Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 wrz 2005, 21:09

pippen pisze:ja jestem nabijacz? ojej :lol: chyba mnie uświadomiłeś :shock: :shock: :shock:

nie wiem moze za krótko pisze hmmmm, trzeba nad tym popracować. :D:D:D::D:D

:shock: :shock: :shock:

a jeśli idzie o źródło którego nei chcesz podac no to twoja sprawa,
tylko to jedne wielki bezsens wklejać jakieś informacje na temat Kaczyńskiego nie podając jego źródła.

osobiście zalatuje mi tu kolorowym pismem, patrząc na piękno użytych tam zdań
ciesze się, że Cie uświadomiłem, ale od tego są chyba rodzice ; )

pora skończyć z nabijaniem :
"Najwięcej postów dzisiaj:
pippen: 21"

osobiście uważam, że nie umiesz jasno i wyraznie odróżnić pisma kolorowego od rzetelnego pisma, gdyz autorem, tak jak to napisałes "piekno użytych tam zdań" jest osoba związana minn z kulturą polskich czasopism, znany krytyk sztuki piszący art. nie tylko w Polsce ale i poza naszymi granicami. Bardzo ceniony i szanowany oczywiście, gdyż nie pisze w stopce miesięcznika w Koziej Wulce lecz w renomowanych pismach. Tak więc proszę Cie nie wypowiadaj się o czymś co jest Ci obce i niejasne, oraz nie wydawaj osądów poprzez pryzmat szczątków art. gdyż jak widzisz całkowicie Ci to nie wychodzi.

pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 15 wrz 2005, 21:14

Baqu pisze: ciesze się, że Cie uświadomiłem, ale od tego są chyba rodzice ; )
aha, czyli oni mają mnie uświadamiać co to znaczy nabijanie na forum , hmmmmmmmmmmm:D:D:D::D

Baqu pisze:pora skończyć z nabijaniem :
pippen: 17"
ale w czym problem? nie wolno mi mieć dużo postów dzisiaj?
czy ja pisze po jednym zdaniu ?
weź przestań bo dam Ci WP za to że sie czepaissz a nie piszesz na tematy polityczne w tym dziale!

według mnie pisanie na kazdego z kandydató2 bzdur bez podania źródła jest wielkim bezsensem. ale nei interesuje mnie co kto tam napisał

zobaczymy co dzisiaj "U Lisa" o 22.20 powie Kaczyński :)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 16 wrz 2005, 11:00

Kostek pisze:Tylko JKM.

Aaa zwolennikom Tuska polecam:

http://www.radiopoloniatoronto.com/Conn ... zmiana.avi

Obejrzysz zanim zagłosujesz.

Pozdr
własnie jestem po tym filmie ( jeżeli tak to można nazwać ) i Rokita w nim występuje dwa razy, natomiast Tusk raz. Obaj wypowiadają się w przeciwieństwie do innych osob bardzo konkretnie i widać, że mają pewną wiedzę na dany temat, wiec nie wiem dlaczego po obejrzeniu tej "relacji" ktos mialby zrezygnowac z poparcia Tuska czy Rokity. Osoby, które zostaly pokazane w złym świetle moim zdaniem to Macierewicz, Olechowski oraz Lech Wałęsa, i może jeszcze poszczególne "pionki" na ktore nie zwróciłem uwagi.

szacunek dla Kuronia i K. Majka
pippen pisze:
Baqu pisze: ciesze się, że Cie uświadomiłem, ale od tego są chyba rodzice ; )
aha, czyli oni mają mnie uświadamiać co to znaczy nabijanie na forum , hmmmmmmmmmmm:D:D:D::D
a kto ma Cie uświadamiać, Twoja babcia ? dziadek ?

pippen pisze:
Baqu pisze: pora skończyć z nabijaniem :
pippen: 22"
czy ja pisze po jednym zdaniu ?
tak piszesz
pippen pisze:weź przestań bo dam Ci WP za to że sie czepaissz a nie piszesz na tematy polityczne w tym dziale!
po prostu straszne, sram w portki już na samą myśl o tym...

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 wrz 2005, 11:05

a oglądał ktoś wczorajszy prtogram Lisa na Polsacie, co gościem był Kaczyński ?

ciekawie mówi facet, z jego tradcyjnym spokojem i wyrachowaniem:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8695
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2005, 16:37

pippen pisze:a oglądał ktoś wczorajszy prtogram Lisa na Polsacie, co gościem był Kaczyński ?

ciekawie mówi facet, z jego tradcyjnym spokojem i wyrachowaniem:)
hehe, to co mowil ciekawego :?:
ja wybralem meczyk Uefa :)
oczywiscie TVP2 :)
i piekne zwyciestwo druzyny Marka Saganowskiego - Vitorii - nad Wisla :lol: :lol: :lol:

p.s. - co do filmu - to zaczynam go zasyssac :lol:
jak nie bedzie ciekawy, to sie wkurze :lol: :lol:

pozdrawiam

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 wrz 2005, 6:10

cloner pisze:p.s. - co do filmu - to zaczynam go zasyssac :lol:
jak nie bedzie ciekawy, to sie wkurze :lol: :lol:

pozdrawiam
to jest tak stary film, ze dziwie sie, ze ktos go jeszzce nie widziadl :shock:
tak naprawde to kazdy moze wyciagnac z niego inne wnioski, w zaleznosci od preferencji politycznych. ten film, ta ksiazka, moze jedynie poglebic swoje zapatrywanie na polityke, ewentualnie przekrecic, ale to sie zadko zdarza. rozni ludzie, rozne potrzeby....

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 17 wrz 2005, 9:17

w filmie Nocna Zmiana ma chodzić o lustracje, której w pOlsce jeszce nie dokonano.

coś takiego znalzałem na ten temat
Jako jedyny rząd III RP gabinet Jana Olszewskiego podjął próbę złamania siły postkomunistycznej nomenklatury, przecięcia niejawnych powiązań w polskiej gospodarce, zerwania z doktrynerską polityką gospodarczą wyniszczającą byt Narodu. Jednak sześć miesięcy to za krótko, by dokonać przełomu. Podjęcie przez rząd lustracji doprowadziło do jego błyskawicznego obalenia przez "koalicję strachu": Unię Demokratyczną, Kongres Liberalno-Demokratyczny i Sojusz Lewicy Demokratycznej. O dramatycznych wydarzeniach nocy 4 czerwca 1992 r., tajnych naradach Lecha Wałęsy z udziałem m.in. Donalda Tuska, opowiada dokumentalny film Jacka Kurskiego pt. "Nocna zmiana", który w najbliższy wtorek dołączymy do "Naszego Dziennika".

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 18 wrz 2005, 20:06

Ostatnio przeczytalem smieszna wypowiedz kandydata LPR-u Macieja Giertycha: "Nie zdziwilbym sie gdybym wygral wybory w pierwszej turze..." :rotfl2: :wink: Wedlug sadazy jego poparcie nie przekracza 3%. :rotfl2:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 18 wrz 2005, 20:10

Ostatnio przeczytalem smieszna wypowiedz kandydata LPR-u Macieja Giertycha: "Nie zdziwilbym sie gdybym wygral wybory w pierwszej turze..." Rotfl2 Wink Wedlug sadazy jego poparcie nie przekracza 3%. Rotfl2

ale neich każdy przed wyborami zobaczy film NOCNA ZMIANA.
Ten co KOSTEK wczesniej polecał http://www.radiopoloniatoronto.com/Conn ... zmiana.avi
Pokazuje on sporo prawdy o Tusku. Zrestzą i tak wiem że on się nie nadaje na prezydenta.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 21 wrz 2005, 18:36

Przed chwilką podali w "Wydarzeniach" na Polsacie nieprawdziwą wiadomośc jakoby Kaczyński był za możliwością zatrudniania gejów w szkołach (jeden z byłych postulatów programowych Czerwonego Włodka C)

Sam kaczyński na konferencji prasowej dzisiejszego popołudnia zdementował tą wiadomość a Polsat swoje:/

Notabena jakby to było gdyby nas uczyli w szkołach geje i lesbijki??
Chyba wtedy pozamykali by szkolne ubikacje??

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 22 wrz 2005, 13:53

Nowy sondaż CBOSu:
CBOS: 44 proc. poparcia dla Tuska
Gdyby wybory prezydenckie odbyły się w połowie września najlepszy wynik - 44 proc. - uzyskałby Donald Tusk (PO), za nim uplasowałby się kandydat PiS Lech Kaczyński z 26- procentowym poparciem - wynika z najnowszego sondażu CBOS.
W porównaniu z sierpniem notowania Tuska podwoiły się, a Kaczyńskiego wzrosły o 5 punktów procentowych.

Kolejne miejsca zajęliby: Andrzej Lepper - 15 proc. (poprzednio - 13 proc.); Marek Borowski - 7 proc. (w sierpniu - 5 proc.); Jarosław Kalinowski - 3 proc. (wcześniej 2 proc.); Janusz Korwin-Mikke - 2 proc. (w sierpniowym sondażu - 1 proc.); Henryka Bochniarz - 1 proc. (tyle samo ile poprzednio); Maciej Giertych - 1 proc. (spadek z 3 proc.). W II turze zwyciężyłby Tusk, na którego zagłosowałoby 58 proc. respondentów. Jego rywal - Kaczyński - dostałby 42 proc. głosów.
Tutaj już nic nie powinno się zmienić - Kaczynskiemu nie daje większych szans na nawiązanie walki z Tuskiem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8695
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 wrz 2005, 16:51

kostek pisze:Tutaj już nic nie powinno się zmienić - Kaczynskiemu nie daje większych szans na nawiązanie walki z Tuskiem.
i tu sie mozesz mylic :)
wybory prezydenckie sa dopiero 9 pazdziernika (chyba) :lol: i wydaje mi sie, ze moze sie jeszcze sporo zmienic, np. wyniki wyborow parlamentarnych moga wplynac na wybory prezydenckie,
wg mnie, takze Kaczynski moze jeszcze wygrac :) (choc wolalbym nie)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 22 wrz 2005, 17:02

kostek pisze:Tutaj już nic nie powinno się zmienić - Kaczynskiemu nie daje większych szans na nawiązanie walki z Tuskiem.
ale popatrzcie na to z innej prerspektywy.

wedle tego sondażu prowadzi Tusk , ale nie wygra po pierwszej rundzie.

a jak wiadomo druga runda jest za 2 tygodnie bodajże po pierwszej, albo później nawet,
wiec będzie jeszce czas na zamiane wyników

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 wrz 2005, 23:12

pippen pisze:prowadzi Tusk , ale nie wygra po pierwszej rundzie
A jak bedzie nokaut? :>
pippen pisze:a jak wiadomo druga runda jest za 2 tygodnie bodajże po pierwszej, albo później nawet
Ufff, dzieki, juz wiem, nawet w przypadku nokautu, zdaza go pozbierac z ringu przez dwa tygodnie... a swoja droga - najdluzszy mecz bokserski w historii :lol: 12 rund jak zwykle? :>
pippen pisze:będzie jeszce czas na zamiane wyników
Sugerujesz oszustwo :> masz przecieki ze sztabu Lecha :> no powiedz, nie powiemy nikomu :wink:

Jak juz napisalem kiedys, niech Tusk wygra w 1 turze, bedzie taniej. w drugiej rozbije Lecha jeszcze bardziej, wiec po co wyrzucac kase w bloto. lepiej niech podniosa diety poselskie. Endrju cos ostatnio zauwazylem zmizernial... i taki bledszy... moze mu sie karnet na solarce skonczyl... bidulek :cry:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 23 wrz 2005, 11:34

"Gazeta Wyborcza": Kandydaci na prezydenta chcą uszanować ciszę przed wyborami parlamentarnymi. Dlatego w sobotę i w niedzielę nie będą się reklamować. Z jednym wyjątkiem: Henryki Bochniarz, kandydatki Demokratów.pl
"W sobotę pojawią się moje telewizyjne reklamy i zobaczymy, jakie to da efekty. Wybory są totalnie nieprzewidywalne, a ja mam zamiar walczyć do samego końca. Słabi mężczyźni się wycofują, silne kobiety walczą" - mówiła wczoraj Bochniarz we Wrocławiu. Właśnie pierwszy dzień ciszy Bochniarz wybrała na start swojej medialnej kampanii wyborczej.

W tym roku nakładają się na siebie dwie kampanie: parlamentarna i prezydencka. W dniu, w którym zaczyna obowiązywać dwudniowa cisza przed wyborami parlamentarnymi, startuje radiowo-telewizyjna kampania prezydencka, zatem telewizja nie ma prawa odmówić nadania wyborczej reklamówki Bochniarz. Gazeta przypomina, że PKW na początku lipca zaapelowała do kandydatów na prezydenta o rezygnację z prowadzenia kampanii wyborczej podczas ciszy".
Komentarz zbędny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”