Raków Częstochowa (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
fanjuve
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fanjuve » 27 cze 2005, 21:53

ja też jestem z okolic Czestochowy i kibicuje tej drużynie, pozdrawiam wszystkich Rakowiaków

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 29 cze 2005, 21:42

3 liga RKS 3 liga :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 21:47

Właśnie przed chwilą wróciłem z meczu do domu, ale tylko na chwilę bo lecę świętować! Emocje w karnych niebywałe ale za długo by opowiadać!!

Grzesiek Cyruliński jest wielki!!

III liga III liga RKS!!

Ale się cieszę! :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 cze 2005, 21:53

BÓJCIE SIĘ CHAMY, DO 3 LIGI WRACAMY :twisted: :twisted: :twisted:

Mamy 3 ligę w Częstochowie. Pniemy się w górę, za dwa lata znów powrócą mecze z Widzewem i innymi świetnymi drużynami.

Kocham Grzesia Cyrulińskiego, Krzysia Kołaczyka, Malinkę, Banię, Czoka [pzdr dla miejscowych kontrolerów MPK ;)] i wszystkich innych, którzy tak pięknie dzisiaj walczyli.

Koszarawa to wspaniały przeciwnik, mecz był ciężki i szkoda, ze zadecydowały o nim rzuty karne, bo to tylko i wyłącznie loteria. I przez tą głupawą loterię płakałam, przy niewykorzystanym karnym ale ciii... Mówić nie mogę i jest git, polepszam zapalenie gardła :D :D

'W 1921 powstał nasz klub ukochany, RKSem RAKÓW zwany
powstał nasz klub ukochany RKSem RAKÓW zwany!
Finał pucharu, w historii miałaś, drużyno nasza kochana RKSem RAKÓW zwana
Powrócą chwile, nadejdą czasy kiedy nasz Raków kochany wróci do ekstraklasy, kiedy nasz Raków kochany wróci do ekstraklasy. '

Proszę mi wybaczyć, ze tak nieskładnie i nieładnie ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 21:59

No gardło od krzyczenia mnie tak nawala, że jutro nie będę mógł przez cały dzień mówić. Ale tak było co dwa tygodnie więc czemu miało by teraz być lepiej! :wink:

Świetna feta na murawie po ostatnim karnym (ale jak nie strzelił Kowalczyk to myślałem, że to już koniec :? , ale Cyrulowi to trzeba jakiś pomnik postawić! :lol: ), świetny powrót do chaty i teraz wybywam świętować!

Bójcie się chamy do III ligi wracamy!!

Co za szczęśliwy dzień!!!!

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 29 cze 2005, 22:02

Pisakk pisze:No gardło od krzyczenia mnie tak nawala, że jutro nie będę mógł przez cały dzień mówić. Ale tak było co dwa tygodnie więc czemu miało by teraz być lepiej! :wink:

Świetna feta na murawie po ostatnim karnym (ale jak nie strzelił Kowalczyk to myślałem, że to już koniec :? , ale Cyrulowi to trzeba jakiś pomnik postawić! :lol: ), świetny powrót do chaty i teraz wybywam świętować!

Bójcie się chamy do III ligi wracamy!!

Co za szczęśliwy dzień!!!!
Ale po tym jak my nie strzelilismy tego karnego to juz schodzilem z trybun... a tu... słysze " jeeeeeeeeessssssssssttttttttttt" no to wiedzialem jak to wszystko sie skonczy :D

Gdzie siedzierliście :D
ja w tym sektorze co na poczatku był zamknięty... (niby oddzielajacy kibicow naszych od kosz....)
Ostatnio zmieniony 29 cze 2005, 22:07 przez 'Del Piero', łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 cze 2005, 22:07

Ja się rozpłakałam jak nie strzeliliśmy :?
Usiadłam tylko i mówię 'nie patrzę', ale to było silniejsze ode mnie ;)
Genialna obrona, potem Malinka i gooool, a potem znów Grzesiu i wielka feta! A z każdym kolejnym karnym przybywało ludzi na murawie.

Nie ma co... Zaczynają się piękne czasy dla częstochowskiego futbolu.
Bójcie się chamy do... 2 ligi wracamy!!! :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 cze 2005, 22:15

Radeek pisze:Gdzie siedzierliście :D
ja w tym sektorze co na poczatku był zamknięty... (niby oddzielajacy kibicow naszych od kosz....)
Ja jak zwykle w młynie zdzierając gardło jak zawsze do końca 8) :lol:
futbolowa pisze:A z każdym kolejnym karnym przybywało ludzi na murawie.

A ja jak głupi stałem do końca na trubunach :? . Przez to nie dorwałem żadnej koszulki bo jak dobiegłem do tego tłoku to już wszyscy porozbierani byli :lol: . Ale nic - za rok może. :lol:

Dobra ja spadam bo mi zaraz komórkę rozładują tymi sygnałami. Jeszcze pogadamy jutro jak już zdjęcia będą! :wink: A na razie: II LIGA II LIGA RKS!!

Pozdrawiam wszystkich czerwono-niebieskich!!!! :D

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 29 cze 2005, 22:15

Gratuluję Rakowi awansu do 3 ligi.To jest sukcesz pokonać wszystkie zespoły w swojej grupie IV ligi i wygrać i jescze baraż . .Ale wyczytałem w Słowie Sportowym ze 30 czerwca zbiera sie PZPN by pracować nad projektem powiększenia do 8 grup :D :? .Cieszę sie bo wtedy moja Pogoń[zajęła 2 miejsce ustępując 3 pkt] pokaże temu Gawinowi kto rządzi w powiecie ale martwi mnie jaki to będzie poziom gdyz bedzie trzeba "dorzucić jeszcze po prare zespołow z dalszych miejc .
Wstępny projekt to 8 grup 3 ligi po 2 województwa ( obecnie 4 grupy po 4 województwa)
Ostatnio zmieniony 29 cze 2005, 22:27 przez MacGyyer_1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 cze 2005, 22:21

Ja siedziałam zaraz przy jednym z rogów na prawo od loży dla VIP-ów :D

Oj, trzeba było nie stać do końca ;) Mnie przez płot wbijać się nie wypadało, ale Pisakk, Tobie jak najbardziej :D :D

Teraz tylko zrobić tą naszą Arena auf Raków [:lol:], wrócić do ekstraklasy, sprowadzić spowrotem Jacka Magierę i Kiełbowicza [+ bonus Krzynówek i Bojarski] i Liga Mistrzów jest nasza :D

Wierzę, że dożyję tak pięknych dni dla naszego Rakowa.

Pozdrowienia dla tych co byli, kibicowali i dla tych, którzy Raków przewspaniały kochają :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 cze 2005, 10:30

futbolowa pisze:Oj, trzeba było nie stać do końca ;) Mnie przez płot wbijać się nie wypadało, ale Pisakk, Tobie jak najbardziej :D :D
Ale ja przeszedłem przez ogrodzenie i się wbiłem na murawę po ostatnim karnym :D . Chodziło mi o to, że niepotrzebnie czekałem do tego ostatniego karnego bo większość była na murawie już dużo wcześniej :lol:. No nic może za rok przy awansie do II ligi uda mi się dorwać koszulkę :wink: .
futbolowa pisze:Teraz tylko zrobić tą naszą Arena auf Raków [:lol:], wrócić do ekstraklasy, sprowadzić spowrotem Jacka Magierę i Kiełbowicza [+ bonus Krzynówek i Bojarski] i Liga Mistrzów jest nasza :D
Jest ogromna szansa aby powrócić do ekstraklasy a nawet więcej - wejść na sam szczyt. Liczę, że współpraca Donbasu z Rakowem będzie bardzo owocna.

Wg informacji Życia Częstochowskiego na trybunach zasiadło 10 tys. widzów!!!! Ile klubów pierwszoligowych może pochwalić się taką frekwencją? Dwa? A to przecież był mecz o awans do III ligi!! W Częstochowie jest ogromny głód piłki i jeśli wszystko pójdzie dobrze to....będzie super! :D

A teraz zdjęcie z portalu gazeta.pl (zdjęcia autorstwa Grzegorza Misiaka):
Obrazek

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich czerwono-niebieskich!!!!

ŚPIEWA CAŁA CZĘSTOCHOWA III LIGA DLA RAKOWA!!!!

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 cze 2005, 13:13

Oj, oby ten awans okazał się przełomem dla częstochowskiego futbolu. Może to jest początek powracania Rakowa na sam szczyt.
Skoro taki cieniutki GKS Katowice ejszcze niedawno grał w ekstraklasie, to i my dalibyśmy radę ;)
Poza tym jest tam kilka śmiesznych drużyn, z którymi dałoby radę powalczyć.
Teraz jeszcze Donbas ma inwestować - cudnie.
Zarząd mamy bardzo dobry, wszyscy złodzieje poszli w cholerę i można różowo patrzeć w przyszłość ;)
Nadchodzą lepsze czasy! :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 lip 2005, 18:30

Oto drużyny z jakimi zmierzy się Raków w następnym sezonie (to III liga grupa 3):

Raków Częstochowa
Polar Wrocław
Ruch Radzionków
Miedź Legnica
Rozwój Katowice
Promień Żary
Górnik Jastrzębie Zdrój
Arka Nowa Sól
Chrobry Głogów
Walka Makoszowy Zabrze
Odra Opole
Lechia Zielona Góra
Szczakowianka Jaworzno
Gawin Królewska Wola
Pogoń Świebodzin
Skalnik Gracze.

Jest pare ciekawych zespołów, przede wszystkim Szczakowianka Jaworzno (kolejne przekręty? :twisted: ), Ruch Radzionków czy Polar Wrocław. Na pewno będzie ciekawie. Pierwsza kolejka nowego sezonu o ilę się nie mylę już 6 sierpnia czyli za trochę ponad miesiąc!

ŚPIEWA CAŁA CZĘSTOCHOWA - III LIGA DLA RAKOWA!! :D

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 01 lip 2005, 18:40

A ja Rakowa nie znoszę po prostu. A to wszystko za jego chuligankę, która zabiła kibica Widzewa i potem cały czas się tym chełpiła. Trzeba coś takiego tępić.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 lip 2005, 18:46

Gratuluję ekipie Rakowa, bo ten awans im się należał. ;) Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie zajmiecie miejsce w środku tabeli III ligi, gr. 3, a później II liga. :P
Pisakk pisze:
Raków Częstochowa
Polar Wrocław
Ruch Radzionków
Miedź Legnica
Rozwój Katowice
Promień Żary
Górnik Jastrzębie Zdrój
Arka Nowa Sól
Chrobry Głogów
Walka Makoszowy Zabrze
Odra Opole
Lechia Zielona Góra
Szczakowianka Jaworzno
Gawin Królewska Wola
Pogoń Świebodzin
Skalnik Gracze.
Ja się może wypowiem na temat drużyn, z którymi grała moja Polonia Bytom. ;) Najtrudniej będzie zespołowi Rakowa pokonać Ruch Radzionków, Szczakowanikę Jaworzno ( :lol: ) czy Polar Wrocław, który parę tygodni temu jeszcze liczył się w walce o awans do II ligi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”