roll:)

A wracajac do Serie B to na które mecze są naprawde ciekawe. Co prawda nie ogladam ich z taka zaciekłościa jak serie A :p ale nie kiedy może rzucić okiem :wink: Tym bardzie że Milan ma spora drupe młokosów w tej lidze :P A i tak piłka to pika tez potrafia grać :P Widze że tylko Cloner na bierząco śledzi te rozgrywli :] Forza Brescia :!: Brigate Rossonere mają sztame z tifosi Bresci także wiesz :smoke: - szacunek :]

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 26 sty 2006, 23:43

*_For_zaza_Milan_* pisze:Realu Madryt Castilla gra w Secunda Division "B

Co ty Zaza :/

Zawiodels mnie, Real Madryt Castilla gra w drugiej lidze hiszpanskiej czyli odpowieniku naszej pierwszej :>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sty 2006, 23:52

Smithu pisze:Zawiodels mnie, Real Madryt Castilla gra w drugiej lidze hiszpanskiej czyli odpowieniku naszej pierwsze

No przepraszam Smitu postaram sie poprawić :wink: ale jak w drugiej odpowiedniku naszej pierwszej ? :shock:

Real Madryt - nazwijmy go "A" z Guti i Zizou :wink: gra w odpowiednku mistrza Polski Wisły :] a Real Madryt Castilla z Soldado gra w naszej drugiej lidze jak np. Widzew.

To chyba nie jest tak jak w premiership. :wink: Ze ich pierwsza liga to nasza druga

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 sty 2006, 0:24

*_For_zaza_Milan_* pisze:No przepraszam Smitu postaram sie poprawić Wink ale jak w drugiej odpowiedniku naszej pierwszej ? Shocked

Real Madryt - nazwijmy go "A" z Guti i Zizou Wink gra w odpowiednku mistrza Polski Wisły Krzywy a Real Madryt Castilla z Soldado gra w naszej drugiej lidze jak np. Widzew.

To chyba nie jest tak jak w premiership. Wink Ze ich pierwsza liga to nasza druga

Smitu wysnuł tezę, że nasza 1 liga, jest poziomem zbliżona do Segunda Divison.Chociaż i z tym bym się spierał... :aniolek:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 27 sty 2006, 0:28

*_For_zaza_Milan_* pisze:ale jak w drugiej odpowiedniku naszej pierwszej ?

Mam tylko na mysli poziom gry :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sty 2006, 0:46

Łeee no tak może było sie domyślec :P ale teze walną :D nie ma co :lol: Na pewno ich stadiony są poza nasza ligą .. narazie. :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2006, 9:42

Widze że tylko Cloner na bierząco śledzi te rozgrywli Forza Brescia Brigate Rossonere mają sztame z tifosi Bresci także wiesz - szacunek
hehe, dzieki Zaza :) ale pewnie inni co sledza Serie B tez sie znajda :)
mam kilka powodow, zeby sledzic te rozgrywki ;)
- gra tam obecnie Brescia
- typowanie Serie B wychodzi mi najlepiej
- nie mam mozliwosci ogladania live Serie A, dlatego ogladam B :P

p.s. - Real Madryt B na 99% przegralby meczyk z Brescia 8)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”