The Championship (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 18 kwie 2012, 14:31

Bardzo się cieszę, że Reading i Southampton ( prawie ) awansowali do Premiership. Świętych lubię od czasu, gdy grał tam Grzesiu Rasiak ;D Mam nadzieję, że WHU nie awansuje, bo za nimi nie przepadam specjalnie ;D Zadowolony będę jak awansuje z tej 4 każdy oprócz WHU, ale chyba najbardziej ucieszy mnie awans Cardiff :)

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 23 kwie 2012, 23:28

to co grał dziś Nolan i Tomkins woła o pomstę do nieba, gdyby pierwszy miał chłodniejszą głowę, to spokojnie powinno skończyć się z 4 strzelonymi bramkami dla młotów, gdyby drugi zagrał pewniej w obronie to WHU nie straciłoby bramki, a i miał też swoją okazję na rehabilitację, ale jego strzał minął bramkę bronioną przez Schmeichela; jak patrzę na Vaz Te to On trochę mi Naniego przypomina :p jest słabszą wersją swojego rodaka, taką na miarę championship; tragiczną zmianę dał Faubert, Demel zdecydowanie lepiej i przede wszystkim pewniej grał; dobry mecz Taylora, każda jego wrzutka siała postrach a i asystę zanotował
Jeśli Allardyce nie zmobilizuję swoich podopiecznych to możemy nie oglądać ich w przyszłym sezonie w BPL, z tak grającą obroną i leniwym napadem może być ciężko w barażach

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 24 kwie 2012, 17:36

Niebieskich już jakiś czas nie oglądałem, w LE całkiem nieźle im szło, ale tak jak zauważył janop grali piach w lidze. Po odpadnięciu z Europejskich pucharów zaczęli mieć zwyżkę formy w lidzę, wyglądało to nieźle, ale patrząc na obecne wyniki to nie widać w tym zespole zaangażowania, a może poprostu oszczędzają się na playoffy? Z ubiegłorocznych baraży Reading zapewnił sobie już awans, Cardiff powalczy ponownie w tym roku, a Forest to nie ma co mówić, dobrze, że się utrzymali. Jak dla mnie, to i w tym roku awansować może klub z Walii, Łabędzią idzie nieźle w BPL może i Cardiff dałoby radę?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6262
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2012, 17:46

janop pisze:Vaz Te
Pierwszy raz o nim usłyszałem z gry cm4, czyli managerze z sezonu... 2002/2003

Ja mam taką cechę, ze uwielbiam porażki krezusów, a w przypadku Chamapionship B'gham i West Ham za takich uchodzą. Będę sciskał kciuki za Cardiff, ciągle żałuję za rewelacyjny Brighton spuchł pod koniec.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 kwie 2012, 15:42

Do Premier League, obok Reading, wraca Southampton :jupi: To bardzo ważny wydarzenie dla brytyjskiej piłki, bowiem Święci to niemała kuźnia talentów i od teraz tacy gracze jak Bale, Walcott czy Oxlade-Chamberlain będą swoje pierwsze kroki w zawodowej piłce stawiać w najwyższej klasie rozgrywkowej.

W barażach zagrają West Ham z Cardiff oraz Birmingham z Blackpool. Kibicuje Walijczykom ale stawiam na Młoty.

Do Championship wraca natomiast Charlton, a o drugie miejsce pojedynek toczą dwie drużyny z Sheffield - póki co punkt więcej ma United, ale do końca pozostały jeszcze 2 kolejki. W barażu zagra m.in MK Dons, czyli znany i nie lubiany kiedyś powszechnie Wimbledon.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 30 kwie 2012, 17:01

Moim zdaniem wystarczy, ze Cardiff sie nie przestraszy ekipy Big Sama, pokazali ostatnio charakter wygrywajac mecz z CP, ktory do przerwy nie ukladal sie po ich mysli; drugi baraz to Moim zdaniem formalnosc, niebiescy poprostu sie wczesniej oszczedzali, zeby postraszyc mandarynki handi z mistrzem ligi

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2012, 22:02

West Ham ogrywa w dwumeczu Cardiff 5:0 i w finale czeka na Blackpool/Birmingham. Po pierwszym meczu miedziowi (pomarańczowi? :mrgreen: ) prowadzą 1:0, ale szczerze mówiąc jeden sezon w Premier to za mało żebym zaczął ich lubić, więc liczę na finał West Ham - Birmingham - ale by był mecz :boruta:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2012, 22:05

sickstick pisze:Po pierwszym meczu miedziowi (pomarańczowi? :mrgreen: )
Mandarynki po prostu.

Ja bym sobie zyczył własnie Blackpool, bo Hollowaya lubie, ale pewnie WHU awansuje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 maja 2012, 22:41

Brak koncentracji kosztował Birmingham miejsce w finale. Może ktoś coś więcej powiedzieć o Redmondzie?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 maja 2012, 11:21

sickstick pisze:Brak koncentracji kosztował Birmingham miejsce w finale.
Ciężko mówić o braku koncentracji jak pierwszy mecz przegrywa się 1-0, a w drugim po 48 minutach już się ma dwie bramki w plecy :) zasłużone zwycięstwo mandarynek ! Liczę na ich awans do Premiership :D

Kiedy jest finał baraży w The Championship ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 maja 2012, 12:13

19/05/2012 15:00 (czyli 16 czasu polskiego)

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 19 maja 2012, 16:52

całkiem niezły mecz, najlepszym grajkiem jak dla mnie póki co Taylor, solidnie gra; ogólnie mecz bez fajerwerków, przede wszystkim siłówka, to jest wizytówka championship, jaki sezon, taki finał playoff, a młoty konsekwentnie realizują taktykę 'kopmy do przodu, Cole czy Vaz Te coś z tym zrobią' :)

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 19 maja 2012, 17:58

no cóż, od 65 do 80 min prawie, że nic się nie działo, dopiero końcówka przyniosła emocje; WHU nie był lepszym zespołem, poprostu miał lepszych zawodników z przodu, Portugalczyk już dużo wcześniej powinien rozstrzygnąć losy awansu;
co do realizacji, to sportklub powinien jednak zostać przy samym Grzywaczu :P Majewski jakby sobie nie radził :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 lip 2012, 16:49

Mam pytanie - jaki jest sekret Steve'a Keana? Dwa beznadziejne sezony z Blackburn, spadek w kiepskim stylu, krytykowany przez kibiców i nadal jest trenerem. O co biega :?:

Awatar użytkownika
Goodison
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goodison » 05 lip 2012, 16:50

Pewnie jest marionetką zarządu. Bezkonfliktowy, niewymagający i zarabiający niewiele.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”