FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 mar 2008, 15:49

Barnsley FC - Cardiff FC
West Bromwich - Portsmouth

mam nadzieję, że WBA pokona faworyzowane Posrmouth. W finale jednak ulegną Barnsley. Barnsley FC zasługuje w tym roku na puchar. Wyeliminować klub konkwistadora i ropiarza to nie lada wyczyn dla pierwszoligowej drużyny, a co dopiero dla klubu zajmującego ... 19 miejsce w drugiej lidze :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: FA Cup (Puchar Anglii)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2009, 23:03

Całkiem ciekawy mecz na WHL.
Spurs wygrali z Wigan 3:1, w pierwszej połowie mecz był wyrównany. Było sporo akcji, ale mało strzałów na bramkę. Kontuzjowanego Benta zmienił Campbell. W drugiej czesci działo się już więcej.
Pierwsza bramka dla Spurs z karnego, do przypadkowej piłki dobiegł Campbell i bramkarz go faulował. 11 strzelił Roman.
Później na 2:0 podwyższył Modric, O'Hara uderzył sprzed pola karnego w słupek, a Chorwat dobił główką, już leżąc na ziemi :lol:
W końcówce Spurs zaczęli grać na czas i Wigan strzeliło kontaktową bramkę. Piłka szczęsliwie trafiła do Camary i ten pokonał dobrze dziś broniącego Gomesa. Wigan oczywiście ruszyło do ataku, sędzia doliczył 3 minuty i w 94 :lol: po kontrze pięknie uderzył Roman - podwyższając na 3:1. Spory udział bramkarza przy golu.

Pomimo porażki Wigan należą się brawa, grali bez 3 kluczowych graczy, a pokazali się z dobrej strony - brakowało trochę strzałów na bramkę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 sty 2009, 17:49

Wylosowano pary kolejnej rundy Pucharu Anglii. Arsenal mógł co prawda trafić jeszcze lepiej, ale Cardiff City nie jest jednak rywalem przed którym naszym kolana będą się uginać. Jeśli zagramy w mocnym składzie (na co liczę, po naszych przygodach w CC), to nie powinno być problemów z awansem.

Zapowiada się też kilka szlagierów. Derby Liverpoolu, najprawdopodobniej United - Spurs. Niech się faworyci wykruszają :]

Liverpool v Everton
Southampton/Manchester United v Tottenham Hotspur
Hull City/Newcastle United v Millwall/Crewe Alexandra
Sunderland v Blyth Spartans/Blackburn Rovers
Hartlepool v West Ham United
Leyton Orient/Sheffield United v Charlton Athletic/Norwich City
Cardiff City v Arsenal
Portsmouth/Bristol City v Histon/Swansea City
Chelsea/Southend v Ipswich Town
Cheltenham Town/Doncaster Rovers v Aston Villa
West Bromwich Albion/Peterborough United v Queens Park Rangers/Burnley
Torquay United v Coventry City
Kettering Town v Fulham
Watford v Leicester City/Crystal Palace
Derby County v Nottingham Forest
Birmingham City/Wolverhampton Wanderers v Middlesbrough

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 sty 2009, 21:31

No i trafiliśmy nie najlepiej w kolejnej rundzie. No, ale trudno.

Dziś, niewielkim nakładem sił pokonaliśmy Southampton. Gospodarze praktycznie nie stworzyli żadnego większego zagrożenia. To my graliśmy w piłkę, a oni raczej asystowali. W obronie Southampton grało tragicznie, a i w ofensywie nie miało za wiele do zaoferowania. Co prawda gol Welbecka padł chyba ze spalonego,ale nie zmienia to faktu, że wynik mógł być równie dobrze dużo wyższy. Wielokrotnie Diabły wolały zabawić się z przeciwnikami(jakkolwiek to zabrzmi) niż strzelać gole. Ale trudno mieć im to za złe. Spokojny mecz, w spokojne niedzielne popołudnie. I o to chodzi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2009, 21:03

Arsenal/Hull - Chelsea
United - Everton

Zapowiadają się znakomite półfinały. Oczywiście, jak Arsenal przejdzie Hull :P gramy u siebie, wiec powinno być łatwiej, no i Hull od kilkunastu kolejek dołuje strasznie.

Everton ostatnio grał w 1/2 finału w 95 roku :o wygrali wtedy cały puchar, a w finale ograli United :]

Nowa ankieta jest !!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 mar 2009, 21:12

Szkoda, że już półfinały są rozgrywane na Wembley. Moim zdaniem to nieco obniża prestiż. Zawsze to było przeżycie dla finalisów, że nie dość że finał to że na Wembley, że nie każdemu jest dane tam grać. Deprecjonowanie tego stadionu niemal jak reprezentacji Polski, że teraz wystarczy prosto kopnąć piłkę by się w niej znaleźć :P Oczywiście zachowując proporcje. W każdym bądź razie wolałem jak półfinały były na neutralnych stadionach w innych miastach Angielskich a finał dopiero na Wembley.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 mar 2009, 21:18

No rzeczywiście ciekawie to wygląda. Jeśli Arsenal ogra Hull ( a oto bym się raczej nie martwił bo Tygrysy lecą ostatnio na łeb na szyję ) to będziemy mieli naprawdę fajny mecz w półfinale. Chelsea w lidze dużo traci już do lidera ,a w Lidze Mistrzów jest kilka lepszych ekip i myślę, że to może być jedyna szansa w tym sezonie na jakieś trofeum. Podobnie jednak jest z Arsenalem i dlatego możemy zobaczyć widowisko na wysokim poziomie a także sporo walki, aby na koniec sezonu nie ostać z pustymi rękami. W dodatku wygrać najstarszą imprezę Świata to te jest prestiż.

. Everton w tym sezonie gra bardzo solidnie i walczy o puchary. Co prawdą kontuzjowani są z tego co pamiętam Anichebee, Arteta i chyba ktoś jeszcze ale nie pamiętam , ale na pewno łatwo nie będzie. Co do nas jeśli zagramy na swoim wysokim poziomie i nie popełnimy głupich błędów to wtedy raczej awansujemy, ale jeśli nie będziemy mieli dobrego dnia i Everton zwietrzy szanse to może być naprawdę ciężko.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 21:20 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 mar 2009, 21:20

My gramy z Evertonem na wyjeździe ,mecz będzie bardzo ciężki szczególnie ,że będziemy go grali na wyjeździe
Półfinały zostaną rozegrane na Wembley.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 mar 2009, 21:21

Kamil232 pisze:
My gramy z Evertonem na wyjeździe ,mecz będzie bardzo ciężki szczególnie ,że będziemy go grali na wyjeździe
Półfinały zostaną rozegrane na Wembley.
Tak mój błąd pisałem to z rozmachu i zapomniałem, że to się trochę pozmieniało ... No cóż prestiż się zmniejszy ale jak mus to mus ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2009, 21:41

Ja pamiętam jak był pófinał na OT Chelsea-Liverpool i fani Liverpoolu zdemolowali pomieszczenia w środku(ubikacje i inne).Już nie wspomne jak rzucali gównem na kibiców na OT. Przypomne że sektor gości jest umiesczony za bramką ba OT nad kibicami MU.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 mar 2009, 21:44

nie słyszałem o tym :haha: plus za akcje :haha:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2009, 21:47

Tak- rzucali odchodami.... :mrgreen: ale czego się spodziewać po fanach którzy obrzucili karetke która jechała ze Smithem do szpitala,Część fanów klaskała,druga buczała a jelenie jeszcze rzuciły się na karetkę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2322
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2009, 21:44

Mecz jakoś się nam nie bardzo układa, przegrywamy 0-1 i niekoniecznie mamy okazje zeby strzelić cokolwiek.. Na szczęście pod koniec polowy zaczelo sie to trochę bardziej "kleić", ale jednak jest to dalekie ideałowi.
Cieszy fakt, że Arshavin jest w pelni sprawny. Eduardo również jest gotowy do gry. Problem w tym, że póki co Arshavin sie nie bardzo pokazal. W 37. minucie w mojej opinii zostaliśmy skrzywdzeni po faulu w polu karnym.. sędzia powinien odgwizdać jedenastkę, lecz się na to nie zdecydował. No ćóż, pech.

Fabiańskiego ocenie na 5-, nie bardzo jest sie do czego przyczepic, ten gol stracony to nie jego wina, pilka odbila sie od kogos w polu karnym (naszego, ale nie pamietam kto to był) i niefortunnie go przelobowała.. Poza tym jego interwencje są dobre, mimo, że nie bardzo ma gdzie interweniować.

Ogólnie mecz dość nudny, oby druga połowa przyniosła więcej emocji i bramek na naszą korzyść. :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2009, 15:00

Dziś i jutro na Wembley odbędą się półfinały FA Cup. Arsenal spotka się dziś z Chelsea, natomiast jutro Manchester United zagra z Evertonem. Mecze zapowiadają się bardzo ciekawie, a obie pary wydaję się wyrównane i ciężko przewidzieć faworytów. Fajnie, że w tym sezonie do półfinałów awansowały zespoły z absolutnej czołówki, bo to podwyższa zdecydowanie prestiż rozgrywek(które tradycyjnie są oczywiście bardzo prestiżowe w Anglii), zwłaszcza w porównaniu z np.zeszłym sezonem, gdy faworyci odpadali we wcześniejszych fazach.

Chelsea od przyjścia Hiddinka prezentuje się naprawdę bardzo dobrze. W Lidze Mistrzów po świetnym dwumeczu wyeliminowali Liverpool, a w PL też nie tracą punktów. Z kolei Arsenal w Champions League poradził sobie dość gładko w rewanżu z Villarealem. Z obroną 4 pozycji w lidze też nie powinni mieć myślę większych problemów. No i co nas pewnie interesuje w Polsce, bronił będzie Fabian. Życzę mu oczywiście jak najlepiej, zwłaszcza, że w ostatnim spotkaniu ligowym z Wigan zdarzały mu się błędy. Ale to dobry bramkarz i myślę, że to udowodni. A to najlepszy moment, bo Arsenal na rozkładzie ma samym mocnych rywali. W tym miesjcu pytanie do fanów Kanonierów : Jak długo będzie pauzował Almunia?

United też czeka ciężkie zadanie, bo Everton pod wodzą Moyes'a prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze, mimo że latem jakoś bardzo nie szalał na rynku transferowym. Mają za to ustabilizowany w miarę skład, zgrany zespół i dobrego trenera. Dlatego w chwili obecnej są w hierarchii Premier League tuż za 'Wielką Czwórką', powiedzmy na podobnym poziomie co Aston Villa. Manchester z kolei walczy na wielu frontach, rozegrał ponad 50 oficjalnych meczów w tym sezonie i widać to już po piłkarzach. W porównaniu z tym co Diabły prezentowały chociażby przed ponad miesiącem, to nietrudno zauważyć obniżkę formy. Na razie dajemy sobie jednak z tym radę i zwycięstwo z Evertonem byłoby tego wyraźnym sygnałem, potrzebnym myślę zespołowi.

Kadra United: Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Evra, Ferdinand, Vidic, Rafael, Fabio, O'Shea, Evans, Ronaldo, Anderson, Scholes, Fletcher, Gibson, Carrick, Park, Nani, Giggs, Rooney, Tevez, Berbatov, Macheda.

Jak więc widzimy i co cieszy wraca do składu Rafael. Obrona spisywała się ostatnio słabo, ze swoich zadań nie wywiązywali się najlepiej, czy to O'Shea, czy Neville. Dlatego zatęskniłem za tym młodym chłopakiem, który w tym sezonie parę razy udowodnił, że naprawdę potrafi grać w piłkę i ma duży talent. No i zatęskniłem też za zeszłym sezonem, w którym wielu narzekało na Browna, ale ja uważałem, że prezentuje się dobrze na prawej obronie. W chwili obecnej widać, że Brown w porównaniu chociażby z O'Shea, czy Garrym w dyspozycji z ostatnich spotkań to bardzo potrzebny drużynie piłkarz.

Podsumowując, czeka nas wiele emocji. Do awansu typuję Arsenal i Manchester. W sumie to sam nie wiem czemu Arsenal. Ale czuję, że będzie im bardziej zależeć.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 kwie 2009, 17:58

Składy:

ARSENAL: Fabianski, Eboué, Touré, Silvestre, Gibbs, Walcott, Fàbregas, Denílson, Diaby, Van Persie, Adebayor.

Rezerwowi: Mannone, Nasri, Vela, Ramsey, Song Billong, Arszawin, Bendtner

CHELSEA: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Ashley Cole, Ballack, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Drogba

Rezerwowi: Hilario, Carvalho, Di Santo, Mikel, Kalou, Belletti, Mancienne

Arszawin i Nasri na ławce. [*] Tyle w tym temacie. :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”