AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 gru 2005, 21:24

No i 0-0 po pierwszej połowie ,choc Viola miala karnego :lol: ,ale jak sie tak strzela to co sie dziwic ,ze bramkarz wyciaga :?

Viola ciśnie ,ale obrona Treviso dzis ładne gra ,a szczególnie Gustavo ,ktory ładne pilnuje Toniego 8) raz w 34' nie upilnował i Toni mial szanse ,ale Zacope ładnie obronil.

Duzo rzutow wolnych z ok. 30 m ,ale jak narazie bez efektu :wink:

Pazzini raz chcial zaskoczyc Zacope lobem ,ale mu nie wyszlo.

Fiorentina pewnie wygra ,ale Luca bramki chyba nie strzeli :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 gru 2005, 4:27

Mercato coraz blizej wiec media co chwile "wyskakuja" z wieloma nazwiskami ktore moglyby wzmocnic Viole - co prawda wieksza czesc to pewnie wymysly - dzisiaj czytalem np ze prawie pewien transfer Sagnola do Juve raczej sie nie "spelni" gdyz prawdopodobnie przedluzy umowe z Bayernem - ale na ile jest to wiarygodne tego nie wiem

Niestety nie udalo sie sciagnac Vidicia z Spartaka Moskwa - ubiegl nas MU - pogloski mowia ze zamiast niego na Franchi ma wyladowac Matrix :!:
Ostatnio rowniez byly rozne glupie spekulacje na teamt odejscia Toniego do Realu czy Bayernu :!: :shock:

Pojawiaja sie rowniez nazwsika szweda z Anderlechtu - Wilhelmssona - calkiem ciekawy zawodnik - chyba niegdys interesowal sie nim Inter

Poza tym trwa wyscig o Marchionego tylko czy Sanz zechce go sprzedac juz teraz

Viola wykazuje rowniez zainteresowanie zawodniekiem Cagliari - Mauro Esposito - chociaz tutaj trzeba bedzie zapewne wylozyc pokazna sumke
AC Fiorentina bliska jest sfinalizowania negocjacji w sprawie pomocnika Ternany, Luisa Antonio Garces Jimeneza. 21-letni Chlijczyk trafiłby do Violi już podczas zimowego okna transferowego.

- Różnica pomiędzy oczekiwaniami Ternany a ofertą Violi wynosi obecnie 345 tysięcy funtów (około pół miliona euro). To spory postęp, jaki został osiągnięty w ciągu ostatnich dni - wyjaśnił agent zawodnika, Rocco Dozzini.

- Myślę, że już wkrótce zostanie osiągnięte porozumienie. Dla Jimeneza będzie to bardzo ważny etap w jego karierze - dodał.
bardzo perspektywiczny zawodnik oby poszedl w slady Pasqual'a :!:

Za tydzien trzeba przywiezc z Regginy 3pkt :!: :!: :lol:

PS. Chyba w najblizszych dniach bedziemy swiadkami wielkiego come back'u Zazy z "wakacji" :lol:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 gru 2005, 10:14

Własnym oczom nie wierze :shock: czeher napisal cos w temacie o Violi :wink: Dobrze ,Dobrze oby tak dalej :spoko:

Tonie raczej nie odejdzie :wink: Real odpada bo sprowadzaja Cassano ,wiec napewno kolejnego włocha nie sprowadza
Bayern - jakos nie widze Włocha w składzie niemców

Pismaki pisały takze o tym ,ze niby Barcelona chce sprowadzic Toniego w miejsce Larssona :roll: Nawet dosc prawdopodobne (jesli im Henry nie wypali) ,ale Viola przeciez chce walczyc o najwyzsze cele ,wiec nie powinna sie pozbywac swojego naj. Napastnika :)

No ten Jimenez to spoko koles ,widzialem chyba ze 3 mecze w jego wykonaniu ,jest bardzo dynamiczny ,szuka gry ,jest wszedzie na boisku

Zapowiada sie dobry transfer :wink:

czeher pisze:Za tydzien trzeba przywiezc z Regginy 3pkt

No nie wiem ,niby Viola faworyt ,ale ... mysle ,ze remis choc lepiej zeby Viola nadal tworzyła z Juve,Interem,Milanem Grupe trzymajaca władze i zeby do konca byla walka 8)
czeher pisze:PS. Chyba w najblizszych dniach bedziemy swiadkami wielkiego come back'u Zazy z "wakacji"
No niestety :cry: ,a tak jest fajnie ,przyjemnie ,normalnie , :?

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 11 sty 2006, 19:42

Quuurcze :cry: Bramkarz Fiorentiny Sebastien Frey doznał kontuzji we wczorajszym spotkaniu 1/8 finału Pucharu Włoch przeciwko Juventusowi Turyn i być może nie pojawi się na piłkarskich boiskach przez dłuższy okres czasu.To nie jest najlepsza wiadomośc bo według mnie Frey jest jednym z lepszych bramkarzy w Serie A i jest mlody jak na bramkarza.
Miejmy nadzieje że po kontuzji będzie grał jak za najlepszych meczy :D :D

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 sty 2006, 16:47

Sampdoria 3-1 Fiorentina 8)
11' Palombo
14' Toni
24' Tonetto
32' Flachi

Sampa udanie zrewanzowała sie Violi za porazke na Artemio Franchi (2-1) po bardzo dobrej grze całego zespołu ograli Fiorentine 3-1
Poczatek spotkania nalezał zdecydowanie do blucerchiati najpierw z lewej storny podawał na pole karne Flachi gdzie Aimo Diana był bliski zdobycia bramki ale Cejas swietnie wybornił strzał Włocha, chwile pozniej znow z lewej strony Kutuzov dosrodkowywał i piekna głowka popisał sie Bazzani ktory uprzedził obronce Violi Gamberiniego ale znow swietnie wybornił Cejas.
W 11 minucie z rzutu roznego dosrodkowywał Bazzani skierował piłke w strone bramki a tam doszedł do niej Palombo i pieknym strzałe z przewrotki strzelił pod poprzeczke :brawo:
3 minuty pozniej Viola doprowadziła do wyrownania dosrodkowanie z rzutu roznego na gola zamienił Toni wyprzedzajac Diane.
Druga jakze piekna bramka dla Dori padła po rajdzie prawa strona Diany ktory najpierw odegrał piłke pietka do Zenoniego a ten dosrodkował na pole karne do Bazzaniego ale jego uprzedził Gamberini ktory głowa wybił za pole karne do niej dopadł Tonetto i mocnym strzałem w prawy dolny rog pokonał Cejasa.
3 bramka padła po rzucie wolny, zgranie na pole karne tam Bazzani głowa zgrywa na przeciwny rog bramki piłke gdzie jest Flachi ktory bez problemu strzela z odległosci 4 metrow do bramki.
Jeszcze pod koniec 1 połowy szanse miał Toni ktory głowa chciał pokonac Antonioliego ale te ładnie wybronił jego strzał.
W drugiej czesci meczu oba zespoły mogły dołozyc jeszcze po jednej bramce ale swietnie bronili bramkarze.
Napewno Cejas nie jest winny za te 3 bramki stracone zle zagrali obroncy oraz pomocnicy najlepiej wypadł Toni ktory był bardzo grozny sczegolnie jego głowki były niebezpieczne.
Po ostatnich plotkach w prasi jako by Novellino mial stracic posade Sampdoria zaczeła bardzo dobrze grac z Lecce pewna wygrana i teraz z silna Viola oby tak dalej a miejsce w pucharach sobie zapewnia :).

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 22 sty 2006, 22:38

No Viola wreszcie wygrala :wink: nie widziałem całego meczu :cry: ,ale to co widziałem to mi starczy :wink:

Ładna piłke dostał Fiore na początku od Toniego ,ale niecelnie strzelił ,a szkoda bo ładna bramka by była 8)

Pozniej Pazzini ( :roll: )sie popisał podaniem podeszwą do Luci ,ale ten w poprzeczke.

Viola kontrolowała gre cały czas ,Messina miała pare akcji ,ale im niec z tego nie wyszło ,raz świetnie interweniował Cejas :)

Ładnie Luca dzis strzelał ,zwłaszcza ta 2 bramka fajna ,ładnie obronce zrobił i na długi słupek :wink:

Chyba juz mU :wink: nikt nie odbierze króla strzelców.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2006, 23:17 przez Sawyer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 sty 2006, 23:14

Ibrahimović/Zlatan18 pisze:Chyba juz mi nikt nie odbierze króla strzelców.

No Ibrahimović to kiedy się rozstrzelasz skoro już nikt Ci nie zabierze króla? :wink: znowu Cie złapałem :P

Bynajmniej wygląda to trochę na zmianę z Lucą i Davidem bo ostatnio to Francuz strzelał, a Włoch próbował. Niewiarygodny jest Toni, naprawdę jestem dla nie go pełen podziwu żeby w lidze gdzie panuje Catenachio strzelić 19 bramek w 21 meczach. Wynik jest naprawdę imponujący i jeśli tak będzie dalej to do końca sezonu ustrzeli grubo ponad 20 bramek. Meczu nie widziałem, ale faworyt wygrał tak więc obyło się bez niespodzianek. Viola nadal traci do pierwszego Juventusu 13 punktów co jest chyba praktycznie nie do odrobienia. Chciałbym zobaczyć Fiorentine w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów pod warunkiem, że nie pokażą tego co Udinese w tym sezonie :shock:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 sty 2006, 23:25

Tomusmc pisze:strzelić 19 bramek w 21 meczach
:krzesło: :bicz2: :won: :pomidor: :bicz: :cegła: :rozga:

21

Tomusmc pisze:Niewiarygodny jest Toni
Tak wierzyc mu nie mozna, czesto klamie niestety chlopak
Tomusmc pisze:Bynajmniej wygląda to trochę na zmianę z Lucą i Davidem bo ostatnio to Francuz strzelał, a Włoch próbował.
Dokladnie w kilku kolejkach mial blokade ale na szczescie teraz przeszlo to na Trezegola :lol: :wink:
Tomusmc pisze:nadal traci do pierwszego Juventusu 13 punktów co jest chyba praktycznie nie do odrobienia.
Dopoki pilka w grze .....
Tomusmc pisze:Chciałbym zobaczyć Fiorentine w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów
I zobaczysz

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 sty 2006, 23:43

czeher pisze:21
:shock: aż jestem w szoku :lol: kiedy on to strzelił? jak ten czas szybko leci :P
Tomusmc pisze:Tak wierzyc mu nie mozna, czesto klamie niestety chlopak

Czyli mu nie wierzyć tak? jak mówi, że Viola doścignie Juve to znaczy, że kłamie, jak chcesz... :wink:
czeher pisze:Dopoki pilka w grze .....
Trochę więcej obiektywizmu :roll: Fiorentina nie jest jeszcze drużyną, która miała by powalczyć w tym momencie o Scudetto chociaż wiadomo, że na laurach nie spoczną. Za sezon może dwa jak drużyna będzie prowadzona tak jak teraz to Violka zaliczać się będzie do jednych z faworytów rozgrywek, ale nie teraz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sty 2006, 0:13

Totalnie nie rozumie po co Violka siegnela po Lobonta - owszem kiedys byl to bardzo obiecujacy golkiper ale w ostatnuch latach kontuzje zrobily swoje - przeciez on czasem w Ajaxie puszczal takie szmaty ze szkoda gadac :!: - owszem juz wczesniej wspominalem ze potrzebny jest jakis bramkarz, gdyz Cejas nie bardzo sobie radzi miedzy slupkami ale sprowadzenie Lobonta nie jest rozwiazaniem - przecie on moze nie wygryzc nawet argentynczyka - no ale moze sie myle i chlopak sie odrodzi na Artemio Franchi

Poza tym mozliwe sa dalsze wzmoinienia po Jimenezie, Koldropie fioletowym moze sie stac - Almiron, Esposito, Pinzi oraz Tonetto :shock:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 sty 2006, 0:24

Czeher a cena Lobonta i długa :( apsencja Freya może wpłynąć na po sezonowe negocjacje na lini Viola - Parma. :roll: Tym bardzie jak sie Kanonierzy włącza do gry ...

Max Tonetto :] widać ta nie zmiemska bramka na Stadio Luigi Ferrarisa podziałała na Cesare. Były rossonero :) zawszego ceniłem :)

Pazzini z oskarem :!: Młody napad najlepszy piłkrzem młodego pokolenie w Itali. Gilardino piłkarzem roku i Włochem roku :!: :twisted: Pozatym jeszcze Ibra, Canna, Buffon i Fabio docenieni i Pierluigi Volina :!:

Czeher Calciomanie .... :roll: Oddaj głos jak możesz ok.? :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sty 2006, 0:43

Wiesz Zaza ja liczylem ze sciagna .... Pagliuce :!: - owszem swoje lata juz ma ale w ubieglym sezonie potrawil jeszcze zachwycic, poza tym przyklad innych wiekowych bramkarzy tj Fontana
Lub Toldo
A tak Lobont - jakos nie jest on pewnym pkt

*_For_zaza_Milan_* pisze:Czeher Calciomanie .... Oddaj głos jak możesz ok.?
oddany

*_For_zaza_Milan_* pisze:Max Tonetto widać ta nie zmiemska bramka na Stadio Luigi Ferrarisa podziałała na Cesare. Były rossonero zawszego ceniłem
Pewnie tak, zobaczymy co z tego wyniknie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 sty 2006, 0:52

Co do Gianluci Pagliuci to nie był by głupi pomysł. Sam wiesz co wyprawia wspomniany Alberto Fontana a ma 39 lat. W sumie transfer Lobonta był dla mnie zaskoczenie bo chyba Toldo nadal ma Viole w sercu a po sezonie bedzie za free do wychaczenie. :roll: Także to dziwne posuniecie Violi - Frey teraz pewnie zastanawia sie co z nim będzie. Wszyscy pamiętamy pamietna licytacje z Enzo Marescą i Fabrizzio Micollim :roll:

Ale patrze też na to ze w tym sezonie Viola ma zakontraktowanych 4 bramkarzy - Lupatelli, Frey, Cejas, Lobont. I każdy o jakieś klasie. Jeden gra u rywala jak Abbiati :wink:
czeher pisze:Pewnie tak, zobaczymy co z tego wyniknie

Prawo bosmana :roll: czerwiec 2006 :] - Także nie zdziwił bym się. :wink:

Oddane? dziękuje w imie klubu :D :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 sty 2006, 9:53

Sądze że w okienku zimowym żadnego bramkarza nie kupią w miejsce Frey'a ale w letnim wszystko możliwe Frey wróci do Parmy, choć mógłby zostać zakupiony przez Violę na stałe :)
Powrót Toldo do Violi ? uważam że jest to mało prawdopodne, choć jest jakaś szansa, narazie Fiorentina się nim nie interesuje, ale to może sie szybko zmiennić.
Toni strzela kolejne bramki ma już ich 21 :lol: Piłkarz od paru sezonów strzelał sporo bramek w Serie A , ale ten sezon ma fenomenalny.
Mam nadzieje że Fiorentina zmieści się w 4 i zagra w Champions League w następnym sezonie. Pare lat temu jak zdegradowali ich do Serie B bardzo było mi ich szkoda. Batistuta, Chiesa, Balbo, Rui Costa wielcy piłkarze odeszli . Jednak odbudowali tą znakomita włoską drużynę. Życzę im wielu sukcesów i awansu do Champions League ;)

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 29 sty 2006, 21:22

No i mecz Udinese - Fiorentina się zkończył....Mecz był według mnie nudny, ale nie można powiedzieć że nie było ładnych okazji na zdobycie gola przez obydwa zespoły :D Luca Toni nic dzisiaj nie ustrzelił alr co się odwlecze to nie uciecze.. Obydwa zespoły liczuły chyba na błęy przeciwnika.dUżó grano w śrdokowej strefie boiska.. Mecz nie należał do tych 'najczystrzych' a ilość zawodników którzy otrzymali kartkę jest oszałamiająca:

R. Baronio- czerwona

Żółte- M. Pazienza ,C. Zapata ,C. Natali ,F.D. Tissone ,G. Paoletti ,M. Pasqual

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”