Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 12:48

To właśnie odróżnia obrońcę rewelacyjnego od dobrego - potrafi utrzymać długo rewelacyjną formę i nie popełnia błędów...a wg. was np. taki Broniowicki to klasa światowa,bo zdarzyło się mu np. wyłączyć z gry C.Ronaldo...Co do Terrego - może i ma dołek (kontuzje,kontuzje),ale porównywanie go do Vidica to już w ogóle ignorancja...
:haha: :zgon: :lol:
Kończymy. Dzięki Fieldy za radę :wink:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 maja 2009, 12:59

fieldy pisze:w profilu chyba możesz dodać kogoś do listy ... wrogów. Nie testowałem nigdy, ale to chyba jest własnie taki ignore.
To dział tak, że wyświetla Ci się informacja, że dany użytkownik napisał post w przeglądanym przez Ciebie temacie, ale nie wyświetla Ci się treść tego postu.
fieldy pisze:Co do Vidica, to znakomity obrońca, w tym sezonie słabiej niż w poprzednim. Nie dorównuje umiejętnościami Maldiniemu, Nescie, czy Cannavaro - gdy ci byli w życiowej formie, ale na chwilę obecną jest jednym z lepszych w europie.

Pełna zgoda. Vidić obecnie spokojnie mieści się w top5 najlepszych środkowych obrońców świata i wczorajszy mecz, ani mecz z Poolem tego nie zmieni. Pewnie każdy prezes chciałby go mieć w swoim zespole. Ale nie znaczy to, że jest klasą światową. Bo albo masz WSZYSTKIE cechy jakie musi mieć zawodnik klasy światowej albo nie. Serb WSZYSTKICH tych cech nie posiada(myślę, że system stosowany przez Kickera jest miarodajny w tej akurat kwestii). Zestawcie go z Rio i już widać różnice. Zestawcie go z zawodnikami, których wymienił fieldy i też widać różnice. Pamiętam red85 napisał kiedyś bardzo ciekawego posta na temat Vidica. Nie chce mi się go szukać, ale ogólny sens był taki, że Serb, mimo oczywiście swych ogromnych umiejętności, jest troszkę przeceniany przez niektórych kibiców MUtd, i porównań np z Rio nie wytrzymuje. Mój post, żeby nie było wątpliwości, nie ma na celu umniejszanie wartości Vidica. Dużo bym dal, żeby móc go oglądać w czerwono-czarnej koszulce.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 13:12

Pełna zgoda. Vidić obecnie spokojnie mieści się w top5 najlepszych środkowych obrońców świata i wczorajszy mecz, ani mecz z Poolem tego nie zmieni.
Pełna zgoda. :D
. Ale nie znaczy to, że jest klasą światową. Bo albo masz WSZYSTKIE cechy jakie musi mieć zawodnik klasy światowej albo nie. Serb WSZYSTKICH tych cech nie posiada(myślę, że system stosowany przez Kickera jest miarodajny w tej akurat kwestii). Zestawcie go z Rio i już widać różnice. Zestawcie go z zawodnikami, których wymienił fieldy i też widać różnice. Pamiętam red85 napisał kiedyś bardzo ciekawego posta na temat Vidica. Nie chce mi się go szukać, ale ogólny sens był taki, że Serb, mimo oczywiście swych ogromnych umiejętności, jest troszkę przeceniany przez niektórych kibiców MUtd, i porównań np z Rio nie wytrzymuje.
Również się zgadzam, nigdy nie pisałem, że Vidic to poziom Cannavaro jak był w życiowej formie i również uważam, że od Rio jest słabszy. Chyba inaczej rozumiemy stwierdzenie klasa światowa. Dla mnie klasa światowa to ktoś kto w konkretnych realiach, jest w absolutnym topie 5 najlepszych środkowych obrońców świata i Vidic z pewnością w tej chwili kimś takim jest.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 maja 2009, 13:29

gilardino11 pisze:Dobry mecz. Rzym Wybrał Cesarza :roll:

Widze że po meczu napinka kibiców Barcelony ogromna.Ustawiać na najwiekszym portalu jakieś głupie teksty do Ronaldo :?: aż tak duże kompleksy :?: jesteście najlepsi w Europie więc zachowujcie sie jak najlepsze "społeczeństwo" piłkarskie w Europie a nie opluwacie drużyne która rok temu grała wielki sezon i również była najlepsza.

Co do Wojtka Kowalczyka.Ma ciekawe spojrzenie na piłke jednak czasem przesadza tak jak wyolbrzymiał że Chelsea broniła sie przez 180 minut a tak naprawde zdominowała Barce w Londynie w sposób duzo bardziej dosadny niz wczoraj Barca Manu tak samo teraz bedzie pisał jaki to MAnchester słaby a Ronaldo to może ciągnąć Messiemu.
W sumie racja Ronaldo zagrał kiepski mecz ale to chyba nie powód żeby się od razu na niego rzucać ale jak widać niektórzy muszą się dowartościować. Nie przepadam za nim ale nie jadę po nim że płacze albo co bo jak nie patrząc zdobył złotą piłkę i króla strzelców w PL ,tytuł PL z MU , LM z MU i został również królem strzelców LM. Więc te teksty są trochę głupawe i bezpodstawne . A co do Wojciecha K. gdy widzę jak tu ktoś wkleja linki do jego strony albo cytuję jego wypowiedzi i opiera na nich swoją wypowiedz to normalnie mam ochotę zabić się plastikowym kubkiem. Jak na kolesia która ma 39-lat zachowuję się jak 14 lat bachor któremu podłączyli Neostrade czyli dzieci w sieci.

Jeśli chodzi o Vidica to jest jednym z najlepszych obrońców nie wiem czy na świecie ale na pewno w Premier League. Ale widzę w kilku postach że poszukujecie obrońcy nieomylnego i perfekcyjnego ale takich raczej nie ma każdy popełnia błędy jak by Vidic popełnił błąd z jakimś sheffield w FA Cup to nikt by nie pamiętał ale gdy popełnił błąd z LFC i teraz z Barcelona to nagle umniejsza mu się zdolności i mu wypomina te mecze.

Despertado
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 maja 2009, 14:23

Rooney pisze:Nigdy nie grałem przeciwko lepszej drużynie od tej Barcelony
mysle, ze to wystarczy za komentarz

Jezeli pokonuje sie w pięknym stylu Mistrza Anglii, Europy i Świata, drużynę która zdominowała najlepszą ligę świata, to nie można mieć wątpliwości, który klub jest najlepszy na świecie. Ten zespół ma potencjał, by stworzyć dynastię. Jeżeli motywacja będzie taka jak w tym sezonie, to bardzo prawdopodobne jest obrona wszystkich zdobytych w tym sezonie trofeów. Wystarczy transfer kogoś na lewy atak + brak kontuzji + motywacja i mamy dynastię

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 maja 2009, 14:34

Guardiola pisze:"Dedykuję zwycięstwo włoskiemu futbolowi i Paolo Maldiniemu" - te słowa wypowiedział Guardiola dla włoskiej telewizji
Ciekawe :D

Z fotek ta mi się bardzo podoba:

Obrazek
To po części też sukces Wielkiego Franka :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 14:38

Dynastie mieliscie miec po 2006 gdzie wygraliscie wszystko grajac w finale bez Messiego i Xaviego, pryszedl Zambrotta i okazało się że motywacja nie tam,forma spadła itp

spokojnie watpie by dzisaj mogla byc dynastia:)

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 maja 2009, 14:41

Ferguson pisze:Gdy patrzyłem na mecz Real - Barcelona (2:6) pomyślałem sobie: o matko, przecież my też będziemy musieli z nimi zagrać.

Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 28 maja 2009, 14:57

MGiggs pisze:Dynastie mieliscie miec po 2006 gdzie wygraliscie wszystko grajac w finale bez Messiego i Xaviego, pryszedl Zambrotta i okazało się że motywacja nie tam,forma spadła itp

spokojnie watpie by dzisaj mogla byc dynastia:)
juz predzej dynastie mamy w ManUtd ktore od 3 lat wygrywa Premiership i 2 razy bylo w finale LM :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 maja 2009, 15:46

Nigeryjski kierowca minibusu, a zarazem fan Manchesteru United, zabił w czwartek cztery osoby, gdy wjechał swoim pojazdem w tłum kibiców Barcelony, którzy świętowali zwycięstwo swojej drużyny w środowym finale Ligi Mistrzów (2-0).

Fani Barcelony w mieście Ogbo w Nigerii wciąż cieszyli się ze zwycięstwa ich ulubieńców nad Czerwonymi Diabłami poprzedniej nocy, gdy nagle wjechał w nich rozpędzony minibus.

- Kierowca minął tłum, a potem zawrócił i wjechał prosto w niego. Dziesięć osób zostało rannych, a cztery zmarły wskutek odniesionych obrażeń. Kierowca został aresztowany - powiedział rzecznik tamtejszej policji.

Zarówno Manchester jak i Barcelona cieszą się dużą sympatią wśród nigeryjskich kibiców.
Czyli MU znowu zabija przedtem fan Arsenalu powiesił się w Afryce bo Arsenal przegrał u siebie z MU i odpadli z LM.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 15:48 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 maja 2009, 15:47

Teraz moge juz napisac cos wiecej o tym swietnym meczu.

Na poczatku spotkania myslalem, ze dzisiaj przegramy. Przez 9 minut nic nam nie wychodzilo, a Man U zamiast murarki i czekania na jedna okazje zagral pressingiem, czym mnie szczerze zaskoczyl. I zreszta chyba nie tylko mnie, Guardiole i pilkarzy tez. Dobrze, ze strzaly oddawal praktycznie jedynie Ronaldo, ktory jak wiemy sporo strzalow ma niecelnych i tak tez bylo wczoraj. W kazdym razie pierwsze 9 minut to Manchester byl lepszy i blizszy strzelenia gola.

10 minuta i jestem w niebie. Czulem, ze nasz Czarnuch w tym meczu ukąsi i mowilem tez o tym glosno przed meczem. Trafilem idealnie. W ostatnich meczach byl kompletnie bez formy, marnowal mnostwo sytuacji, byl mocno krytykowany, niektorzy domagali sie jego sprzedazy, ale postanowilem wstrzymac sie z ocena wlasnie do meczu finalowego. Ten facet strzelanie goli ma po prostu w DNA i nie wyobrazam sobie teraz, zebysmy go sprzedali. Strzelil zarowno w finale w Paryzu, jak i Rzymie. Dla mnie zasluzyl przynajmniej na jeszcze jeden sezon. Inna sprawa, ze Vidic ( imo klasa swiatowa i mowie to bez ironii) calkowicie sie przy tej bramce nie popisal. Eto`o kiwnal go jak juniora na swoj slynny juz i chyba jedyny zwod.

Po tym golu ani na chwile nie czulem, ze wynik jest zagrozony. Caly zespol gral naprawde dobrze, chociaz odrobine bardziej niz zazwyczaj koncentrujac sie na obronie, co nie dziwi, bo oslabieni bylismy znacznie. Bawa dla Xaviego i Messiego za druga bramke, Rio tez sie nie popisal.

Ogolnie to jest to jakas masakra. Rok temu wywalono nam trenera, Ronaldinho, Deco i chciano wywalic Laporte. Ciekawe czy dalej zbieraja podpisy pod wotum nieufnosci dla naszego prezydenta :lol:

Gdyby mi ktos rok temu powiedzial, ze z trenerem wuefista wygramy potrojna korone to bym pomyslal, ze stukniety. Chcialem jedynie wygrac PD, nigdy nie oczekiwalem, ze sukces bedzie tak ogromny. Wygrac final LM w takim stylu grajac Yaya i Pique (ktory dla mnie byl najlepszym naszym stoperem w tym sezonie i jednym z lepszych w Europie) i Busquetsem (ktorego rok temu nawet za bardzo nie kojarzylem) jak DM to jest naprawde cud. :shock:

Jak dla mnie to Guardiola moglby juz zakonczyc kariere trenerska, juz stal sie legenda. Choc mam nadzieje, ze jeszcze kilka lat z nami zostanie.

Wiecej za to spodzeiwalem sie od Man U i sir Alexa, ktory przegral niestety taktycznie z Pepem. Biorac pod uwage nasze oslabienia, myslalem ze bedzie duzo gorzej.

Wielke brawa dla calej druzyny i trenera za ten, jakze cudowny sezon. Bede mogl opowiadac swoim dzieciom/wnukom, ze ogladalem Dream Team Guardioli na zywo.

Az lezka mi sie zakrecila, kiedy widzialem placz Sylvinho, ktory rozegral u nas ostatni mecz. Wielka sprawa. Dzieki dla pilkarzy, ktorzy po sezonie odejda, kazdy przyczynil sie do tego sukcesu.

Mam nadzieje, ze tym razem nauczeni juz historia nie spoczniemy na laurach i kupimy odpowiednich pilkarzy, bo o ile pierwsza 11 mamy najmocniejsza na swiecie, o tyle lawka rezerwowych jest uboga. Po takim sezonie pieniedze na wzmocnienia na pewno sie znajda.

Xavi i Iniesta to dla mnie najlepsi pilkarze meczu, pomyslec, ze Andres nie byl nawet nigdy nominowany do Złotej Pilki...

Wczorajszy doping swietny, ale czekam na relacje osob, ktore byly na stadionie.

"Z nikim silnym jeszcze nie wygraliscie" moze odejsc do lamusa :lol:

Dzieki.

Visca!

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 28 maja 2009, 15:57

Czy po każdym przegranym meczu Manchesteru muszą znaleść sie jakieś szreki które zaczną pisać gdzie ta najlepsza obrona, gdzie ten Ronaldo,itp? Vida zawalił jedną bramke i już nie jest obrońca klasy światowej, nie ważne, że odkąd przybył na Old Trafford to gra obronna MU wyraźnie sie polepszyła. Mysląć tak samo trzeba stwierdzić, iż Oliver Khan nie jest bramkarzem klasy światowej bo popełnił błąd w finale mistrzostw świata :lol: Takie jest wlaśnie rozumowanie ignorantów, którzy tylko czekają, aż MU sie potknie żeby zacząć wypisywac swoje "mądrości".

Gratulacje dla Barcy. Przegrać z taką drużyną to żaden wstyd.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 16:14

Ja chciałbym dodać, że sny się nie sprawdzają. Śniło mi się dzien przed meczem, że wygramy 1-0 po golu Giggsa. Nie pisałem tutaj na forum, powiedziałem tylko kumplowi, żeby nie zapeszać i dupa :lol:
I podobnie nie pisałem o tym na forum po meczu CFC-Barca żeby nie wykrakać. Było mi wsio kto awansuje, ale jak gola zdobył Iniesta to przeszła mi przez łeb myśl, że oto przegraliśmy finał. Czułem, że Cfc dalibyśmy radę, oni by mieli w pamięci poprzednie klęski z nami, siedziałoby to w nich...cóż żal straconej szansy ...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 maja 2009, 16:15

mistyk pisze:Jak dla mnie to Guardiola moglby juz zakonczyc kariere trenerska, juz stal sie legenda. Choc mam nadzieje, ze jeszcze kilka lat z nami zostanie.
Sukces niesamowity, ale przypomnij sobie jak Frank Rajkaard zdobył z Barceloną mistrzostwo i ligę mistrzów. Też gadali wszyscy pochopnie, żeby został trenerem na dłużej, bo Barcelona zacznie podbijać ligę sezon w sezon i co rok walczyć o ligę mistrzów. Zaczęło się od tego, że Deco i Ronaldinho, którzy wtedy byli filarami Barcelony byli bez formy i zaczęło się... Barcelonie życzę aby Guardiola kontynuował to co zaczął rewelacyjnie, ale Panowie nic pochopnie. Wystarczy, że w przyszłym sezonie Iniestę czy Messiego dopadnie to samo co wcześniej napisałem w przypadku Deco i Ronaldinho i zacznie się, że i Guardiola będzie bezradny. Chelsea też była maszyną, która niszczyła wszystko napotkane na boisku aż do czasu. Piłka nożna jest piękna :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2009, 16:16

Kamil232 pisze:Ja chciałbym dodać, że sny się nie sprawdzają. Śniło mi się dzien przed meczem, że wygramy 1-0 po golu Giggsa. Nie pisałem tutaj na forum, powiedziałem tylko kumplowi, żeby nie zapeszać i dupa :lol:
no to wszystko się zgadza, bo sny się interpretuje na odwrót ;)
Spytaj Yukasza :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”