Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 11

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 6:40

Ossy pisze:W końcu jestem bluzniącym dzieckiem, kibicującym klubowi bez szacunku na który kazdy chce zwymiotować, czyz nie?
Dobrze że to sobie uświadomiłeś, lepiej późno nić wcale. Wkońcu jesteś " z piekła " :roll:

Obracasz w jakiś dziwny sposób " kota ogonem ". Chcesz wmieszać w to Milan, wracasz do jakiś spraw z totonero które są już zamknięte na amen. Co Ty chcesz tam rozgrzebywać :?: Jeszcze jednej degradacji chcesz :?: Pippo jak najbardziej symuluje, jak każdy napastnik gdy ma KONTAKT z rywalem często się podkłada ale Pacynke nie uczy na treningach jak się efektownie kłaść w polu karnym.
Ja z resztą mamy Cię przekonywać :?: Do czego :?: Mi wystarczy że jesteś kibicem Juventusu i ciężko z Tobą pogadać na tematy które są dla nich brutalną prawdą. Na ten klub spadała, spada i będzie spadała masa krytyki i podejrzeń. Zadaj sobie pytanie, kto jest winien. Jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi to napisz na pw. :roll:
Ossy pisze: No i do powiedzenia masz dużo, bo cały czas beczy: Juventus bród i smród, tylko czasami to rozbudujesz.
Kłamie :?: Przecież mam ku temu podstawy aby tak pisać. Może dzięki wyrokowi sądu będzie można pisać inne rzeczy ale trzeba jeszcze poczekać.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 10 maja 2006, 7:55

Łukasz[ACM] pisze:
Ossy pisze: No i do powiedzenia masz dużo, bo cały czas beczy: Juventus bród i smród, tylko czasami to rozbudujesz.
Kłamie :?: Przecież mam ku temu podstawy aby tak pisać. Może dzięki wyrokowi sądu będzie można pisać inne rzeczy ale trzeba jeszcze poczekać.
Ale nie musisz tego okazywać w podpisie :? Rozumiem to jest twoje zdanie ( :roll: ) i masz takie prawo je okazywać ale nie w taki sposób :x

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 10 maja 2006, 9:04

pizmak pisze:Ale nie musisz tego okazywać w podpisie Rozumiem to jest twoje zdanie ( ) i masz takie prawo je okazywać ale nie w taki sposób

A to dlaczego?! P wyroku sadu, bedziecie musieli chowac glowe w piasek..wiesz ile bedzie tkiach podpisow...i..sigow(np taki Moggi w kajdankach) :lol:

Szczerze to wg nic im nie zrobia...nie wiem dlaczego, ale skonczy sie tylko na jakims smiesznym wyroku jak to mialo miejscie z afera EPO... lekarz dostal dwa (chyba) lata i po krzyku...

Ehh zeby pilka byla tylko czysta...Brod i smrod...

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 10 maja 2006, 9:21

Marq pisze:RealFan potwierdził moją teorię więc to chyba prawda. Może Zaza napisze czy to prawda że a aferze Milanu brali udział zawodnicy? bo ja nie jestem tego pewny, gdzieś to przeczytałem i tyle..
Znowu domysly, przypuszczenia, potwierdzil a co by bylo gdyby nie potwierdzil. Rownie dobrze moge powiedziec ja, oskarzam Juve o przekrety, zaza potwierdzil moja teorie wiec to chyba prawda.
Marq pisze:Weź mnie lamo nie denerwuj! Przedstawiam takie porównania jakie mi się podobają i jak Ci się nie podoba to wynocha lamko ok?
No to jest rzeczowa odpowiedz. Na podstawie czego odnosisz sie do mnie uzywajac slowa "lamo"? Na podstawie tego ze napisalem o niewlasciwym porownaniu uzytym przez Ciebie?
Za slownikiem jezyka polskiego:

Kod: Zaznacz cały

lama (Wilga)
I rz. mos VIa, lm M. ~mowie ‘w lamaizmie: duchowny po odpowiednich święceniach’
lama (Wilga)
II rz. ż Ia ‘ssak należący do rodziny wielbłądów, o długiej czarnej, brunatnej lub białej sierści; hodowany w Peru i Boliwii ze względu na mięso, mleko, wełnę’
lama (Wilga)
III rz. ż Ia, blm ‘jedwabna, czasem też bawełniana lub wełniana tkanina przetykana złotymi lub srebrnymi nitkami’
lama (Wilga)
IV rz. ż Ia ‘pas materiału przyszyty do brzegu stroju; obszycie’
Duchownym nie jestem, nie bylem i nie bede, tym bardziej buddyskim duchownym. Ssakiem nalezacym do rodziny wielbladow tez nie jestem. Rowniez trzecia i czwarta mozliwosc odpada.

Postaralem sie jeszcze o cos o co pewnie Tobie chodzilo.
Za slownikiem gwary uczniowskiej:

Kod: Zaznacz cały

lamer (Europa)
1. "człowiek z marginesu społecznego; włóczęga"; 2. "nowy uczeń w klasie"; 3. "osoba niekompetentna"; 4. "osoba nieznająca się na informatyce"; 5. "osoba, która robi głupie kawały w Internecie"
I w tym przypadku spiesze z wytlumaczeniem. Wloczega nie jestem, zapewniam Cie ze mam dom, normalne zycie takie jak pewnie wielu z nas. Uczniem tez juz od kilku ladnych lat nie jestem. Na informatyce znam sie na tyle na ile mi to potrzebne, skorzystac z komputera potrafie, zreszta posiadam komputer prawie tyle lat ile Ty zyjesz wiec czegos zdazylem sie nauczyc. Kawalow tez Tobie zadnych nie robilem.

Wnioski: uzyles slowa ktorego pewnie znaczenia do konca nie znasz, a jesli nawet to nie zastanowiles sie nad zasadnoscia takiego sformulowania, no ale po co myslec skoro mozna rzucic cos obrazliwego zeby pokazac jak to sie ma rozmowce w @^%@. Zazwyczaj tak sie zachowuja Ci ktorzy z braku argumentow i jakiejkolwiek klasy nie potrafia sie powstrzymac o napisania czegokolwiek.
Marq pisze:Te "najwięcej" które on napisał nie było pisane dosłownie. Chodziło pewnie o ważniejsze kluby.
Jesli przyjmiemy ze wazniejszymi klubami sa tylko Juve i Milan to nie wypada sie z Toba nie zgodzic. Jestem jednak pewien ze takiego zalozenia nie poczyniles bo znowu napisales "pewnie" wiec nie sprawdziles tej informacji, wyglada na to ze po raz kolejny sie osmieszasz?
ossy pisze:O kurde! Jestesmy na drugim miejscu, a sedziowie prawie nas nie karają Confused
Hmmmm, a gdzie ja napisalem ze jestescie na drugim miejscu? Jesli ktos zarzuca Ci nieznajomosc tematu to zanim znowu sie w nim udzielisz postaraj sie z nim zapoznac, przynajmniej na tyle zeby nie robic z siebie posmiewiska.

Tacy z was wielcy kibice, tak zazarcie bronicie klubu, a nie mozecie jeden z drugim sprawdzic jak wyglada sytuacja z faulami i kartkami waszej ukochanej druzyny? To jak to z wami jest, kibicujecie bo mistrzostw kraju duzo maja, czy moze stroje wam sie podobaja. Niech zgadne, pewnie lubicie Zlatana, Del Piero czy innego gracza tej druzyny co?
ossy pisze:O co Ci chodzi? O ostaytnie 10 lat? Tak? To sobie porównaj wyniki z ostanich 10 lat na arenie miedzynarodowej, MIlanu i Juventusu.
Dobry moment sobie wybrales bo pod koniec lat 90-tych Milan znajdowal sie w sporym kryzysie i niewiele gral w pucharach. A moze zastanowmy sie nad ostatnimi 5 latami, badz nad przelomem lat 80-tych i 90-tych.?
ossy pisze:I ide juz, raczej nie bede tu pisał, bo widze ze zaza tu selekcje robi i chyba się nie załapie by podyskutować. W końcu jestem bluzniącym dzieckiem, kibicującym klubowi bez szacunku na który kazdy chce zwymiotować, czyz nie?
Hmmm, czytalem wszystkie posty i jakos nie zauwazylem zeby ktos chcial wymiotowac na Juve. Niektorzy po prostu probuja Ci uswiadomic ze zaufanie do Juve zostalo w powaznym stopniu nadwyrezone czemu sie nie ma co dziwic bo po takich zarzutach to normalne.
Skoro chczesz isc, nikt Cie nie moze zatrzymac, ale moze zacznij dyskutowac na jakims poziomie merytorycznym, a nie wyrywac zdanie z kontekstu i pisac kolejne niewiele znaczace.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 16:20

Mamamija :shock: :roll:

Tu pisza że prokuratury w Neapolu zaczyna działać i ma ponoć dowody że cały popszedni sezone serie A to jedna wielka ustawia :!: Wymienie sie 4 kluby ponoć narazie - Od sedziów po działaczy ... Wszystko kręci się wokoł Moggiego ale wymienina jest też Messina czy Viola :shock: i niby dwa kluby z Lombardi :roll: Prokuratury działa by zebrać dowody. A wiec się zaczeło :] chyba ?

Co prawda radze zachować spokój bo wiecie jak jest. To równie dobrze może być efekt domina :wink: albo odpowiedz działaczy Juve. By odwrócić uwage od ich klubu. Bo takie sugestie też widziałem ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 16:26

Co to się porobiło :? Teraz zaczną się jazdy... nigdy bym nie pomyślał że Fiorentina może ustawiać mecze. Niedawno z Serie B wrócili :roll:.
Ciekawe co z tego wyniknie, ale z dnia na dzień jest coraz gorzej. Szkoda mi piłkarzy że Ci cały rok trenują, grają jak najlepiej potrafią i tak się to kończy...

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 maja 2006, 16:36

*_Zaza_* pisze: i niby dwa kluby z Lombardi
to moga byc Atalanta,Brescia,Inter badz Milan.
Ciekawe byc moze niedługo w LM zobaczymy Chievo,Palermo badz Livorno :P a w Serie B szlagiery Torino - Juve , Milan - Inter , Viola - Brescia
Naprawde bardzo nieciekawie sie dzieje w Serie A według tego newsa duza liczba meczy została w sezonie 04/05 ustawionych.
Pisza ze wielu piłkarzy zamieszane jest takze w ustawianie meczy a nawet kilku trenerow.
Jak to Włosi napisali Kleska Serie A.
Musimy pcozekac na rozwoj wydarzen.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 16:47

Nie wiedomo jeszcze ile jest prawdy w przytoczonym artykule. Ja osobiście nie znam włoskiego, więc nie wiem co tam jest do końca napisane. Sugerując się jednak waszymi postami można stwierdzić, iż jest to dziwne. Dlaczego wszystko zostało odkryte dopiero teraz, skoro rzekomo tyle klubów brało udział w ustawianiu meczy. Jeśli byli w to zamieszani również piłkarze i trenerzy to czeka nas baaardzo długie dochodzenie. Problem może być mocno zawikłany, a przecież nie wszyscy powiedzą prokuraturze całą prawdę. Każdy będzie się wykręcał i mówił, że nie ma z tym nic wspólnego. Przed śledczymi bardzo trudne zadanie. Ciekawe czy wszystko zostanie kiedykolwiek wyjaśnione, a jeśli tak to kiedy...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 16:49

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:To moga byc Atalanta,Brescia,Inter badz Milan.

No właśnie :roll: I Alatanta i Brescia grały w tym sezonie - spadły teraz klub z Bergamo wraca :wink:

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Jak to Włosi napisali Kleska Serie A. Musimy pcozekac na rozwoj wydarzen.

No niestety - piszą tak od tygodnia ... :? Narazie to wygląda źle ale jak naisałem równie dobrze komuś na tym może zalezeć by odwrócić uwage od Juve. Tym bardzie że za duzo nie wiadomych ...

Cały sezon układanka ? co sie dzieje ?

Forza Calcio :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 16:50

Zastanawia mnie fakt czemu wymieniono bezpośrednio Messine, Fiorentine i napisano że dodatkowo 2 kluby z Lombardii :think: Może jest tak jak pisze Zaza ( zasłona ). Jedno jest pewne, ruszyło :].

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 17:13

Łukasz właśnie może dla tego że to chodzi Brescia i Atalanta :? a tak stwierdzenie "dwa kluby z Lombardi" stanowi większa zagadke i potem temat itd. :roll: Sam wiesz - jak jest. :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 maja 2006, 17:16

*_Zaza_* pisze:i niby dwa kluby z Lombardi
Jeśli chodzi o Inter to raczej jest nie możliwe. Trudno żeby sobie remisy ustawiali. A może chcieli po prostu rekord pobić ? :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 17:20

Zico, Mancini powiedział że kibice Interu mogą być spokojni więc trzeba mu wierzyć.

Zaza wiem jak jest ale nie podoba mi się to. A ta sprawa będzie się ciągnąć przez całe lato i pewnie kolejny sezon jak nie i więcej :] Szkoda że taka renomowana liga jaką jest Calcio przechodzi kryzys i padają na nią same cienie podejrzeń.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 10 maja 2006, 17:28

Zico, Mancini powiedział że kibice Interu mogą być spokojni więc trzeba mu wierzyć.
myslisz ze Capello widział o tym co wyprawia Moggi ? :wink:
Zarzuty sa prawdziwe bo napisali z tego co usłyszeli w tych rozmowach ale narazie nie podali zadnych nazwiski piłkarzy no i te zagadkowe kluby z Lombardi Milan kupował w tamtym sezonie emcze a scudetta i tak nie wygrał ? widac ktos wiecej dawał :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 17:32

Nie wiem czemu ale Manciniemu wierze. Przecież Inter nie kupowałby remisów :P
Zarzuty jakieś podstawy mają napewno, ciekawe na ile prawdziwe i jak bardzo poważne. Ale jeżeli wyjdzie na jaw że połowa Calcio w zeszłym sezonie ustawiała mecze to będzie afera... Narazie o tym nie myśle, trzeba czekać na jakieś nowe, konkretniejsze nowości.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”