FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 kwie 2006, 18:56

Niggaz pisze:Jestem zaskoczony tak szybką rekonwalescencją Stama, ale jutro go raczej na boisku nie zobaczymy.
: MilanLab :wink:

Niggaz obawiam się że brak pippo jest większym osłabieniem niż brak larssona.Alberto nie może sie przełamać choć pieknie by było gdyby udało mu się to zrobić w meczu z Barcą.Myśle że jutro na ławce usiądzie El Capitano a jak zagra to tylko w środku bo bok jest zarezerwowany dla Serginho.Na prawej obronie zagra Cafu a jak będzie zmęczony to myśle że na 15 minut Jaap będzie mógł wejść.W pomocy zagramy żelaznym ustawieniem:Pirlo,Gattuso,Seedorf,Kaka.W ataku Sheva z Gilardino chyba że Carlo przygotuje nam niespodzianke i np.zagramy jednym napastnikiem

Przepraszam za przekręcenie nicku Niggaz
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 19:06 przez gilardino11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2006, 19:00

gilardino11 pisze:MilanLab
Wiem, wiem. Czytałem o tym coś niedawno. Szczerze zazdroszczę.

Co do Pippo i Henki to zależy jak na to spojrzeć. Z perspektywy Milanu to duża strata jako, że Inzaghi był ostatnio w świetnej formie i wraz z Shevą dobrze sobie poczynają. Gilardino jest dobry, ale w LM mu nie idzie i stąd Wasze obawy pewnie. Henka z kolei również grał bardzo dobrze ostatnio i można było na niego liczyć. Prawdopodobnie zastąpi go Ludo, który gra zupełnie inaczej i trudno liczyć na bramki ze strony Francuza.
gilardino11 pisze:Nigazz
Niggaz

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 17 kwie 2006, 19:32

Nie sądze Gila żebyśmy u siebie zagrali jednym napastnikiem, chociaż kto wie co obmyśla Carletto :roll: . Wiem że brak Pippo to duże osłabienie, a Alberto czuje coraz większą presję na sobie bo w lidze też jakoś mało skuteczny, i może jutro mu być naprawdę ciężko :? . Ponadto ja pamiętam mecz z Lyonem, jak bardzo dobrze byliśmy "rozpracowani", szczególnie 2 linia, ponieważ nasza gra jest coraz bardziej czytelna i schematyczna, więc Carletto nie tylko może ale MUSI coś wymyśleć bo może być ciężko. Pocieszam się tym że w Barsie też dużo zmienników, i nawet jeśli są dobrzy to chociażby nie za bardzo zgrani, bo rzadko jednak grywają w takim składzie. Po drugie u nas będzie brakować Pippo a u nich Deco, strata porównywalna. A więc zobaczymy wszystko wydarzyć się może.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 17 kwie 2006, 19:50

Niggaz pisze:Zapiszę to sobie cobym nie zapomniał. Chyba, że można sobie jakieś przypomnienie u Ciebie wykupić
Przypomnę jak strzeli jak nie to nie :lol: .
A przypomnienie-można,można. przyjmuję gotówkę a cena- zależy od częstości przypominania.
Niggaz pisze:U Was nie zagra Inzaghi a u nas Larsson tak więc przynajmniej na tej pozycji siły się nieco zrównoważyły.
Larsson pewnie gdyby nie jego kontuzja i kontuzja Messiego przydałby się na jedno na SS- ogrzać troszkę ławkę rezerwowych a Pippo gdyby był zdrowy zagral by od pierwsej minuty. Więc strat nie można porównywać. Messi-Inzaghi owszem ale Larsson-Pippo nie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 kwie 2006, 19:57

Powrót Stama :?: Za szybko, nie liczmy że zagra bo zadyma przed meczem z jego kontuzją to raczej prawda. Całe szczęście że wraca Maldini i Cafu więc jakiejś wielkiej luki w naszej obronie nie będzie. Strata duża jeżeli chodzi o pojedynki główkowe ale w szeregach Barcy nie ma jakiegoś wielkiego zawodnika który stwarzałby takie zagrożenie żeby inni nie mogli by się z nim uporać.

Linia pomocy będzie taka jak zawsze, Pirlo, Rino, Seedorf i oczywiście Kaka na którego bardzo jutro licze. Zastanawia mnie co pokaże jutro Pirlo ale nie nastawiam się bardzo optymistycznie :P Lepiej się mile zaskoczyć niż rozczarować :D Dyspozycja Holendra wydaje mi się być najpewniejsza sposród czwórki zawodników których wymieniełem ponieważ gra on najrówniej. Jest mu bardzo ciężko odebrać piłke i będę liczył na dużą ilość stałych fragmentów. Co do Kaki to jeżeli zagra na swoim normalnym poziomie to będę spokojny o atak, zobaczymy - już tylko 23h :twisted:

Nasz atak będzie napewno 2-osobowy. Musimy ten mecz wygrać a sam Szewa to za mało, musi być więcej ruchu a Gila który zagra z konieczności napewno da z siebie wszystko, zobaczymy co ale wierze że dużo, niech się przełamie :D. W tej formacji nie ukrywam że najbardziej licze na Szewe który ma swoje sposoby na Barce ;)

P.S czytałem fajny felieton na stronie Barcy :D :P

Awatar użytkownika
michalszycha
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michalszycha » 17 kwie 2006, 20:51

Kendo pisze:U Was nie zagra Inzaghi a u nas Larsson tak więc przynajmniej na tej pozycji siły się nieco zrównoważyły.

Napewno się nie zrównoważyły bo Pippo jak widac dobrze radzi sobie w LM dzięki niemu jesteśmy w połfinale, gdyby nie jego dwie bramki, a szczególnie ta druga w koncówce to byśmy nie pisali o meczu Milan-Barca lecz o meczu Lyon-Barca. Także warto wspomniec fakt zdobyczy bramkowej z Bayernem. Naprawde takie porównanie jest złe bo szwed może i gra dobrze, ale nie aż tak jak to robi teraz Pippo tym bardziej, że Pippo jest po połtorarocznej przerwie, tylko można go podziwaic za upór, że w takim wieku i po takiej przerwie umie dośc do takiej formy. Jeśli utrzyma ją do końca sezonu to jest realna szansa na powołanie na MŚ i tego mu życze.

A co do powrotu Stama to trzeba byc dobrej mysli. Sam się wypowiadał że jest w pełni sił i gotowy na jutrzejsze spotkanie. Myśle jednak, że może ma siły ale nie na całe 90min. I pewnie wejdze w drugiej połowie żeby bronic korzystnego dla nas wyniku :D :D :D Mam nadzieje że jutro zagra i pokaże razem z ACM jak się gra w piłke. 8) :D FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2006, 21:26

Kendo pisze:Larsson pewnie gdyby nie jego kontuzja i kontuzja Messiego przydałby się na jedno na SS- ogrzać troszkę ławkę rezerwowych a Pippo gdyby był zdrowy zagral by od pierwsej minuty. Więc strat nie można porównywać. Messi-Inzaghi owszem ale Larsson-Pippo nie.
michalszycha pisze:Napewno się nie zrównoważyły bo Pippo jak widac dobrze radzi sobie w LM dzięki niemu jesteśmy w połfinale, gdyby nie jego dwie bramki, a szczególnie ta druga w koncówce to byśmy nie pisali o meczu Milan-Barca lecz o meczu Lyon-Barca. Także warto wspomniec fakt zdobyczy bramkowej z Bayernem. Naprawde takie porównanie jest złe bo szwed może i gra dobrze, ale nie aż tak jak to robi teraz Pippo tym bardziej, że Pippo jest po połtorarocznej przerwie, tylko można go podziwaic za upór, że w takim wieku i po takiej przerwie umie dośc do takiej formy.
Wy tak poważnie czy tylko się zgrywacie :roll: To zakrawa na śmieszność prawie.

Kendo
Larsson gdyby nie kontuzja to grałby na pewno w pierwszym składzie zamiast Giuly'ego. Zresztą dalej pojechałeś już totalnie po bandzie pisząc, że stratę Pippo można porównywać do straty Messiego.

michalszycha
Ja wiem, że Inzaghi nagle wrócił do formy, ale to nie znaczy, że już jest bogiem i Henka przy nim wysiada. Przypominam, że Szwed strzelił w tym sezonie już 15 bramek dla Barcelony. To bardzo dużo biorąc pod uwagę jak często wchodził tylko z ławki. Wspominasz też o kontuzji Pippi. Racja, ale przypomnij sobie również o kontuzjach Larssona.

Nie heroizujcie tak tego Inzaghiego bo nie macie aż takich podstaw. To, że uratował Wam dupę w ostatnich meczach LM nie robi z niego jeszcze geniusza. Henka nie gra gorzej od niego czy tego chcecie czy nie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 0:09

Mecz już dziś 8) Warto zacząć dzień optymistycznym akcentem :arrow:

Obie drużyny rozegrały w tej edycji Ligi Mistrzów po 10 spotkań. Barcelona nie przegrała żadnego meczu. Poza tym straciła tylko jedną bramkę na wyjeździe i była to bramka samobójcza (Motta w meczu z Chelsea).

FC Barcelona
7 zwycięstw, 3 remisy, 0 porażek
Stosunek goli: 21:4 (+17)

AC Milan
5 zwycięstw, 4 remisy, 1 porażka
Stosunek goli: 20:9 (+11)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 kwie 2006, 0:13

Niggaz pisze:FC Barcelona
7 zwycięstw, 3 remisy, 0 porażek
Stosunek goli: 21:4 (+17)

AC Milan
5 zwycięstw, 4 remisy, 1 porażka
Stosunek goli: 20:9 (+11)
Jaki koleś :o Co ty chciałeś tymi swoimi statystykami udowodnić ?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 kwie 2006, 0:18

Jak to co, że Barca jest faworytem ;) Ale tego się trzymajmy. Szkoda że do innych nie popatrzyłeś. :D
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2006, 0:19 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 0:19

'Piotrek' pisze:Co ty chciałeś tymi swoimi statystykami udowodnić ?
Jeszcze nie wiem :o
'Piotrek' pisze:I ty możesz zadać pytanie baggowi!
Pytam!
Jaki będzie wynik meczu AC Milan - FC Barcelona?
Łukasz[ACM] pisze:Szkoda że do innych nie popatrzyłeś.
Jakich innych :> Dotyczących sprzedaży pralek w Polsce w roku ubiegłym? Po co mnie to.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 kwie 2006, 0:22

Niggaz pisze:Pytam!
:?
Kochany, teraz to ty sobie możesz. Byłeś święcić koszyczek czy uciekłeś z Pisakkkkiem.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 kwie 2006, 0:22

Tyyyy, no weź, teraz jak mi szklaną kulę zaje...ukradli :?

Albo się przejdę do wyroczni(Zazy) on będzie miał fazę i przewidzi wynik 8)

Statystki kłamią! Poza tym ilość straconych bramek jest powodem głównie słabszej gry Milanu na początku sezonu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 kwie 2006, 0:26

'Piotrek' pisze:Kochany
:D :D :D :D :D
'Piotrek' pisze:Byłeś święcić koszyczek czy uciekłeś z Pisakkkkiem.
To nie było tak Tato :o Pisakk mówił, że zna krótkszą drogę do kościoła, ale ona jednak była dłuższa i w ogóle nie do kościoła no i nie poszedłem Obrazek
bagg pisze:Statystki kłamią! Poza tym ilość straconych bramek jest powodem głównie słabszej gry Milanu na początku sezonu.
Ja wiem, że statystyka to najbardziej perfidna metoda kłamstwa, ale można na nie rzucić okiem :P Zresztą chciałem się pochwalić, że umiem kopiować i wklejać. No i tym, że Barca jeszcze nie przegrała też się chwalę 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 kwie 2006, 0:27

To ja też:

04.11.1959 Puchar Europy Milan - Barcelona 0:2
25.11.1959 Puchar Europy Barcelona - Milan 5:1
23.11.1989 Superpuchar Europy Barcelona - Milan 1:1
07.12.1989 Superpuchar Europy Milan - Barcelona 1:0
18.05.1994 Liga Mistrzów Milan - Barcelona 4:0