Dobrze, że chociaż Ty tak myślisz.

Delpiero14
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 cze 2018, 20:22
Z tymi Sebixami to wyolbrzymiasz ale z resztą się zgodzę. Nie chce wielkiej płyty. Moim celem jest blok maksymalnie 3 piętrowy z rynku pierwotnego. Dzisiaj byłem na pewnym osiedlu w Krakowie i są tam dostępne takowe mieszkania. Czynsz jest niższy oraz sam budynek wygląda zdecydowanie lepiej. Jeden z minusów to właśnie mała przestrzeń między budynkami jednak za tą kwotę nie można wszystkiego wymagać.Sawyer pisze: Najwieksza glupota to brac kredyt i kupowac mieszkanie w bloku z płyty, niektorzy tak robią, już bym wolał wynajmować do końca zycia niż mieszakć w bloku w centrum, gdzie pod klatką stoją Sebixy, a klatka jest obrzygana i zaszczana, a niestety tak wyglada duza częśc bloków z lat 70/80 w polskich miastach ....
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 cze 2018, 20:36
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 cze 2018, 22:08
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 cze 2018, 22:37
DDK
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 cze 2018, 8:04
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 cze 2018, 9:00
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 cze 2018, 9:08
No każdy ma inne doświadczenia i każdy innaczej podchodzi do miejsca w którym ma mieszkać. Ja tak jak już pisałem wcześniej, na pewno bym nie wydał 300 tys. złotych, żeby mieszkać w bloku z PRL, bo mi sie zwyczajnie nie podobają, źle kojarzą i zazwyczaj są zlokalizowane w centrum miasta.
Sawyer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 cze 2018, 9:19
Podobnie jest u nas. Częstochowa jest jaka jest, ale akurat blokowiska są tutaj bardzo w porządku.Marco Van Basten pisze: Strasznie generalizujecie z tymi blokami wybudowanymi w poprzedniej epoce. Mieszkam w bloku z lat 80-tych (wielka płyta) i mogę wypowiadać się jedynie w superlatywach. Dużo zieleni, place zabaw, mamy boiska do piłki nożne i koszykówki, nawet jest osiedlowa siłownia. Bloki u nas wszystkie docieplone, na bieżąco spółdzielnia odnawia elewacje.
Ciekawe od czego to zależy. U nas w centrum tylko kamienice, większość blokowisk ulokowana jest na obrzeżach.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 cze 2018, 9:20
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 cze 2018, 9:50
To jest niesamowite. Jak widzę, gdzie w Warszawie buduje się bloki, to często lapię się za głowę. Nie rozumiem, jak ludzie mogą brac kredyty na takie [ch**] mieszkania. Jeden przy drugim to pikuś. Najlepsze są te, postawione zaraz przy najbardziej ruchliwych trasach - przy okazji, to nie rozumiem jak oni dostają pozwolenia na budowę, jak jest dwupasmowa droga, wąski chodnik i prawie na chodniku blok, bez żadnych ekranów energochłonnych. Mieszkanie w takich jest bardziej uciążliwe niż przy lotnisku Okęcie.
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 cze 2018, 12:15
Tak samo dostają pozwolenia na budowę jak mafia reprywatyzacyjna kamienice - łapówki otwierają wszystkie drzwi. U mnie ostatnio deweloper zaczął budować bloki na terenach zielonych, nad samą rzeką (!) w środku miasta, praktycznie przy samym parku. Domyślam się, że duża kasa pod stołem musiała wejść w grę.przy okazji, to nie rozumiem jak oni dostają pozwolenia na budowę, jak jest dwupasmowa droga, wąski chodnik i prawie na chodniku blok, bez żadnych ekranów energochłonnych.
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 cze 2018, 12:26
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio