Maciej Żurawski - Strona 11

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 lut 2008, 18:42

Dodam tylko ze to zwycieska bramka. :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2008, 18:47

A ja dodam, ze w tej samej lidze Mieciel strzelil 40 goli.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 lut 2008, 18:51

:lol: cloner jak zwykle
nie no w sumie, też nie jestem zwolennikiem Maćka i zdecydowanie za wcześnie, żeby go oceniać, ale nie musisz po jednym meczu porównywać go do Mięciela. Warzycha w tej lidze strzelił jakies 200 bramek :P
Dobrze, że Żurawski strzela gola w debiucie i to przeciwko takiemu zespołowi, ale sukcesem będzie, jeśli ten sezon skonczy z 10-15 golami na koncie, a nie jednym. Na razie dobrze zaczął, ale prawdziwego mężczyzne poznaje się po tym jak kończy :]

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 lut 2008, 19:10

A linka do bramki ktoś posiada? :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 lut 2008, 20:27

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 09 lut 2008, 20:44

Ladny gol, mam nadzieje ze nie ostatni. Oby klimat i gra w pierwszym skladzie odrodzily Maćka. Ma sporo do udowodnienia tym kibicom i dziennikarzom ktorzy zbyt wczesnie go skreslili.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 lut 2008, 22:27

Ostatnio za Żurawskim nie przepadałem, ale nareszcie jestem zadowolony, że strzelił gola gdzie AEK murowany faworyt. Oby nasz kapitan zaczął być ikoną Larrisy i na Euro pojechał jako pewniak a nie "kapitan" :wink: Brawo Maciek!

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 02 mar 2008, 17:39

Brawo Maciek. 90minuta Larisa strzela gola na 1-0 , rzut karny wykorzystal Żurawski. 3pkt dla Larisy

Awatar użytkownika
madriano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madriano » 02 mar 2008, 17:47

A idz mi z nim!!! Postawilem x w tym meczu a tu na minute z 4 sekundami przed koncem pada gol!!! Pomyslalem sobie ze jedyne co mnie jeszcze jako tako pocieszy to ze ta bramke strzeli Maciek, ale niewierzylem... Widac ze chlopaki wierza w jego umiejetnosci i dali mu strzelic tego karniaka:P Ale fakt faktem ze pare zloty poszlo...
A powiedzcie mi ktory to mecz Macka tam w grecji w lidze 3 czy 4?? Bo 2 strzelone bramki po takim czasie to niezle jak na zawodnika siedzacego praktycznie pol roku na lawce:D

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 02 mar 2008, 17:53

W barwach Larissy do tej pory Maciej zagrał w 4 meczach i strzelił 2 bramki.
Larisa jest na 8 miescu w lidze do 5 miejsca premiowanym grze w uefa traci 2pkt wiec wszystko mozliwe

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 mar 2008, 18:03

Brawo Maciek dobrze zaczął w nowym klubie dwie bramki w czterech meczach oby tak dalej ... Co do PUEFA fajnie by było mieć Polaka który strzela bramki w Europie w zagranicznym klubie ;)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 mar 2008, 18:05

FT Larisa [1 - 0] Iraklis Saloniki

90' [1 - 0] M. Zurawski (pen.)
Kolejny gol Żurawia dajacy 3 punkty Larissie , Musia tam duzo znaczyc skoro podszedl do tak waznego karnego , oby tak dalej :wink:

miki78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miki78 » 13 mar 2008, 11:05

Heja,
jestem fanem Żurawia więc moj pierwszy post trafia tutaj;]
Przeczytałem o nim artykuł (jak zawsze czytam:D)-nie bede polecać ani nic takiego bo uznacie to za reklamę;) ale kawałek wam przepisuję by ozywić temat;]

Mógł spokojnie doczekać piłkarskiej emerytury w Celtiku. Wybral jednak grę w Larissie, żeby jako kapitan reprezentacji osiągnąć jak najwyższą formę na mistrzostwa Europy w austrii i Szwajcarii. Z zabieganym Maciejem Żurawskim, który wpadl na kilka godzin do Polski, „Magazyn Futbol” spotkał sie w warszawskim hotelu Sheraton.

- Reprezentacja jest dla mnie najważniejsza - rozpoczał. - Zawsze była i będzie na pierwszym miejscu. Możliwość występów z orzełkiem na piersi to najpiękniejsze, co moze spotkać każdego polskiego piłkarza.
Transferowe zamieszanie z jego udzialem trwało przez kilka tygodni. Trener Leo Beenhakker zastanawiał się już, jak wpłynie to na postawę napastnika w towarzyski meczu z Czechami. A Zurawski miał tylko nadzieję, że na cypryjskie zgrupowanie przyjedzie jako gracz nowego klubu. I życzenie spełniło się.

Bez kręcenia nosem
W piątek podpisał kontrakt z Larissą, a w niedzielę dołączył do kolegów z kadry. - Dobrze, że tak się wszystko potoczyło, co pomogło mi w spokojnym przygotowaniu do tego spotkania – ocenia. – Przez ostatnie kilka tygodni miałem wiele telefonów. Interesowały się mną kluby ze Stanów Zjednoczonych, Turcji, Holandii, Niemiec i jeszcze z kilku innych krajów. Tyle było tych propozycji, że już nawet wszystkich nie pamiętam.
Wydawało się, że Żurawski przeniesie się do amerykańskiej MLS, a konkretnie do Columbus Crew, w ktorym asystentem trenera jest Robert Warzycha. Ale to Grecy byli najbardziej konkretni. Zapłacili za niego 500 tysięcy funtów. - Nie mogłem kręcić nosem, trzeba było szybko działać - zauważa. - Mialem już dość zamieszania transferowego. A oni byli zdeterminowani, żeby mnie pozyskać. No i stało się.
Podpisał kontrakt na 2,5 roku. I jak przystało na lidera reprezentacji, zmieniając klub, kierował się myślą o Euro 2008. - W dużej mierze zrobiłem to z tego powodu - wyjaśnia. - Pojawiało się wiele komentarzy o tym, że nie gram, przez co jestem słabo przygotowany do meczów i cierpi na tym drużyna narodowa. Niestety same treningi nie wystarczą, by osiągnąć wysoką formę. A ja chcę być w czerwcu w pełnym gazie. Zmiana klubu może mi wyjść tylko na dobre.
O swojej decyzji szybko poinformował selekcjonera. - Przyszedłem do niego i powiedział, że zmieniam klub - wyjaśnia. - Więcej dodawać nie musiałem. Tę wiadomość Leo przyjął bardzo dobrze. Wszyscy możemy na tym „wygrać”.
Jak sam przyznaje, w Larissie zyska pod każdym względem. - Wybrałem najkorzystniejszą opcję dla siebie - wyjawia. - Nie mogę zdradzić, czy polepszyło mi się finansowo. To nie powinno nikogo interesować. W każdym razie jestem bardzo zadowolony z warunków, jakie tutaj dostałem.

Zmiana klimatu
Żurawski miał już dość pobytu w Celtiku, w którym od dłuższego czasu nie mógł wywalczyć sobie miejsca w podstawowej jedenastce: - Koniecznie chciałem grać, a w Glasgow nie było mi to dane. Potrzebowałem jakiegoś przełomu, zmiany w życiu. W Celtiku trochę się już „dusiłem”. Teraz odetchnę w nowym klimacie.
Najbardziej cieszy się z większej liczby słonecznych dni, których na Wyspach było niewiele. - W Grecji jest zdecydowanie cieplej, żyje się przyjemniej - zauważa. - Nie to samo co w Szkocji, gdzie pogoda potrafiła przygnębić człowieka. Chociaż przyznam szczerze, że mi tak bardzo nie przeszkadzała. A czas spędzony w Celtiku wspominam miło. Jestem zadowolony, że tam grałem, niczego nie żałuję. Była to naprawdę fajna przygoda.
W pierwszych kilkunastu dniach pobytu w Larissie, polski napastnik zdążył już zasmakować tamtejszych przysmaków. - Zaliczylem jagnięcinę, baraninę, czy inne „gyrosy” - wylicza. - Grecy się tym zajadają. Mnie także tamtejsza kuchnia bardzo odpowiada. Z chęcia chodzę do greckich restauracji.
Żurawskiemu podoba się również mentalność Greków: - Zupełnie inni ludzie niż Szkoci, czy Anglicy. Nie dosc, że mają inne obyczaje, inny rytm pracy, to jeszcze są o wiele bardziej otwarci. Źródło:Magazyn Futbol

Mam nadzieje ,że Żurawski bez problemu pojedzie na Euro, a jego ostani występ z drobnymi błędami mu wybaczam:) To wg bardzo doświadczony i potrzebny zawodnik nie licząc oczywiście Bąka.

Pierog
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pierog » 13 mar 2008, 18:48

Witam wszystkich !!
Maciek generalnie to dobry zawodnik , chociaż powiem szczerze , że swoją grą w reprezentacji ostatnio nie zachwyca :) Kiedyś naprawde grał superowo , mecz z anglią co prawda przegrany , ale bramka jaką srzelił zostanie dlugo w mojej pamięc .
Żurawski myśli i to najważniejsze :)

miki78
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miki78 » 14 mar 2008, 20:53

dlaczego uważasz ,że nie zachwyca? spójrz na jego doświadczenie i inne walory i dopiero oceń.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”