Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 20:25

Spokojnie, mamy Marka, który jest nie mniejszym zawadiaką, jak nie większym :lol: będzie walczył w środku, może nawet kartkę dostanie.
Lepiej w takim meczu doświadczony[w miarę] Song na obronie, niż brak Songa w ogóle.

Tylko 1 zmiana w porównaniu z meczem z Sheffield, Silmpson za Nicklasa, czyli ... jeszcze młodszy skład. Najmłodszy.

Fabian kapitanem.

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 11 lis 2008, 20:45

Wiem, że to średnio odpowiedni temat, ale w sumie dotyczy piłki wyspiarskiej :) Mógłby mi ktoś powiedzieć, czemu piłkarze z lig brytyjskich mają ostatnio na koszulkach jakieś dziwne znaczki na koszulkach? Chodzi mi o to czerwone coś... Pozdrówki

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lis 2008, 20:55

Davson pisze:Wiem, że to średnio odpowiedni temat, ale w sumie dotyczy piłki wyspiarskiej :) Mógłby mi ktoś powiedzieć, czemu piłkarze z lig brytyjskich mają ostatnio na koszulkach jakieś dziwne znaczki na koszulkach? Chodzi mi o to czerwone coś... Pozdrówki
To coś to maki. Upamiętniają ofiary poniesione podczas I Wojny Światowej

EOT
Do boju United! Tevez gola!! :D

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 21:36

No to po pierwszej połowie gromimy Wigan 1:0 Trochę się bałem, bo przez pewien czas Arsenal nie mógł wyjść ze swojej połowy, ale jednak na razie to my jesteśmy dalej. Piękne podanie Wilshere'a. Widać, że to spory talent. Tylko żeby Barca nam go nie zabrała, bo oni tak lubią podkupywać wychowanków :?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 lis 2008, 21:38

PubuśBubuś pisze:Tylko żeby Barca nam go nie zabrała, bo oni tak lubią podkupywać wychowanków :?
Lubisz prowokować, co :?: :)

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 21:44

maciek_88 pisze: Lubisz prowokować, co :?: :)
Lubię. Ale tylko kibiców Barcy, bo oni też lubią takie praktyki.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lis 2008, 21:44

PubuśBubuś pisze:Tylko żeby Barca nam go nie zabrała, bo oni tak lubią podkupywać wychowanków
:D cisza, po zaraz kuman przyleci i będzie się uskarżał jaki to z Wengera złodziej i ile to nakradł Barcelonie młodzików.

Pierwsza połowa niezła, chociaż liczyłem na nieco więcej. Vela jakiś mało widoczny, za to dobrze Jack. Ogólnie to kilka razy zdarzyło mi się ziewnąć, co podczas meczów Arsenalu raczej się nie trafia :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2008, 21:45

Świetne spotkanie póki co. Prowadzimy 1:0 a powinniśmy mieć na koncie co najmniej jeszcze 3 gole.
Wilshere to geniusz 8) co ten chłopak robi ... ale o nim później.
Vela zmarnował 1 setkę, wyszli 2 na Kirklanda, wystarczyło aby podał do Simpsona - ten byłby sam przed pustą bramką, ale Vela postanowił iść sam i ... Kirkland wybronił. Chwilę później Simpson znakomicie się uwolnił od obrońcy przyjęciem i strzelił w ... poprzeczkę. Później Gibbs atakował lewą stroną i jakby podał do środka znów Simpson byłby sam przed praktycznie pustą bramką, ale Kieran postanowił iść sam do końca i ... Kirkland obronił. Później Vela strzelał sprzed pola karnego w prawy górny róg bramki i ... Kirkland wyciągnał sie jak dlugi i obronił. Rzut wolny, strzelal Ramsey, tym razem w lewy górny róg bramki ... tak, nie mylicie się - Kirkland znów kapitalnie, po raz kolejny wybronił. W końcu kapitalne podanie Jacka i Simpson strzela w sytuacji sam na sam. Jego pierwsza oficjalna bramka dla Arsenalu.
Wilshere zachwyca, od początku znakomite dryblingi, genialne podania, to przy bramce i kilka wcześniejszych. Chłopak ma 16 lat, a przepycha się z tymi wielkimi murzynami z Wigan jak równy z równym. Dzieciak 9 lat młodszy ode mnie, a ja mu zaraz ołtarzyk postawie i modlić się będe do niego :lol: Kosmos, co ten gówniarz gra.

Wigan też miało swoje okazje. Głównie atakują prawą stroną, gdzie Merida się nie cofa do defensywy, a Gibbs ... też nie zawsze się cofa. Kieran zaczynał przecież jako skrzydłowy i z przodu daje radę, w obronie jest gorzej. Kilka strzałów Fabian wybronił, choć na początku pomylił się i wyszedł do rzutu rożnego na 11 metr i się minął z piłką. Mogło być groźnie.

Prowadzimy 1:0 i mam nadzieję na kolejne bramki.

p.s. Duchu nie zgadzam się - spotkanie nudnawe nie jest. nie bluźnij.
Kirklanda chyba plecy bolą, ciekawe jak długo wytrzyma. U nas z kolei Song też jakoś niewyraźnie wygląda. Może potrzebna będzie zmiana.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 21:49

Duch pisze:Pierwsza połowa niezła, chociaż liczyłem na nieco więcej.
A ja spodziewałem się ciężkiej przeprawy. Raz, że to jednak Wigan, dwa, że ciąży na młodych większa presja, w końcu w poprzednim meczu rozgromili rywala 6:0

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 11 lis 2008, 22:37

fieldy a jak fabian sie spisuje/spisał bo to już końcówka?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, 22:41 przez pablisso, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lis 2008, 22:39

Fabian miał przed chwilą świetną interwencję. Najpierw odbił piłkę do boku, a później sparował na poprzeczkę dobitkę. Fenomenalnie to wyglądało. Poza tym jednak kilka niepewnych interwencji w pierwszej połowie. Choć nie jestem fieldym :wink:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 11 lis 2008, 22:41

Ładny mecz. Bramka kandydująca do bramki sezonu autorstwa Veli, i interwencja kandydująca do interwnecji sezonu w wykonaniu Fabiańskiego.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lis 2008, 22:45

Przy tym drugim golu ten czarny coś nieporadnie do piłki szedł, niemniej świetny rajd Veli, szybki niczym Walcott, dobrze także, że podał, a nie strzelał. Ten na 3:0 to popis Meksykanina. Piękny lob. Szkoda Kirklanda, bo bronił na prawdę świetnie. Miał tam jakąś kontuzję, bo ciągle grymas bólu na jego twarzy się pojawiał po interwencjach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lis 2008, 0:12

piotrcies pisze:Fabian miał przed chwilą świetną interwencję. Najpierw odbił piłkę do boku, a później sparował na poprzeczkę dobitkę
zaraz postaram się wrzucić tą obronę.

Fabian w drugiej też popełnił bład wychodząc do piłki, za duzo piłkarzy tam stało i nie miał jak się przepchnąć, powinien siedzieć na dupie w bramce i pilnować :D

3:0, dość pewne zwycięstwo. Simpson dorzucił drugą bramkę, po świetnym rajdzie Veli, a później sam Vela świetnym lobem pokonał Kirklanda. Mam nadzieję, że uraz Veli nie okaże się groźny :?
Wilshere w 2 połowie troche słabiej. Ramsey cały mecz trzymał poziom. W ogóle było mniej okazji w 2 czesci gry, ale skuteczność lepsza.
Trzeba uczciwie przyznać, że należał sie gościom karny za głupie zagranie ręką Djourou w polu karnym w niegroźnej sytuacji.

edit:

powtórka od 43 sekundy.
Trzeba dodać, że ten który uderzał [czego nie widać na powtórce] zanim oddał strzał - minął chyba 5 naszych :lol:

Kolejny raz gładko pokonujemy bardziej doświadczony zespół. Najpierw Sheffield 6:0, dziś Wigan, czyli solidną ekipę z Premier League 3:0 a mogło byc dużo wyżej, gdyby nie znakomita postawa Kirklanda, lub bardziej zespołowa gra Veli, czy Gibbsa :D
Jesteśmy w 1/4 finału. Ciekawe kogo nam los przydzieli. Może oni powinni grac w lidze ? :D

p.s. przy pierwszej bramce podawał Wilshere, a strzelał Simpson - spodoba się kumanowi ;) Akcja Arsenalu przy użyciu wychowanków :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 lis 2008, 7:32

A Manchester wygrał 1:0 z QPR. Niestety meczu nie mogłem oglądać, więc sugerując się tym co czytałem to podobno Diabły były cały czas w natarciu, a bohaterem był Radek Cerny. I ta wersja jak najbardziej mi pasuje. Z relacji wynika, że powinno być to okazalsze zwycięstwo. Ale trzeba się cieszyć z awansu i faktu, że ci chłopcy w większości będą znów mieli okazję gry z jakąś mocniejszą drużyną niż któryś z zespołów rezerw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”