Hokej - Strona 11

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 mar 2008, 22:23

:mike:

No i w wielkim finale PLH mamy remis 2:2. Tak jak przypuszczałem o wyniku dzisiejszego spotkania zadecydowała jedna bramka. Tychy długo prowadziły po trafieniu Bacula, ale co by nie było za kolorowo to na kilka minut przed końcem wyrównał Słaboń. W dogrywce bramka Parzyszka przesądziła 8)

Teraz cała zabawa ponownie przenosi się ponownie do Tych i oczywiście nie może mnie tam zabraknąć. Mimo, że pojemność trybun została ograniczona to powinien być niezły kocioł :twisted:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 mar 2008, 8:48

Duch pisze: Tak jak przypuszczałem o wyniku dzisiejszego spotkania zadecydowała jedna bramka.
Jak i w dwóch poprzednich :wink: Chyba do konca będzie własnie taka zażarta walka, choć wygląda na to, że tyszanie juz się pozbierali - czyzby szykował się scenariusz rywalizacji jak z Podhalem? :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 mar 2008, 18:48

No i po ptokach :?

Cracowia zdobyła mistrzostwo Polski w tym sezonie. Nie powiem żeby ten wynik jakoś specjalnie mnie ucieszył, bo przegrać trzeci, kolejny finał to jednak dość smutna sprawa.

Dzisiaj GKS przegrał nie tyle z rywalem, co z arbitrami. To co ci ludzie wyczyniali na tafli to ... totalna kompromitacja sędziowania. Dyktowali kary z kapelusza, co rusz mylili się na korzyść gospodarzy. Oczywiście nie doszukuje się tutaj żadnych teorii spiskowych (chociaż słyszałem już głosy o tym jak Filipiak wynagrodził odpowiednio arbitrów). Zwalam to jednak na karb żenująco słabego, ogólnego poziomu sędziowania w lidze.

Kluczem do tytułu były spotkania w Tychach. Na trzy mecze przegraliśmy dwa razy i to w końcowym efekcie odbiło się czkawką. Trzecie z rzędu srebro nie smakuje już jednak tak dobrze, jak kilka lat temu. Niedosyt pozostał, tym bardziej, że w zasadniczym ogrywaliśmy Cracowię jak chcieliśmy. Trzeba jeszcze dodać do tego wygrane w pucharze. Jeszcze raz wychodzi jednak, że sezon, a play-off to dwie różne bajki :roll:

Na jakieś grubsze podsumowanie tego sezonu przyjdzie jeszcze czas. Jedno co można śmiało już teraz stwierdzić, to fakt że potrzebujemy nowego trenera. Matczak z takim zespołem powinien w lidze dominować i zdobywać tytuły rok po roku. W decydujących momentach brakuje mu jaj i nie potrafi pokierować zespołem. Jego czas w na stanowisku pierwszego szkoleniowca moim zdaniem dobiegł już końca i czas poszukać nowych rozwiązań.

BTW, to były bardzo słabe święta jeśli chodzi o pozytywne emocje sportowe :roll: Arsenal poległ na Stamford, GKS poległ w Krakowie ... słabiutko.

clonera wysłali na wakacje, więc przyjdzie poczekać na Michała jeśli chodzi o dyskusję :think: ... poczekamy :lol:

Tymczasem zamieniam krajowe podwórko na tafle NHL. Tam dopiero zaczyna się prawdziwe granie :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 mar 2008, 13:37

Duch pisze:clonera wysłali na wakacje, więc przyjdzie poczekać na Michała jeśli chodzi o dyskusję :think: ... poczekamy :lol:
Tylko o czym tu teraz dyskutować? :wink: O samych spotkaniach trudno mi się wypowiadać, bo ich nie widziałem (za późno dowiedziałem się o transmisji w TVP Sport). Choć jak pomyślę, że mistrzem został zespół, z którym graliśmy w plejofie momentami jak równy z równym to :angry: No i na dodatek Buril i Vercik przekonali się, że jednak warto było odejśc z Torunia :suicide:
Duch pisze:Trzecie z rzędu srebro
Takie problemy w Toruniu to każdy chciałby mieć :wink: A tu słychać jedynie pogłoski, że być może odejdzie od nas sponsor :red: Także TKH być może wystąpi w przyszłym sezonie w roli Unii :suicide:
Duch pisze:Tymczasem zamieniam krajowe podwórko na tafle NHL. Tam dopiero zaczyna się prawdziwe granie :wink:
To przechodzimy do innego tematu? :P

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 26 mar 2008, 15:41

To co działo się w drugiej tercji w spotkaniu Cracowii z GKS to była komedia. Ale ogólnie słaby poziom sędziowania w tym meczu szkoda mi GKS-u bo im kibicuje w hokeja. Szkoda.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 mar 2008, 16:24

Michał M pisze:Tylko o czym tu teraz dyskutować?
No w sumie :P W końcu ile można pastwić się nad spadającym z roku na rok poziomem hokeja w Polsce :D
Michał M pisze:transmisji w TVP Sport)
Publiczna oczywiście ponownie musiała dać ciała jeśli już jesteśmy przy transmisjach. Rok temu w połowie meczu puszczali kluczowy dla ramówki Kurier, a teraz zrobili w jajo same kluby. Ustalenia co do finału był takie, że wszystkie mecze miały być live (stąd też różne godziny spotkań), ale na sześć spotkań na żywo leciały tylko trzy :roll: Promocja sportu pełną gębą ...
Michał M pisze:To przechodzimy do innego tematu?
:wink: Jutro coś skrobnę, w końcu zasadniczy w NHL na finiszu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 kwie 2008, 9:20

http://sport.onet.pl/0,1248781,1726999,wiadomosc.html

Brawa dla prezesa :roll: Po raz kolejny utwierdził mnie w przekonaniu, że jest skończonym kretynem i jego czas w PZHL minął. Najgorsze w tym wszystkim jest, to że jak Polska jakimś cudem awansuje w tym roku do elity to oczywiście Hajduga zostanie jednym ojców sukcesu ...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 kwie 2008, 22:24

Play-off w NHL w pełni, a w jego cieniu toczy się walka o awans do elity.

Niestety Polacy w swoim pierwszym meczu byli o krok od blamażu, bo o mało co nie przegrali z taką potęgą hokeja jak Wielka Brytania :lol: Nie wiem już czy śmiać się, czy może płakać, bo przecież pamiętam czasy kiedy takich rywali zjadaliśmy na śniadanie. Teraz ledwo, ledwo po karnych wygraliśmy i na starcie mistrzostw mamy punkt w plecy. Aż strach myśleć co będzie dalej :roll:

Oglądałem starcia na Old Trafford więc nie będę się tu znęcał na grą Naszych Orłów, ale już naprawdę sam wynik mówi wiele. Zrobiłem też szybki przegląd składu i niestety za różowo to nie wygląda. Nie ma wielu zawodników, którzy byliby wzmocniem, a jest miejsce dla grajków o dość słabej renomie. Rudolf nie były sobą gdyby na turniej nie zabrał połowy swojego zespołu :roll:

Ogólnie to jestem zdegustowany poziomem gry naszej reprezentacji i szczerze powątpiewam a miejsce wyższe niż trzecie.

Czizas, jak ten zespół ma się do tego, który awansował w Grenoble :roll:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 kwie 2008, 21:23

Duch pisze:a w jego cieniu toczy się walka o awans do elity.

Dzisiaj wygrana 6:4 z Holandią. Meczu nie oglądałem meczu ale jak wynika e statystyk mieliśmy olbrzymią przewagę ale nie umieliśmy utrzymać prowadzenia dopiero w trzeciej kwarcie udało nam się odskoczyć rywalowi na bezpieczny dystans i utrzymać go do końca spotkania.

Jutro dzień przerwy a w środę gramy z Kazachami :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 kwie 2008, 20:26

majer13 pisze:w środę gramy z Kazachami
Nie spodziewałem się dobrego wyniku, a tu nawet punkt zdobyliśmy :o

Może nie zagraliśmy jakiegoś wielkiego meczu. Na wyróżnienie zasługuje początek i cała trzecia tercja, bo wtedy było widać, że naprawdę gramy w Mistrzostwach Świata. Szkoda, że łapaliśmy tyle głupich kar, bo rywal skrzętnie to wykorzystywał.

Karne to już zupełnie inna bajka, bo takich dreszczowców to ciężko się nawet w NHL dopatrzyć. Kazachowie strzelali, a Polacy pod presją za każdym razem odrabiali ... no prawie za każdym razem. Radziszewski dość średnio spisywał się w bramce. Przy niektórych strzałach mógł dać z siebie więcej. Śmiem twierdzić, że gdyby Sobecki mógł zagrać to Polacy zapisaliby dwa oczka na swoim koncie.

Jeszcze kamyczek do ogródka Rochaczka. Zabrał na turniej prawie pół Cracowi, a jak graliśmy w przewadze to nawet głupiego zamka nie mogliśmy założyć :roll: Schemat był w sumie jeden, przejechać za połowę i krążek do tercji rywali. Jak ktoś dojedzie to fajnie, jak nie to przynajmniej mamy bliżej do obrony :roll:

Co jeszcze. Aha, mamy jeszcze szansę na awans, ale jakoś specjalnie się nie nastawiam. Coś czuje, że pokonanie w regulaminowym czasie gry Austriaków to zadanie ponada siły naszych hokeistów. Oczywiście, jeśli cud by się stał to musimy jeszcze liczyć na niezwykle korzystny splot wydarzeń w meczu tych samych Austriaków z Kazachami.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 maja 2008, 14:20

Przed nami ćwierćfinały Mistrzostw Świata, a tu cisza :roll:

Mniejsza już jednak o to. Faza grupowa całkiem niezła. Było kilka spotkań, które stały na bardzo wysokim poziomie, ale prawdziwa gra zaczyna się dopiero teraz, kiedy nikt nie może już sobie pozwolić na słabszy dzień.

:arrow: Rosja - Szwajcaria
:arrow: Kanada - Norwegia
:arrow: Finlandia - Stany Zjednoczone
:arrow: Czechy - Szwecja

Oczywiście dwa ostatnie pojedynki zapowiadają się zdecydowanie najciekawiej. Nieco wyżej stawiam jednak akcję Szwedów i Finów. W pozostałych parach spacerek powinna mieć Kanada, która w grupie wygrała choćby z Niemcami 10:1 (jak na ten poziom rozgrywek to jednak dość niecodzienny wynik). Rosja już tak łatwo mieć nie musi, tym bardziej, że wczoraj ograła Szwajcarów 5:3. Awansować powinni, ale bo zaciętym pojedynku.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 maja 2008, 15:02

Duch pisze:Przed nami ćwierćfinały Mistrzostw Świata, a tu cisza :roll:
Nawet dobrze nie mam ich kiedy oglądać :? Może teraz, kiedy zacznie się decydująca faza na coś zerknę (na pewno finał :P ), ale generalnie kiszka. No cóż, kiedyś tego czasu było mnóstwo, a teraz...
Duch pisze:Oczywiście dwa ostatnie pojedynki zapowiadają się zdecydowanie najciekawiej.
Abosultna racja - Rosjanie i Kanadyjczycy przejadą po swoich przeciwnikach jak walec drogowy. Co do dwóch pozostałych spotkań, to trudno mi się wypowiadać (nie oglądając prawie mistrzostw..). Czy mógłby ktoś mi za to powiedzieć, czemu tak katastrofalnie zagrali Słowacy :?:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 maja 2008, 17:52

Michał M pisze:Czy mógłby ktoś mi za to powiedzieć, czemu tak katastrofalnie zagrali Słowacy
Słabiutki skład w tym roku przywieźli do Kanady. Dobrze, że nie spadli, bo wtedy Polska mogłaby z góry oddać następne mistrzostwa walkowerem :P

Teraz troszkę z innej beczki

http://www.hokej.sport24.pl/news/show/5 ... go_hokeja/

Czyżby jednak Oświęcim wrócił do ekstraklasy szybciej niż ktokolwiek myślał :think: Zresztą nie jestem pewien, ale chyba Unia złożyła wniosek o zbadanie nieprawidłowości podczas ostatniego meczu w Bytomiu (tam gdzie niespodziewanie światło zgasło :lol: ). O decyzjach nie słyszałem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 maja 2008, 8:14

Duch pisze: Dobrze, że nie spadli, bo wtedy Polska mogłaby z góry oddać następne mistrzostwa walkowerem :P
Przy poziomie naszego hokeja i tak możemy to zrobić...
Duch pisze:Czyżby jednak Oświęcim wrócił do ekstraklasy szybciej niż ktokolwiek myślał :think:
Oj, to by były kiepskie wieści dla bytomian. Ciekawe, co na to cloner :>
Duch pisze: Nieco wyżej stawiam jednak akcję Szwedów i Finów.
Dobre obstawienie :spoko: Pozostałe mecze można było z góry przesądzić :wink:

Stawiam na finał Rosja-Kanada 8) Plus końcowe zwycięstwo gospodarzy turnieju.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 maja 2008, 14:02

Dla mnie trochę dziwny był pomysł aby w ćwierćfinałach grały ze sobą drużyny z tych samych grup zamiast z przeciwnych wg systemu na krzyż. I tym sposobem mieliśmy powtórki z meczów grupowych :roll: Ale najważniejsze że awansowali Kanadyjczycy którym jak zawsze kibicuję :P Chociaż innego wyniku być nie mogło. W przerwach PUEFA trochę zerkałem na mecz i niestety przy ogólnej przewadze gospodarzy Norwegowie w pewnej chwili grając z przewagą dwóch zawodników doprowadzili do wyrównania. Ale później przy niektórych bramkach robili takie błędy w kryciu że nie dało się tego nie wykorzystać i cały mecz zakończył się wysokim zwycięstwem i pod koniec zabawą na lodzie.

Cieszy także szybkie odpadnięcie Amerykanów dzięki czemu hokej kanadyjski ponownie pokazuje wyższość nad amerykańskim :hardkor:

Aha, pomijając clonera którego postać jeśli chodzi o forum pewnie śpi z rybami, nie wiecie jak bardzo osłabione są poszczególne reprezentacje przez walkę ich zawodników o Puchar Stanleya :?: Zawsze mnie to denerwuje, jedyna dyscyplina której mistrzostwa są rozgrywane podczas gdy najlepsi biją się o tytuł :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”