Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2010, 14:57

Wskazówka dla Pepa:
Obrazek

Umiejętność improwizacji jest fajna i bywa przydatna, ale jutro nie powinniśmy utrudniać sobie zadania. Jestem przekonany, że Mourinho i spółka sami są w stanie zawiesić poprzeczkę odpowiednio wysoko.

Tymczasem piłkarze już w Mediolanie. O godzinie 18:15 konferencja prasowa z udziałem Guardioli i Alvesa a o 19:00 trening.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 19 kwie 2010, 15:08

Patrząc na statystykę meczów wyjazdowych Guardioli w fazie pucharowej LM jako trenera Barcelony wszystkim bukmacherom można polecić zagrania X za większe pieniądze :P
Patrząc na ostatnie nasze mecze w lidze można stwierdzić, że jesteśmy w formie, jednak ostatnie derby Barcelony ewidentnie nam nie wyszły. Mam nadzieje, że Guardiola nie będzie w tym meczu pajacował i wystawi nasze standardowe 4-3-3 z Maxwellem na obronie i Pedro-Ibra-Messi w ataku.
Będzie to moim zdaniem najtrudniejszy mecz dla nas w obecnym sezonie, o wiele trudniejszy od tego z października(?) na Meazza i Gran Derby. Inter zagra podobnie jak Espanyol w sobotę (dużo fauli + mocne zagęszczenie w środku pola). Liczę na dobry powrót Ibry do składu. Remis bramkowy mnie w pełni usatysfakcjonuje :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2010, 15:17

Kilka fotek z wycieczki :lol:

Obrazek

Dresiarze przycupnęli na murku, aby opracować plan...

Obrazek

Obrazek

... a następnie ruszyli na 'promocję' :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 kwie 2010, 15:36

Cieszy fakt, że Ronaldinho w pewnym sensie jest obecny z byłymi kolegami z drużyny podczas podróży :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 kwie 2010, 15:40

o co chodzi z Ronaldihno? Nie zajarzylem

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 kwie 2010, 15:46

Lays...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2010, 16:01

Ronaldinho może dziś odwiedzi kolegów z byłej drużyny i zatańczy jej jakąś sambę :P

Podróż bezstresowa ? Ciekawe czy odbije się to w jakiś sposób niekorzystanie na zawodnikach. 600 km to nie tak dużo, zwłaszcza że w luksusowym autobusie i do tego po europejskich autostradach a nie po polskich wybojach.

Dla Interu wynik 0:0 nie byłby taki zły. Ale to najgorsza opcja. Jeżeli Inter nie straci bramki to w Hiszpanii na pewno powalczy bo na remis bramkowy ich stać. Pytanie tylko jak zagrają jutro, bo jeżeli mecz będzie wyglądał tak jak z Chelsea w 1 meczu to Barcelona wygra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2010, 16:21

Łukasz_ pisze:600 km to nie tak dużo
Trochę więcej niż 600 km. Najpierw było 634 kilometry do Cannes a potem jeszcze 351 do Mediolanu. Łącznie prawie 1000 km. Dużo, ale miejmy nadzieję, że nie odbije się niekorzystnie. Nie możemy szukać takich usprawiedliwień choć jasne jest, że co innego lecieć samolotem a co innego tłuc się autokarem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 kwie 2010, 16:28

Arsenal też do Wigan tłukł się autokarem. Powodzenia, będzie wam potrzebne

:lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 kwie 2010, 16:36

No tak, rzuciło mi się gdzieś w oczy to 634 i mi utkwiło :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 kwie 2010, 21:31

W pogoni za modą:

Obrazek

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 kwie 2010, 11:07

mi tutaj pachnie kartką dla lucio, jako jedyny praktycznie z bloku defensywnego nie jest zagrożony absencją na camp nou więc pewnie mourinho jemu będzie kazał kryć messiego, a krycie lionela nie jest łatwe, zazwyczaj kończy się kartką. jak myślicie dostanie lucio kartkę? pytam bo kurs ładny 3,05 i myślę czy nie zagrać :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 kwie 2010, 11:54

Oczywiście, że krycie Lionela nie jest łatwe, ale Messi nie jest wcale najczęściej faulowanym piłkarzem. Bywa zbyt szybki, aby go sfaulować a poza tym niemal zawsze stara się do końca utrzymać na nogach jeżeli tylko będzie mógł dzięki temu kontynuować grę z korzyścią dla zespołu. Oczywiście kartka dla Lucio jest prawdopodobna, ale czy jakoś szczególnie? Trudno stwierdzić. Gdyby miał wskazać kto zarobi żółtko to najprędzej wytypowałbym Mottę, ale nie wiem czy masz taką opcje u swojego bukmachera.

Z naszej strony kartkę wyłapać może Alves. Przypuszczalnie będzie się musiał trochę naszarpać z Maiconem a nawet jeśli nie dostanie kartki za przewinienie to ruszy z gębą do sędziego albo zacznie machać łapami i wyjdzie na to samo.

Jeśli chodzi o meczowe ciekawostki to moglibyśmy być świadkami ciekawego pojedynku braci Milito, ale Gabi zapewne nie zagra nawet minuty. Przynajmniej dzisiaj tego nie przewiduję. Wołowski napisał:
Gabriel (Barcelona) i Diego Milito (Inter) nie pierwszy raz zagrają przeciw sobie. W Argentynie stoper był gwiazdą Independiente, napastnik zdobywał gole dla Racingu. Jedno z ich bezpośrednich starć zakończyło się wielką, rodzinną kłótnią, bo Diego zażądał, by sędzia usunął z boiska o rok młodszego brata. Ten nazwał go płaczkiem, skarżypytą, a potem rzucił jeszcze garść siarczystych przekleństw. Po meczu matka wezwała obu na długą, wychowawczo-pojednawczą rozmowę.
Skarżypyta :lol:

Mourinho wypowiada się wyjątkowo kurtuazyjnie. Przynajmniej w moim odczuciu. Gra na alibi? :P

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 kwie 2010, 12:10

Przypuszczalnie będzie się musiał trochę naszarpać z Maiconem
watpie by ich drogi zetknely sie chociaz raz,skoro beda atakowac innym korytarzami
Gabi zapewne nie zagra nawet minuty
ja natomiast stawiam,ze zagra,poniewaz na lewej obronie (wg mnie)zagra puyol,by ograniczyc ofensywnie nastawionego maicona
abidal nie zagra dzis ani minuty (w sobote z xerez zagra sobie caly mecz),a maxwell moglby sobie nie poradzic douglasem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 kwie 2010, 12:21

:angry2:

Nie wiem co mi strzeliło do głowy z tym Alvesem i Maiconem, ale oczywiście masz rację. Niemniej dla mnie Alves zawsze jest faworytem do kartki. Jak nie za faule to za zachowanie.

Ta opcja z Puyolem na lewej zdecydowanie mi się podoba i naprawdę fajnie by było gdybyśmy tak zagrali. Nie jestem jednak pewien na ile jest to prawdopodobne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”