Piłkarz roku by FIFA - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 11 lut 2005, 20:56

Z tego co wiem już przyznano nagrody w kategorii Piłkarz Roku 2004 więc ten temat jest zbędny...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 11:43

Przeczytałem newsa i bprosze mi wybaczyć, jak pisze w złym temacie [bo może jakis nowszy powstał] ale jestem tak zszokowany, że bład może mi się przytrafić :o

19 grudnia FIFA przyzna nagrodę Player of the Year

z grona [chyba] 30 graczy wyłoniono 3, z której wybrany zostanie ten wyróżniony.
Zszokowany jestem z 2 powodów.
1. Henry'ego tam nie ma, choć w sumie można sie było spodziewać, bo przeciez plebiscyty go nie lubią specjalnie :?
2. Zizou jest w tym gronie :lol2:

dopiero będzie jak go wybiorą najlepszym graczem świata mijającego roku :pogrzeb:

Pozostała 2 to Cannavaro i Ronnie.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 lis 2006, 11:50

fieldy pisze:Pozostała 2 to Cannavaro i Ronnie.
i jeden wygrany....z tego co piszesz...wg mnie...juz mamy laureata... Fabio :wink: Nie mysle zeby z jakis wzgledow dostal to Ronnie..bo niczym nas w mijajacym roku nie zaskoczy...za duzej zadyszki dostal przed MS, i koncwce LM...poczatek tego sezonu tez nie byl blyszczacy w jego wykonaniu...

po raz drugi Cannavaro?!

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 29 lis 2006, 13:28

A mi się zdaje, że wygra Ronaldinho. To byłby chyba 3 raz z rzędu czy tam drugi. Wg mnie Cannavaro ma mniejsze szanse. Jak dla mnie Zidane w tym gronie to przesada, ale zawsze komuś nie będzie pasować i będzie gadać czemu nie np. Buffon.[/b]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2006, 14:48

Nie zdziwie sie jak FIFA da ta nagrodze Zizou :!: Naprawde. Tym bardzie jak tylko z tej 3 beda wybierać - Bo ja rozumiem finał mundialu i jego zachowanie to żenada, ale za całokształt kariery mu sie coś należy jak mało komu. Odnosze wrażenie że świat zapomina o takim piłkarzy jak Zizou przed jeden kończący akt, a tak nie powinno być. Ronaldinho jeszcze swoje wygra, Canna "złota piłką" i słaba forma w Real - chyba sam sie wykluczył że tak powiem. Wiec jak nie ma innych opcji to Francuz ! Mowa :]

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 15:07

nie sądze- oni wybierają Piłkarza Roku a nie ostatnich 5lat Zizu którego bardzo cenie nie na szans; mają trudny wybór poniewaz mało piłkarzy graŁo swietnie w lidze i na MŚ , chociaż moim zdaniem to Henry powinien zgranąć ta nagrode- poprowadził Arsenal do finału LM, wymiatał w lidze no i ta bramka z Brazylią ahhhh mógłbym ją oglądac cały czas.. :D

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 29 lis 2006, 16:05

Zaza pisze:Nie zdziwie sie jak FIFA da ta nagrodze Zizou :!: Naprawde. Tym bardzie jak tylko z tej 3 beda wybierać - Bo ja rozumiem finał mundialu i jego zachowanie to żenada, ale za całokształt kariery mu sie coś należy jak mało komu. Odnosze wrażenie że świat zapomina o takim piłkarzy jak Zizou przed jeden kończący akt, a tak nie powinno być. Ronaldinho jeszcze swoje wygra, Canna "złota piłką" i słaba forma w Real - chyba sam sie wykluczył że tak powiem. Wiec jak nie ma innych opcji to Francuz ! Mowa :]
popieram Zaza, co by nie mówic to był wielki piłkarz od początku do końca swojej kariery, a w tej trójce nie znalazł się przypadkowo. Jeżeli FIFA położy nacisk na tegoroczne MŚ to powinien wygrac właśnie Zidane albo Cannavaro.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 16:10

no własnie zależy czy beda brali bardzie MŚ , LM a moze lige krajowa -- pożyjemy zobaczymy (ja dalej zostaje przy swoim i obstawiam na Henryka :P )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lis 2006, 16:13

Widać czytać ze zrozumieniem to ty się jeszcze musisz nauczyć.
Henry nie został nominowany - moga wygrac tylko Cannavaro, Zidane, bądź Gaucho :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 lis 2006, 16:13

Meczetinio pisze:ja dalej zostaje przy swoim i obstawiam na Henryka
Szkoda tylko, ze nie ma go wsrod ostatneczej 3 nominowanej do nagrody :lol:.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 29 lis 2006, 16:17

niestety :P takto stawiam na Cannavaro (chyba nie zrozumieliscie zartu)

trudno zrozumieć coś, czego nie ma.
Proponuje zajrzeć tutaj i wziąć sobie treść regulaminu do serca, jesli chcesz pozostać na forum. Wiecej upomnień nie będzie. // fieldy

raczej niekórzy ich nie rozumieją :]
Ostatnio zmieniony 29 lis 2006, 16:23 przez Meczetinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2006, 16:21

Nominacje :P Brak Henry'ego to skandal. Obecnosc Zizou podobnie jak w plebiscycie FF jest conajmniej smieszna. Za MŚ ok, jeszcze Canna zagrał na nich wszystkie mecze na najwyzszym swiatowym poziomie, ale Zidane moze faze pucharowa. Za całokształ nagrody niegdy nie były przyznawane i mam nadzieje, ze i tym razem tak nie bedzie, choc gdybym był kibicem Arseanlu, ostro bym sie wk. Jednak to wybieraja znawcy pilki noznej, wiec nalezy im ufac. Kto wygra, jasna sprawa Ronaldinho. Choc gdyby pierwsza role beda znów odgrywały MŚ pewnie Włoch :cry:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 lis 2006, 16:23

Meczetinio pisze:(chyba nie zrozumieliscie zartu)
niedosc ze
Alternatywnie inteligentny
to jeszcze z poczuciem humoru :lol: :lol: :lol:

Stawiam na Zizou, podizelajac opinie Zazy

Ronaldinho tak naprawde nic wielkiego nie pokazal biorac pod uwage ogol tego roku - MS tragedia - no chyba ze FIFA pojdzie droga - niewaznie jak mezczyzna zaczyna, wazne jak konczy :lol: i wybierze Ronniego - ostatni gol :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 lis 2006, 16:24

Meczetinio pisze:(chyba nie zrozumieliscie zartu)
fieldy srawdz jak mozesz czy ten pan to czasem nie kaczy :roll:

Ja ta nagrode przyznal bym jednak Ronaldinho za wystepy w LM i zdobydzie pucharu tych rozgrywek. Nie wyszly mu jedynie MS tak jak calej reprezentacji Brazylii wiec nie ma co od razu skazywac go na porazke jak wielu to robi. Cannavaro? Zlota Pilka mu wystarczy, a nagroda pilkarza roku to raczej sie kojarzy mi z bramkami niz gra defensywna :P Zidane moze natomiast wszystkim sprawic wytrzeszcz oczu.... W cieniu tych dwoch pilkarzy, mniej sie o nim mowi, ze zdobedzie nagrode Pilkarza Roku, ale wcale bez szans nie jest. Oby jurorzy nie pokierowali sie caloksztaltem kariery Francuza i nie przyznali mu Pilkarza Roku jako uwienczeniem jego wystepow na boisku... Bo to bedzie ostatnia szansa na zdobydzie 'pilkarskiej' nagrody przez Zidane`a. Jednym slowem - mysle ze wygra Ronaldinho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”