Temat piwny - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2012, 10:40

ryba_82 pisze:i......Harnasiu,którego jeszcze nie tak dawno bym się nie napił i uważałem go za totalne siki.
I słusznie uważałeś. Bo to są siki.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 cze 2012, 10:43

Harnasia piję od czasu do czasu tylko dlatego, że jest sponsorem Widzewa, normalnie bym nie tknął tego "piwa". :lol:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 cze 2012, 11:14

Cris7 pisze:I słusznie uważałeś. Bo to są siki.
NoName1989 pisze:Harnasia piję od czasu do czasu tylko dlatego, że jest sponsorem Widzewa, normalnie bym nie tknął tego "piwa". :lol:
Jestem pewien,że gdybym Wam podał dwa kufle piwa to nie rozpoznalibyście,które to Harnaś a które to na przykład Warka.
Nie wspominając już gdyby to był Wasz piąty czy szósty browar w ciągu dwóch godzin :D
Osobiście to wolę wypić takiego Harnasia niż wspomnianą wyżej Warkę czy Tyskie,oczywiście nie mówię o puszcze,bo piwa w takim opakowaniu to staram się unikać.Zapewne za jakiś czas przepiję się tym Harnasiem i przerzucę na coś innego,ale na daną chwilę to mój trzeci wybór po Kasztelanie i Perle.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2012, 11:18

Ja z kolei jestem pewien, że bym rozpoznał. Warkę lubię jako tako. Jest niezła, choć jest bardzo wiele lepszych browarów. Natomiast jedyną zaletą Harnasia jest jego cena i promocja, dzięki której można dostać kolejne siki za darmo :lol: Piłem go tylko parę razy w życiu, gdy ktoś częstował i głupio było odmówić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2012, 11:19

po kilku już wypitych piwach można od razu po pierwszym łyczku poznac, ze sie dostało coś innego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 cze 2012, 11:23

ryba_82 pisze:a które to na przykład Warka
Ostatnio kupiłem w Biedrze zgrzewę Fasbergów (polecam, nie są złe, przyjemnie się pije) i dwa 6paki Warki 550ml! Wypiliśmy po dwie wareczki ze szwagrem, rano wstaję łeb pęka! Pytam Tomka, on ma to samo! Ojciec się z nas śmieje, że żenada i tragedia, bo po 2 piwach głowa boli... Tego samego dnia nasz prześmiewca wypił przed snem jedną Wareczkę, a rano wstał z bólem głowy :D Bezcenne :D

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 cze 2012, 11:26

Uwierz mi,że na prawdę nie piję tego Harnasia ze względu na promocję i cenę,bo gdyby tak było to waliłbym jakieś Volty z Biedronki czy inne sikacze wyprodukowane dla Tesco.Na piwie nie oszczędzam,pije go dosyć dużo i może dlatego dosyć często zmieniam markę a Harnasia nie będę się wypierał tylko dlatego,że jest tani.
Apropo tego testu proponuje spróbować,nie musisz mnie informować,tak tylko dla siebie.
po kilku już wypitych piwach można od razu po pierwszym łyczku poznac, ze sie dostało coś innego.
Nie wiem jak Ty,ale mi szóste czy siódme piwo wchodzi jak woda i wtedy żaden pijący nie myśli o swoich kubkach smakowych :D
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 11:28 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 cze 2012, 11:29

ryba_82 pisze:Kojarzy ktoś piwo Zwierzyniec?Nie wiem jak jest teraz,bo dawno nie kosztowałem,ale kilka lat wstecz napić się tego piwa z butelki 0,33 a 0,5 litra to było niebo a ziemia i gdzie tu logika?
Ja kojarzę bo to browar z moich okolic. Hyypia też na pewno kojarzy. Co prawda dawno piłem ale bodaj ktoś ich ostatnio wykupił. Jak każdy browar mieli swoje chwile wzlotów i upadków, teraz nie wiem jak to piwo smakuje. Trochę śmieszna sprawa bo zazwyczaj było tak, że lokalna ludność (w sensie moi znajomi) uważali to za totalne siki a przyjezdni turyści, którym dawano to piwo w restauracjach byli zachwyceni ;)

Ja tradycyjnie jako lokalny patriota wlewam w siebie Perłę i co bardzo cieszy nie muszę się zmuszać bo to bardzo dobre piwo a w kategorii cena/jakość dla mnie absolutny mistrz świata ;) Ostatnio też popiłem trochę Grolscha w Holandii w butelkach 0,3 i też mi smakował.

Swoją drogą, zauważyłem, że w niektórych krajach za granicą mają tendencję do forowania piw w mniejszych butelkach? Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 cze 2012, 11:32

Morrow pisze:Swoją drogą, zauważyłem, że w niektórych krajach za granicą mają tendencję do forowania piw w mniejszych butelkach? Co o tym myślicie?
Wg mnie wygodniejsze, ale kosztowniejsze. Ja np czasami mam tak, że piję piwo dla przyjemności, robiąc coś. Np będąc na próbie. Nie masz możliwości, aby all time, tylko między utworami, riffami, więc piwo wietrzeje, a mała butelka to zmniejszenie utracenia jakości. Dla mnie fajna sprawa, bo jak ktoś nie lubi wygazowanego piwa, a nie wali na hejnał, to butelka 0.33, bądź 0.25 rozwiązuje problem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 cze 2012, 11:39

Ja kojarzę bo to browar z moich okolic.
Zaraz się okaże,że jesteśmy sąsiadami.....
Swoją drogą, zauważyłem, że w niektórych krajach za granicą mają tendencję do forowania piw w mniejszych butelkach? Co o tym myślicie?
Na przykład we Francji.Kiedyś pracując tam poszedłem z innymi Polakami do knajpy na piwo,Żabojady piją 0,33 a my 0,5.My trzy,oni jedno :D W pewnym momencie jeden z kolegów zauważa na ścianie w barze litrowe kufle z dwoma uchami,więc prosi barmana by nam nalał piwa w tych kuflach,ten się zgadza i pijemy,Francuzi mieli taką radochę,że nam zdjęcia robili :D a piwo stawiali aż ledwo powychodziliśmy z baru.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 cze 2012, 12:15

bartbuks pisze: Wg mnie wygodniejsze, ale kosztowniejsze. Ja np czasami mam tak, że piję piwo dla przyjemności, robiąc coś. Np będąc na próbie. Dla mnie fajna sprawa, bo jak ktoś nie lubi wygazowanego piwa, a nie wali na hejnał, to butelka 0.33, bądź 0.25 rozwiązuje problem.
Mam dokładnie takie samo podejście.
ryba_82 pisze:Zaraz się okaże,że jesteśmy sąsiadami.....
A skąd jesteś? :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2012, 13:01

ryba_82 pisze:Apropo tego testu proponuje spróbować,nie musisz mnie informować,tak tylko dla siebie.
W porządku. W przyszłym tygodniu będę dużo pił, więc zrobię ten test.
Morrow pisze:Ja tradycyjnie jako lokalny patriota wlewam w siebie Perłę i co bardzo cieszy nie muszę się zmuszać bo to bardzo dobre piwo a w kategorii cena/jakość dla mnie absolutny mistrz świata ;) Ostatnio też popiłem trochę Grolscha w Holandii w butelkach 0,3 i też mi smakował.

Pełna zgoda co do Perły. Nie jestem z waszych rejonów, ale też uważam, że stosnek smaku do ceny jest najlepszy.
Grolsch świetny, ale niestety drogi. Pijam go często kiedy jestem w domu, bo ojciec kupuje głównie Heinekeny i Grolsche. Sam częściej kupuję jednak tańsze piwa.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 cze 2012, 13:03

Cris7 pisze: Morrow napisał(a):Ja tradycyjnie jako lokalny patriota wlewam w siebie Perłę i co bardzo cieszy nie muszę się zmuszać bo to bardzo dobre piwo a w kategorii cena/jakość dla mnie absolutny mistrz świata ;) Ostatnio też popiłem trochę Grolscha w Holandii w butelkach 0,3 i też mi smakował.

Pełna zgoda co do Perły. Nie jestem z waszych rejonów, ale też uważam, że stosnek smaku do ceny jest najlepszy.
Podbijam z Perelka!
Ja sie urodzilem w rejonach rozkochanych w Perle, wiec mam to we krwi :)
Nawet pomijajac stosunek smaku do ceny Perla miesci sie w scislym topie na mojej liscie!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 cze 2012, 13:53

Zwierzyniec został wykupiony przez Perłę. W zeszłym roku jeszcze piłem to piwo, mozna je dostać np. w Krakowie. Regionalne jest, więc na Zachodzie Polski trudno je zdobyć

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 cze 2012, 13:54

Czyli doskonale wiesz czym są chmielaki ? :)
Jednym wielkim piciem piwa :D Na samą myśl morda mi się cieszy :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”