Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 sie 2015, 7:45
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 sie 2015, 10:00
Na bossę też trafiłam ostatnio, ale nie doczytywałam jeszcze, jak to tam wygląda.Maciek (interista) pisze:Z tego co wiem to wybor jest miedzy mbankiem a bossafund. Ten drugi ma jednak najwieksza pule funduszy w swojej ofercie. Sam dopiero temat ogarniam wiec jeszcze nie moge ocenic czy to dobry wybor.
Maciek (interista) pisze:Najzabawniejsze jest, ze takie PKO dla swoich klientow narzuca wysokie oplaty manipulacyjne. W przypadku tych dwoch powyzszych portali zakup funduszy jest tych oplat pozbawiony.
No właśnie. Parę lat temu wyliczyłam, że mojemu staremu za konto firmowe pobierają rocznie prawie tysiaka. Niby się tego tu czy tam nie odczuwa, ale jednak kwota robi wrażenie. Teraz mnie wkurza Millennium mojego Marlona - najpierw pobierali tylko za kartę, potem doszło jakieś ubezpieczenie - łącznie 4zł za miesiąc. Do tego bankomatów jest parę na krzyż - w naszej okolicy żadnego, jedynie partnerski BZ WBK, który za każdą wypłatę pobiera 1zł. Nosz ku*wa! To ja kombinuję z kontami oszczędnościowymi, z lokatami innymi bzdurami, a przez takie bezsensowne opłaty to i tak ma zerowy sens.ozob pisze:Nie moge wyjsc ze zdumienia, ze w Polsce za konto trzeba w jakis tam sposob placic!
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 sie 2015, 18:06
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 sie 2015, 18:24
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 sie 2015, 20:38
No to do dupy, nie ma co się godzić na to. Ja studenckie miałam w ING i wszystko było darmowe, ale jak to wygląda teraz, to nie mam pojęcia.Carbon pisze:Najlepsze konto studenckie to..? Mam konto w iPKO i jestem dość zadowolony, bo mam niemal wszystko za darmo prócz karty, za którą płacę 4 PLNy miesięcznie.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 sie 2015, 21:46
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 sie 2015, 21:51
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sie 2015, 22:21
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 sie 2015, 22:28
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 sie 2015, 22:28
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 sie 2015, 22:38
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 sie 2015, 22:52
Na temat IKE i IKZE przeczytasz u Michała Szafrańskiego, mojego guru finansowegored85 pisze:A o tym supermarkecie funduszy to szczerze słyszę pierwszy raz i jeśli polecacie to chętnie zapoznam się z tematem. Najlepiej to prosze o jakieś linki przybliżające cały temat Ostatnimi czasy zastanawiałem się natomiast, czy nie wejść w IKE.
Też jestem zadowolona. Dzięki temu cashbackowi zrobiłam dziś zakupy za darmoAker pisze:chyba nikt mi nie powie, że dla osób sporadycznie korzystających z karty płatniczej jest jakieś lepsze konto od BPH. 4 użycia karty w miesiącu czynią je całkowicie darmowe i mamy jeszcze cashback 3% od wszystkiego za co płacimy kartą (transakcje internetowe również). Poza tym mają normalne placówki, jak dla mnie bezdyskusyjny nr 1 jeśli chodzi o obecny rynek bankowy
Tyle że ten Smart to taki trochę bank-widmo. Nie pójdziesz do oddziału, nie pogadasz z nikim na infolinii [chyba że zdarz się cud], a dla mnie to już bardzo niepewny grunt.Carbon pisze:No są drobne opłaty jak choćby koszt zlecenia stałego(2 zł). Do tego musisz faktycznie cztery razy użyć karty, w SMART Banku nie musisz i nie płacisz.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 wrz 2015, 12:13
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 wrz 2015, 12:35
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 wrz 2015, 12:48
Keres
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio