1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto do finału?

Czas głosowania minął 07 maja 2009, 0:29

Arsenal
12
44%
Manchester United
15
56%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: 1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 23:16

Mistyku, My nie gramy jak Wy, mamy inny styl a do tego stylu nie ma lepszego obecnie obroncy niż Vida, dzisaj poprostu bezbledny. W głowkach jest niemożliwy

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 23:22

10 pisze:
red85 pisze:Przy każdej okazji podkreśla, że United ma w sercu, a ja od lat twierdzę, że super by było zobaczyć go w koszulce United na zakończenie kariery. Szkoda, że to niemożliwe.
Ciekawe, czy podkreślał to podpisując kontrakt z Realem...
:wink:
Tutaj są sprzeczne informacje. Sam Becks zapewnia po dzień dzisiejszy, że on nigdzie nie chciał się ruszać. Jakakolwiek byłą prawda każdy człowiek popełnia błędy w swoim życiu. Zachowanie Becksa po odejściu z United (już nie mówię o wcześniejszych historiach) może świadczyć o tym, że United coś dla niego znaczy.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 05 maja 2009, 23:22

tak troche poza meczem...
a jednak nie ma tego przepisu że kartki w półfinale są anulowane :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 23:25

widze że blaugrana.pl poziomem zbliza sie do kolegow z Madrytu. MU zagrał w dwumeczu jak Chelsea z Barcelona i ogolnie jest slaby. MU pokazał z Arsenalem antyfootbal. :rotfl:
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 23:25 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 maja 2009, 23:25

MU juz od dluzszego czasu pokazuje swoja wielkosc. Mozna ich lubic lub nie ale trzeba przyznac ze to wielka druzyna. Ta seria bez porazki w LM jest nieprawdopodobna. Podziw za to co zrobili i robia szacunek dla trenera i zawodnikow.
Zasluzyli na kolejny final. Gratulacje.

Niemniej czuje ze ich dobra passa skonczy sie wlasnie tam.

Co do Arsenalu to szkoda ze odpadli. Lubie ich oraz ich filozofie pilki. Niestety ostatnimi czasy (a to juz dlugi okres czasu) jest ona malo produktywna. Ktos chyba wczesniej pytal o Fabregasa. Tez jestem ciekaw kiedy sie mu to znudzi i postanowi odejsc w poszukiwaniu nie tylko fajnej gry ale przede wszystkim sukcesow do ktorych jest predysponowany. Adebayor da przyklad? Moze ktos inny?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 maja 2009, 23:26

Kamil232 pisze:Będzie go brakowało w finale oj będzie... :x
Porażkę usprawiedliwisz jego absencją, jak zwykle zresztą.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 maja 2009, 23:26

mientix pisze:niestety red debils górą :heft:
Gratuluje riposty.

No cóż. Moje obawy co do tego meczu, były nie na miejscu. Manchester zagrał bardzo dobry mecz. Najbardziej zaskoczyła mnie obrona, bo nie wyobrażałem sobie żeby Ronaldo czegoś nie ustrzelił. Co do kartki, to zgadzam się w 100%, Fletcher nie powinien się tak zachować. Liczyłem na ciężki mecz ale chyba nikt na tym forum nie ma wątpliwości, że Arsenal się pogubił. A nomen omen to u siebie zawsze są groźni i każdy boi się grać na wyjeździe jeśli musi zmierzyć się właśnie z Arsenalem. Mimo że całym sercem jestem z United, to jakoś szkoda mi się zrobiło podopiecznych Arse. Może jeszcze nie dorośli wystarczająco aby wygrać w LM ale to wielka drużyna i myślę, że trzeba im jeszcze czasu. Choć z drugiej strony- może mieli zwyczajnie gorszy dzień i tyle ;]

Flaga na maszt! Finał jest nasz! Kibice Barcy z pewnością mają powody do niepokoju, bo Manchester United po dołku wrócił z wielką pompą i to właśnie wtedy kiedy powinien wrócić. Teraz trzeba spiąć poślady i dociągnąć do końca 1 miejsce w lidze no i puchar LM. Cel jest już tuż tuż ale z drugiej strony bardzo łatwo można też stracić to na co Czerwone Diabły pracowały cały sezon.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 23:29

Łukasz_ pisze:
Kamil232 pisze:Będzie go brakowało w finale oj będzie... :x
Porażkę można niekiedy usprawidliwać absencją ważnych zawodników, ale napisanie głupawego posta na forum już trudno wytłumaczyć.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 maja 2009, 23:32

mientix pisze: red debils
Ależ nie bądź tak samokrytyczny.

Było lepiej niż myślałem. Ciężko powiedzieć co by było gdyby nie błąd Gibbsa ale zagraliśmy naprawdę dobry mecz i zasłużenie jesteśmy w finale. Fajny mecz całej drużyny, szkoda tylko bezsensownej kartki Fletchera, jego brak w finale może być bardzo dotkliwy. Dobry mecz Ronaldo. Udało się nam coś niezwykłego, gramy drugi raz z rzędu w finale LM i jesteśmy blisko kolejnego mistrzostwa. Mam nadzieję, że będziemy konsekwentni i wygramy oba trofea niezależnie od tego czy w finale LM trafimy na Chelsea czy na Barcelonę. To jeden mecz na neutralnym terenie więc wszystko jest możliwe. Jutro liczę na Barcelonę, jeżeli już spadać to z wysokiego konia a nawet jeśli dostalibyśmy baty to jestem ciekawy konfrontacji MU z Dumą Katalonii w obecnej formie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 626
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 maja 2009, 23:39

BaSSu pisze:Kibice Barcy z pewnością mają powody do niepokoju
Sądzę, ze raczej Chelsea. Nawet mimo madryckiego pogromu.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 maja 2009, 23:44

MGiggs pisze:Jeśli Piqu był profesorem po meczu z Real to nie wiem jak nazwac Vidica. Facet jest niemożliwy..... na onecie pisalo że elmudno deportivo pisało o zainteresowaniu Barcy serbem, ciekawe
Kataloński dziennik "Mundo Deportivo" podał, że Nemanja Vidić, środkowy obrońca Manchesteru United i reprezentacji Serbii, chciałby przenieść się do Barcelony. Piłkarz miał zaoferował swój transfer katalońskiemu klubowi.

Żona zawodnika - Ana Ivanović (nie mylić z czołową tenisistką) nie czuje się komfortowo w Manchesterze i zaproponowała mężowi przenosiny do innej części Europy. Kobieta chętnie widziałaby zawodnika grającego na południu Starego Kontynentu.

Podobno Nemanja Vidić już poinformował bieżącego pracodawcę o swoich planach opuszczenia "Czerwonych Diabłów" po zakończeniu rozgrywek. Zgłosił także chęć zasilenia Barcelony władzom katalońskiej drużyny, która, choć wcale nie poszukuje nowego środkowego obrońcy, zastanowi się nad propozycją Serba.

Nemanja Vidić ma ważny kontrakt z Manchesterem United do 2012 roku. Jego wartość szacowana jest na około 30 milionów euro.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 maja 2009, 23:48

Juz widze jak wydajemy 30 mln na Vidica :lol: Zaraz pewnie uslyszymy, ze Guti w Barcie, bo sagi Kaka czy Ronaldo w Realu juz sie zaczely.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 23:49

Kiedy tak niby zrobiłem? Jeśli mnie pamięć nie myli pisałem jedynie, ze jakby nie wysypała nam się cała obrona przed dwumeczem z Milanem to mogło by się to całkiem inaczej potoczyć. Może nie miałem rację? Może dla Ciebie brak trzech z czterech obrońców nie ma znaczenia, wy pewnie np. bez Nesty, Maldiniego i Gattuso z pewnością byście nas wtedy pojechali co szczególnie pokazał mecz w Manchesterze i wydarzenia jakie zaszły po zejściu Rino :mrgreen:

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 05 maja 2009, 23:53

Morrow pisze: Ależ nie bądź tak samokrytyczny.
przecież sobie nie mam nic do zarzucenia :D
BaSSu pisze:
mientix pisze:niestety red debils górą :heft:
Gratuluje riposty.
to nie riposta. chciałem tylko podkreślić że nie lubie manu (tak jakbyś nie skumał)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 maja 2009, 23:55

Wiedziałem że połkniesz haczyk. Jak zawsze. Czekałem aż zaczniesz się pocić żeby wybronić MU. Dziś nie musisz ;)
Pokazali że finał się im należy w 110% bo byli od Arsenalu lepsi w każdym aspekcie a szkoda bo drużynę z Londynu lubię i bardo szanuje. Was nie lubię ale szanuje :P W finale mam nadzieje że spotkacie się z Barcą bo Chelsea nie zagra pięknej piłki natomiast z Barcą możecie iść na ostrą wymianę która będzie pięknym widowiskiem a że IMO Barca ma zdecydowanie większą siłę rażenia to strzeli o bramkę więcej :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”