Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 11

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 03 sie 2007, 12:09

Ja bym byl zadowolony gdyby mistrzem hiszpani została Valencia :) nie dorownuje ona Barcelonie czy Realowi ktorzy wg wiekszosci powalczą między sobą o tytuł. Ja natomiast uważam, że przypadki chodzą po ludziach więc tym bardziej poo drużynie ( w ktorej jest z 40 ludzi albo i wiecej :P ).Wg mnie:
Realne :D podejscie:
1.Real
2.Barca
3.Valencia

Optymistyczne podejście:
1.Valencia
2.Real
3.Barcelona

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sie 2007, 18:19

powiedz mi co przemawia za tym ze real zajmie pierwsze miejsce przd barcelona? szczegolnie ze real jest slabszy niz rok temu a barcelona mocniejsza

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 sie 2007, 18:38

Obstawiam, ze jego sympatie albo (moze przede wszystkim) antypatie klubowe.

rkoeman prosze Cie, daruj sobie po raz kolejny walkowanie tego tematu jak to Barcelona jest mocna a Real slaby. Mowie na zas, bo wszystko ku temu zmierza.
Barcelona w zeszlym sezonie byla mocniejsza od Realu i wygrala 6 pucharow, w tym roku jest jeszcze mocniejsza... Strach sie bac, trzeba pochowac wszystkie trofea swiata, poki jest jeszcze czas. A przede wszystkim nigdzie nie mozna napisac, ze Barcelona bedzie w tabeli za najslabszym (ponownie najslabszym, teraz to juz najnajslabszym i ciagle kolejnych "naj" przybywa) Realem w historii!

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 sie 2007, 19:19

Krzysiu, zapomniales ze w tym roku Barca nie jest juz przemeczona - i dlatego bedzie niepokonana i wygra te 6 trofeow. Nam pozostaje sie smucic juz tylko i walkowerem lige oddac, bo walka i tak nie ma sensu :(

A w temacie - mysle ze w tym roku lige wygra ktos spoza wielkiej dwojki. Sevilla, Valencia - moze Villareal tez cos pokaze.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 03 sie 2007, 20:06

W poprzednim sezonie ( w tym temacie ) postawilem na Barcelone, w tym takze stawiam na Barcelone choc Realowi tez dobrze zycze z takiego dziwnego powodu ze bedzie tam gral Metze :)

ale najciekawiej by bylo gdyby ktos inny zdobyl mistrzostwo... jakas niespodzianka by sie przydala :wink:

pozdro

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 03 sie 2007, 20:09

rkoeman ja wiem że jesteś dość stary ( :lol: ) i denerwują Cie takie wypowiedzi ale nie każdy jest kibicem Barcy i nie każdy musi widzieć po ostatniej kolejce Dume Katalonii na szczycie tabeli :P

W innych tematach było napisane już duużo o wzmocnieniach dwóch głównych pretendentach, więc ja się skupię na reszcie stawki :P
Oczywiście pierwsza będzie Barca ( :smoke: ) a dalej wydaje się że walka będzie się toczyć między Realem, Valencią, Sevillą i (w końcu?) Atletico. Wiem ze temat jest o potencjalnym mistrzu ale ja opisze jak widzę pierwszą piątkę :wink:
Real mocno się wzmocnił, pierwsza czwórka wydaje się być niemalże pewna. Sevilla jak co sezon "puściła"/"puszcza" w europę kolejnego swojego gracza, na którym pewnie dużo zarobi. Kanoute ma jakieś problemy z kontraktem, nie powiedziane że odejdzie. Valencia według mnei będzie na miejscu czwartym bo nie poczynili (IMO oczywiście) żadnych transferów które pomogłyby w walce o mistrzostwo, te transfery to raczej uzupełnienia :wink: Co do Atletico, to jak co sezon mocno się wzmocnili ale co z tego będzie to nikt nie wie, i w sumie trudno jest nawet przewidywać. Według mnie, przy przyzwoitej grze Atletico powinni zająć miejsce gwarantujące Uefa cup.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 sie 2007, 23:02

ale uwazam ze forum pilka.pl nie jest po to by pisac - real wygra. koniec wypowiedzi

sila tego forum jest ze mimo roznych sympatii klubowych ludzie naprawde znaja sie na pilce. wiec pytam - w bardzo prosty sposob. dlaczego na boga mialoby sie tak stac?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sie 2007, 23:06

Nie jest powiedziane, że Barca będzie przed Realem, czy na odwrót.

Real jeszcze mam nadzieję mercato nie zakończył więc i typy mogą się zmienić. Na dzień dzisiejszy teoretycznie najsilniejsza jest Barcelona, składy na papierze jednak nie grają i może stać się wszystko :wink:

Zgodzę się z rkoemanem w jednej kluczowej kwestii. Suche podanie kto będzie pierwszy, drugi, trzeci... nie ma sensu i nie prowadzi do niczego. Warto, aby swoje opinie argumentować. To na pewno doprowadzi do o wiele ciekawszej dyskusji :wink:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 03 sie 2007, 23:18

rkoeman pisze:wiec pytam - w bardzo prosty sposob. dlaczego na boga mialoby sie tak stac?
więc może ja napiszę swoją opinie
dlaczego wygra Real? ponieważ ma bardziej zgrany zespół niż przed rokiem, Capello przychodząc do Madrytu przeprowadził pewną rewolucję zbudował silne tyły (Diarra, Cannavaro, Gago, Emerson) pozbył się Ronaldo który psuł atmosferę w drużynie, wprowadził żelazną dyscyplinę i pobudził w piłkarzach ambicję, walkę do końca i chęć wygrywania, po drugie tacy piłkarze jak Diarra, Cannavaro czy Van Nistelrooy przyzwyczaili się już do La Liga każdy z nich potrzebował nieco więcej czasu na to ale pod koniec sezonu wszyscy grali w miarę oczekiwań (no może oprócz Włocha ale on także grał znacznie lepiej niż na początku sezonu) po trzecie Real spokojnie trenuje w czasie okresu przygotowawczego zamiast jeździć po Azji i Ameryce jak to miało miejsce daw lata temu, po czwarte Real dokonał potrzebnych wzmocnień i jeżeli kupi jeszcze lewego obrońcę, lewego pomocnika i środkowego pomocnika skład będzie kompletny

Awatar użytkownika
robinho14
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robinho14 » 03 sie 2007, 23:27

Tak na dobra sprawę to dla mnie postawa Realu jest zagadką. Na papierze jest bardzo dobrze, Zespół prawie kompletny. Owszem, potrzebuje jeszcze wzmocnień, jak napisal liam, ale mysle ze to kwestia czasu. Natomiast Barca, ach ta Barca... no niby mamy tam "wszystko..." + mocne wzmocnienia = mistrzostwo... na chwile obecna barca wydaje sie troche silniejsza od Galacticos. Ale pod zadnym pozorem nie skreślał, bym teamu z Santiago Bernabeu. Pewne jes ze ten sezon bedzie ciekawy i mysle ze walka pomiedzy tymi zespolami bedzie zacieta do samego konca...

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 04 sie 2007, 8:10

Barcelona będzie mistrzem bo bardzo umiejetnie podeszla do tego okienka transferowego, wyrywając wartościowych graczy i to nie za grube miliony, ale np. Henry tylko 24 mln €, to właściwie nie jest połowa tego ile myślelismy ze jest wart. Bęzie pronblem z umieszczeniem całej czwórki w ataku, ale Holenderski trener sobie poradzi. Na pomoc sprowadzony został Yaya Toure, czyli taki koleś od czarnej roboty. a takiego zawodnika nam brakowało, choć Iniesta w zeszłym sezonie na tej pozycji beł niezły. Na obrone sprowadzono twardych i wysokich zawodników, czyli Abidala i Milito, którzy w byli gwiazdami swoich zespołów w zeszłym sezonie. A jeszcze dojdzie 3 bardzo utalentowanych młodych wychowanków Katalońskiego klubu: Dos Santos, Bojan Krkic, Marc Crosas, to nadzieje światowego futbolu i nie tylko

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 sie 2007, 12:20

rafinho93 pisze:Barcelona będzie mistrzem bo bardzo umiejetnie podeszla do tego okienka transferowego, wyrywając wartościowych graczy i to nie za grube miliony, ale np. Henry tylko 24 mln €, to właściwie nie jest połowa tego ile myślelismy ze jest wart. Bęzie pronblem z umieszczeniem całej czwórki w ataku, ale Holenderski trener sobie poradzi. Na pomoc sprowadzony został Yaya Toure, czyli taki koleś od czarnej roboty. a takiego zawodnika nam brakowało, choć Iniesta w zeszłym sezonie na tej pozycji beł niezły. Na obrone sprowadzono twardych i wysokich zawodników, czyli Abidala i Milito, którzy w byli gwiazdami swoich zespołów w zeszłym sezonie. A jeszcze dojdzie 3 bardzo utalentowanych młodych wychowanków Katalońskiego klubu: Dos Santos, Bojan Krkic, Marc Crosas, to nadzieje światowego futbolu i nie tylko
Bardzo optymistyczne podejście, aż nie mogę wyjść z wrażenie naprawdę !!!! Nie to że się czepiam ale to wygląda na to że wszystkie transfery sprawdzą się w 100% albo i więcej i że Barcelona już na starcie jest mistrzem...

Henry 50 mln nie jest warty no i Milito nie jest wysokim graczem pamiętaj :!:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 sie 2007, 13:16

rafinho93 pisze:zyli taki koleś od czarnej roboty. a takiego zawodnika nam brakowało, choć Iniesta w zeszłym sezonie na tej pozycji beł niezły.
Tak bo Iniesta to DM :zgon:

rafinho93 pisze:Dos Santos, Bojan Krkic, Marc Crosas, to nadzieje światowego futbolu i nie tylko
tak , bo oni odegraja bardzo wazne role w nadchodzacym sezonie. :angry2:

rafinho93 pisze:Barcelona będzie mistrzem bo bardzo umiejetnie podeszla do tego okienka transferowego, wyrywając wartościowych graczy i to nie za grube miliony, ale np. Henry tylko 24 mln €,
czyli mam to rozumiec tak: REal nie wygra ligi, bo wydal kupe kasy na Pepe, a my 24 na jedngo z najlepszych grajkow? a co ma wydawanie pieniedzy do zdobycia tytulu? oczywiscie bez $ nie ma druzyny, klubu ale to nie ona wygrywa i zarzad odpowiedzialny za transfery tez nie. No i okienko transferowe to nie wszystko :roll:
rafinho93 pisze:Bęzie pronblem z umieszczeniem całej czwórki w ataku, ale Holenderski trener sobie poradzi.
Ja nie widze zadnego. Bedzie gral ten zawodnik, ktory jest w lepszej formie, nie pauzuje itd. Proste. 4 w ataku? chyba wtedy gdy przegrywamy 3:0

Awatar użytkownika
B4rtuS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Real vs Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: B4rtuS » 04 sie 2007, 15:43

Moim zdaniem i mam taka nadzieje ze mistrzem bedzie Real Madryt Barcelona z calym szacunkim dla najwiekszego z rywali chyba popelnia ten sam blad co Real 4 lata temu tourne po azji i skupywanie gwiazd w brew pozorom nie musi byc sposobem na sukces co juz pokazal zeszly sezon !!! Trzeba zwlaszcza w tak silnej i wyrownanej lidze jaka jest hiszpanska stworzyc drozyne skladajaca sie z 22 rownych dobrych zawodnikow zamiast z 5 gwiazdeczek grajacych na wlasny wizerunek to sie w terazniejszym footbalu nie sprawdza <reprezentacja brazylii i Galacticos zprzez 4 lat ;/ > MIstrzem Real !!! Hala Madrid !!!

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 sie 2007, 15:49

ok. twoje prawo i zdanie

ale - wiekszosc liczacycyh sie obecnie klubow jezdzi po swiecie, barcelone w sezonach 2004/2005 i 2005/2006 tez byla na tourne i jakos wygrywala rozne trofea

wiec dlaczego nagle mialoby to w czyms przeszkodzic?

pytam z ciekawosci i co by dyskusje rozkrecic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”