Finał LM 2019: Liverpool FC - Tottenham Hotspur FC - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Finał LM 2019: Liverpool FC - Tottenham Hotspur FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 cze 2019, 17:52

masacra pisze:
02 cze 2019, 17:05
A jesli takie sa przepisy to po prostu te przepisy są złe i nalezałoby je jak najszybciej zmienic.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 cze 2019, 17:54

Giggsie, naprawde nie cciałe ciągnąc tej dyskusji, bo po co? Widze, ze naciskasz, lubisz wspominac dawne czasy. Ok. Pogadajmy. Chcesz wyciagac wnioski na podstawie jednego meczu? Dobrze. Weźmy jakis przypadkowy mec City z tego sezonu, powiedzmy z Leicester w grudniu. No [k****], jak sie popatrzy na ten mecz to mozna dojsc do wniosku ze słabszego mistrza Anglia nie mała juz dawno, a kazda druzyna Fergusona rozbiła by ten Manchester w proch i pył. Powiesz co ma mecz ligowy do finału? To pomowmy o finale pucharu ligi. Móiwsz o gównianych finałach? Pooglądaj sobie gówniany finał tegorocznego picharu ligi. DO czego zmierzam? Do tego,ze wyciąganie dlakosieznych wniosków na podstawie jednego meczu jest bardzo mało oiektywne. Zbyt mała proba. Ale nawet jesli. Spojrz na to z tej strony. Taki gówniany Tottenham, najsłabszy finalista od lat, a jednak w tym finale sie jakos znalazł, co nie? Po drodze nie pokonywał jakichs, z całym szacunkiem Olimpiakosów z Grecji czy pastuchow z Turcji jak Chelsea w drodze do półfinału w 2008 roku. Nie. Tottenham mierzył sie z rewelacją sezonu Bundesligi, wicemistrzem Niemiec Borussią, z mistrzem Anglii rekordzista pod wzgledem puktowym Premier League i z pogromca Realu Madryt i mistrza Włoch, rewelacją całej Ligi Mistrzow Ajaxem Amsterdam. I jakims sobie znanym sposobem ta przecietna na wskros w drugiej czesci sezonu, druzyna Pocha do tego finału sie doczłapała. Czy to nie swiadczy o sile całej ligi? Skoro tak wydawac by sie mogło słaby Tottenham odprawia z kwitkiem wicemisrza Niemiec, mistrza Anglii i pogromce mistrza Włoch w drodze do finału? Przesledz sobie droge do finału Chelsea w 2008 roku. jedynym powaznym przeciwnikiem z jakim sie mierzyła do Liverpool w półfinale. To jest dopiero beczka i argument za tym, ze jakby nie szczesliwe losowanie to tej całej dyskusji by nie było bo nie miałbys argumentu na poparcie tezy, ze KIEDYS TO BYŁO. Jakby Chelsea miała wowczas lepszych przeciwnikow w 1/8 i 1/4 takich jak np miał Tottenham, to wogóle by w tym finale nie grala. Ale zagrał i fajnie. Miałes ten koronny argument przemawiający za swoja tezą, ze KIEDYS TO BYŁO, bo był angielski finał LM.
No i własnie tak sie stało, ze teraz tez to jest. Teraz tez jestangielsi finał LM. A nawet jest nieco wiecej i nieco lepiej, bo drugi z europejskich finałów tez jest w pełni angielski... I nagle co? Nieliczy sie psze pani bo w finale gowno a nie mecz był!!!. Chłopie ile ty masz lat? Mowisz ze finały ogladasz od 1995 a pierdolisz takimi argumentami jakbys w tym 95 był jednym conajwyzej z plemnikow w jadrach ojca.

Ja juz nie chce sie o to kłócic. Przyjmuje i akceptuje argumenty, które ładnie przedstawił Morrow i koniec tematu dla mnie. Ale widze, ze Ty nie chcesz odpuscic. To tez fajnie. Tylko prosze cie o odrobine konsekwencji i powagi w swoim argumentowaniu. Bo akurat teaz, ze kiedys liga była silniejsza boangielski finał stał na wyzszym poziomie ma dwa konce i jeden z nich łatwo moze sie obrocic przeciwko tobie....

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2019, 18:09

Nie wiem skąd Wy ten Juventus wyciągnęliście ale w finale z Borussią był zespołem dużo lepszym, po prostu nie wpadało. Zresztą podobnie było rok później z Realem.

Z Milanem w 2003 to był rzeczywiście nudny finał bo pamiętam w sumie tylko pierwszy kwadrans Milanu, potem poprzeczkę Conte i chyba kontuzję Serginho (?) w dogrywce jak grał z kulawą nogą.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 cze 2019, 18:15

Mascara jesli wchodzimy na temat wieku i jader ojca to ja zapytam ile mialeś lat w 2008 ze raczysz pisać że tamta Chelsea by nie awansowala do finalu w tym roku? Tamta Chelsea rok pozniej postawila i byla lepsza od Barcy Pepa i sam Iniesta stwierdzil ze wtedy byli slabsi. I Ty mi chcesz ze tamta Chelsea by nie awansowala z druzynami slabszymi od tamtej Barcelony? I cos tutaj czytam o Dortmundzie ? Ile Ty chlopie masz lat?

Boromir- ja wyciągnąłem bo jak napisalem po golu Del Piero siadl prąd na ulicy wiec obiektywnie nie moge stwierdzic jak Juve sie prezentowalo.

Jesli mamy rozmawiac o jadrach ojca to postoje mascara bo wprowadzasz retoryke jak Twoj kolega w tematach politycznych.Mozesz sie ze mna nie zgadzac ale daruj sobie tą piaskownice.

O porownaniu finalu LM do przypadkowego meczu z Lisami w Prem(jednego z 38) nawet nie będę komentowal bo tutaj moge się jedynie uśmiechnąć.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2019, 18:18 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 cze 2019, 18:18

Boromir pisze:
02 cze 2019, 18:09
NZ Milanem w 2003 to był rzeczywiście nudny finał bo pamiętam w sumie tylko pierwszy kwadrans Milanu, potem poprzeczkę Conte i chyba kontuzję Serginho (?) w dogrywce jak grał z kulawą nogą.
To Roque Junior kulawy biegał

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 cze 2019, 18:19

Aha, spoko. Pozdrawiam. :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 cze 2019, 18:21

bywali słabsi finaliści w Lidze Mistrzów od Tottenhamu. Monaco i np. Manchester United w 2011 roku, który nawet przez sekundę nie zagroził Barcelonie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 cze 2019, 18:46

To mówicie, ze piłkarze Manchesteru City w autobusie spiewali o Liverpoolu po swoim tegorocznym sukcesie?

Piłkarze Liverpoolu tez spiewali o Liverpoolu po swoim tegorocznym sukcesie :smoke:
Wszyscy spiewają o Liverpoolu :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 cze 2019, 19:26

Najlepszy ten Ox. Ten gość który w grupowym projekcie nic nie zrobił, ale i tak dostał 5 :smoke: Był w ogóle zgłoszony? Ponoć Liverpool dopłaci Arsenalowi 5mln funtów za zwycięstwo Oxa w LM

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 cze 2019, 19:47

:D
Ox podobno jest jednym z tych, którzy robia dobra atmosfere w szatni i chocby za to nalezy mu sie ten medal. :ozob:
Zresztą goscia uwielbiam. I tak jak nie lubiłem nigdy tego pierdololo o kontuzjowanych piłkarzach, ze ich powrot bedzie jak nowy transfer (za duzo razy to słyszałem w swoim zyciu i za duzo razy sie okazywało gówno prawdą), tak mam szczera nadzieje, ze w przypadku Oxlade'a tak bedzie. Pamietam jak grał przed kontuzja i to moze byc niesamowita wartosc dodana do drugiej lini Liverpoolu o ile uda mu sie wrocic do formy. Zreszta podobne nadzieje wiąze z Naby Keita. Jego pierwszy sezon był mocno rozczarowujący, bo po za paroma przebłyskami nic nie pokazał a jescze w miedzyczasie sie duzo leczył. Ale gołym okiem widac, ze chlopak ma nieprzecietne umiejetnosci i jak sie troche otrzepie w Anglii (przedewszytskim nauczy jezyka w stopniu komunikatywnym, bo to z tym wciaz ma najwieksze problemy), to moze byc jak ten zasrany przysłowiowy nowy transfer w przyszłym sezonie.

Zresztą Wieli Poch tu ma racje. Na sukces pracuje cała druzyna, nie tylko tych 14-15 co najwiecej grają.

O dodatkowych bonusach ic nie słyszałem ale nie wykluczem ze to moze byc prawda. Z tym, ze jest to pewnie czesc tych 35 mln o których mówiło sie w momencie transferu. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

A tak po za tym to sobie mysle, ze to raczej Arsenal powinien dopłacic Liverpoolowi za zwycistwo nad Tottnehamem w finale Ligi Misiow, a nie odwrotnie :smoke:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 02 cze 2019, 20:14

Klopp napierdolony na fecie jak gosc. Moj trener :ozob:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 cze 2019, 22:37

Bez kitu chciałbym gościa poznać, łamie typowy stereotyp Niemca ;)

Bakan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 42

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bakan » 04 cze 2019, 8:53

Moja perspektywa po finale:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”