Mercato Nerrazzurich! - Strona 11

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 lut 2006, 9:56

Dobrze Diamen zauwarzyłeś.
Faktycznie teraz mamy Argentyne w składzie , ale przecież większość z nich myśli już o odejściu w lecie.
Solari długo nie pociągnie
Kilemu kończy się kontrakt
Cruzem zainteresowana jest Roma , pozatym też mu się kończy kontrakt
Veron wspominał o powrocie do ojczyzny
Ale Burdisso zostaje :wink:
Trzeba jednak liczyć się z tym , że skład mogą zasilić kolejni np. Aguero czy Riquelme :] a pewnie nasi scouci jeszcze nie jednego tam wypatrzą przez najbliższe pół roku :smoke: Bilans się wyrówna :lol:
Natomiast brazyliany też nam wystarczy. Nie ma sensu wymieniać połowy składu - tylko latynosami - gdyż przepis o ilości Włochów może wejść za 3-4 lata i wtedy będzie trzeba wymienić nie połowe , a cały skład

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lut 2006, 2:15

Trzeba troche rozruchać temat

Sensacyjna informacja napłynęła z Półwyspu Apenińskiego, ponieważ Inter Mediolan ponoć poważnie rozważa zatrudnienie napastnika Arsenalu Londyn Thierriego Henry. Francuz zadeklarował, że chce pozostać na Highbury, ale do tej pory nie podpisał nowego kontraktu z angielskim zespołem.

Czyli jak to jest? Inter i Barca chcą , Arsenal musi :]
Henryk na San Siro :?: nie chce mi się jakoś wierzyć :roll: Ostatnio tyle plot o napastnikach dla Interu , że choj , ale gdybyśmy powalczyli o Thierrego to nie miał bym nic przeciwko. Jednak napad jest dobry , a trzeba szukać następcy Verona. Ballack będzie niezwykle kosztowny w utrzymaniu , ale nie trzeba za niego nic płacić natomiast Riquelme może coś koło 20 mln kosztować nie wspominając o kontrakcie. Inną alternatywą jest Almiron z Empoli. A być może ktoś inny :?:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 08 lut 2006, 6:40

serek408 pisze:Trzeba troche rozruchać temat
Czyli jak to jest? Inter i Barca chcą , Arsenal musi :]
Henryk na San Siro :?: nie chce mi się jakoś wierzyć :roll: Ostatnio tyle plot o napastnikach dla Interu , że choj , ale gdybyśmy powalczyli o Thierrego to nie miał bym nic przeciwko. Jednak napad jest dobry , a trzeba szukać następcy Verona. Ballack będzie niezwykle kosztowny w utrzymaniu , ale nie trzeba za niego nic płacić natomiast Riquelme może coś koło 20 mln kosztować nie wspominając o kontrakcie. Inną alternatywą jest Almiron z Empoli. A być może ktoś inny :?:
No miom zdaniem Ballack by nas wyszedl napewno nie drozej niz Riquelme - wystarczy dac mu gigantyczny kontrakt i juz :) Nie musiimy pozatym płacic za niego - ci gracze typu Almiron to za slabi na Inter - a w Henrego to nie wierzę :)

Pozdro !

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 lut 2006, 12:46

serek408 pisze:Trzeba troche rozruchać temat
Myślę, że obejdzie się bez tego :shock:
serek408 pisze:Henryk na San Siro
Napad Adriano-Henry to by było coś ale chyba nikt tych plotek na poważnie nie bierze :?:
serek408 pisze:Inną alternatywą jest Almiron z Empoli.
Myślę, że tak alternatywa może mieć rację bytu tylko w takim wypadku: Veron po sezonie jedzie do Argentyny – Moratti/Mancini decyduje o tym że teraz podstawowym rozgrywającym będzie Pizarro – Almiron przychodzi by być jego zmiennikiem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 lut 2006, 20:00

Wy tu gadacie o jakiś pomocnikach , a tu się okazuje , że dyrektorem technicznym w naszym klubie może zostać Sven Goran Eriksson :twisted: .
Mancini i Moratti uważają , że jest to idealny kandydat na to stanowisko.
No ciekawie to wygląda :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 lut 2006, 2:29

Juras_InterFan pisze:No miom zdaniem Ballack by nas wyszedl napewno nie drozej niz Riquelme - wystarczy dac mu gigantyczny kontrakt i juz Nie musiimy pozatym płacic za niego - ci gracze typu Almiron to za slabi na Inter - a w Henrego to nie wierzę

Za Ballackiem przemawia właśnie to , że nie trzeba nic płacić , ale na miejscu Verona wolałbym widzieć Riquelme 8) to jest gracz :] Ostatnio dowiedziałem się , że Almiron jest wypożyczony z Udine - prawda to :?:
Zico_FCI pisze:Myślę, że tak alternatywa może mieć rację bytu tylko w takim wypadku: Veron po sezonie jedzie do Argentyny – Moratti/Mancini decyduje o tym że teraz podstawowym rozgrywającym będzie Pizarro – Almiron przychodzi by być jego zmiennikiem.

Pizarro jest dobry , ale w takim klubie jak Inter może co najwyżej być zmiennikiem piłkarzy typu Verona :roll: jeśli się nie pogodzi z tą rolą to raczej odejdzie bo Chilijczyk miewa przebłyski , ale rozgrywający musi grać równo przez cały sezon. W końcu od niego zależy rozgrywanie akcji czy tempo gry drużyny.
Diamen23 pisze:Wy tu gadacie o jakiś pomocnikach , a tu się okazuje , że dyrektorem technicznym w naszym klubie może zostać Sven Goran Eriksson

No ostatnio Branca nam zaspał przy kilku transferach i być może Szwed się przyda :]

Tymczasem Inter złożył ofertę za Taiwo :roll: nie rozumiem po co sprowadzać na raz tylu lewych obrońcó :? mam nadzieje , że Nigeryjczyk nie zasili Nerazzurrich bo to by oznaczało powrót do starego systemu transferów - czyli głupiego i nieprzemyślanego :roll:
Jeszcze coś. Media spekulują , że Inter interesuje się kolejnym latynoskim napastnikiem. Chodzi o Bilosa gracza Boca i miałby kosztować ok. 2 mln euro

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 13:48

Powiedzcie mi jak to jest. Przecież teraz żeby grać w CL trzeba mieć kilku wychowanków i kilku piłkarzy z tego kraju, z którego pochodzi klub. A w 11. Interu jest... tzn nie ma żadnego Włocha. Nie lepiej poszukać jakiś talentów w rodzimej Italii?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 lut 2006, 20:46

Martin Pellegrino pisze:Powiedzcie mi jak to jest. Przecież teraz żeby grać w CL trzeba mieć kilku wychowanków i kilku piłkarzy z tego kraju, z którego pochodzi klub. A w 11. Interu jest... tzn nie ma żadnego Włocha. Nie lepiej poszukać jakiś talentów w rodzimej Italii?

Nie chodzi o "11" tylko ogólnie o całą kadre. Czyli liste "A" na której jest 25 piłkarzy i liste "B" na której są zawodnicy którzy nie skończyli 20 lat w tym wychowankowie. Nie ma więc problemu jeśli chodzi o LM gorzej może być za kilka lat w Serie A :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2006, 17:03

Coraz ciekawsza staje się sytuacja z Michalem "Miszą" Ballackiem :]
Bawarczyk miał we wczorajszym meczu z Milanem pokazać swoją wartość Morattiemu i tak zrobił :D Zagrał dobrze i strzelił gola. Już wcześniej Polsat Sport informował , że między Miszą , a Interem pozostały już tylko szczegóły , a konkretnie chodziło o długość umowy. Wszystko inne się zgadzało i chyba możemy się spodziewać , że przed MŚ będziemy widzieć Niemca jak podpisuje umowe z klubem :D

Z kolei inny pomocnik C.Zanetti odejdzie z Interu. Ma zasilić Juve :? Hammer nie chciał podpisać nowej umowy. Wydaje się , że to idealny rezerwowy na DM , ale jest wielu lepszych którzy zgodzili by się grać taka role w Interze np. Sobolewski :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2006, 17:16

No właśnie wczoraj na tuttomercatoweb.com pojawiła się tak informacja:

"Po zakończeniu sezonu Michael opuści Bayern, a już dzisiejszego wieczoru w Champions League ma on zamiar w szczególny sposób zaprezentować swoje możliwości włoskim tifosim oraz Morattiemu. Dla Ballalacka ten mecz będzie już jak Derby." - powiedział Michael Becker (agent Balladka).

Pojowiło sięto tylko w jednym serwisie więc za bardzo mu się nie podniecał. Wiadomo też jak to z tym Ballackiem jest – kiedy wydawało się już że podpisze nowy kontrakt z Bayernem to zażądał większych pieniędzy i klub spasował. Też pojwiła się informacja że Kaka został w Monachium żeby wypić herbatkę z Miszą :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lut 2006, 17:29

Bardzo ciekawa wypowiedź agent :wink: tym bardzie że tuttomercatoweb.com to taki w miare "kumaty" potral :) Czyli pierwsze derby na remis ? i gol no no :P Jednak wiecie co ? Wczoraj mi koleś "kazał" poszukać informacji dotyczących kontraktu Miszy ... z Adidasem :roll: Co prawda to będzie na pewno trudno znaleść - bo już próbowalem - wiec licze że mi cos udowodni w czasie "weekendowego kącika pilkarskiego" :lol: Ale to ciekawa teoria :wink: biorać pod uwage Misze - Inter - dwie rywalizujące ze sobą firmy :twisted: Może którys z Was się spotkał z jakimis informacjami na ten temat ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2006, 17:33

No właśnie też nad tym myślałeś czy Adidas pozwoli mu biegać ze znaczkiem Nike na piersi :D ale skoro w ogóle są prowadzone jakieś rozmowy już od kilku miesięcy to chyba jest taka możliwość. Ale pewności nie mam, a może kontrakt z Adidasem kończy mu się po tym sezonie ? Może jakiś kibic BAyernu wie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 lut 2006, 12:23

Może masz racje Zico ale to jest mało prawdopodobna wersja w tym wygaśniecie umowy z Adidasem. Teraz nie wiem nic na temat umowy bo zostałem zadanie ale to jest bardzo trudno znaleśc w weekend bedzie sie widział z ziomkiem to mi pewnie powie co on na ten temat wie. Chyba że Bawarczyk jakiś sie odezwie :wink: ?

Wiesz przeciesz równie dobrze może prowadzić rozmowy z Interem na temat swojego kontraktu jak i .. zerwanie umowy z Adidasem. :] To tylko teoria bo nikt z nas na 100% nie będzie wiedział chyba że oficjal sie pojawi. Ale coś w tym jest. Choć np. Ronaldo to "okręt flagowy" Nike a gra w Real w "drużynie Adidasa" tylko że z tego co wiem On podpisał umowe z Nike już bedać graczem Real nowa umowe. A Ballacka grał z Adidasem na piersi i podpisał z nimi umowe i sęk teraz w tych aneksach w tej umowie :]

Tak samo ciekawa jest teorie na temat Henia i Barcy. O tym sie rzadko mówi ale to ma naprawde znaczenie bo gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.... :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2006, 15:41

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak, że Misza przyjdzie do Interu. Wypowiedź Rummenige: "Inter oferuje Ballackowi 5 mln euro za sezon gry w swojej druzynie a kontrakt chcę podpisac na 4 lata. Inter wyprzedza takie klubu w walce o srodkowego pomocnika jak Real Madryt, Manchester United czy Juventus. Ja twierdze, że Ballack już podjął decyzję a jest nią gra dla Włoskiego Interu"

I jescze jeden news:

Marco Branca wybiera się do Saragossy podaje Włoski tuttomercatoweb.com. Włoch ma pojechac do Hiszpani już w marcu by omówic z Argentyńskim bomberem sprawy kontraktowe.

Milito który został wypożyczony z Geoni do Realu Zaragossa jest rewelacją jesli chodzi o snajperów w La Liga. Milito w jednym z wywiadów powiedział, że ofertę Interu trudno jest odrzucić.

Kolejny ardentinios :smile2:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 23 lut 2006, 17:24

No i tak ma byc! Micha przyjdzie do nas razem z Diego Milito. Ciekawi mnie jedno, będą sami Stranieri? Ok moga byc ale trzeba cos wygrac bo jak narazie czekamy czekamy i dalej czekamy a tu tylko Tim Cup czy Super Puchar Włoch jaki fan Interu tego oczekiwał? Klęska....

Jeszcze jedno: CalcioMercato.com pisze, że Inter chcę kupic Issaksona. A na co on nam?! Toldo kontrakt przedłuzył(moze wraca do łask Mancio) i jest Julio Cesar?

Przesada albo bajka z Calciomercato...

I jeszcze jedno: Ballack w Interze... http://img163.imageshack.us/img163/1038/ballint6iv.png :lol: Moim zdaniem super praca

PS: W czyim jest ciele?

Autor pracy Zico :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”