Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 11

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 paź 2015, 0:31

W TVN to mówił na pewno. Jestem najebnay, ale tego nie przeoczyłem.
Początek zamordyzmu a przede wszystkim debilizmu, czego jesteś doskonałym przykładem. A poza tym to dobranoc, bo czeka nas długa ciemna noc, wspomnicie moje słowa. Prawdopodobnie wcześniej niż później.
Jesteś kolego. Zamknąłeś ten temat na chwilę, ale nic to nie dało. Idziemy po was!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 paź 2015, 0:34

Mam nadzieję, że moderacja stanowczo zareaguje na ten jakże merytoryczny i wiele wnoszący do dyskusji post Marcina. Brakuje jeszcze jakiegoś epitafium Wilmorea i mamy komplet.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 0:36 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 26 paź 2015, 0:36

Z tego co powiedział w TVN24 wynikało jedynie tyle, że jeśli PiS spełni swoje obietnice, to nie będzie co zbierać z tego państwa. Wyraził przy tym nadzieję, że zrobią tak jak poprzednim razem, czyli nie zrealizują swoich pomysłów.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2015, 0:38

Znamienne, wycieczki ad personam stosuje frustrowany, skrajny lewak. Kamil dostał wp za epitety pod kierunkiem klasy rządzącej. Nazwanie "debilem" Kamila powinno być ukarane dużo surowiej...

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 26 paź 2015, 0:41

Mam nadzieję, że moderacja stanowczo zareaguje na ten jakże merytoryczny i wiele wnoszący do dyskusji post Marcina. Brakuje jeszcze jakiegoś epitafium Wilmorea i mamy komplet.
Patrząc na wieloletnią twórczość użytkowników twojego pokroju śmiem wątpić w to, że moderacja kieruje się względami "merytorycznymi" selekcjonując użytkowników :-)
Jesteś kolego. Zamknąłeś ten temat na chwilę, ale nic to nie dało. Idziemy po was!
Zapraszam.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 paź 2015, 0:43

Taka mała uwaga na dobranoc odnośnie lewicy - kiedyś nazwałem was w tym temacie planktonem, tłumacząc, że wasze poglądy podziela znikomy odsetek społeczeństwa (mówię tu o lewicy światopoglądowej nie gospodarczej - wiecie, gender i te sprawy) i że czeka was niedługo bolesny kontakt z rzeczywistością. Nie chcę kopać leżącego, ale czy brak reprezentacji w parlamencie nie potwierdza mojej tezy?

BTW - drogi Marcinie - w tym temacie obowiązują pewne NOWE zasady, najwidoczniej jesteś tak rozkojarzony (rozumiem, dzień dzisiejszy to dla Ciebie pewnie największy szok emocjonalny w Twoim - zapewne krótkim - życiu), że nie doczytałeś pierwszego postu Wieśka. No cóż, jak w życiu, nieznajomość prawa nie chroni przed konsekwencjami jego złamania, nieprawdaż?
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 0:46 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 26 paź 2015, 0:44

Jestem cholernie ciekawa jak PiS zamierza spelnic te swoje wszystkie obietnice wyborcze. Nie da sie zaprzeczyc, ze podczas kampanii ta partia "rozdala" duzo pieniedzy. Tu obiecali, tam obiecali, tym obiecali i tamtym obiecali. Sadzac po wyniku wyborow narod uwierzyl, ze dostanie, ale jak obietnice sie nie spelnia, to nie po nas - lewa strone - przyjda, a po nich! :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 paź 2015, 0:46

arek_ahig pisze:Znamienne, wycieczki ad personam stosuje frustrowany, skrajny lewak. Kamil dostał wp za epitety pod kierunkiem klasy rządzącej. Nazwanie "debilem" Kamila powinno być ukarane dużo surowiej...

WIesz jak oni działają. Mam to gdzieś. W 2010 roku czekaliśmy całą noc razem na pozytywny wynik. Nie wyszło. Dziś jednak się doczekaliśmy. Nic mi nie zbije dobrego humory. Jest kapitalnie! :)

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 paź 2015, 0:48

ozob pisze:Jestem cholernie ciekawa
Ozob - ja wiem,że ty jesteś człowiekiem lewicy - ale proszę Cię, zdecyduj się czy jesteś Pan czy Pani,ok?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2015, 0:50

Tak trochę odchodząc na wątek poboczny, aż z ciekawości, po wielu miesiącach obejrzę jutro Lisa w TVP. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2015, 0:50

Za 10 minut ma być late poll i są przecieki że podobno Korwin w nim ma mieć 5,1% :P
MazurXIII pisze:Nie chcę kopać leżącego, ale czy brak reprezentacji w parlamencie nie potwierdza mojej tezy?
Brak reprezentacji w sejmie ideologicznej lewicy a 10,5% głosów tej ideologicznej lewicy rozdzielone na koalicję + partię. Nie byłbym więc takie pewny :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 paź 2015, 0:55

Ozob - zasadniczo nie rozumiesz wyniku wyborów. Ludzie nie głosowali na PiS z powodu ich obietnic wyborczych. Ludzie głosowali przeciw PO. Jako wyborca PiS mogę napisać Ci tyle - mogą nawet obiecać wysłanie jutro misji załogowej na Marsa - jest mi to obojętne. Ważne by kradli (przede wszystkim z mojej kieszeni) mniej niż PO. Tylko ludzie naiwni wierzą w programy, obietnice etc. Ważne by interes ludzi stojących za danym ugrupowaniem maksymalnie pokrywał się z moim interesem. Reszta to fasada. Ot cała istota demokracji...

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 26 paź 2015, 0:59

MeToYou pisze:Wyraził przy tym nadzieję, że zrobią tak jak poprzednim razem, czyli nie zrealizują swoich pomysłów.
Już od dłuższego czasu takie plotki wychodzą z Żoliborza. Cele są inne.

Widzę, że do tematu zaglądają koledzy, którzy określali go ściekiem. Jednak temat się podoba? :)
ozob pisze:2 i zamykamy ten sciek.

PS. Teraz to sie nowe konta uaktywnia. :wink:
red85 pisze:2

Nie widzę możliwości, aby strony przynajmniej próbowały ze sobą naprawdę dyskutować, a nie tylko próbować się obrazić/zmasakrować. For politycznych z pewnością w polskim internecie nie brakuje :)
Magnum pisze:2

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 paź 2015, 1:00

hipokryzja - Lewicowe drugie imię :P

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 paź 2015, 1:01

ubek pisze:Widzę, że do tematu zaglądają koledzy, którzy określali go ściekiem. Jednak temat się podoba?
Temat jest dla wszystkich. Jeśli będziemy się szanować, każdy będzie mógł się wypowiedzieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”