Liga Portugalska - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Superlig???

FC Porto
44
61%
Benfica
12
17%
Boavista
5
7%
Sporting
11
15%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Liga Portugalska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2011, 16:30

Ponoć Porto odrzuciło ofertę za Hulka w wysokości 80 mln euro! Trochę się im dziwię jeżeli to prawda.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lip 2011, 16:34

mete pisze:Ponoć Porto odrzuciło ofertę za Hulka w wysokości 80 mln euro! Trochę się im dziwię jeżeli to prawda.
Chelsea tyle dala ? :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2011, 16:36

Agent nie powiedział kto, ale wydaje mi się, że są 2 kluby zdolne do czegoś takiego - Chelsea i City. Na miejscu działaczy Porto nawet bym się nie zastanawiał. Choć z drugiej strony dla rynku transferowego dobrze, że odrzucili :D

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 11 sie 2011, 0:23

Addy, Alex Sandro, Danilo, Juan Iturbe, James Rodriguez, Walter, ponoć wielce utalentowani Kleber i Senegalczyk Abdoulaye Ba, trochę starszy Otamendi - perełki z FC Porto. Wydaje mi się, że Brazylijczycy i James Rodriguez (zwłaszcza jeżeli odejdą Hulk i Falcao) powinni decydować o sile tej drużyny. Bardzo podoba mi się to, co robią działacze Porto, na pewno nie w przyszłym roku, ale wokół w/w zawodników znowu może się udać za parę lat Portugalczykom zbudować drużynę na poziomie ścisłego europejskiego topu.

Jeżeli ktoś lubi śledzić losy wschodzących gwiazd, to obok Bundesligi, Eredivisie, to chyba trzecia liga, którą warto, a nawet trzeba oglądać. Bo oczywiście także w Benfice i Sportingu jest kilkunastu świetnie zapowiadających się zawodników. Osobiście jestem szalenie ciekaw Diego Rubio, który w wieku 18-lat dostał z Francuzami szansę gry w podstawowym składzie reprezentacji Chile, choć konkurencję do gry ma przednią w Sportingu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sie 2011, 1:47

Juan Iturbe, James Rodriguez
O umiejetnosciach tego Iturbe kraza juz legendy. Widzialem go w kilku filmikach - zrobily na mnie spore wrazenie,mam nadzieje rychlo zobaczyc go w akcji na zywo. James to rowniez swietny grajek - w tym sezonie powinien dostac zdecydowanie wiecej szans niz w poprzednim.

Znowu z tych malych smoczkow wyrasna wielkie Smoki,ktore za grube miliony pojda w Europe...

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 11 sie 2011, 2:24

Dr.Football1 pisze:O umiejetnosciach tego Iturbe kraza juz legendy. Widzialem go w kilku filmikach - zrobily na mnie spore wrazenie,mam nadzieje rychlo zobaczyc go w akcji na zywo. James to rowniez swietny grajek - w tym sezonie powinien dostac zdecydowanie wiecej szans niz w poprzednim.
Oglądaj mistrzostwa świata u-20. Wprawdzie Iturbe dwa ostatnie spotkania zaczął na ławce rezerwowych, ale nawet będąc na rezerwie sporo w tych dwóch meczach pograł. Mam wrażenie, że to na razie typowy jeździec bez głowy, ale to opinia po jednym meczu. Oby dostał więcej szans na grę w ćwierćfinale i dalej.

Mnie bardzo ciekawi wśród tych bardziej znanych "talenciakach" Kelvin z rocznika 93, zapewne kolejny wielki talent, patrząc na to, jak działacze Porto skautują tamtejszy rynek.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sie 2011, 15:09

1-1,0-0,2-3 <<< Jak na razie nie ma sladu po wielkim SCP... Wiedzialem,ze zgranie nowych zawodnikow i aklimatyzacja taktyki nowego trenera zajmie troche czasu,ale zeby tak fatalnie sie to wszystko zaczelo :roll:

Do Lwow na zasadzie wypozyczenia ma dolaczyc Elias z Atleti. W pretemporadzie prezentowal sie wysmienicie. Srodek pola Schaars & Elias wygladalby naprawde ciekawie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lis 2011, 19:08

Czyzby kolejny Polak w moim ukochanym SCP ? :love:

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=209579

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 lis 2011, 19:19

Zawiodę Cię. News ten powstał po wrzuceniu go w tym dniu na sport.pl i także jest oparty o informacje z Giornale di Brescia, które pojawiły się w tamtym tygodniu. Jak widać tygodniowe opóźnienie chyba nie świadczy o powadze newsa. Podobno coś na rzeczy było, ale to raczej spekulacje.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 lis 2011, 20:30

Abola nic na ten temat nie pisze więc imo na chwilę obecną za wcześnie na potwierdzanie czegokolwiek.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 lis 2011, 21:38

Sammyy, mógłbyś napisać mi jak spisuje się van Wolfswinkel?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 lis 2011, 22:09

Hmm... jak dla mnie gra dobrze. Tzn. strzela bramki i to najważniejsze. 7 w 9 meczach ligowych (11 w 14 ogólnie) to naprawdę dobry wynik. Problemem jest jednak jego styl gry, albo zrozumienie z partnerami. Moim zdaniem częściej mógłby się pokazywać, próbować jakoś rozegrać, czasem cofnąć, a mam wrażenie że on głównie czeka aż ktoś do niego poda. Poza tym fajne jest to, że nie jest jednak samolubny, potrafi oddać piłkę, na partnerów też raczej się nie wścieka gdy coś idzie nie tak. Mógłby też czasem wziąć na siebie odpowiedzialność gdy drużynie nie idzie, bo jak gra z przodu wygląda przeciętnie to i Ricky gdzieś znika. Tak czy tak to dopiero początek, ale moim zdaniem w SCP dawno nie było tak niezłego napadziora. Ten, przyszły sezon i pewnie trafi do jakiegoś czołowego klubu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 lis 2011, 12:07

http://www.sport.pl/pilka/1,65043,10644 ... ugach.html

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Wszyscy wiemy jaką kasę zarabia Porto czy nawet Benfica na transferach. Ok, część idzie do rąk managerów, którzy nie rzadko mają spory procent praw do karty zawodnika, ale w dalszym ciągu portugalskie giganty zarabiają na tym ogromną kasę, stadiony też mają świetne.
Słyszał ktoś coś o sytuacji finansowej takiego Porto? Bo zawsze myślałem, że oni musieli wybudować pod Estádio do Dragão skarbiec strzeżony przez prawdziwego smoka, w którym by były usypane góry złota nie mniejsze niż te Manuela I Szczęśliwego gdy Portugalia przejęła większość portów handlowych w Afryce i Indiach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lis 2011, 0:44

Obejrzalem wlasnie sciagniete wczoraj derby Lizbony. A swoja droga to troche chore,ze niekiedy pisze sie na tym forum 30 postow o zlamanym paznokciu CR czy Messiego,a nikt nie wspomnial o tym wielkim wydarzeniu.

Mecz wyrownany,stojacy na naprawde niezlym poziomie. Widac golym okiem,ze SCP powoli sie zgrywa,a jego gra z meczu na mecz wyglada lepiej (poczatek sezonu byl marny). W I polowie defensorzy bialo-zielonych nie upilnowali przy roznym Javiego Garcii,a ten zdobyl prowadzenie dla Orlow. W 65 minuie za drugie zoltko wylecial Cardozo i od tego momentu pilka praktycznie przez caly czas,poza kilkoma kontrami,byla na polowie Benfici. Ostatnie minuty to niemilosierne oblezenie bramki Artura,ale niestety nic z tego nie wyszlo. Najbardziej szkoda mi 3 znakomitych sytuacji bylego Rojiblanco - Eliasa,ktory mogl,a nawet powinien,zostac bohaterem spotkania. Moim zdaniem nie popisal sie rowniez Pacienca,ktory zbyt dlugo czekal z wprowadzeniem Bozinova.

No coz,teraz trzeba golic ogorkow i czekac na rewanz na Alvalade. Forca Sporting.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2011, 0:57

Dr.Football1 pisze:A swoja droga to troche chore,ze niekiedy pisze sie na tym forum 30 postow o zlamanym paznokciu CR czy Messiego
Skoro pisze się 30 tego typu postów to wskaż mi dajmy na to 5 żeby nie było, że trudno. Nie musi być na zaraz oczywiście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”